🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Hermiona- ja od urodzenia mam w jednej nerce dodatkowy UKM (układ kielichowo miedniczkowy). Straszyli mamę, że dziecko chore i cuda niewidy, a mam się bardzo dobrze i trzydzieści lat mi właśnie stuka. Nie mam żadnych dolegliwości i jak to mówi mój kolega lekarz lepiej mieć śledzionę dodatkową jak nie mieć żadnej (też często się to zdarza) 😄
A co do ruchów jeszcze napiszę, że ja jeszcze nie czuję. Co prawda tej nocy przebudziłam się i czułam jakby takie delikatne wirowanie w brzuchu z prawej strony na lewą. Rano wstałam i się zastanawiałam czy to się działo czy był to sen. I dalej tego nie rozkminilam. Bardzo możliwe, że był to sen (tak wiem rozumiecie mnie i mój Brain) 🤭
Hermiona5, Lianaa lubią tę wiadomość
🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
⏸️ 04.2025
💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼
⏸️ 08.2025 Test pozytywny
🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 💗
🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻💗
🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie
🦋 18.11 (16tc) - USG akrobatka pięknie rośnie.
⏳ 10.12 USG połówkowe

-
Ccarolinaa wrote:Melduję że Nela waży 280 gram i ma koło 19 cm 🥺
Pomarańczowa współczuję z heomoridami ale wiem co czujesz bo mam to samo … u mnie tylko operacyjnie bo jeszcze od gumkowania zrobiły mi się fałdy anodermalne więc jest tragedia … póki co nie krwawią ale co jakiś czas niestety krwawią stosuje czopki i mam na chwilę spokój … po ciąży nastawiam się na operację już się nie mogę doczekać …
Czyli ogólnie są jakieś leki na takie sytuacje, które można przyjmować w ciąży? Bo ginekolog zrozumiałam, że skoro są krwawienia to pewnie będzie jakiś zabieg. Nie wiem też już w którą stronę iść z dietą. Oby ten chirurg był jakiś rozsądny:(
-
Siesiepy właśnie czytam, że u Twojego synka też są pielektazje, u Tosi aktualnie 4,5mm, więc bardzo podobnie. Co i tak jest mniej niż u pierwszej córki, u której było 6 i 7mm, później urosło, ale do końca ciąży nie przekroczyło 10mm (co jest właśnie taką wartością graniczną, która jest niegroźna).
Powiem tak - nie mamy czym się przejmować 😁 to chyba serio jest częste, bo nawet mój kolega z pracy też musiał jeździć na kontrole z dzieckiem po narodzinach właśnie z tymi poszerzeniami, po czym samo się unormowało.
Tęczowa ja też jestem zdania, że jeśli lekarz pozostawia coś do obserwacji to znaczy, że aktualna wada może się unormować. Gdyby był zaniepokojony to kazałby poszerzyć diagnostykę już teraz - echo serca, amniopunkcja.
Szkoda, że nie możesz się upewnić w drugim miejscu tylko musisz czekać 4 tygodnie na kolejną wizytę. Współczuje bardzo stresu ☹️
Co do promocji na BF, to trzy lata temu obserwowałam ceny ekspresów do kawy i suszarki elektrycznej do prania i powiem Wam, że dup* nie urywało i że kupiliśmy te sprzęty dopiero po nowym roku 😅 coś chyba nawet drożej wychodziło o stówkę niż cena regularna 🤣
Lianaa lubi tę wiadomość
-
Pomarańczowa wrote:Czyli ogólnie są jakieś leki na takie sytuacje, które można przyjmować w ciąży? Bo ginekolog zrozumiałam, że skoro są krwawienia to pewnie będzie jakiś zabieg. Nie wiem też już w którą stronę iść z dietą. Oby ten chirurg był jakiś rozsądny:(
Pomarańczowa współczuję, a do proktologa nie chcesz iść najpierw?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 21:21
-
Lianaa wrote:Lolcia, Małowybitna, Idawoll - Dzięki dziewczyny spostrzeżenia i za polecajki 😍 no nic, chyba mimo wszystko się zdecyduję na ten Cybex, choć dużo też dobrego czytałam o Espiro, Anex i Muuvo.
Muuvo i Anex pod względem ogólnej wagi biją wiele wózków na głowę..a mieszkam na 3 piętrze bez windy ale no właśnie, czy to nie będzie dużym kosztem dla jakości komponentów.
Malowybitna - masz jakiś inny jako konkurencję dla tego Cybexa? Jeśli chodzi o wentylację, to podobno te nowe wersje s luxa od 2025 roku mają amorty poprawione a wentylacja ma rozpinane dwie komory w budzie wózka ale czy to nie za mało 😵💫
Czekam na przełom grudzień/styczeń - mam wrażenie, że będą lepsze ceny niż teraz na tym BF, bo
np nowe modele wózków wchodzą na salony to i pewnie stare będą tańsze 😅 no i komplet z fotelikiem załatwimy od razu a straszna bida jakoś teraz z tymi rabatami.
Nie skreślam go jeszcze ostatecznie, bo wizualnie jest dla mnie top, tak samo venici claro ale o nim też słyszałam słabe opinie. Mam jeszcze na oku muuvo five, espiro yoga i roan ivi. No ale nic nie widziałam na żywo póki co więc ciężko się wypowiadać. Jeśli chodzi o fotelik to myślimy nad avionautem pixel pro2 albo cybexem T
Jeśli chodzi o BF to ja myślę nad kupieniem przewijaka Leandera bo akurat jest na promce a wcześniej żadnych przecen na niego nie widziałam
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA, ANA1, ANA3, APS
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅kariotyp
✅cd138
🙍♂️'90
❌Koncentracja 2,1 mln/ml
✅Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
rośnij fasolko 🤞

-
Hermiona5 wrote:Pomarańczowa współczuję, a do proktologa nie chcesz iść najpierw?
Na razie udało mi się zapisać do chirurga, bo tak polecała ginekolog. Panie w rejestracji jak przedstawiłam problem mówiły, że ten konkretny będzie wiedział co i jak w takim temacie. Tylko zeby to szybko ogarnać musze skorzystac z pierwszenstwa ciezarnych. Poszukam proktologa na pewno jeszcze w okolicy, jeśli nie uzyskam żadnej sensownej pomocy i ogólnie problem będzie trwał lub się nasili.
Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
meldujemy się szybko po badaniach - i echo serduszka i badania połówkowe wyszły idealnie, żaden z lekarzy nie ma się do czego "przyczepić". Olus ma juz 400g, także kawał chłopaka 💙
co do wózków - jutro jedziemy oglądać i testować, za mną chodzi cybex priam ale chce się przekonać na własnej skórze czy warto wydać tyle kasy. zaglądniemy też do ikea popatrzeć na "przydamisie" i komodę 🙈

Siasi, Lianaa, Ccarolinaa, Świeżynka97, Pomarańczowa lubią tę wiadomość
👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07 nieśmiałe ⏸️🍀
20.08 zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
04.09 2.6 cm misia Haribo 🍭
30.09 6.6 cm bobasa, badania prenatalne w nl, wszystko w porządku ✨
02.10 wizyta u położnej, NIPTy prawidłowe ✨
06.10 7.7 cm bobasa, badania prenatalne w pl, bobas zdrowy 😍 stwierdzona cukrzyca ciążowa 🥲
14.10 wszystkie niskie ryzyka w teście PAPPA
29.10 wizyta u położnej, 🩷/💙
12.11 badania połówkowe nl, 250 g zdrowego chłopca 💙
25.11 badania połówkowe w pl i echo serca, 400 g zdrowego chłopca 💙
🙎♂️ 31

-
Malowybitna wrote:Nie skreślam go jeszcze ostatecznie, bo wizualnie jest dla mnie top, tak samo venici claro ale o nim też słyszałam słabe opinie. Mam jeszcze na oku muuvo five, espiro yoga i roan ivi. No ale nic nie widziałam na żywo póki co więc ciężko się wypowiadać. Jeśli chodzi o fotelik to myślimy nad avionautem pixel pro2 albo cybexem T

Jeśli chodzi o BF to ja myślę nad kupieniem przewijaka Leandera bo akurat jest na promce a wcześniej żadnych przecen na niego nie widziałam
Ja rozmawiałam z mężem, podebatowaliśmy odnośnie wagi i sposobu składnia i rozkładania i chyba wybiorę zupełnie coś innego 🤣 czyli Venicci Tinum Upline.
Piękne te wasze bobaski dziewczyny 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 22:57
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍
14.11.25• Wizyta 16+4 -wszystko ok!
🔜 03.12.25• kontrola