🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie aktualnie głowa u góry nóżki na dole , wcześniej było poprzecznie z lewej główka z prawej nogi , mam wrażenie że póki co kręci i obraca się jak chce myślę że ma sporo czasu żeby się ułożyć odpowiednioŚwieżynka97 wrote:U mnie aktualnie położenie skośne,ale na ten moment zupełnie się tym nie przejmuję,bo ma jeszcze mnóstwo czasu,aby się obrócić
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:19
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
25.11 228 gram słodkości
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-
Pisałam o tym wczoraj tutaj na wątku, że u mnie Kuba w poniedziałek był główkowo, we wtorek miednicowo, a w czwartek już poprzecznie ulokowany w macicy. One tam fikoły walą.Truskawkowykompot wrote:U mnie póki co położenie pośladkowe wciąż. Czy możliwe jest żeby w poprzednich ciążach było normalnie główkowe, a teraz się nie obróci? Bardzo mnie to zastanawiam od czego to zależy, że czasem dzieci nie chcą się obrócić 🤔
Lianaa lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
Jaa! ja mam teraz nisko! Już nie przodujące, ale nisko. Z tym, że na przedniej ścianie.Ccarolinaa wrote:Ja już po połówkowych , wszystko dobrze lekarka nie miała się do czego przyczepić jedynie mówiła że łożysko nisko na tylniej ścianie , ale mówiła że powinno się jeszcze podnieść więc na to liczę 🫣czy ktoś ma jeszcze nisko łożysko ?
Póki co 410 gram szczęścia 😍😍😍
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
30.07 ⏸️

-
A Idawoll, wpisz mi proszę wizytę 23.12, będę miała z rana o 10:15. Doszłam do tego, że zarezerwuję wtedy, bo inne dni to jedynie popołudnie. Liczę na to, że będzie tak wcześnie mniejszy kocioł, mimo tego, że dzień przed świętami, niż wieczorem w inne dni też przed świętami. :p
I ciekawostka. Mam w domu glukometr, od czasów bycia na diecie keto. Ostatnio dokupowałam paski glukozowe, bo patrzyłam jak będą zachowywać się cukry podczas schodzenia z Glucophage do 0.
No i uznałam, że "zaimituję" krzywą cukrową. Wsunęłam michę kaszy manny z "ładunkiem glukozowym" nawet większym niż 75g czystej glukozy (wiadomo - to nie to samo, było poza cukrem białko z mleka itd., zjadłam to w 10 minut a nie wypiłam w 10 sekund).
Wyniki plasują się następująco:
na czczo - 77
1h po - 124
2h po - 70
Więc mam realne nadzieje, że krzywa pójdzie mi śpiewająco.
Uda się, mon08kow, Lianaa lubią tę wiadomość
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
30.07 ⏸️

-
Dorka masz prawo się tak czuć i jest to zupełnie zrozumiałe! Wierzę, że uczucie do dzieciątka przyjdzie z czasem. Teraz spróbuj się nie zadręczać i nie myśleć wiele o złych rzeczach. W razie czego jesteśmy tutaj gdybyś chciała pogadać.
Co do USG piersi to mi we wrześniu wyszły dwie zmiany, prawdopodobnie gruczolakowłókniaki, gdzie jeszcze w marcu nic zupełnie w piersiach nie było.
Teraz niedawno byłam na kontroli, wszystko dalej wygląda tak samo i mam się zgłosić za pół roku na kolejnej USG.
Dziewczyny dużo tu wspaniałych wieści z wizyt, gratulacje 🥳
Jeśli chodzi o USG maluszków w 3D to w pierwszej ciąży nie mieliśmy szczęścia ani razu - córka się zakrywała rękami i stopami, zupełnie nie chciała się pokazać 😅 a teraz na połówkowych okazało się, że głowica do USG 3D jest w naprawie 🫣
Noi jak mi córkę na chwilę przyłożyli do policzka na sali operacyjnej, taką jeszcze wiecie, pozgniataną (😆) to pamiętam, że gdy ją zobaczyłam to pomyślałam „Boże, ona do nikogo nie jest podobna, ale brzydka” 🤣
Oczywiście jako świeżo upieczona mama nie byłam świadoma, że noworodki zaraz po urodzeniu właśnie tak wyglądają 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:02
siesiepy, Lianaa lubią tę wiadomość
-
mon08kow wrote:Ja nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty. Mały daje mi konkretne kopniaki
Nawet jak "zapukam" to dostaję w zamian solidnego kopa 
Jeszcze przed wizytą mam urofizjo... jednak chyba poproszę o działania tylko z zewnątrz, bo chyba nie za bardzo byłoby wskazane działanie wewnętrzne przed wizytą... jak myślicie?
Moja urogin wczoraj mówiła że ona np nie robi masażu w środku i że różnie fizjo działają więc myślę że możesz dogadać
👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
19.08.2025 mamy ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek
19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
17.12 wizyta 🩺
04.02 III prenatalne🩺
12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

-
Truskawkowykompot wrote:U mnie póki co położenie pośladkowe wciąż. Czy możliwe jest żeby w poprzednich ciążach było normalnie główkowe, a teraz się nie obróci? Bardzo mnie to zastanawiam od czego to zależy, że czasem dzieci nie chcą się obrócić 🤔
Spokojnie jeszcze dużo czasu na obrót. Moja córa dopiero po 31 tygodniu musiała się obrócić, wcześniej była miednicowo -
Ccarolinaa wrote:Ja już po połówkowych , wszystko dobrze lekarka nie miała się do czego przyczepić jedynie mówiła że łożysko nisko na tylniej ścianie , ale mówiła że powinno się jeszcze podnieść więc na to liczę 🫣czy ktoś ma jeszcze nisko łożysko ?
Póki co 410 gram szczęścia 😍😍😍
U mnie całkowicie pokrywa ujście wewnętrzne szyjki macicy. Może teraz na połówkowych okaże się, że coś się już podniosło -
Dorka, tulę Cię mocno, masz prawo do swoich uczuć i dobrze że się z nami tym podzieliłaś. Bardzo mi przykro że tak się czujesz odnośnie swojej córeczki - nie obwiniaj się, robimy wszystko co w naszej mocy żeby chronić nasze maluszki, ale nie mamy na wszystko (niestety) wpływu. Trzymaj się, mam nadzieję, że czas pozwoli Ci się oswoić z tą inną rzeczywistością.
Udasie, ja rzuciłam detektor w kąt, bo słabo mi idzie szukanie tętna i nie chcę się nakręcać. Być może ten mój to jakieś dziadostwo.
Dziewczyny piękne zdjęcia powrzucałyście , i te pierniczkowe, i te codzienne 🤩 Też się zbieram żeby coś wrzucić, a z mężem myślimy o takiej amatorskiej domowej sesji z ubierania choinki. Takiej typowej sesji ciążowej raczej nie będziemy robili. Trochę nastraszyłyście mnie tymi komentarzami odnośnie zdjęć w połowie lutego ze względu na zaawansowanie ciąży 😅 w połowie lutego planujemy ostatnią wycieczkę i mąż zapalony fotograf amator wymarzył sobie zdjęcia mojego brzuszka z Paryżem w tle, ale nie wiem czy będzie to rzeczywiście najpięknieszy czas 🫣
Co do fizjoterapii uroginekologicznej to tutaj z tym słabo (przynajmniej według mojej wiedzy - Kasia zakładam ze Twoja wizyta odbyła się w Polsce?). Na szczęście w sobotę wybieram się na taki weekendowy kurs ciążowy z polską położną i ma tam też być polska fizjoterapeutka uro-gin, wiec mam nadzieję że uda mi się do niej umówić.
Idawoll proszę o wpisanie usg III trymestru 20 stycznia (będę w Polsce ostatni raz przed porodem 🥺). W międzyczasie mam jeszcze 3 kontrole u położnej, ale nie trzeba ich wpisywać 😉
Uda się lubi tę wiadomość
Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀
Starania o pierwszego bejbika od 04.2024
⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
⏸️ 24.07.2025 —🌈? Zostań z nami kropusiu
30.07.2025 - βhcg 2106
07.08.2025 - βhcg 14556
11.08.2025 - dwa pęcherzyki, jeden zarodek z bijącym ❤️🥹, drugi pusty 😔
25.08.2025 - CRL 18 mm
08.09.2025 - CRL 39 mm
23.09.2025 - prenatalne i NIPT - zdrowy dzidziuś ❤️
26.10.2025 - 🩷 Córeczko czekamy na Ciebie
07.11.2025 - połówkowe 👍
20.01.2026 - ⏳badania trzeciego trymestru

-
Dziewczyny a obserwujecie u siebie już coraz częstsze siusianie?
Ja jak młody się uruchomi - a czuję go tak nisko- to co chwilkę sikam
Jak to tak ma się jeszcze wzmocnić to będzie wesoło 😂😂😂
Dzisiaj pojechałam na zakupy to już się w Biedronce zastanawiałam czemu nie ma WC w takim dużym sklepie 😂👩🏻40
( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
👱🏻♂️43
niepłodność z czynników męskich
2013 ciąża jajowodowa
2015 poronienie 6tc
2024 poronienie 4tc
24.07.2025 FET IVF ❤️
1 procedura, blastocysta 4.2.2
19.08.2025 mamy ❤️
29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek
19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
17.12 wizyta 🩺
04.02 III prenatalne🩺
12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

-
Uda się ja już od dawna sikam dużo częściej. 🙈 Ale ja nie zasne za żadne skarby jak czuję, że coś mi tam w pęcherzu zalega. Nie polecam.
Sallvie myślę że jest duża szansa na to, moje się dużo uniosło ale fakt faktem, nie zakrywalo całkowicie ujścia szyjki. Czekam na info, mam nadzieję że pozytywne pod tym kątem. 🍀
Hermiona hahaha 😆 czyli nawet własne dziecko z jak jest takie "pogniecione" to może się zwyczajnie nie podobać i nie będzie najpiękniejsze na świecie 😂
Update ode mnie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:58
Hermiona5, Pomarańczowa, kasia97, Yoanne, Kitana, Lianaa, Uda się, Idawoll lubią tę wiadomość
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
30.07 ⏸️

-
Uda się wrote:Dziewczyny a obserwujecie u siebie już coraz częstsze siusianie?
Dzisiaj pojechałam na zakupy to już się w Biedronce zastanawiałam czemu nie ma WC w takim dużym sklepie 😂
Tak, czasami to jest jakaś parodia. Na przykład - latam do toalety kilka razy co 10 minut, a później dajmy na to 3/4h spokoju. Nie ma reguły 😅
Uda się lubi tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkich udanych wizyt I dobrych wiadomości
piękne zdjęcia brzuszków i maluszków 🥰 my planujemy sesje świąteczno-ciążową, w poprzedniej ciazy na podobnym etapie tak zrobiliśmy i fajnie to wyszło. Nie wyglądałam jakoś mocno źle, a brzuszek był ładnie widoczny 😃
U mnie położenie na polowkowych było poprzeczne, ale też myślę, że czasu jest jeszcze bardzo dużo na obrót i że dzieciaczki tam się ciągle przemieszczają.
U nas corka przechodzi ostrą jelitowke. Wymioty całą noc, pierwszy raz ma taki ostry przebieg. Jestem wykończona, bo nie spałam nic poprzedniej nocy. Do tego jutro mam wizyty u lekarzy i nie wiem czy jak ją zostawię pod czyjąś opieką to dadzą sobie radę i jakie będzie mieć samopoczucie jutro
i ogólnie mieliśmy się dziś pakować żeby na Mikołaja się przeprowadzić, ale jak to zawsze, życie ma swoje plany 🙃
Monimoniii lubi tę wiadomość
-
Uda się wrote:Dziewczyny a obserwujecie u siebie już coraz częstsze siusianie?
Dzisiaj pojechałam na zakupy to już się w Biedronce zastanawiałam czemu nie ma WC w takim dużym sklepie 😂
Ja to mam wrażenie że już od 1,5-2 mcy ciągle chodzę siku 🫣 w nocy czasem i 3 razy wstaje (kot który mnie wybudza podczas nocnych szaleństw nie pomaga, bo też jak już się obudzę i czuję, że coś zalega to nie zasnę :p). Ale coraz bardziej się boje co będzie pod koniec, pobudka co godzinę? 🥲
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt. Nie mogę się doczekać swojej połówkowej w poniedzialek, bo od października się nie widziałyśmy z dzidzia, tylko detektor…
Monimoniii, Uda się lubią tę wiadomość
-
dziewczyny piękne brzuszki! my z mężem zdecydowaliśmy się na sesję świąteczno / brzuszkowa, jak będą efekty to na pewno się pochwalę 😍
HimalayanDream tak, wizyta była w polsce - szczerze mówiąc tutaj nawet nie słyszałam o fizjo uro gin👩🦰 28, PCOS, IO
11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań
27.07 nieśmiałe ⏸️🍀
20.08 zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
04.09 2.6 cm misia Haribo 🍭
30.09 6.6 cm bobasa, badania prenatalne w nl, wszystko w porządku ✨
02.10 wizyta u położnej, NIPTy prawidłowe ✨
06.10 7.7 cm bobasa, badania prenatalne w pl, bobas zdrowy 😍 stwierdzona cukrzyca ciążowa 🥲
14.10 wszystkie niskie ryzyka w teście PAPPA
29.10 wizyta u położnej, 🩷/💙
12.11 badania połówkowe nl, 250 g zdrowego chłopca 💙
25.11 badania połówkowe w pl i echo serca, 400 g zdrowego chłopca 💙
🙎♂️ 31

-
siesiepy wrote:Hermiona hahaha 😆 czyli nawet własne dziecko z jak jest takie "pogniecione" to może się zwyczajnie nie podobać i nie będzie najpiękniejsze na świecie 😂
Co więcej, nie wszystkich od razu 'zalewa fala miłości' 😁 moja pierwsza myśl po urodzeniu to była 'Jezu, jak dobrze, że to już koniec.' A potem, 'o, dziecko leży na moim brzuchu, ok' 😆
Potem jeszcze przez parę dni się zastanawiałam po co nam to było 😆😆😆 i dopiero jakoś później mnie zalało 😁
Narodziny dziecka to armageddon życiowy, ale potem się wszystko porządkuje i jest naprawdę fajnie 🙂 no i większość pogniecionych dzieci faktycznie potem jest całkiem ładnych 😁😁 nasz też na początku przypominał bardziej ufo 😁34 👫 32
04.2023 💙
02.25, 03.25. 04.25 - cb
⏸️ 13.08, 8/9 dpo
14.08 - beta 16,4; 16.08 - 50,9; 18.08 - 103; 22.08 - 582; 26.08 - 2857
05.09 - ❤️, 0,85 cm🦐
14.10 - prenatalne - 5,8 cm 👶, niskie ryzyka, prawdopodobnie 💙
14.11 - 160g bobasa
02.12 - połówkowe- 290g słodkiego chłopczyka
AMH 0,66
Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]

-
A propos „pogniecionych” dzieci to czytałam gdzieś że z tego głównie powodu podobno zakładają im czapeczki po urodzeniu :p bo główka po wyjściu może przybierać różne kształty i żeby rodziców nie przerazić to czapeczka to ukrywa 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:34
Lianaa lubi tę wiadomość
-
Ahahaha moja pierwsza córka była takim stworkiem paskudniaczkiem. Olbrzymi nochal, pomarszczona, wyrosła z tego 😆 młodsza nieco lepiej się prezentowała 😅 podobno ja też urodą niegrzeszyłam zaraz po porodzie 😆
Co do siku, wyszłam wczoraj po córkę do przedszkola, mam do niego 5 może 7 minut, oczywiście oproznilam pęcherz przed. W drodze zastanawiałam się czy dotrwam 🙈 całe wyjście zajęło mi 20 minut i już w domu jak weszłyśmy to biegiem do WC 🙈 wszystko zależy od tego jak młoda się ułoży, bo nie zawsze tak jest, częściej wytrzymuje długo. -
Tak, mojej ta brzydota też szybko przeszła
i oczywiście teraz jest najpiękniejsza ze wszystkich znanych mi dzieci 🥰
Hah dobre z tymi czapeczkami, kamuflaż. -
Jezu, dziewczyny ja bym sikała najlepiej co 5 minut 😵💫 masakra z tym jest! Mam też takie uczucie ucisku na pęcherz 🤯
Dzieci po urodzeniu wyglądają słodko, takie pomarszczone, grymaśne i bordowe 🤣 lubie oglądać serię filmików jak kładą bobo po porodzie mamie, takie prosto z pieca 😅 niesamowite, że z takich małych orków stajemy się takimi dorosłymi 🤣📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28 🗓️4 CS
18.08.25 ⏸️ 🤫🙏🙌
•Utrogestan - plamienie w 7HBD
•Acard•Pueria Duo•OMEGA3•Asertin
19.08.25 •BETA 720,69
21.08.25 •BETA 1488
10.09.25 • 7+1 HBD 10,6mm z ❤️ 🪲
24.09.25 • 9+2 HBD 2,7 cm 🦐 172 ❤️
13.10.25• I prenki: ryzyka: preeklampsja 1:24; reszta:niskie 😍
14.11.25• Wizyta 16+4 -wszystko ok!
🔜 03.12.25• kontrola
🔜 08.12.25• II prenatalne - 🩵?