🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję udanych wizyt! Ale te bobasy teraz szybko rosną!
Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Ja też zaczęłam czuć się jakoś niewyraźne. Robię inhalacje i liczę, że mi przejdzie.
Dziewczyny, mam pytanie z tematów wyprawkowych. Zaczęłam zamawiać apteczne rzeczy w tym wyprawkę dla siebie do szpitala. Powiedzcie proszę jakie ilości są potrzebne tych wszystkich podpasek, podkładów, majtek siateczkowych? Może polecacie jakieś konkretne? Albo wiecie, że coś się totalnie nie sprawdza?
Zdaję sobie sprawę, że to kwestie indywidualne i zawsze można to dokupić, jednak nie chciałabym się stresować, że czegoś nie mam, zwłaszcza w tych pierwszych dniach. Mam listy wyprawkowe że szpitala, ale nie ma w nich określonych ilości. Jakie ilości pakowałyście do szpitala ww. artykułów? -
siesiepy wrote:Himalayan ja mam dwa rożki i jeden śpiworek na próbę. Nie wiem co nam się sprawdzi. Wstrzymałam się za to zupełnie z tymi tulikami.
krolik współczuję zgagi! nienawidzę! masz zgagę tylko jak młoda leży w taki pokraczny sposób?
U mnie, co zabawne, zimne mleko zgagę... wywołuje. Zwłaszcza wypite na noc. A niestety lubię. Super, że w końcu masz jasność co do ZUS i mimo tak długiego oczekiwania na całość sprawy, zakończyło się to pozytywnie i zobaczyłaś po tej biurokratycznej stronie człowieka.
Działaj bez wyrzutów sumienia z wyprawką, korzystaj!
Siesiepy tak, tylko wtedy 😅już w sumie przy kolejnej ciąży doszłam do wniosku, że idealnie jestem w stanie wyczuć jak ten mały gałgamon się układa przez dolegliwości 😆 także nie zdziwiła mnie dziś ta pozycja. Długo była główką do góry i męczyłam się ze zgagą, nagle kilka dni przerwy czkawka na spokojeniu łonowym i taka ulga. Jeszcze czasem mi tak uciśnię w przeponę, że prawie palpitacji serca dostaje 😆 takie dziwne uczucie w klatce, na szczęście to tylko córeczka 😅 ale znowu mi się poobracała inaczej, bo aktualnie to nawet w odbyt mnie napieprza 😆
A co do mleka to wypiłam już zdesperowana jak mnie paliło w gardle i nic nie pomagało, a chciałam już spać iść. Pomogło od razu 🙈 jakbym zjadła twaróg na kolację to bym chyba zionęła ogniem 😆
Wyprawki aptecznej jeszcze nie zrobiłam, ale taki najważniejsze rzeczy bez których sobie nie wyobrażam życia przy dzieciach to: Zielony linomag, Puder płynny HASCO, maść z witaminą A i alantan zielony. To zawsze musi znaleźć się w mojej domowej apteczce 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:13
-
Współczuję wszystkim zgagi, ja odpukać nie wiem jak to jest mieć zgagę 🤭
A ja jeszcze chciałabym się odnieść do sudocremu,bo często polecacie, a na zajęciach z położną utkwiło mi w głowie to co powiedziała. Dla chłopców sudocrem super, ale w żadnym wypadku nie używamy przy dziewczynkach,ponieważ zawiera cynk,który może sklejać wargi sromowe -
Ja kupiłam tych majtek dużo, bo używałam ich przez niemal cały połóg. Zwykłe gatki zakładałam tylko na wyjścia z domu.Monimoniii wrote:Gratuluję udanych wizyt! Ale te bobasy teraz szybko rosną!
Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Ja też zaczęłam czuć się jakoś niewyraźne. Robię inhalacje i liczę, że mi przejdzie.
Dziewczyny, mam pytanie z tematów wyprawkowych. Zaczęłam zamawiać apteczne rzeczy w tym wyprawkę dla siebie do szpitala. Powiedzcie proszę jakie ilości są potrzebne tych wszystkich podpasek, podkładów, majtek siateczkowych? Może polecacie jakieś konkretne? Albo wiecie, że coś się totalnie nie sprawdza?
Zdaję sobie sprawę, że to kwestie indywidualne i zawsze można to dokupić, jednak nie chciałabym się stresować, że czegoś nie mam, zwłaszcza w tych pierwszych dniach. Mam listy wyprawkowe że szpitala, ale nie ma w nich określonych ilości. Jakie ilości pakowałyście do szpitala ww. artykułów?
Kupiłam te - na razie około 20 par (10 op, bo pakowane są po 2 pary). Mam też jakieś z canpola od szwagierki, ale te z horizona były najlepsze.. No i jak coś to one są tanie jak barszcz, więc zawsze można z allegro dokupić i na drugi dzień będą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:34
2023
07. (39+3) Ninka! 💖✨

2024
12. cb 💔 poronienie samoistne
2025
28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
03.10. (12+6) 7,2 cm synka? 🩵
07.10. (13+3) I prenatalne ✨ 8,3 cm 🧸
30.10. (16+5) 198 g chłopaczka 💙
28.11. (20+6) 434 g synusia 🩵
01.12. (21+2) Połówkowe - 453 g zdrowego Michasia 🐻
7-11.12. szpital
15.12. (23+2) kontrola, wszystko ok, 713 g
29.12. (25+2) 888 g 🩵
2026
02.02. (30+2) 🩺
04.02. (30+4) USG III trym 🩺
_
_ -
Świeżynka97 wrote:Współczuję wszystkim zgagi, ja odpukać nie wiem jak to jest mieć zgagę 🤭
A ja jeszcze chciałabym się odnieść do sudocremu,bo często polecacie, a na zajęciach z położną utkwiło mi w głowie to co powiedziała. Dla chłopców sudocrem super, ale w żadnym wypadku nie używamy przy dziewczynkach,ponieważ zawiera cynk,który może sklejać wargi sromowe
Sudocrem ogólnie ma kiepski skład. Wolę czystą pastę cynkową albo puder w płynie. Nigdy na miejsca intymne i stosowany dopiero jak pojawią się odparzenia w okolicy odbytu. Na wargi sromowe przy odparzeniach polecam wietrzenie i alantan zielony. Od początku stosowaliśmy tylko linomag zielony, dopiero jak coś się działo to inne preparaty. -
Zdrówka dziewczyny, jeszcze przetrwać luty i później infekcje już nie atakują tak bardzo 🙂
za 7 tygodni ciąża donoszona 😳
To ja też napisze moje hity- jestem duża minimalistka 🙂
- płatki kindi
-Pampersy huggies, pozniej większe rozmiary kupuje już z Lidla lupilu
- tormentile baby na zaczerwienienie pupy jest najlepszy
- derma żel do mycia, to dosłownie kropelkę do wody na początku
- derma maść do pośladków to też nie na każde przebranie
- majtki Canpol siateczkowe wielorazowe- po CC trzeba długo w takich majtkach chodzić 🙂
- nebulizator uważam że nie jest na początek potrzebny, ja użyłam raz a młody ma prawie 2 lata
- termometr bezdotykowy z funkcją mierzenia temperatury otoczenia, można zmierzyć wodę do kąpieli
- vivomix krople- probiotyk najlepszy na rynku lodówkowy
- Espumisan krople
- pedicetamol- mała ilość do podania bo wyższa ilość paracetamolu
- devicap witamina D3 lek
- termofor z pestek wiśni- miałam dosyć tani akuku czy Babyono i był super
Podkładów poporodowych takich grubych to już indywidualnie trzeba kupować bo po CC mniej intensywnie się krwawi ale podpaski tak czy siak później jeszcze długo trzeba nosić.
Mam tą mate z Nukido potwierdzam że jest super 🙂
-
Majtek siateczkowych planuję kupić 6 sztuk. Poprzednio też tyle miałam, a prałam je sobie ręcznie. Co do podkładów poporodowych to też się zastanawiam nad ilością… Kupię minimum i najwyżej wyślę męża do apteki

Kobea, vivomix! Dzięki za przypomnienie o tym probiotyku! Chyba też się z góry zaopatrzę, a espumisan dokupię stacjonarnie w aptece, jeśli będzie potrzeba. Tormentile też nam się sprawdziło, muszę sprawdzić jak z datą ważności u nas (dokupiony był później, bo na początku córka nie miała odparzeń wcale a wcale, bezproblemowa pupka). -
Ja się trochę wkurzyłam bo lekarz mi chyba dobrze nie wytłumaczył odnośnie zastrzyku na konflikt 🫣na poprzedniej wizycie kazał mi zrobić przeciwciała krzywą i toxo , więc poszłam sobie 13 stycznia na te badania , 27 teraz miałam wizytę , wyszły ze przeciwciał brak to kazał się umówić na zastrzyk , dzwonię i Pani mówi że muszą być przeciwciała ale są ważna tydzień 🫣zastrzyk mam 4 lutego więc muszę jutro z rana lecieć na przeciwciała znowu … bo te z 13 stycznia już nie są ważne 🫣także w razie co mówię od razu jak któraś ma konflikt to przeciwciała ważne tylko tydzień 🫣ja tego nie wiedziałam …
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:33
👩🏻 35 🧔🏻 37
👶2018
Starania o drugie👶
od: 04.23
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️MUCHA- negatywna
✅️Białko wolne s 78,2%
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
✅️Trombofilia wrodzona-ujemne
✅️Kariotyp-prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138-brak stanu zapalnego
08.23 poronienie puste jajo płodowe💔
07.24Aniołek 9+1(zatrzymany 6+3)💔
IN VITRO GAMETA
Punkcja7pobrano- 5 dojrzałych- mamy :
3.1.1❄️4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A
FET I 27.06 4.2.2 10dpt beta 8,88cb💔
FET II 30.07.25 3.1.1 7dpt ⏸️ 10dpt -330🍀 12dpt- 678 🍀14dpt- 1506🍀26dpt- 27360🍀27dpt- 0,39cm kruszynki z
9.09- 1,92cm bobo 
8.10- prenatalne 6,5 cm kruszynki
25.11 228 gram słodkości
Niskie ryzyka, panorama -zdrowa dziewczynka

-