Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona5 wrote:
    Ojej, wszystkim chorowitkom również życzę zdrówka!

Pomarańczowa, moja córka miała w zeszłym roku w styczniu właśnie RSV, tuż po grypie złapała 😵‍💫 i u nas osłuchowo wtedy wyszło zapalenie oskrzeli czy tam oskrzelików i miała steryd do inhalacji :/ Jeśli u Was jest w płucach czysto to zapisałabym się za 3 dni na kontrolę jeszcze dla pewności i jak dalej będzie ok no to super.

No właśnie czytalam że to że dziś jest ok nie znaczy jak będzie za kilka dni i to mnie zaczęło martwić :( tak właśnie zrobię, że zadzwonię już jutro i umowie nas na piątek, bo potem ciężko z miejscami. Ona sobie daje robić inhalacje, więc cały czas się inhalujemy solą itp. Trzymajcie kciuki, bo ogólnie humor miała ok wieczorem. Nawet wymyślała mi i mężowi jakieś przedszkolne zabawy, gdzie zwykle w ogóle nie mówi o przedszkolu w domu. To oby jej się nie pogorszyło :(

Hermiona5 lubi tę wiadomość

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    26.11 2025 połówkowe, 375 g chłopczyka 💙🐻

preg.png
  • Angellka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa u nas tez w zeszlym roku w wigilie zaczęło sie Rsv, mlody miala 2,5 roku. Przeszedł raczej łagodnie gorączka przez 3 dni i kaszel najgorzej jest w 3-4dobie. My wtedy dwalismy berodual do inhalacji i sol z kwasem hialuronowym zeby nawilżacza śluzówki z zaleceń pediatry. Po rsv złapał grypę a potem zapalenie płuc 🤦‍♀️ mielismy 1,5 mies siedzenia w domu 🙈 grypa nas wszystkich rozłożyła. Dlatego w tym roku sie szczepiliśmy bo nie chialam jeszcze raz tego w ciazy przechodzić.

age.png
    18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
    18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
    19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
    21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
    01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
    25.05.22 T39+6- Oskar 3960g

💔 11.2024

11.08.2025 -13dpo ⏸ beta 75
    13.10.2025 13+3 prenatalne CRL6,5cm
    22.11.2025 19+1 275g 🩷
    13.12.2025 22+1 połówkowe 471g
    preg.png
  • Pomarańczowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angellka wrote:
    Pomarańczowa u nas tez w zeszlym roku w wigilie zaczęło sie Rsv, mlody miala 2,5 roku. Przeszedł raczej łagodnie gorączka przez 3 dni i kaszel najgorzej jest w 3-4dobie. My wtedy dwalismy berodual do inhalacji i sol z kwasem hialuronowym zeby nawilżacza śluzówki z zaleceń pediatry. Po rsv złapał grypę a potem zapalenie płuc 🤦‍♀️ mielismy 1,5 mies siedzenia w domu 🙈 grypa nas wszystkich rozłożyła. Dlatego w tym roku sie szczepiliśmy bo nie chialam jeszcze raz tego w ciazy przechodzić.

Jak to potrwa 1,5 miesiąca to ja już będę do porodu się szykować 😅 oczywiście oby nie i rozumiem dlaczego nie chciałaś tego przechodzić. No noc za nami ciężka, bo żadne syropki hamujące kaszel nie działały, więc mała spala na siedząco, a ja robiłam za podparcie.
    Dziękuję dziewczyny za Wasze historie o starszakach :)
    Z porad ciążowych odnośnie sezonu choronowego to w 1 ciąży piłam caly sezon sok z czarnego bzu, taki z apteki, herbatę z cytryną, miodem, sokiem malinowym i wspomagalam się linią prenalen i cały okres już do porodu nic mnie nie złapało, więc polecam :) No ale fakt, nie miałam wtedy w domu malucha, który mógł mi coś sprzedać 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:45

03.2023 🩷

30.09.2025 prenatalne, mały chłopczyk? 💙🐻
    26.11 2025 połówkowe, 375 g chłopczyka 💙🐻

preg.png
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, współczuję chorób dziewczyny. Pomarańczowa trzymam kciuki, by u Was udało się szybko wyjść na prostą ✊🏻

Ja dziś startuję z pierwszą partią prasowania. Młoda w żłobku, więc korzystam ze spokoju, bo wczoraj to poza praniem niewiele dało się zrobić. Co chwilę „mamaaa, mama chodź do mnie, mamaaa baw się ze mną, mama chcę siku, mama chcę pić 🫠😅”.

Za chwilkę ogarnę też listę zgodnie z prośbami 😘

2023
    07. (39+3) Ninka! 💖✨

age.png

2024
    12. cb 💔 poronienie samoistne

2025
    28.07. 11 dpo bHcg 14,24 prog 32,7 ng/ml
    30.07. bHcg 98,21 (⬆️ 600%)!
    01.08. bHcg 194,30 (⬆️ 101%)
    04.08. bHcg 647,05 (⬆️120,6%)
    11.08. (5+2) Jest 🫧 w macicy! GS 0,97 cm
    21.08. (6+5) 0,52 cm 🍤z💖
    05.09. (8+6) 2,02 cm 🧸
    03.10. (12+6) 7,2 cm synka? 🩵
    07.10. (13+3) I prenatalne ✨ 8,3 cm 🧸
    30.10. (16+5) 198 g chłopaczka 💙
    28.11. (20+6) 434 g synusia 🩵
    01.12. (21+2) Połówkowe - 453 g zdrowego Michasia 🐻
    7-11.12. szpital
    15.12. (23+2) kontrola, wszystko ok, 713 g
    29.12. (25+2) 888 g 🩵
    2026
    02.02. (30+2) 🩺
    04.02. (30+4) USG III trym 🩺
    _preg.png_
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj współczuję wszystkich chorób - mam nadzieję, że raz dwa poczujcie się lepiej 🍀 i Wy i dzieciaczki

pytanie zupełnie z innej beczki - jakie monitory oddechu i nianie polecacie? czy korzystałyście z monitorów oddechu? sama już nie wiem czy to must have czy fajny "dodatek". myślimy intensywnie nad suza hero (monitor dopinany do pieluszki)

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07 nieśmiałe ⏸️🍀
    20.08 zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    04.09 2.6 cm misia Haribo 🍭
    30.09 6.6 cm bobasa, badania prenatalne w nl, wszystko w porządku ✨
    02.10 wizyta u położnej, NIPTy prawidłowe ✨
    06.10 7.7 cm bobasa, badania prenatalne w pl, bobas zdrowy 😍 stwierdzona cukrzyca ciążowa 🥲
    14.10 wszystkie niskie ryzyka w teście PAPPA
    29.10 wizyta u położnej, 🩷/💙
    12.11 badania połówkowe nl, 250 g zdrowego chłopca 💙
    25.11 badania połówkowe w pl i echo serca, 400 g zdrowego chłopca 💙
    31.12 usg, 905 g zdrowego chłopca 💙

🙎‍♂️ 31

preg.png
  • HimalayanDream Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, życzę chorującym - Wam i członkom rodziny (szczególnie tym najmłodszym) szybkiego powrotu do zdrowia 🙏

Update z mojej strony - Dziękuję za wsparcie. Zdecydowałam się na kontynuację diagnostyki w Holandii przede wszystkim ze względu na własny komfort psychiczny (tutaj ciąża jest prowadzona, tutaj jest mój dom, życie, chcę tu rodzić), chociaż w Polsce łatwiej o badania. Na szczęście potraktowano mnie poważnie i już dzisiaj byłam w bardzo dobrym ośrodku na pogłębionym badaniu serduszka (i przy okazji wszystkich innych parametrów z uwagi na małą masę dziecka). Jestem pozytywnie zdziwiona że moja położna tak szybko załatwiła wizytę (chciałam w tym samym szpitalu robić diagnostykę po poronieniach to terminy były tak odległe, że odpuściłam sobie to miejsce). Serce wygląda dobrze i nie potwierdzono podejrzenia polskiego lekarza. Niestety ze stosiku komplikacje wylosowało się nowe - pępowina dwunaczyniowa, co ciekawe na tym polskim prenatalnym mam napisane trójnaczyniowa (i tak to też wyglądało na połówkowych), ale to w jakimś stopniu wyjaśniałoby masę dzidziusia. Teraz będą mnie sprawdzać co tydzień, więc nie drążę kto się pomylił. W każdym razie jest to mniejszy kaliber niż to serduszko, więc się „cieszę” (chociaż powiedziano mi że taka pępowina lubi się z wadami serca, układu moczowego i trisomiami - natomiast wszystko wykluczono, również przez NIPT, no ale gwarancji 100% nigdy się nie ma). Od teraz cotygodniowa kontrola w szpitalu pod kątem przepływów i przyrostu dzidzi i miejmy nadzieję że Malutka przykoksuje 💪 Trzymam się dobrych myśli i ufam lekarzom, bo nie mam już żadnego wpływu na to co będzie dalej 🍀

Pomarańczowa, Uda się lubią tę wiadomość

Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀

Starania o pierwszego bejbika od 04.2024

⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
    ⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc

⏸️ 24.07.2025 —🌈? Zostań z nami kropusiu
    30.07.2025 - βhcg 2106
    07.08.2025 - βhcg 14556
    11.08.2025 - dwa pęcherzyki, jeden zarodek z bijącym ❤️🥹, drugi pusty 😔
    25.08.2025 - CRL 18 mm
    08.09.2025 - CRL 39 mm
    23.09.2025 - prenatalne i NIPT - zdrowy dzidziuś ❤️
    26.10.2025 - 🩷 Córeczko czekamy na Ciebie
    07.11.2025 - połówkowe 👍
    01.2026 - badania trzeciego trymestru i pogłębiona diagnostyka dla ❤️ - OK, ale SUA

preg.png
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HimalayanDream wrote:
    Update z mojej strony - Dziękuję za wsparcie. Zdecydowałam się na kontynuację diagnostyki w Holandii przede wszystkim ze względu na własny komfort psychiczny (tutaj ciąża jest prowadzona, tutaj jest mój dom, życie, chcę tu rodzić), chociaż w Polsce łatwiej o badania. Na szczęście potraktowano mnie poważnie i już dzisiaj byłam w bardzo dobrym ośrodku na pogłębionym badaniu serduszka (i przy okazji wszystkich innych parametrów z uwagi na małą masę dziecka). Jestem pozytywnie zdziwiona że moja położna tak szybko załatwiła wizytę (chciałam w tym samym szpitalu robić diagnostykę po poronieniach to terminy były tak odległe, że odpuściłam sobie to miejsce). Serce wygląda dobrze i nie potwierdzono podejrzenia polskiego lekarza. Niestety ze stosiku komplikacje wylosowało się nowe - pępowina dwunaczyniowa, co ciekawe na tym polskim prenatalnym mam napisane trójnaczyniowa (i tak to też wyglądało na połówkowych), ale to w jakimś stopniu wyjaśniałoby masę dzidziusia. Teraz będą mnie sprawdzać co tydzień, więc nie drążę kto się pomylił. W każdym razie jest to mniejszy kaliber niż to serduszko, więc się „cieszę” (chociaż powiedziano mi że taka pępowina lubi się z wadami serca, układu moczowego i trisomiami - natomiast wszystko wykluczono, również przez NIPT, no ale gwarancji 100% nigdy się nie ma). Od teraz cotygodniowa kontrola w szpitalu pod kątem przepływów i przyrostu dzidzi i miejmy nadzieję że Malutka przykoksuje 💪 Trzymam się dobrych myśli i ufam lekarzom, bo nie mam już żadnego wpływu na to co będzie dalej 🍀

całe szczęście, że z serduszkiem wszystko dobrze! i cieszę się, że teraz będziesz pod stałą kontrolą - ja z holenderskich szpitali też byłam bardzo zadowolona. pamiętam to moje podejrzenie cukrzycy - położna w ciągu kilku dni zorganizowała wizytę w szpitalu i tam też byliśmy przebadani z każdej strony (i badania krwi, i usg malucha z wszelkimi pomiarami etc)

miejmy nadzieję, że przepływy teraz będą w normie i bobas będzie z tygodnia na tydzień koksował z wagą 🍀 a jaką wagę / perycentyl macie teraz?

👩‍🦰 28, PCOS, IO
    11.23 - odstawienie AH i rozpoczęcie starań

27.07 nieśmiałe ⏸️🍀
    20.08 zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    04.09 2.6 cm misia Haribo 🍭
    30.09 6.6 cm bobasa, badania prenatalne w nl, wszystko w porządku ✨
    02.10 wizyta u położnej, NIPTy prawidłowe ✨
    06.10 7.7 cm bobasa, badania prenatalne w pl, bobas zdrowy 😍 stwierdzona cukrzyca ciążowa 🥲
    14.10 wszystkie niskie ryzyka w teście PAPPA
    29.10 wizyta u położnej, 🩷/💙
    12.11 badania połówkowe nl, 250 g zdrowego chłopca 💙
    25.11 badania połówkowe w pl i echo serca, 400 g zdrowego chłopca 💙
    31.12 usg, 905 g zdrowego chłopca 💙

🙎‍♂️ 31

preg.png
‹‹ 304 305 306 307 308
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ