Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸
Odpowiedz

🌷KWIETNIOWE MAMY 2026 🌸

Oceń ten wątek:
  • lady_89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też tak zrobię jak kilka z Was i kupię kilka na wypróbowanie co się u nas sprawdzi. Tak samo z chusteczkami będziemy testować choć wiem że trzeba patrzeć na skład, w domu chciałabym uźywać wacików i wody.

Angellka zdecydowanie skonsultuj ciśnienie z lekarzem bo może to być nic poważnego a może wymagać leczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:39

starania od 2013 roku
    04.2021 💔poronienie samoistne

2025 pierwsze ivf
    26.05.25 punkcja
    29.07.25 pierwszy transfer
    09.08.25 beta 169
    12.08.25 beta 611
    21.08.25 pierwsze USG i💖
    08.09.25 CRL 1.95 cm
    15.09.25 CRL3.03 cm i 💖177/min
    07.10.25 Badania prenatalne
    07.11.25 202g dziewczynki
    01.12.25 Badania połówkowe

preg.png
  • HimalayanDream Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angellka, ja nadciśnienia nie mam, ale mam wzmożoną kontrolę ciśnienia przez hipotrofię i pępowinę (dwunaczyniowa) - lepiej skontrolować z lekarzem, dla spokoju, szczególnie jeśli masz obawy odnośnie wagi i przepływów.

Siasi, jesli dobrze pamietam to planowałaś też wymarzona szafę, może wrzucisz jakieś zdjęcia jak to wszystko wyszło? jestem ciekawa 🤩

Ja kupiłam pampersy jak były na promce, zawsze można coś innego dokupić.

Ja ’92, On’85 tworzący swoją przyszłość i rodzinę w 🇳🇱🌷🧀

Starania o pierwszego bejbika od 04.2024

⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
    ⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc

⏸️ 24.07.2025 —🌈? Zostań z nami kropusiu
    30.07.2025 - βhcg 2106
    07.08.2025 - βhcg 14556
    11.08.2025 - dwa pęcherzyki, jeden zarodek z bijącym ❤️🥹, drugi pusty 😔
    25.08.2025 - CRL 18 mm
    08.09.2025 - CRL 39 mm
    23.09.2025 - prenatalne i NIPT - zdrowy dzidziuś ❤️
    26.10.2025 - 🩷 Córeczko czekamy na Ciebie
    07.11.2025 - połówkowe 👍
    01.2026 - badania trzeciego trymestru i pogłębiona diagnostyka dla ❤️ - SUA, <10 centyl - cotygodniowa kontrola przepływów - rośnij kruszynko 🥺

preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HimalayanDream wrote:
    Angellka, ja nadciśnienia nie mam, ale mam wzmożoną kontrolę ciśnienia przez hipotrofię i pępowinę (dwunaczyniowa) - lepiej skontrolować z lekarzem, dla spokoju, szczególnie jeśli masz obawy odnośnie wagi i przepływów.

Siasi, jesli dobrze pamietam to planowałaś też wymarzona szafę, może wrzucisz jakieś zdjęcia jak to wszystko wyszło? jestem ciekawa 🤩

Ja kupiłam pampersy jak były na promce, zawsze można coś innego dokupić.
    Wrzucam fotkę szafy. Po lewej miejsce na ubranka/kurteczki i większe rzeczy modowe córeczki, a po prawej regały na zabawki, misie i książeczki 😊 Zabawki planuję trzymać w pudełkach dzieciowych no i będę chciała wypełnić dużą ilością książeczek.
    Jak już poukładam rzeczy i ogarniemy łóżeczko, komodę i dodatki to wyślę fotki jak pokoik wyszedł finalnie.

IMG-8461.jpg

Himalanyan Myślałam ostatnio o Tobie. Jak się czujesz? Jak maluszek i kiedy masz wizytę?

krolik, Hermiona5 lubią tę wiadomość

🧩 starania od 7.2024 o brakującego puzzelka.
    ⏸️ 04.2025
    💔 05.2025 8t4d smutny dzień mamy-łyżeczkowanie- zaśniad groniasty częściowy 👼

⏸️ 08.2025 Test pozytywny
    🦋 15.09 pierwsze USG- CRL 5,3mm i 🫀
    🦋 17.10 (11t2d) SANCO Nipt- zdrowa DZIEWCZYNKA 🙏🏻
    🦋 22.10 (12t1d) USG prenatalne I + Pappa- 5.6cm zdrowej córeczki, ryzyka niskie
    🦋 17.12 (20tc)- USG połówkowe, 340g zdrowej Księżniczki 🌸
    🦋 26.01 (25t6d)- 760g Kruszynki
    🦋 19.02 (29t2d)- USG 3 trymestru- 1313 gram zdrowej, ślicznej córeczki
    preg.png
  • Kobea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy syn ważył 3600 a ten ma być większy😃
    Ja jestem niska ale mąż wysoki i mój 2 latek wygląda
    na 3.
    Dziś się ołaziliśmy na spacerach z wózkiem było zimno potem się olatalam w parku za rowerem i mnie nogi bolą ...😄

Teraz chyba w większości szpitali jest aromaterapia, nawet w tych mniejszych. Dosyć mocno się starają o rodzące bo porodów coraz mniej, znieczulenie niestety tylko w większych miastach lub prywatnych szpitalach 😏

U mnie na początek sprawdziły się pieluchy huggies, kupuje na allegro. 1 nie kupowałam dużo bo szybko się na 2 przechodzi. Potem od 3 kupowałam już lupilu w Lidlu lub te lepsze lupilu skin care. Polecam kupować w promocji 1+1, zwykle jest raz w miesiącu 🙂

Do pupy płatki kindi z wodą a na wyjazdy waterwipey, huggies wodne z action a teraz jak już jest duży no to chusteczki pampers fresh clean bo ładnie pachną, są dobrze nasączone i się nie rwa.

Pierwszy raz mi się teraz coś takiego zdarza, że mam czasem problem z koncentracją, myślę o czymś a mózg nie chce pracować jak zwykle 😳🤣

2 poronienia, 11tc i 7tc.
    age.png

preg.png
  • Uda się Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angellka wrote:
    Ja na początek kupuje pampersy. Do szpitala opakowanie rozm 0, teraz na promce kupilam 3 op rozm 1 po 50 szt i mam też 4 op zlotych dady rozm 1. Takie dziecko zluzywa ok 10 szt pieluszek dziennie wiec tego sporo idzie. U starszego zaczęłam od pampersów, a później jak sprawdziłam że go inne nie uczulają to kupowałam co było w promce.

Krolik u mnie w szpitalu mówili że są dyfuzory na porodówce i olejki, jak ma się swoje jakieś ulubione to można przynieść. Jak u ciebie nie ma to jak potrzebujesz to pakuj dyfuzor.

Pytanie do dziewczyn które zmagają się z nadciśnieniem. Od kilku dni jak mężem ciśnienie to mam wyższe typu 136/88, 141/83. W gabinecie mam zawsze wysokie bo się stresuje. Lekarz kazal mi mierzyć sobie w domu. Wczesniejniej mialam takie na poziomie 115-130. Niewiem czy powinnam to juz skonsultować z lekarzem. Niepowiem troche się po ostaniej wizycie zestresowałam waga małej i dużymi oporami w jednej tętnicy.

Hejka
    No ja mam ciążę z nadciśnieniem jakie miałam nawet przed ciążą i jestem aktualnie na 6 tabletkach dopegyt i jakoś to ciśnienie ostatnio było max 125/85 ale wczoraj wieczorem mi wyszło aż 142/89 i wzięłam o 1 tabsa więcej a dzisiaj ciśnienie 99/70 za to puls w spoczynku 126 🫣🚨🤯 podjechałam do lekarki co robić i mam zalecenie nie redukować beta blokerów i powinno się poprawić. Ale ostatnio są przesilenia i ta zmiana pogody- ciśnienie atmosferyczne jest wyższe i to też może swoje robić.
    Ale reasumując- końcówka ciąży daje predyspozycje do kłopotów z ciśnieniem i dla spokoju bym na twoim miejscu skonsultowała się z lekarzem.
    Tym bardziej że to niejedyny kwestia jednego pomiaru ale jak piszesz „ostatnio” czyli już dr może jakieś wnioski wysnuć.
    Daj znać co tam będzie dalej w tym temacie :)

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    19.08.2025 mamy ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek :)
    19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
    27.01 wizyta 🩺
    04.02 III prenatalne🩺
    12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi super 😍 mega praktycznie. Ja mam dla dziewczyn jedną taką wielką szafę, pełno półek, szuflady i na wiszące, szafa jest pojemna bardzo, trzydrzwiowa. Do tego obok regał i właśnie super sprawdza się schemat z pudełkami na zabawki, co jakiś czas robię im przegląd j wyrzucam, a na górnych półkach są książki. Do tego mają teraz łóżko piętrowe z giagantyczną szufladą, gdzie trzymają puzzle, gry. Dzięki temu przestrzeń w pokoju nie jest tak zagracona 😍 a u starszych to jest multum pierdółek 😅

O to nawet nie wiedziałam, że teraz w szpitalach jest taka aromaterapia powszechna, za moich czasów nie słyszałam o tym w ogóle. Muszę popatrzeć na stronie szpitali gdzie praktykują 😁 dzięki za podpowiedź. Ja kocham olejek lawendowy, a relaksuje się najlepiej przy goździkowym.

Też Wam się brzuch coraz mocniej spina? Kurcze ja chwilę się przejde i czuję, że twardy🙈 zwiększyłam sobie dawkę magnezu i trochę bóle jak na okres przeszły.

Uda się, Siasi lubią tę wiadomość

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 🩷

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍
    13.10.2025 6,5 cm 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Uda się Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=krolik.

Też Wam się brzuch coraz mocniej spina? Kurcze ja chwilę się przejde i czuję, że twardy🙈 zwiększyłam sobie dawkę magnezu i trochę bóle jak na okres przeszły.[/QUOTE]

Tak, w zasadzie to miękki jest na leżąco a jak chodzę to zaraz twardy. Magnez też biorę ale nie czuję żeby jakoś rozluźniał.
    Moja fizjo mówiła że to te skurcze B-H.

Dzisiaj na wizycie poprosiłam lekarkę żeby zmierzyła mi głowę Franka - z ciekawości co będę wypychać 😂😂
    Średnica …10.5 cm 🤯🤯🤯😅😵‍💫 teraz a jeszcze pasuje te 6 tyg wytrwać…
    😅😅
    Jestem przerażona o swojego 🥟😂😂😂

👩🏻40
    ( niedoczynność tarczycy, nadciśnienie 1 st. niedrożny jajowód)
    👱🏻‍♂️43
    niepłodność z czynników męskich

2013 ciąża jajowodowa
    2015 poronienie 6tc
    2024 poronienie 4tc

24.07.2025 FET IVF ❤️
    1 procedura, blastocysta 4.2.2
    19.08.2025 mamy ❤️
    29.09.2025 prenatalne 🍀chyba synek :)
    19.11.2025 połówkowe - Franuś ❤️
    27.01 wizyta 🩺
    04.02 III prenatalne🩺
    12.04.2026 - będziemy się przytulać 🍀

preg.png
  • Monimoniii Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angellka wrote:
    Ja na początek kupuje pampersy. Do szpitala opakowanie rozm 0, teraz na promce kupilam 3 op rozm 1 po 50 szt i mam też 4 op zlotych dady rozm 1. Takie dziecko zluzywa ok 10 szt pieluszek dziennie wiec tego sporo idzie. U starszego zaczęłam od pampersów, a później jak sprawdziłam że go inne nie uczulają to kupowałam co było w promce.

Krolik u mnie w szpitalu mówili że są dyfuzory na porodówce i olejki, jak ma się swoje jakieś ulubione to można przynieść. Jak u ciebie nie ma to jak potrzebujesz to pakuj dyfuzor.

Pytanie do dziewczyn które zmagają się z nadciśnieniem. Od kilku dni jak mężem ciśnienie to mam wyższe typu 136/88, 141/83. W gabinecie mam zawsze wysokie bo się stresuje. Lekarz kazal mi mierzyć sobie w domu. Wczesniejniej mialam takie na poziomie 115-130. Niewiem czy powinnam to juz skonsultować z lekarzem. Niepowiem troche się po ostaniej wizycie zestresowałam waga małej i dużymi oporami w jednej tętnicy.

Ja do 30 tygodnia nie miałam problemów z ciśnieniem, pojawiły się dość nagle. Gdy zaczęłam mierzyć regularnie okazało się że codziennie około 17:00 mam wyskok ciśnienia około 140/90 i po godzinie cisnienie się normowało. Akurat byłam przed planową wizytą u lekarza i gdy zobaczył pomiary zadecydował, że wdrażamy leczenie. U mnie to dopegyt 1x3x dziennie.

Wg lekarza nie było na co czekać bo im bardziej ciąża zaawansowana tym większe mogą być problemy. Także ja na Twoim miejscu bym skonsultowała jak najszybciej - zwłaszcza jak mała ma słabsze przyrosty masy.

11.08.2025 ⏸️
    25.08.2025 - bijące serduszko💓
    08.10.2025 - prenatalne, ryzyka niskie
    20.11.2025 - czekamy na dziewczynkę!🩷
    02.12.2025 - połówkowe
    05.02.2025 - usg III trymestru

preg.png
‹‹ 321 322 323 324 325
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ