Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio pisałam Wam, że poślizgnęłam się na śniegu upadając na nogę i chyba trochę bok:) Nic złego się nie działo, nie pojechałam na IP, a wczoraj miałam normalną wizytę i było wszytko ok. Ginekolog powiedziała, że o ile nie upadnie się na brzuch i po wszystkim nic złego się nie dzieje, nic nie boli itd, to trzeba podejść na spokojnie. Takie też opinie znalazłam w internecie.
Także zostawiam ten wpis na przyszłość, jakby jeszcze ktoś zimą był taką łamagą jak ja i się przejmował czy taki upadek to coś złego:)karolyn, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Taśka22, nutella_, Reni1982, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Jagah wrote:Nutella - serio, pomimo różowych ubranek ktoś pytał o chłopca? Wow, chyba jakaś mało myslaca istota, a może na złość Tobie?
Jak zaglądam do wózka i widzę różowe gadżety albo kokardki, kwiatuszki to dziewczynka na bank
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Pati Ja zdjęcia zawsze wywołuje na empiku ! Jakość na prawdę rewelacyjna a jak się trafi na dobrą promocję to można kupić zdjęcia za grosze
ja zazwyczaj czekam aż jest promocja 60-65% wtedy zbieram kilka osób. Np moi rodzice, kuzynka, kuzyn itp itd i im więcej zdjęć tym lepiej wtedy wychodzi mnie nawet 18 gr za zdjęcie
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualnyKochane ale mnie moja druga siostra zaskoczyła , będę po raz 4 ciocią jest w 2 ciąży moja siostra termin ma na 5 Lipiec 2017 r , a się cieszę strasznie obie bedziemy sie wspierać itp itd
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 19:03
sallvie, Donia12, IGA.G, Milka1991, Lokokoko, Kjopa3, neharika, Aga1991, Omon lubią tę wiadomość
-
szczęśliwa mamusiu ale fajnie !!! To już chyba 3 przypadek na naszym forum gdzie się trafiają dwie ciążę w bliskiej rodzinie w jednym czasie niemalże
A teraz uwaga z cyklu jak ciąża wpływa na kobietę. Ja osoba nie tolerujaca alkoholu, osoba, która żeby wypić jakieś piwo musi się stać święto mam teraz taką ochotę na jakieś piwo że szok ...
Ps tatuś wreszcie poczuł kopniaka !Szczęśliwa Mamusia, Taśka22, Lokokoko, neharika, Omon lubią tę wiadomość
Jagah wrote:Nutella - serio, pomimo różowych ubranek ktoś pytał o chłopca? Wow, chyba jakaś mało myslaca istota, a może na złość Tobie?
Jak zaglądam do wózka i widzę różowe gadżety albo kokardki, kwiatuszki to dziewczynka na bank
Krótkie włosy to na bank chłopiec heheheh
niania.ogg lubi tę wiadomość
-
aniolkowa mama- polecam Bepanthem z czystym sercem, jest rewelacyjny do skory dla maluszka. Masc Linomag tez polecam, czasem stosowalam na oszczypana pupke i szybko widac poprawe. Teraz uzywam na rozne otarcia i strupki, fajnie zmiekcza skore i goi.
U nas rozeszly sie wiesci po rodzinie, i jak sie okazuje, wiekszosc obstawiala chlopca, a tu psikus swiatecznyOczywiscie zyczenia zdrowia na pierwszym miejscu, ale jak widac, kazdy ma swoje typy. Nasza corka jak uslyszala o mlodszej siostrze to zaniemowila, taka radosc mieszana ze zwatpieniem
No i podstawowe pytanie, czy bedzie musiala sie dzielic sukienkami?! Potem dopiero ze mna usiadla, i opowiadalam Jej, ze razem bedziemy krecic wlosy, stroic sie do lustra, malowac pazurki i chodzic na ulubione lody, i powoli oswaja sie z ta mysla
Mamy jeszcze sporo czasu, zeby przygotowac Diaboline na nadejscie jej mini kopii
aniołkowa mama, neharika, Omon lubią tę wiadomość
-
atat ja wczoraj gotowa byłam jechać do lekarza bo maleństwo się tak słabo ruszało. Dzisiaj tez zresztą nie szaleje. Ale czytałam , że teraz więcej dziecko śpi jak nie śpi wiec staram się nie panikowac na zapas. Najważniejsze że w ogóle czuć kopniaczki
Może nasze maluszki ulokowały się teraz gdzieś bardziej z tylu i dlatego tak słabo czućKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Jak do jutra będzie tak nadal to jedź na IP albo do swojego lekarza tak dla świętego spokoju !!
atat lubi tę wiadomość
aniołkowa mama ja na brodawki używałam Maltan. Bephanten też mam, ale używałam go może z 5 razy w ciągu roku. Mała nie ma problemu z odparzeniami itp. A na co dzień raczej nie używam nic, bo nie chce skóry "uzależniać"
chyba że skóra jest sucha to smaruje emolium (chyba)
Ja też nie mogę uwierzyć , że to chłopczyk. Ostatnio sprzedałam z 20 sukienek po małej i idąc na pocztę nie mogłam dojść. Tak bardzo się bałam, że sprzedam a tu będzie jednak dziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 19:44
aniołkowa mama, Omon lubią tę wiadomość
-
Ja tam lubię róż i moje córeczki umieralam na różowo,wiadomo że nie od stóp do głow ale różowy często się pojawiał. Starsza mała taki etap,że nawet majtki musiały być różowe. Na szczęście jej przechodzi.
Vitae super,że ok.
Koko gratulacje. Marzenia się spełniają.
Aniołkowa na sutki moim zdaniem lepszy puralen. Bephanten jest ok,używalam przy starszej jak coś zaczynało się dziać. A na co dzień bambino lub babydream. Przy młodszej walczyłam jon stop, bo ciągle coś. I tu tylko pomagal sudocrem. Jak było dobrze yo alantan lub lipomal. Na szczęście koło roczku wyrosła z tego. Do mycia miałam hippa lub babydream. Do smarowania olejek że słodkich migdałów. I nic więcej.aniołkowa mama, Lokokoko, neharika lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny masakra, mój gin twierdzi, że dziewczynka jednak będzie. Ja walę heheh
Chyba po porodzie się dowiem
Z tego wszystkiego zapomniałam ile waży. Coś jakby 560, ale to chyba za mało, więc pewnie pogmyrałampati87, atat, sallvie, She Wolf, vitae13, Taśka22, Korcia, nutella_, Szczęśliwa Mamusia, karolyn, IGA.G, lis87, Antonelka, Milka1991, Jagah, Lokokoko, Justyna Sz, Kjopa3, niania.ogg, neharika, Donia12, Teklaa, Aga1991, Omon lubią tę wiadomość
-
hey dziewczynki byłam dziś w poradni genetycznej po odbiór wyników. nadmienie że udało nam się z mężem i jestem w 23 tc
i tak z wyników wyszło że mam mutacje genu C677T w genie reduktazy (odpowiada za przyswajanie kwasu foliowego - zamiast zwykłego muszę brać foliany)
i że jestem nosicielem translokacji wzajemnej chromosomami 8 i 18
Czy któraś ma coś podobnego? bądź słyszała o czymś takim?
Na szczęście dziecko prawidłowo się rozwija, waga i wszystkie parametry ok, na prenatalnych też ok.
Czy powinnam się martwic?Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Dziewczyny ktore rozwazacie zakup lozeczka chicco next2me pokaze Wam co znalazlam.
Moze nie do konca jest to odpowiednik chicco ze wzgledu na brak rozpinanego boku ale jak jak ktos mysli o malym przenosnym lozeczku to to wydaje sie byc bardzo fajne. No i budka ekstra sprawa - np wystawienie na balkon lub taras.
Tylko chicco do 9kg a BB do 7kg wiec troche roznicy to robi.
https://m.scandinavianbaby.pl/product-pol-1452-INOVI-Cocoon-Lozeczko-turystyczne-czarne.html
A fotelik/bujaczek - Niebieska rezygnuje z 4moms i kupuje babybjornniebieski siateczkowy lub czarno-szary siateczkowy.
Super ten lezaczek jestWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 20:41
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Jagah wrote:Mamy jeszcze sporo czasu, zeby przygotowac Diaboline na nadejscie jej mini kopii
Jagah też masz przeczucie, że dziewczynki będą podobne do siebie?mój synek jest kopią taty, teraz mam przeczucie, że młodszy będzie jeszcze wiekszą
Jagah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysallvie wrote:Wanda Jeśli u mnie okaże się, że będę miała córeczkę to będzie zmuszona chodzić w siwych, niebieskich itp kolorach
nie nawidze różu dla dziewczynek
Ja też, zwłaszcza takiego jasnego różu, cukierkowego. Rodzice mnie takim gnębili. Ciemny jeszcze przejdzie:)
Ja nie używałam żadnego kremu do pupy, a mały ma 1,5 roku. Tylko mąki ziemniaczanej. Miałam kupiony Sudocrem i Linomag, ale użyłam go może 2 razy. Po mące odparzenia szybko niknęły, a położna twierdziła, że skóra się hartuje, a im mniej chemii, tym lepiej.
Dziewczyny, spotykacie się może z położnymi? Chodzi mi o te spotkania edukacyjne, które przysługują w ciąży. -
my już po wizycie, niestety bez usg małej. wszystko w porządku, infekcji już nie ma
do piątku mam pobrać te globulki i tyle
szyjka twarda i zamknięta
następna wizyta po nowym roku dopiero
co do piwa - ja miałam ostatnio taką ochotę, że wysłałam męża po lecha free, kupił zwykłego i z limonką, ale pysznetylko ja zawsze piwo lubiłam
karolyn, Taśka22, She Wolf, neharika lubią tę wiadomość