X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisałam Wam, że poślizgnęłam się na śniegu upadając na nogę i chyba trochę bok:) Nic złego się nie działo, nie pojechałam na IP, a wczoraj miałam normalną wizytę i było wszytko ok. Ginekolog powiedziała, że o ile nie upadnie się na brzuch i po wszystkim nic złego się nie dzieje, nic nie boli itd, to trzeba podejść na spokojnie. Takie też opinie znalazłam w internecie.
    Także zostawiam ten wpis na przyszłość, jakby jeszcze ktoś zimą był taką łamagą jak ja i się przejmował czy taki upadek to coś złego:)

karolyn, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Taśka22, nutella_, Reni1982, Kjopa3 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Nutella - serio, pomimo różowych ubranek ktoś pytał o chłopca? Wow, chyba jakaś mało myslaca istota, a może na złość Tobie? ;) Jak zaglądam do wózka i widzę różowe gadżety albo kokardki, kwiatuszki to dziewczynka na bank ;)
    nie no serio. I co o dziwo nie tylko "starsze' pokolenie :/

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Ja zdjęcia zawsze wywołuje na empiku ! Jakość na prawdę rewelacyjna a jak się trafi na dobrą promocję to można kupić zdjęcia za grosze :) ja zazwyczaj czekam aż jest promocja 60-65% wtedy zbieram kilka osób. Np moi rodzice, kuzynka, kuzyn itp itd i im więcej zdjęć tym lepiej wtedy wychodzi mnie nawet 18 gr za zdjęcie :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ale mnie moja druga siostra zaskoczyła , będę po raz 4 ciocią jest w 2 ciąży moja siostra termin ma na 5 Lipiec 2017 r , a się cieszę strasznie obie bedziemy sie wspierać itp itd ;) :D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 19:03

sallvie, Donia12, IGA.G, Milka1991, Lokokoko, Kjopa3, neharika, Aga1991, Omon lubią tę wiadomość

• sallvie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa mamusiu ale fajnie !!! To już chyba 3 przypadek na naszym forum gdzie się trafiają dwie ciążę w bliskiej rodzinie w jednym czasie niemalże :)

A teraz uwaga z cyklu jak ciąża wpływa na kobietę. Ja osoba nie tolerujaca alkoholu, osoba, która żeby wypić jakieś piwo musi się stać święto mam teraz taką ochotę na jakieś piwo że szok ...

Ps tatuś wreszcie poczuł kopniaka !

Szczęśliwa Mamusia, Taśka22, Lokokoko, neharika, Omon lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Nutella - serio, pomimo różowych ubranek ktoś pytał o chłopca? Wow, chyba jakaś mało myslaca istota, a może na złość Tobie? ;) Jak zaglądam do wózka i widzę różowe gadżety albo kokardki, kwiatuszki to dziewczynka na bank ;)
    Ja muszę cały czas poprawiać, bo moja jest chłopcem pomimo kwiatków na bluzce czy różowych elementów stroju ;) Krótkie włosy to na bank chłopiec heheheh

niania.ogg lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Jagah Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama- polecam Bepanthem z czystym sercem, jest rewelacyjny do skory dla maluszka. Masc Linomag tez polecam, czasem stosowalam na oszczypana pupke i szybko widac poprawe. Teraz uzywam na rozne otarcia i strupki, fajnie zmiekcza skore i goi.

U nas rozeszly sie wiesci po rodzinie, i jak sie okazuje, wiekszosc obstawiala chlopca, a tu psikus swiateczny ;) Oczywiscie zyczenia zdrowia na pierwszym miejscu, ale jak widac, kazdy ma swoje typy. Nasza corka jak uslyszala o mlodszej siostrze to zaniemowila, taka radosc mieszana ze zwatpieniem ;) No i podstawowe pytanie, czy bedzie musiala sie dzielic sukienkami?! Potem dopiero ze mna usiadla, i opowiadalam Jej, ze razem bedziemy krecic wlosy, stroic sie do lustra, malowac pazurki i chodzic na ulubione lody, i powoli oswaja sie z ta mysla :) Mamy jeszcze sporo czasu, zeby przygotowac Diaboline na nadejscie jej mini kopii :D

aniołkowa mama, neharika, Omon lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis słabo czuje młodego:( nawet zjadłam czekoladę, której normalnie nie jem i nic :(
    Moze jakieś pojedyncze mini smyrniecia? Ale ja nic nie czuje :( panikuje?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat ja wczoraj gotowa byłam jechać do lekarza bo maleństwo się tak słabo ruszało. Dzisiaj tez zresztą nie szaleje. Ale czytałam , że teraz więcej dziecko śpi jak nie śpi wiec staram się nie panikowac na zapas. Najważniejsze że w ogóle czuć kopniaczki :)
    Może nasze maluszki ulokowały się teraz gdzieś bardziej z tylu i dlatego tak słabo czuć :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do jutra będzie tak nadal to jedź na IP albo do swojego lekarza tak dla świętego spokoju !!

atat lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama ja na brodawki używałam Maltan. Bephanten też mam, ale używałam go może z 5 razy w ciągu roku. Mała nie ma problemu z odparzeniami itp. A na co dzień raczej nie używam nic, bo nie chce skóry "uzależniać" :)
    chyba że skóra jest sucha to smaruje emolium (chyba)

Ja też nie mogę uwierzyć , że to chłopczyk. Ostatnio sprzedałam z 20 sukienek po małej i idąc na pocztę nie mogłam dojść. Tak bardzo się bałam, że sprzedam a tu będzie jednak dziewczynka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 19:44

aniołkowa mama, Omon lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubię róż i moje córeczki umieralam na różowo,wiadomo że nie od stóp do głow ale różowy często się pojawiał. Starsza mała taki etap,że nawet majtki musiały być różowe. Na szczęście jej przechodzi.

Vitae super,że ok.
    Koko gratulacje. Marzenia się spełniają.

Aniołkowa na sutki moim zdaniem lepszy puralen. Bephanten jest ok,używalam przy starszej jak coś zaczynało się dziać. A na co dzień bambino lub babydream. Przy młodszej walczyłam jon stop, bo ciągle coś. I tu tylko pomagal sudocrem. Jak było dobrze yo alantan lub lipomal. Na szczęście koło roczku wyrosła z tego. Do mycia miałam hippa lub babydream. Do smarowania olejek że słodkich migdałów. I nic więcej.

aniołkowa mama, Lokokoko, neharika lubią tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra, mój gin twierdzi, że dziewczynka jednak będzie. Ja walę heheh
    Chyba po porodzie się dowiem

Z tego wszystkiego zapomniałam ile waży. Coś jakby 560, ale to chyba za mało, więc pewnie pogmyrałam ;)

pati87, atat, sallvie, She Wolf, vitae13, Taśka22, Korcia, nutella_, Szczęśliwa Mamusia, karolyn, IGA.G, lis87, Antonelka, Milka1991, Jagah, Lokokoko, Justyna Sz, Kjopa3, niania.ogg, neharika, Donia12, Teklaa, Aga1991, Omon lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• atat Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    560 to bardzo ok na ten wiek.

Pa. Czy macie tez ciagle takie ciepłe piersi?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczynki byłam dziś w poradni genetycznej po odbiór wyników. nadmienie że udało nam się z mężem i jestem w 23 tc

i tak z wyników wyszło że mam mutacje genu C677T w genie reduktazy (odpowiada za przyswajanie kwasu foliowego - zamiast zwykłego muszę brać foliany)

i że jestem nosicielem translokacji wzajemnej chromosomami 8 i 18

Czy któraś ma coś podobnego? bądź słyszała o czymś takim?

Na szczęście dziecko prawidłowo się rozwija, waga i wszystkie parametry ok, na prenatalnych też ok.

Czy powinnam się martwic?

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    560 to bardzo ok na ten wiek.

Pa. Czy macie tez ciagle takie ciepłe piersi?
    Ale 3 tygodnie temu było 430 to chyba coś za mało by przybrał/przybrała hmmm

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore rozwazacie zakup lozeczka chicco next2me pokaze Wam co znalazlam.
    Moze nie do konca jest to odpowiednik chicco ze wzgledu na brak rozpinanego boku ale jak jak ktos mysli o malym przenosnym lozeczku to to wydaje sie byc bardzo fajne. No i budka ekstra sprawa - np wystawienie na balkon lub taras.
    Tylko chicco do 9kg a BB do 7kg wiec troche roznicy to robi.

https://m.scandinavianbaby.pl/product-pol-1452-INOVI-Cocoon-Lozeczko-turystyczne-czarne.html

A fotelik/bujaczek - Niebieska rezygnuje z 4moms i kupuje babybjorn :-) niebieski siateczkowy lub czarno-szary siateczkowy.
    Super ten lezaczek jest :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 20:41

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Mamy jeszcze sporo czasu, zeby przygotowac Diaboline na nadejscie jej mini kopii :D

Jagah też masz przeczucie, że dziewczynki będą podobne do siebie? ;) mój synek jest kopią taty, teraz mam przeczucie, że młodszy będzie jeszcze wiekszą :)

Jagah lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Wanda Jeśli u mnie okaże się, że będę miała córeczkę to będzie zmuszona chodzić w siwych, niebieskich itp kolorach :) nie nawidze różu dla dziewczynek :)

Ja też, zwłaszcza takiego jasnego różu, cukierkowego. Rodzice mnie takim gnębili. Ciemny jeszcze przejdzie:)

Ja nie używałam żadnego kremu do pupy, a mały ma 1,5 roku. Tylko mąki ziemniaczanej. Miałam kupiony Sudocrem i Linomag, ale użyłam go może 2 razy. Po mące odparzenia szybko niknęły, a położna twierdziła, że skóra się hartuje, a im mniej chemii, tym lepiej.

Dziewczyny, spotykacie się może z położnymi? Chodzi mi o te spotkania edukacyjne, które przysługują w ciąży.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po wizycie, niestety bez usg małej. wszystko w porządku, infekcji już nie ma :) do piątku mam pobrać te globulki i tyle :) szyjka twarda i zamknięta :) następna wizyta po nowym roku dopiero

co do piwa - ja miałam ostatnio taką ochotę, że wysłałam męża po lecha free, kupił zwykłego i z limonką, ale pyszne :) tylko ja zawsze piwo lubiłam :)

karolyn, Taśka22, She Wolf, neharika lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ