Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Magni 6 miesiąc zaczyna się od 22 tygodnia... Czasem podają tez 22,5 tygodnia ale jak wiadomo z tymi połówkami tygodni to tak ciężko ustalić kiedy właściwie jest te pół tygodnia
Magni lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
atat wrote:A moze to nasza annak?
Pasowałoby!
Hihi, no właśnie miałam Wam napisać, że przed chwilą skończyłam oglądać mecz Legii w ostatniej kolejce eliminacji Ligi Mistrzów
Ale u Lewandowskich podobno chłopiec, a u mnie dziewusia jak w mordę strzelił!
Ja od Ani L. męża bym nie wzięła, ale tę rzeźbę ciała (zwłaszcza brzucha) to chętnieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 23:09
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
annak wrote:Ale u Lewandowskich podobno chłopiec, a u mnie dziewusia jak w mordę strzelił!
Ja od Ani L. męża bym nie wzięła, ale tę rzeźbę ciała (zwłaszcza brzucha) to chętnie
No i chyba musiałabym mieć wtedy nick annal, ale... ten teges, nie wiem, czy by mnie admin nie zbanowałWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 23:11
Antonelka, tika, neharika, Peg, Jagah, nutella_, Milka1991, ilae, Omon lubią tę wiadomość
-
Oj tam, myślicie, że ona by siedziała tak o na forum? Ona mi się za mało sympatyczna wydaje na którąkolwiek z nas
hihi ale może tak ją media pokazały jakoś niekorzystnie
No nic. Idę sobie spać. A co tam.
Nie tylko wyście zgadły płeć. Moi rodzice też od razu wiedzieli. Ja nie wiem skądchyba mam to na czole napisane.
Antonelka, neharika, Donia12, Omon, Lokokoko lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
annak wrote:No i chyba musiałabym mieć wtedy nick annal, ale... ten teges, nie wiem, czy by mnie admin nie zbanował
Ale chyba jej nie ma, bo jeszcze nikt nie truł o zdrowej diecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 23:16
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Ja Lewandowska lubie.
Nie znosze Chodakowskiej bo w mediach niby taka mila, w tv mowi do mnie nie poddawaj sieitd a jak ja spotkalam w knajpie - juz wychodzila i poprosilam o fotke z nia to malo byla przyjemna i jeszcze tego meza wcisnela na zdjecie.
Lewandowska ma ogromne pieniadze ale wg mnie zachowuje sie normalne a chodakowska bardzo szpanuje na instagramie.
Moja opinia nie wynika z zazdrosci bo kase ma pracy, reklam itd wiec nie kradnie - poprostu poszczescilo jej sie, wypelnila luke na rynku.
neharika lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ja jednak nie pałam sympatią do Lewandowskiej. Nie miałam, żadnych obiekcji, dopóki nie zaczęła się wypowiadać i dawać dobrych rad w tematach o których nie ma pojęcia, np dieta matki karmiącej. Dopiero teraz będzie mogła teorię przekuć w praktykę
A Chodakowskiej też nie lubię, bo ćwiczyłam z nią po porodzie i zrobiłam sobie kuku w mięśnie brzucha. Mój fizjo mówił że tylko na ofiarach jej ćwiczeń mógłby zbić fortunę, bo zestawy są źle ułożone i urazowe, zwłaszcza niebezpieczne dla kręgosłupa. Ja akurat nabawiłam się rozejścia mięśni kresy białej.
Wychodzi na to, że nikogo nie lubięNie, nie, Wy jesteście fajne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 23:48
Antonelka, neharika, Milka1991, Omon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mnie u Chodakowskiej wkurza to, że chyba co nieco poprawiała w swojej urodzie i to mi się jakoś kłóci z tym zdrowym wizerunkiem i promowaniem zdrowego stylu życia.
-
Justyna Sz,Jagah,ilae,Aniołkowa,Lokokoko,vitae,kahaśka,Iga.G,tika Gratuluję udanej wizyty
Mummytobe witam
Jastin,Lis
Neharika super wiadomościkahaśka, Justyna Sz, neharika, lis87, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Magni, mój gin od 16 tygodnia mówił, że mu to wygląda na dziewczynkę, ale nie powie na 100%. Jak byłam na połówkowych w Wawie to babka powiedziała, że chłopak i nawet mi pokazywała wyrostek między nogami, ale w opisie badania o tym ani słowa nie ma. A wczoraj byłam u swojego i on mówi, że gdyby on miał określać to twierdzi, że dziewczynka i też mi pokazywał, że nic nie ma a nawet szparka
Dziecko leży poprzecznie.
Następna wizyta za 3 tygodnie. W pierwszej ciąży się nie pomylił. Koleżanka też do niego chodziła i płeć się zgadzała. Sama nie wiem co o tym myśleć. Mąż się synem już wszystkim pochwalił heheneharika lubi tę wiadomość
-
Biszkopciki wrote:Ja podobnie jak niektóre mamy boję się cokolwiek kupować
Do tej pory wszystko jest w porządku, ale w pierwszej ciąży też było. Jak przeglądam listy wyprawkowe, to praktycznie wszystko mam. Jedyne co planuję kupić to kilka ubranek na rozmiar 50, ale to bliżej terminu, jak już będę wiedziała jaka duża dzidza będzie. W ubrankach na 56 moja córeczka się topiła, a miała 51cm i niecałe 3200g. Do tego czapeczki bawełniane i skarpetki. Potrzebuję też nowy różek i myślałam też o takim kojcu do spania, nie wiem jak się fachowo nazywa, ale można dziecko w tym położyć w swoim łóżku i bardzo mi się to podoba. Resztę potrzebnych rzeczy chyba sobie po prostu upatrzę w internecie lub sklepach na miejscu i gdy będziemy już razem w domku to kupię.
edit: już znalazłam, na ten kojec mówi się kokon.Biszkopciki lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Czesc Dziewczyny! :*
Gratuluje wszystkim udanych wizyt
Neherika ciesze sie, ze wracacie!
Nutella wow! Czyzby po Mamie taka sliczna modelka?
Ja juz po wiecie. Od poczatku pazdziernika przytylam 2.5kg.
Moje dziecko jest juz na s to procent CHLOPCEM!!
Wazy 350g, ale zabijcie mnie nie wiem Ile ma wzrostu
Skonsultowalam Moje bole I moja Szyjka bardzo bardzo malutko sie skrocila jest w normie bo ma 3.5cm. Ale pani doktor stwierdzila, ze take bole brzucha nie moga sie pojawiac I mam zakaz gptowania, sprzatania itp. Nie muszę lezec, ale mega sie oszczedzac...
Filipek jest ulozony glowka w dol... Na 4D sie usmiechal)
Pochwalilabyn sie zdjeciami, ale mam tylko foto mozgu I pisioraDonia12, Lokokoko, agadana lubią tę wiadomość
-
Jagah wrote:Nutella - serio, pomimo różowych ubranek ktoś pytał o chłopca? Wow, chyba jakaś mało myslaca istota, a może na złość Tobie?
Jak zaglądam do wózka i widzę różowe gadżety albo kokardki, kwiatuszki to dziewczynka na bank
Hehe, u mnie było i nadal jest tak samomożemy sobie Nutelka przybić piątki
raz nawet moja mała miała różowa sukienkę i została wzięta za chłopca
to wynika chyba z tego, że ona ma krótkie włosy i nie akceptuje żadnych opasek czy innych takich dziewczynskich gadżetów na głowę, a na tym się skupia pierwsze wrażenie. I jest to mega wkurzajace ciągle tłumaczyć, że ten śliczny chłopiec to Helenka. Jak gdzieś wychodzimy to m zawsze nalega ze względu na to, żeby jej założyć coś różowego... I rzeczywiście, z różowym akcentem wygląda zawsze śliczniej niż bez. Zawsze wolałam dziecięce ciuchy w brązach, szarościach, generalnie ciemne barwy, ale jak oglądam zdjęcia Helenki z pierwszych miesięcy to te ciuchy fajnie wyglądały bez dziecka w środku
a corci najładniej w pastelach i nienachalnym rozu
także ten tego... Za to mam uczulenie na kolor seledynowy, zazwyczaj podawany jako chłopięcy. Oczy bolą.
Jagah, a jak zareagowała córka na wieść o siostrze?Super sprawa, wydaje mi się, że rodzeństwo jednej płci lepiej się rozumie i ma kiedyś tam w przyszłości lepszy kontakt. Ja tak jakoś nie umiem sobie wyobrazić moich dzieciaczkow jak się razem bawią.. no bo w co...ale mam nadzieję, że to tylko kwestia mojej slabej wyobraźni.
Wy o wyprawkach, a ja cały czas tylko myślę, co by tu jeszcze za zabawkę kupić mojej Helence (a ma ich milion). Jak wchodzę na działy dziecięce albo buszuje w necie to tylko dla niej rzeczy oglądam... Tak się jakoś nie umiem przełamać. Synek mi się wydaje, że się urodzi za wieki całe...
Edit. Już doczytałam o reakcji Małej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 06:15
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
annak wrote:Hihi, no właśnie miałam Wam napisać, że przed chwilą skończyłam oglądać mecz Legii w ostatniej kolejce eliminacji Ligi Mistrzów
Ale u Lewandowskich podobno chłopiec, a u mnie dziewusia jak w mordę strzelił!
Ja od Ani L. męża bym nie wzięła, ale tę rzeźbę ciała (zwłaszcza brzucha) to chętnieOmon lubi tę wiadomość
-
Mamoaniolkow3 nie pomogę Ci nic jeżeli chodzi o te mutacje,kiedy macie wizytę? Ciekawa jestem co to oznacza.mam też nadzieję ze nie ma wpływu na dziecko w brzuszku.
Lecha free kupiłam sobie niedawno,ale był pyszny, przepyszny. A nigdy go nie lubiłam.
Dziękuję Wam wszystkim za to że tu jesteście, uwielbiam Was czytać.
A jeżeli chodzi o ruchy ja czuję bardzo mocno i bardzo często. W poprzedniej ciąży było zupełnie inaczej. No i powiem Wam że my już tak mamy że jednej mamie będą się wydawać za mocne innej za słabe czy za mało ich. Ale najważniejsze jest to że jak ktoś się niepokoi ruchami to powinien to sprawdzić na ip. Wtedy można się uspokoić i nie martwić na zapas -
Wózki - ja mam bebetto. Obecnie gondola jest pożyczona. Wg mnie jest dużym wózkiem, gondola ma 80cm. Skorzystałam z niej 8miesiecy. Spacerowka też ok, ale minus taki że zeby ją złożyć trzeba oddzielnie kółka a Budka zajmuje dosyć dużo miejsca. Teraz ta Budka jest przypięta do sanek i moje dziecko ma rydwan na śnieg. Pokaże Wam jak zrobię zdjęcie.
aniołkowa mama, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o kosmetyki moje dziecko mocno odparzaly różne rzeczy więc dużo testowalismy metoda prób i błędów. Hipp uczulał mimo że powinien być bezpieczny. Jedyny żel do mycia który się sprawdził to kopff bis fub z rosmana. Wszystkie zasypki powodowały podrażnienia i dlatego do tej pory jak potrzeba to tylko mąka ziemniaczana. Jest rewelacyjna. Również do kąpieli jako tzw. Krochmal. Sprawdziła się niezawodnie. Bepanthen polecam jak najbardziej. Również na brodawki używałam kilka razy , nie mogę polecić maltanu. Miałam go, ale dowiedziałam że się zawiera cukier, nie pamiętam dokładnie nie chcę przekręcić nazwy, ale chodziło o to ze jeżeli jest poważny problem z brodawka i ten cukier tam sie pojawi może dojść do rozwoju grzybicy. Dlatego obecnie maltan polecany jest coraz rzadziej. Ja na szczęście mimo że karmilam 23 miesiące, nie miałam problemów poważnych z brodawkami. Bepanthen na dużo produktów dużo rodzajów, wg mnie lepszy był krem niż maść, ale to wszystko zależy od problemu. Linomag wogole się nie sprawdził,ale czasem używałam też alantan maść biało Zielona tubka. Jednak jak problem byl poważny to działał tylko sudocrem plus mąka. Przy sudocremie u dziewczynek trzeba uważać, żeby nie dostał się do pochwy, bo może powodować sklejanie warg sromowych. Jeżeli chodzi o oliwki, są przeróżne , bardzo często zamykają pory, utrudniają skórze oddychanie, no i nie wnikają w głąb, to moje doświadczenia, być może nie trafiłam na dobrą oliwkę, dlatego kupiłam litrowy słoik oleju kokosowego i on był dobry i skuteczny na wszystko. Czy jeszcze jakieś kosmetyki są potrzebne? Chyba jak nie ma problemów to nic więcej nie trzeba . A chusteczki u nas jedyne bezpieczne to są z rosmana niebieskie bądź różowe.
Jagah, aniołkowa mama lubią tę wiadomość