Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sallvie, a to takie już chyba troszkę większe co? ja na razie tylko 56 i 62 kupuje jakoś tak... i większość to body, śpiochy, półśpiochy, takie wiecie, typowo wózkowe.
Biała bluzeczka, ta w gwiazdki lub spodenki na szeleczkach szaro-białe jak dla mnie dziewczęce mogą być na pewno. Do reszty zależy co ubierzeszJa też jeansy noszę a nie jestem chłopczycą
sallvie lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa akurat większość z tych rzeczy tutaj jest na rozmiar 68
te body z napisem "i'm new in town" są na 62 a spodenki z szeleczkami całe jeansowe są na 56
i już widzę jak maleństwo jest w nie ubrane na wyjście ze szpitala !
neharika lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Super wieści
Jastin trzymaj się kobieto! Tyle już wytrzymaliscie z dzidziolem ze dacie radę !
Neharika super że wracacie do domu!
Ciesze się z każdej dzisiejszej wizyty i czekam na te wieczorne również
Ja ledwo żyje. Odwiozlam rano dziecko do przedszkola. W drodze powrotnej zamarzylam o fasolce po bretonsku. Zanim dojechałam dojechałam do sklepu Lidka zawołała flaki; ) tym sposobem nie wyszlam jeszcze z kuchni od rana. Flaki juz gotowe - nakarmilam nimi dziedziczkęfasolka się jeszcze robi. A tu trzeba po dziecko jechać bo 8 h juz minęło
Musze sobie zamrozić pojemnik flakow i pojemnik fasolki bo juz do końca ciąży nie zamierzam tego robić!
neharika, Omon lubią tę wiadomość
-
U nas przy corce tez ostro sie zapieralam przed rozowym kolorem, sama wybieralam roznorodne kolory, a rodzina i znajomi glownie roz. Tak jak pisalam, wiekszosc tych mniejszych rozmiarow i kolorow jest typowo dla konkretnej plci, jak ubierzesz dziewczynke w sukienke albo spiochy ze slodka krolewna to raczej nikt nie zajrzy do wozka i nie zapyta o plec, jak chlopcu ubierzesz marynarski stroj albo spiochy batmana to wiadomo, siusiak w wozku
A im wiekszy rozmiar, tym wieksze mozliwosci kolorystyczne. Mnie sie bardzo podobaja wzory, np. kwiatowe lub geometryczne, do tego jednokolorowe body i komplecik jak marzenie. No i czapki z uszkami to moja slabosc
-
jagah właśnie nie koniecznie tak jest. Ja ubieralam młoda specjalnie na rozowo a i tak mówili, że sliczny chłopiec. Teraz sie już przyzwyczaiłam i mam to gdzieś, a kiedyś ...
niania.ogg lubi tę wiadomość
-
Ja podobnie jak niektóre mamy boję się cokolwiek kupować
Do tej pory wszystko jest w porządku, ale w pierwszej ciąży też było. Jak przeglądam listy wyprawkowe, to praktycznie wszystko mam. Jedyne co planuję kupić to kilka ubranek na rozmiar 50, ale to bliżej terminu, jak już będę wiedziała jaka duża dzidza będzie. W ubrankach na 56 moja córeczka się topiła, a miała 51cm i niecałe 3200g. Do tego czapeczki bawełniane i skarpetki. Potrzebuję też nowy różek i myślałam też o takim kojcu do spania, nie wiem jak się fachowo nazywa, ale można dziecko w tym położyć w swoim łóżku i bardzo mi się to podoba. Resztę potrzebnych rzeczy chyba sobie po prostu upatrzę w internecie lub sklepach na miejscu i gdy będziemy już razem w domku to kupię.
edit: już znalazłam, na ten kojec mówi się kokon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 16:01
neharika lubi tę wiadomość
13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
Szczęśliwa Mamusia wrote:Misiu Ciężko tam się dokopać co i jak ta dziewczyna z UK pochodzi , żyje oby miało maleństwo siły do walki , tu na bbf jest taka dziewczyna co w 24 tc urodziła i ich synek ma już 2 latka
.
Karola, znamy się z grudniowek, urodziła w Olsztynie w 24+1, w dniu kiedy przyjechała do tego szpitala, po tym jak lekarze wyrazili zgodę na zmianę (wcześniej była w innym mieście), bo dopiero od 24 tc mieli dziecko ratować. Mały cud, młodemu pisane było żyć i mieć się dobrzeneharika lubi tę wiadomość
-
Ja lubie dziewczece kolory. Cale zycie marzylam o coreczce, wiec nie bede jej na chlopaka ubierac
Zreszta ja lubie pastelowe kolory. Sama tak sie ubieram to i dziecko bedzie do mamusi podobne
Tylko zastanawia mnie czemu ostatnio kupilam wiekszisc ubranek w szarosci :p jakos nic kolorowego nie widzialam. Moze dlatego ze to sezon zimowy. Chyba poczekam juz teraz na kolekcje wiosenna, wtedy zaszaleje
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Czesc Dziewczyny! :*
Gratuluje wszystkim udanych wizyt
Neherika ciesze sie, ze wracacie!
Nutella wow! Czyzby po Mamie taka sliczna modelka?
Ja juz po wiecie. Od poczatku pazdziernika przytylam 2.5kg.
Moje dziecko jest juz na s to procent CHLOPCEM!!
Wazy 350g, ale zabijcie mnie nie wiem Ile ma wzrostu
Skonsultowalam Moje bole I moja Szyjka bardzo bardzo malutko sie skrocila jest w normie bo ma 3.5cm. Ale pani doktor stwierdzila, ze take bole brzucha nie moga sie pojawiac I mam zakaz gptowania, sprzatania itp. Nie muszę lezec, ale mega sie oszczedzac...
Filipek jest ulozony glowka w dol... Na 4D sie usmiechal)
Pochwalilabyn sie zdjeciami, ale mam tylko foto mozgu I pisiorakarolyn, ilae, aniołkowa mama, pati87, Donia12, sallvie, Taśka22, nutella_, Korcia, Niebieskaa, Justyna Sz, Reni1982, Milka1991, agadana, Kjopa3, neharika, Teklaa, Aga1991, Omon lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
My już po wizycie ☺
Wszystko ok, Olek rośnie w oczach. Waży 465 gram co odpowiada 22t1d a dziś mamy 21t3d. Po raz pierwszy jest starszy wg usg.
Łożysko na przedniej ścianie, przepływy i wody ok.
Wizyta luxmedowa więc brak monitora dla mamy, zero zdjęć...
Mam płytkę, może uda się złapać jakieś ujęcieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 17:44
karolyn, Lokokoko, pati87, Jagah, Donia12, sallvie, Taśka22, nutella_, ilae, Korcia, She Wolf, Reni1982, Milka1991, Kjopa3, neharika, niania.ogg, Teklaa, Omon lubią tę wiadomość
-
Ja dziewczyny wlasnie skonczylam wybierac zdjecia z wesela aby je wywolac. Zajelo mi to okolo 5godzin.
Na foto empik jest promocja -35% i tak zdjecia w formacie 10x15 kosztuja
od 50 do 199. 29gr
Do 299. 27gr
Itd
Pisze bo moze ktoras z was tez zechce wywolac.
Dzięki temu zajeciu czas mi szybko dzis zlecial. I dobrze bo nie mialam czasu na stres przed jutrzejszym USG. -
koniczynkaa wrote:Monika ogólnie ratuje się dzieciaki od skończonego 24 tygodnia czyli24+0, jednak jeśli brakuje tylko troszkę do tego czasu to podejmowana jest próba ratowania maleństwa ze względu na to, że mogą być różnice też w długościach cyklu i w rzeczywstości dzieciak może być odrobinę starszy.
Jednak takie maluchy mają trudny start. z każdym kolejnym tygodniem szanse na przeżycie małej istotni rosną. Ważne jest też to czy mama dostała sterydy w ciąży - ich przyjęcie znacznie zwiększa szanse. Oraz dziewczynki są silniejsze od chłopców. Tak naprawdę mając dwoje maluchów z tego samego tygodnia ciąży obok siebie jeden może rozwijać się super a drugiego mogą imać się wszystkie powikłąnia wczeniacze. Ważnym aspektem jest także to czy wcześniej w czasie cięązy występowały już jakieś nieprawidłowości z dzieckiem czy dopiero tuż przed prodem. Każdy mały pacjent jest inny i nigdy nie ejsteśmy wstanie przewidzieć czy wyjdzie z wcześniactwa obronną ręką bez powikłań. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to służę pomocą
Aniołkowa ja całą ciążę byłam nastawiona na dziewczynkę okazalo się, że chłopak, potrzebowałam chili żeby to do mnie dotarłoNie chodzi tu o sposób pielęgnacji czy wychowania bo mam doświadczenie z obiema płciami. Po prostu każdy ma jakieś nastawienie. Natomiast mojemu, który też był za dzwiczynką od razu jak zobaczył dzwoneczki na usg był bardzo szczęśliwy
Tak naprawdę miłość do dziecka jest taka sama
Jednak bardzo zdenerwowała mnie jego mama. Na każdym kroku pokazuje jaka jest rozczarowana tym, że w rodzinie będzie kolejny chłopak a nie dziewczyna. Mam już tego dość. Nie może być tak, żeby już w tym momencie mój ukochany nienarodzony maluszek musiał "wysłuchiwać takich rzeczy" jest mi bardzo przykro z tego powodu.
Justin dzielna dziewczyno brniesz do przodu pomimo wiatru w oczy, wierzę,że się uda
Ktoś pytał o rozmiary pieluch też nad tym myślałam i wymyśliłam że kupie jedną bambusowa 120x120 taką żeby była jako kocyk lub do zrobienia "kaftanika bezpieczeństwa"heh dzieci to uwielbiają
a resztę 75x75 i widziałam też takie 30x30 i zastanawiam się czy jakiejś takiej małej nie kupieć
A jeszcze pytanie z serii czy Wy też tak macie
Jak więcej pochodzę usiądę żeby odpoczać troche i potem chce iść dalej to mam problem na początku wszystko w okolicy miednicy, połączenia nóg z tułowiem, pośladki, jest spięte, najpierw idę bardzo powoli jak ślimak normalnie dopiero po chwili jak się rozruszam to idę normalnie. Zaobserwowałyście coś podobnego?
Kciuki za wizyty dzisiejsze
Ja, ja!!!! Mnie czasem łamie w pół, czasem mąż musi mi pomóc się rozruszac ale po kilku krokach wracam do normyw zeszłym ciąży też to miałam ale dużo, dużo później
niczym to nie skutkowało
-
Pati co do empiku jest też -40% na wszystkie kocyki, śpiworki i podobne rzeczy związane z "zimowymi spacerami" oraz -50% na pościel
Znowu wracam do wyprawki. Tak jakoś stanęłam na maści na odparzenia i czytam, że Bepanthen jest polecany na odparzenia i na pękające brodawki. Czy ktoś używał w jakimś z tych celów? albo w obu przypadkach?Zastanawiam się czy warto. Ewentualnie jakie inne kosmetyki dla malucha polecicie? wezmę jakiś płyn do kąpieli dla noworodków, pewnie jakąś oliwkę, sól morską do noska i tak nie bardzo wiem co jeszcze
Ale dla mam zastanawiających się nad chustami podrzucam fajne artykuły:
http://www.jakkupowac.pl/jaka-chuste-do-noszenia-dziecka-kupic/
http://www.mamywsieci.pl/twojedziecko/chusty-do-noszenia-dzieci-czy-wiesz-kt-r-wybra
PS. nie mogę uwierzyć, że to jest dziewczynka! ciągle mam w głowie, że lekarz się pewnie pomylił i jeszcze zobaczy tam pisiolka... i wtedy się załamięWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 18:38
pati87, Omon lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]