X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie, a to takie już chyba troszkę większe co? ja na razie tylko 56 i 62 kupuje jakoś tak... i większość to body, śpiochy, półśpiochy, takie wiecie, typowo wózkowe.
    Biała bluzeczka, ta w gwiazdki lub spodenki na szeleczkach szaro-białe jak dla mnie dziewczęce mogą być na pewno. Do reszty zależy co ubierzesz :) Ja też jeansy noszę a nie jestem chłopczycą :P

sallvie lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa akurat większość z tych rzeczy tutaj jest na rozmiar 68 :) te body z napisem "i'm new in town" są na 62 a spodenki z szeleczkami całe jeansowe są na 56 :) i już widzę jak maleństwo jest w nie ubrane na wyjście ze szpitala ! :)

neharika lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:41

Awf3p2.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści :)
    Jastin trzymaj się kobieto! Tyle już wytrzymaliscie z dzidziolem ze dacie radę !
    Neharika super że wracacie do domu!

Ciesze się z każdej dzisiejszej wizyty i czekam na te wieczorne również :)

Ja ledwo żyje. Odwiozlam rano dziecko do przedszkola. W drodze powrotnej zamarzylam o fasolce po bretonsku. Zanim dojechałam dojechałam do sklepu Lidka zawołała flaki; ) tym sposobem nie wyszlam jeszcze z kuchni od rana. Flaki juz gotowe - nakarmilam nimi dziedziczkę ;) fasolka się jeszcze robi. A tu trzeba po dziecko jechać bo 8 h juz minęło :D Musze sobie zamrozić pojemnik flakow i pojemnik fasolki bo juz do końca ciąży nie zamierzam tego robić!

neharika, Omon lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy corce tez ostro sie zapieralam przed rozowym kolorem, sama wybieralam roznorodne kolory, a rodzina i znajomi glownie roz. Tak jak pisalam, wiekszosc tych mniejszych rozmiarow i kolorow jest typowo dla konkretnej plci, jak ubierzesz dziewczynke w sukienke albo spiochy ze slodka krolewna to raczej nikt nie zajrzy do wozka i nie zapyta o plec, jak chlopcu ubierzesz marynarski stroj albo spiochy batmana to wiadomo, siusiak w wozku ;) A im wiekszy rozmiar, tym wieksze mozliwosci kolorystyczne. Mnie sie bardzo podobaja wzory, np. kwiatowe lub geometryczne, do tego jednokolorowe body i komplecik jak marzenie. No i czapki z uszkami to moja slabosc :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagah właśnie nie koniecznie tak jest. Ja ubieralam młoda specjalnie na rozowo a i tak mówili, że sliczny chłopiec. Teraz sie już przyzwyczaiłam i mam to gdzieś, a kiedyś ... :D

niania.ogg lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlazłam na Aliekspress i nie powinnam była, bo stówa znikła z konta. Małżonek się zdziwi jak będzie chciał w bufecie zapłacić za obiad :D

nutella_, kahaśka, Milka1991 lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak niektóre mamy boję się cokolwiek kupować :( Do tej pory wszystko jest w porządku, ale w pierwszej ciąży też było. Jak przeglądam listy wyprawkowe, to praktycznie wszystko mam. Jedyne co planuję kupić to kilka ubranek na rozmiar 50, ale to bliżej terminu, jak już będę wiedziała jaka duża dzidza będzie. W ubrankach na 56 moja córeczka się topiła, a miała 51cm i niecałe 3200g. Do tego czapeczki bawełniane i skarpetki. Potrzebuję też nowy różek i myślałam też o takim kojcu do spania, nie wiem jak się fachowo nazywa, ale można dziecko w tym położyć w swoim łóżku i bardzo mi się to podoba. Resztę potrzebnych rzeczy chyba sobie po prostu upatrzę w internecie lub sklepach na miejscu i gdy będziemy już razem w domku to kupię.

edit: już znalazłam, na ten kojec mówi się kokon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 16:01

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek dzięki za przepis, na pewno spróbuję w najbliższym czasie, może w święta? A ziemniaczki sobie zrobię w mundurkach, w parze z rybką nie powinny mi wybić cukru :)

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella - serio, pomimo różowych ubranek ktoś pytał o chłopca? Wow, chyba jakaś mało myslaca istota, a może na złość Tobie? ;) Jak zaglądam do wózka i widzę różowe gadżety albo kokardki, kwiatuszki to dziewczynka na bank ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Misiu Ciężko tam się dokopać co i jak ta dziewczyna z UK pochodzi , żyje oby miało maleństwo siły do walki , tu na bbf jest taka dziewczyna co w 24 tc urodziła i ich synek ma już 2 latka :) .

Karola, znamy się z grudniowek, urodziła w Olsztynie w 24+1, w dniu kiedy przyjechała do tego szpitala, po tym jak lekarze wyrazili zgodę na zmianę (wcześniej była w innym mieście), bo dopiero od 24 tc mieli dziecko ratować. Mały cud, młodemu pisane było żyć i mieć się dobrze :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:41

Awf3p2.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie dziewczece kolory. Cale zycie marzylam o coreczce, wiec nie bede jej na chlopaka ubierac :P
    Zreszta ja lubie pastelowe kolory. Sama tak sie ubieram to i dziecko bedzie do mamusi podobne :)
    Tylko zastanawia mnie czemu ostatnio kupilam wiekszisc ubranek w szarosci :p jakos nic kolorowego nie widzialam. Moze dlatego ze to sezon zimowy. Chyba poczekam juz teraz na kolekcje wiosenna, wtedy zaszaleje :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! :*

Gratuluje wszystkim udanych wizyt <3
    Neherika ciesze sie, ze wracacie!

Nutella wow! Czyzby po Mamie taka sliczna modelka? :)

Ja juz po wiecie. Od poczatku pazdziernika przytylam 2.5kg.
    Moje dziecko jest juz na s to procent CHLOPCEM!! <3
    Wazy 350g, ale zabijcie mnie nie wiem Ile ma wzrostu :-D
    Skonsultowalam Moje bole I moja Szyjka bardzo bardzo malutko sie skrocila jest w normie bo ma 3.5cm. Ale pani doktor stwierdzila, ze take bole brzucha nie moga sie pojawiac I mam zakaz gptowania, sprzatania itp. Nie muszę lezec, ale mega sie oszczedzac...
    Filipek jest ulozony glowka w dol... Na 4D sie usmiechal :))
    Pochwalilabyn sie zdjeciami, ale mam tylko foto mozgu I pisiora :-D

karolyn, ilae, aniołkowa mama, pati87, Donia12, sallvie, Taśka22, nutella_, Korcia, Niebieskaa, Justyna Sz, Reni1982, Milka1991, agadana, Kjopa3, neharika, Teklaa, Aga1991, Omon lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama 61 lat temu jak sie urodzila wazyla 1 kg. I tez lekarze.mowili ze.jak iles tam da rade to przeżyje. I sie udalo.heh a dzis jest kawal.baby.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska czekam na wage Twojego dzidziusia.
    Lokookoo i tak pokazuj nam uwielbiam ogladac zdjecia z usg dla mnie to.cos niesamowitego.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie ☺
    Wszystko ok, Olek rośnie w oczach. Waży 465 gram co odpowiada 22t1d a dziś mamy 21t3d. Po raz pierwszy jest starszy wg usg.
    Łożysko na przedniej ścianie, przepływy i wody ok.
    Wizyta luxmedowa więc brak monitora dla mamy, zero zdjęć... :(
    Mam płytkę, może uda się złapać jakieś ujęcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 17:44

karolyn, Lokokoko, pati87, Jagah, Donia12, sallvie, Taśka22, nutella_, ilae, Korcia, She Wolf, Reni1982, Milka1991, Kjopa3, neharika, niania.ogg, Teklaa, Omon lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny wlasnie skonczylam wybierac zdjecia z wesela aby je wywolac. Zajelo mi to okolo 5godzin.
    Na foto empik jest promocja -35% i tak zdjecia w formacie 10x15 kosztuja
    od 50 do 199. 29gr
    Do 299. 27gr
    Itd

Pisze bo moze ktoras z was tez zechce wywolac.

Dzięki temu zajeciu czas mi szybko dzis zlecial. I dobrze bo nie mialam czasu na stres przed jutrzejszym USG.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• eforts Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Monika ogólnie ratuje się dzieciaki od skończonego 24 tygodnia czyli24+0, jednak jeśli brakuje tylko troszkę do tego czasu to podejmowana jest próba ratowania maleństwa ze względu na to, że mogą być różnice też w długościach cyklu i w rzeczywstości dzieciak może być odrobinę starszy.
    Jednak takie maluchy mają trudny start. z każdym kolejnym tygodniem szanse na przeżycie małej istotni rosną. Ważne jest też to czy mama dostała sterydy w ciąży - ich przyjęcie znacznie zwiększa szanse. Oraz dziewczynki są silniejsze od chłopców. Tak naprawdę mając dwoje maluchów z tego samego tygodnia ciąży obok siebie jeden może rozwijać się super a drugiego mogą imać się wszystkie powikłąnia wczeniacze. Ważnym aspektem jest także to czy wcześniej w czasie cięązy występowały już jakieś nieprawidłowości z dzieckiem czy dopiero tuż przed prodem. Każdy mały pacjent jest inny i nigdy nie ejsteśmy wstanie przewidzieć czy wyjdzie z wcześniactwa obronną ręką bez powikłań. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to służę pomocą :)

Aniołkowa ja całą ciążę byłam nastawiona na dziewczynkę okazalo się, że chłopak, potrzebowałam chili żeby to do mnie dotarło :) Nie chodzi tu o sposób pielęgnacji czy wychowania bo mam doświadczenie z obiema płciami. Po prostu każdy ma jakieś nastawienie. Natomiast mojemu, który też był za dzwiczynką od razu jak zobaczył dzwoneczki na usg był bardzo szczęśliwy :) Tak naprawdę miłość do dziecka jest taka sama :)
    Jednak bardzo zdenerwowała mnie jego mama. Na każdym kroku pokazuje jaka jest rozczarowana tym, że w rodzinie będzie kolejny chłopak a nie dziewczyna. Mam już tego dość. Nie może być tak, żeby już w tym momencie mój ukochany nienarodzony maluszek musiał "wysłuchiwać takich rzeczy" jest mi bardzo przykro z tego powodu.

Justin dzielna dziewczyno brniesz do przodu pomimo wiatru w oczy, wierzę,że się uda :)

Ktoś pytał o rozmiary pieluch też nad tym myślałam i wymyśliłam że kupie jedną bambusowa 120x120 taką żeby była jako kocyk lub do zrobienia "kaftanika bezpieczeństwa" :D heh dzieci to uwielbiają :D
    a resztę 75x75 i widziałam też takie 30x30 i zastanawiam się czy jakiejś takiej małej nie kupieć :)

A jeszcze pytanie z serii czy Wy też tak macie :D
    Jak więcej pochodzę usiądę żeby odpoczać troche i potem chce iść dalej to mam problem na początku wszystko w okolicy miednicy, połączenia nóg z tułowiem, pośladki, jest spięte, najpierw idę bardzo powoli jak ślimak normalnie dopiero po chwili jak się rozruszam to idę normalnie. Zaobserwowałyście coś podobnego?

Kciuki za wizyty dzisiejsze :)

Ja, ja!!!! Mnie czasem łamie w pół, czasem mąż musi mi pomóc się rozruszac ale po kilku krokach wracam do normy :) w zeszłym ciąży też to miałam ale dużo, dużo później :) niczym to nie skutkowało :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati co do empiku jest też -40% na wszystkie kocyki, śpiworki i podobne rzeczy związane z "zimowymi spacerami" oraz -50% na pościel :)

Znowu wracam do wyprawki. Tak jakoś stanęłam na maści na odparzenia i czytam, że Bepanthen jest polecany na odparzenia i na pękające brodawki. Czy ktoś używał w jakimś z tych celów? albo w obu przypadkach?:) Zastanawiam się czy warto. Ewentualnie jakie inne kosmetyki dla malucha polecicie? wezmę jakiś płyn do kąpieli dla noworodków, pewnie jakąś oliwkę, sól morską do noska i tak nie bardzo wiem co jeszcze :D

Ale dla mam zastanawiających się nad chustami podrzucam fajne artykuły:
    http://www.jakkupowac.pl/jaka-chuste-do-noszenia-dziecka-kupic/
    http://www.mamywsieci.pl/twojedziecko/chusty-do-noszenia-dzieci-czy-wiesz-kt-r-wybra

PS. nie mogę uwierzyć, że to jest dziewczynka! ciągle mam w głowie, że lekarz się pewnie pomylił i jeszcze zobaczy tam pisiolka... i wtedy się załamię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 18:38

pati87, Omon lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ