Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas bardzo wysokie ciśnienie. świeci słońce.
Teraz mamy taki plan, jeżeli nic się nie będzie działo w następnym tygodniu mam zrobić badanie moczu. W środę za tydzień pojechać do Warszawy na pobranie krwi. Za dwa tygodnie będą wyniki i wtedy mam jechać po wyniki a potem na usg do szpitala. Lekarz mówi że wynik jest dobry. Żeby nie stresowac się usg w Lublinie. Bo oni jednak mają doświadczenie i pomierzą najdokładniej jak się da.Antonelka, Misiu2017, Jagah, kahaśka, pati87 lubią tę wiadomość
-
W końcu nadrobilam zaległości! Uff ff
Kochane trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty i za ujawnienie płci. Czekam na wieści.
Gratuluję wczorajszych wizyt. Super,że z maluszkami i ok.
Co do płci miałam podobnie. Marzyłam zawsze o córci, w pierwszej ciąży byłam zafiksowana właśnie na nią.
Ilae też mam bujaczek chicoo,bardzo podobny ale starszy model. Jestem zadowolona.
-
Kasieniaczek bardzo dziekuje Ci za odpowiedz:) wlasnie ruchy czuje dzis jakby od tylu. Dziwnie bardzo. Moze maly ma glowke od strony brzucha a nozki od plecow. Gin ostatnio.mowila, ze ma duzo miejsca wiec to moze mozliwe;) nawet jak.przyloze dzis reke dl brzucha to.mimo.mocnych kopniakow do tylu nie faluje mi brzuch jak np. Wczoraj
-
Niebieska mam pytanko o ten bujaczej babybjorn.
Czy on ma jakos regulowanw kata nachylenia? Bo na zdjeciach w necie wydaje mi sie on dosc pionowy a da sie go pochylic bardziej w poziomie?
Moze na kiepskie zdjecia trafilam.
Caly czas zastanawiam czy kupic taki bujak i dziecko samo pobuja sie sila nozek lub ja mu pomoge czy jednak elektorniczne cudo. Ale jakos tak sklaniam sie do babybjorn.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 14:01
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Aniołkowa super,serdeczne gratulacje. Mj lekarza też mówił, że ważniejsze ft4. Ale warto tsh skontrolować.
Nehrika super,że wracacie do domu,że transfuzja teraz niepotrzebna. Niech Mały rośnie.
Nutella cudną córeczka.
aniołkowa mama, nutella_, neharika lubią tę wiadomość
-
Kasieniaczek, ten łosoś w sosie cytrynowym brzmi fajnie, podzielisz się przepisem? Ziemniaczki co prawda odpadają, ale coś wymyślę
Dziewczyny pomocy, przypomnijcie co na zaparcia. Syrop nazywał się Lactulosum? A jak to było z siemieniem lnianym, jak się robiło ten wywar ze śliwek? Mam kłopot ale nie ze sobą, tylko z mężem, od miesiąca siedzi w toalecie 4-5 razy dziennie po godzinie i kompletnie dezorganizuje mi życie domowe. Dodam, że ten mój chłop to trudny egzemplarz i jak łażę za nim i proponuję mu owsiankę ze śliwkami, to zawsze słyszę "teraz nie mam ochoty", "śliwki są za słodkie", "nie jestem głodny teraz". Żadnego samozaparcia ten dziad nie ma, żeby to potraktować jak lekarstwo, zjeść i już, nie mam pojęcia jak on by sobie poradził w ciąży, gdzie często trzeba robić rzeczy na które wcale się nie ma ochoty. Cierpliwości mi już brak, żebym ja się musiała jego jelitami zajmować. -
Antonelka, to nie mnie pytałaś ale jak szukałam o leżaczkach opinii to znalazłam filmik o baby bjorn:
https://www.youtube.com/watch?v=3fmkGsvkwnw
masz wszystko ładnie pokazaneAntonelka lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniołkowa i Nehrika super wieści!
Wanda ja piłam syrop Duphalac. ale powiem ci, że lepiej na mnie działa siemie lniane codziennie wieczorem zaparzam siemię, rano zalewa zimnym niegotowanym mlekiem i jem/piję. odkąd tak robię nie mam problemówtylko pierwsze efekty były po kilku dniach, dlatego wspomogłam się syropem. czasem do tego mleka z siemieniem dodaje otręby granulowane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 14:08
neharika lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak to się stało,ale ominelam dwie strony. Ale doczytałam dobre wiadomości!
Jagah gratuluję córci. Fajnie jest z dwiema córeczkami. Widzisz u nas udało się z chłopakiem za 3 razem także wiesz
Jastin dalej wierzę,że wszysko dobrze się skończy. Macie z Malenstwem bardzo dużo siły. Przytulam mocno!Jagah lubi tę wiadomość
-
Przeglądam dzisiaj strony z ciuszkami dla dzieci. Ja nie wiem chyba jestem za bardzo wymagająca, ale dla mojego synka nic mi sie nie podoba
moze jak zobaczę na komputerze a nie na telefonie, wiekszy rozmiar to cos ciekawego znajdę, jak na razie nic....
-
neharika wrote:Dziś w Warszawie dr powiedział że na tym etapie ciąży nie powinnam już brać clexane profilaktycznie. Czy którejś z Was już dr odstawił heparyne?
neharika lubi tę wiadomość
-
Gratuluję pozytywnych wieści z dzisiejszych wizyt. Ja pewnie będę ostatnia, bo na 19 z poślizgiem pewnie
Neharika, ja brałam heparynę od 14 tygodnia, bo bylo byli podejrzenie zakrzepicy, które na szczęście się nie potwierdziło. Przy dawce 0,4 ddimery miałam 0,2 a dziś okaże się jaki wynik po miesiącu od odstawienia. Są różne szkoły i w zależności z jakiego powodu ją brałaś, różnie odstawiają. Super, że nie musisz się kłaść i będziesz mogła być w domu.
Co do Pinokio to bardzo polecam. Świetna jakość materiału, różnorodna kolorystyka. Zawiodłam się natomiast na ubrankach ze smykaaniołkowa mama, neharika lubią tę wiadomość
-
Reni1982 wrote:Dziewczyny jakie dawki magnezu bierzecie?
Ja mam 3x2 magnez B6 to nie za dużo ?
I no-spa3 x2Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 14:23
-
IGA dziekuje
Uwierzycie, że w szpitalu od niedzieli do dziś przybyło mi 2 kg!!
Jak nie wiem...sniadanie marne o 8-9, obiad o 13, kolacja 16-17..ale za to jaka..
2 kromki chleba i 2 plasterki salcesonu,pól ogorka kiszonego! albo 2 kromki chleba i jogurt.Milka1991, neharika lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
aniołkowa mama wrote:Antonelka, to nie mnie pytałaś ale jak szukałam o leżaczkach opinii to znalazłam filmik o baby bjorn:
https://www.youtube.com/watch?v=3fmkGsvkwnw
masz wszystko ładnie pokazane
Dziekujefajne.
Troche poszlam na latwizne bo w sumie moglam sama poszperac albo doczytac opis.
Ale troche dzisiaj mam gorszy dzien bo siedzenie w kurzu juz mnie dobija - nie lubie miec balaganu. Wiem, ze przy dziecku nie bedzie lekko ale kurz mnie doprowadza do szalu.
Panowie chyba remont skoncza jutro wiec dzisiaj jeszcze sprzatac nie bede. Zaczne od jutra lub piatku jak juz wszystko osiadze.
Mebli nie mam duzo wiec to nie bedzie trudna praca ale podlogi....masakra. A i tak najlepiej na kolnach ....no ale rodzicow poprosze o pomoc
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Reni To dobrze, że przytyłaś a nie schudłaś od tego jedzenia
Ja w październiku jak trafiłam z maleństwem do szpitala na dwa dni to zdołałam stracić 1kg - tak nas dobrze karmili
Reni1982 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs