Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykarolczyk Ja to już wogóle nie mam znajomych czy kolezanek u siebie , bratowa daleko mieszka poszła nie dawno do pracy , siostry też daleko są oprócz męża i dzieci nie mam nikogo takiego gdzie bym mogła wyjść czy poplotkować , nawet jakbym miała to bym musiała Gabrysię ze sobą ciągle zabierać .
-
Nadrobilam wszystkie posty, czuje sie madrzejsza w temacie wyprawki
Teraz banan i kawka, i kolejna partia prasowania do ogarniecia.
aniolkowa mama- przyznam, ze mnie tez kilka dni temu zlapal mocny bol podbrzusza do tego stopnia, ze mialam problem zmienic pozycje podczas snu w nocy. Zwiekszylam magnez i wzielam nospe, i jak tylko czuje rosnac dyskomfort to biore ten zestaw lekow i duzo wiecej odpoczywam. Podciagam to pod rozne ulozenia sie dziecka, co tez zwieksza nacisk na inne narzady. Trzymaj sie cieplo
Milka- prosze o dopisanie imienia na liscie
Nasza Zosia czeka na siostre HanieSzczęśliwa Mamusia, aniołkowa mama, karolyn, IGA.G, Lokokoko, MyHappy, agadana, ilae, Milka1991, kasieniaczek, neharika lubią tę wiadomość
-
Lisku, ja piszę zwykle np. "JustineX allegro"
Tu masz link, będzie szybciej.
http://allegro.pl/zdrowy-kocyk-koc-bawelniano-bambusowy-dzianinowy-i6409472506.html
Jagah, dziękuję, magnezu biorę 300 mg dziennie to i tak chyba sporo. Wezmę chyba drugą no-spę.. jedną wzięłam ok. 5 rano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 11:35
lis87 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
a jaki ochraniacz na materac dla Maleństwa brać? Naczytałam się tutaj, ze to nic dobrego, że dziecko się poci, ale może one różnią się miedzy sobą? Taki bawełniany albo frotte z góry a ceratkowy od dołu tez będzie zły? a może trzeba zwracać uwagę na przepuszczalność powietrza? Rodzaj materiału? Kurde... jaki pokrowiec kupić aby był dobry dla dziecka i spełniał swoją funkcję? Przecież szkoda materaca
z tym cukrem na czczo to jest różnie. My najpierw sprawdzamy poziom z palca na glukometrze. One nie są dokładne, to orientacyjny poziom cukru abyśmy wiedziały czy można pacjentkę obciążyć ale z krwi żylnej na aparacie ten cukier u nas wychodzi zawsze wyższyJak pacjentka ma na glukometrze 70 to później z aparatu wychodzi jej zawsze koło 80 albo 80 paru. Glukometry mają duży zakres błędu.
My w Sylwestra zostajemy w domu i robimy z teściami małe party ;/ Będą też siostry męża i pewnie ktoś jeszcze zjedzie. Po pierwsze przez ciążę mój mąż nie chce nigdzie się "włóczyć" bo przecież "mam brzuch" i to chorobaPo drugie z teściami jeszcze nie mieliśmy Sylwestra albo byliśmy u mnie albo sami, po trzecie nie mamy za bardzo kasy żeby teraz szaleć z jakimiś wyjazdami, po czwarte - pójde spać kiedy mi się spodoba
Jastin - pytałam ale może nie doczytałaś. Rozmawiałaś z lekarzami jaki mają plan na Ciebie? Trzymają Cię tylko na obserwacji czy coś działają? Mówią coś na temat tego jakie dziecko a szanse na prawidłowe wykształcenie płuc przy braku płynu owodniowego? Bo wydaje mi się, że trzeba ich mocno naciskać aby coś działali..
Piękne te kosze, kołyski, ale w moim przypadku byłby to zbędny wydatek. Będziemy mieć duża sypialnię i łóżeczko będzie stało koło łóżka, więc pomimo zachwytu nad nimi, ja sobie podarujęMoże gdyby wystarczały na dłużej, ale syn mojej szwagierki zaczął się dźwigać do siadania już w 4mc a wydatków w związku z wyprawka i remontem będziemy mieć tyle, że nie ma co szaleć.
Miałam w planach sernik rano zrobić póki nikt mi się po kuchni nie krząta, nawet przepis wczoraj znalazłam ale.. nie mam jajekhehe.. także muszę czekać aż mąż wróci
lis - na stronie głównej allegro tam gdzie masz pasek do wpisywania haseł piszesz JustineX ale zanim klikniesz na lupkę to z prawej strony jest taka strzałka ^ i rozwija Ci się lista z działami a na samym dole masz do wyboru użytkownicy
Mam nadzieję, że widać
lis87 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Miałam w planach sernik rano zrobić póki nikt mi się po kuchni nie krząta, nawet przepis wczoraj znalazłam ale.. nie mam jajek
hehe.. także muszę czekać aż mąż wróci
Teraz sobie zdałam sprawę, że śmieszne toOmon, Lokokoko, atat, Taśka22, agadana, Antonelka, Reni1982, ilae, kasieniaczek, neharika lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
nick nieaktualny
-
Justyna Nie miałam polowkowego mój lekarz wykonuje tylko dwa badania prenatalne w I i w III trestrzeKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Szczęśliwa mamusia - ale własnie czytam, że te podkłady są złe bo dziecko się poci. I głowię się czy jakieś prześcieradełko z ceratka nie byłoby lepsze albo jakiś lepszej jakości pokrowiec na materac tylko nie wiem jakie powinien mieć właściwości.. Przy każdym nawet najtańszym piszą, że wykonany z oddychającego materiału
Sallvie= - ale własnie to II badanie jest najważniejsze. Może dlatego Twój lekarz nie wykonuje bo nie czuje się na siłach.. Ja na każde badania prenatalne jadę do innej lekarki z certyfikatem, nie musisz ich przecież robić u swojego lekarza, zwłaszcza jeśli ich nie wykonuje.. zapisz się prędko gdzie indziejWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 12:08
Najbliższa wizyta 15.03
-
Sallvie - ależ poczułam rozczarowanie. Jakkolwiek tobrzmi. Czekałam ciągle na płeć Twojego maluszka
a tu benc. Niespodzianka.
Ale dziś paskudny dzień mam. Każdy mnie denerwuje prócz mojego D...
Ja też muszę o te połówki dzwonić..Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Różowy Kordonku a nie możesz poprosić lekarki o L4 chodzące? Powiedzieć że często męża nei ma i masz stres żeby pójść/pojechać choćby do apteki, sklepu itd. W ogóle bez sensu lekarka asekuruje sie lężącym zwolnieniem
Sallvie ale będziesz miała niezpodziankę jak się w końcu dowieszobstawiasz którąś płeć ?
Aniołkowa dzwonił gin? Jak się czujesz?
Co do cocodrillo to ja polecam ale jak dla mnie ceny są wygórowane i najczęściej jak już tam kupuję to na wyprzedaży. Jakość mają dobrą.
Ja dzisiaj miałam prawdziwy skurcz!! Aż się na chwilę przestraszyłam czy aby się nei powtórzy.
W ogóle mam jakieś apogeum spadku formy albo zaćmienia mózgu,w sobotę zjechałam na tyłku z górki, wczoraj podczas smażenia podniosłam patelnie za dno zamiast za rączkę a dzisiaj w ostatniej chwili zobaczyłam auto przy włączaniu się do rucuaż mi się płakać zachciało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 12:16
-
Hejka, nadrabiam nadrabiam i ciągle nowr strony
Ja na krzywą idę w przyszłym tygodniu. Za pierwszym razem było ok, także mam nadzieję, że tym razem nie będzie żadnych atrakcji
Widzę, że szalejecie z zakupami. Ja daleko w lesie, ale większość rzeczy mam, więc zacznę w styczniu uzupełniać braki -
Eforts... nie dzwonił. No buc jeden. Pewnie zadzwoni wieczorem ;/ no chore... ale ja jakoś się trzymam. Może przeciążyłam plecy (plecy bardziej bolą). Wczoraj i przedwczoraj prawie cały czas w pozycji siedzącej.
Napięcia macicy też miewam ale bezbolesne. Dziś 2 razy. Do 10 niby jest ok. Małą czuję, nie plamię, nic się nie sączy tylko sikam co chwilę. Może na pęcherzu leży...Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ojejku i jak ten kosz MAMAS&PAPAS? Ja też zamówiłam używany, z tym, że ja w ogóle kosza nie planowałam, taki spontan w sumie, bo bardziej mi na huśtawce zależało a znalazłam zestaw w którym była i huśtawka i kosz i tak jakoś zalicytowałam i nikt mnie już nie przebijał
Ma do mnie przyjść do środy.
A łóżeczko to mój mąż się uparł, że zostało jeszcze jego stare i stoi na strychu. Sceptycznie do tego podchodzę, bo to jednak 25 lat, ale też wiem, że czasem te strychy chowają takie skarby, że wystarczy pomalować i piękniejszego się w sklepie nie znajdzieTylko jak znam moich teściów, to raczej będzie najprostsze z najprostszych i pewnie bardzo poniszczone. W każdym razie mają w tygodniu je zdjąć i ja podejmuję decyzję czy zostaje czy wyrzucamy i nikt ma ze mną nie dyskutować
Kjopa piękna ta kołyskaMi też się taka marzyła, ale jak będziemy już mieli i kosz i łóżeczko, to z czegoś trzeba zrezygnować
Lis ja jak szukam konkretnego allegrowicza to wpisuję w google
Taśka mam pytankoOrientujesz się może w okulistach w Białymstoku? Bo lekarz mi zalecił przejść się do okulisty, żeby się upewnić czy mogę rodzić SN czy wada będzie wskazaniem do CC. No i wolę pójść do kogoś sprawdzonego, żeby mieć pewność. Bo u nas przyjmują dwie okulistki - obie po 60 i u obu nieraz byłam - mój ulubiony tekst jednej z nich "powinna Pani nosić okulary, w niczym Pani one nie pomogą, ale ma Pani wadę, więc ja przepiszę"
Druga z kolei mówi, że muszę nosić soczewki, ale też nie potrafiła mi powiedzieć jakie korzyści z nich będę miała, bo obie twierdzą, że jednooczność jest nieuleczalna i muszę z nią żyć. Więc przy podejmowaniu decyzji o sposobie rodzenia, wolę się poprzeć opinią kogoś, kto jest bardziej na bieżąco - żeby nie usłyszeć "może Pani rodzić sn, ale ja napiszę, że jest wskazanie do cc, bo jest wada"
A wśród znajomych nie mam nikogo, kto ma problemy ze wzrokiem i żeby się u kogoś leczył, a tyle co po jakiś papierek do pracy to wszyscy chodzą do tych staruszek, bo na miejscu. -
Dawno sie nie chwaliłam domkiem mojego Michasia
także to my w wersji domowej
I przyszła pierwsza mała paczuszka z moich zeszłotygodniowych zamówień
karolyn, misKolorowy, Omon, Lokokoko, Antonelka, Jagah, Donia12, Milka1991, Justyna Sz, kasieniaczek, IGA.G, pati87, neharika, Kjopa3 lubią tę wiadomość