X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem jaki numer mi wywinęła moja prowadząca ginekolog. W pierwszej ciąży na każdej wizycie mnie męczyła tematem cukrzycy, chociaż test obciążenia wyszedł dobrze. Na czczo miałam 93 więc przekroczone o jedną jednostkę, a po 1h i 2h było w normie. Skutkiem był mój ciągły stres związany z jedzeniem, odmawianie sobie zachcianek i oczywiście glukometr 4 razy dziennie. Trzymałam dietę cukrzycową. Ani razu nie przekroczyłam normy na glukometrze. Po porodzie ważyłam 7kg mniej niż przed zajściem w ciąże. Teraz w drugiej ciąży oczywiście to samo, ale nie bez przyczyny. Glukoza na czczo w 4 tygodniu wyszła za wysoka i od razu dostałam glukometr. Mierzę cukier na czczo i posiłkach i jest on ciągle w normie, niezależnie od tego co zjem. Teraz zbliża się ten czas testu obciążenia, kiedy mogłabym się przekonać czy faktycznie mam się czym aż tak stresować, a ona mi mówi, żebym w ogóle tego badania nie robiła, bo ona wie, że wyjdzie mi cukier 200, więc po co. Z jednej strony mówię sobie, że to jest lekarz i wie lepiej, ale z drugiej strony nie rozumiem tego podejścia, dlaczego mam się nie zbadać. Chce mimo to zrobić to badanie w przyszłym tygodniu. Bardzo intensywnie myślę też o zmianie lekarza prowadzącego, ponieważ co wizytę proszę o pobranie mi wymazu bakteriologicznego i również ciągle mi odmawia. Najpierw mówiła, ze pobierze w połowie ciąży, a teraz, że pod koniec i podejrzewam, że tylko w kierunku gbs. Co o tym wszystkim myślicie? Ja jestem już lekko załamana jej postawą. Dodam, że chodzę prywatnie i lubię ją jako kobietę, ma złote serce, sporo mi pomogła, no ale ja chce zrobić wszystko dla tego dziecka pod sercem, żeby urodziło się zdrowe i szczęśliwe.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • She Wolf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamillia ja batdzo polecam ubranka dla dzieci z Next. Sa bardzo dobre gatunkowo. No i sliczne :)

kahaśka lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • lis87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z dziewczyn pytała o koszule ciążowe jakieś ładniejsze. Ja dzisiaj zamówiłam sobie taka:

a2b78d89efa8e56dmed.png

W ogóle ten alergowicz ma bardzo Ladne biustonosze do karmienia, tez wzięłam dwa. Nie jakieś wory tylko Ladne seksowne, w końcu tez musimy sie jakoś czuć atrakcyjne.
    A tu przedstawiam przyjaciół mojego Michasia. Termofor na kolki, kocyk sensoryczny, grzechotka i zawieszka na smoczek :)

d2962c0a13cf512bmed.jpg

misKolorowy, Milka1991, Taśka22, Peg, Omon lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was cały czas, ale brak mi czasu żeby pisać.
    Co do euthyroxu to nawet nie wpadłabym na to, że może wpływać na wynik glukozy, ale jutro mam wizytę u endo to podpytam, moje wyniki tsh i ft4 się polepszyły :) a na wyniki badania moczu, morfologi przeciwciał i toxo ciągle czekam...

A jak byłam na pobraniu to wypytałam panie o obciążenie glukozą i powiedziały, że one pozwalają wcisnąć trochę cytryny, tylko żeby nie przesadzać, a jak chcę to mogę kupić w aptece tą cytrynową glukozę i przynieść :)

Jeśli chodzi o piżamy do szpitala to mi bardzo podoba się ta:
    http://allegro.pl/pizama-ciazowa-do-karmienia-dobranocka-l-40-baweln-i6629737139.html
    ale jest cały czas niedostępna w moim rozmiarze, może znajdę coś w tym stylu :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis jak brzuszek?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie tyle, że ciężko Was nadrobić :)

Byłam dziś na połówkowych, Potwierdzony chłopak. Wszystkie narządy w porządku, szyjka 38mm zamknięta, maluch 415g :)
    Doktor bardzo fajny, wszystko tłumaczył po kolei, mówił co sprawdza i od razu czy jest dobrze. Dzięki czemu mniej stresu kosztowały mnie te badania :)

Moja mała kruszynka, uwielbiam zdjęcie 3d które dostałam, mogłabym na nie patrzeć, patrzeć i patrzeć...:)

IGA.G, sallvie, kahaśka, Jagah, Biszkopciki, lis87, Niebieskaa, Donia12, Milka1991, sunshine, pati87, She Wolf, Peg, misKolorowy, vitae13, Justyna Sz, Korcia, agadana, Omon, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam lekki kryzys przez ten brzuch :( leżę i oglądam jakieś seriale. męża nie ma, jest na wyjeździe, wróci w nocy lub nad ranem.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis dla chlopaka tez bym kupowala B :) super

co myslicie o termoforach na kolki z pestek wisni ?

gratuluje wszystkim polowkowych dobrych wiesci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 17:06

lis87 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Lis jak brzuszek?

A powiem Ci ze jakoś zapomniałam o nim, jest w trakcie wojny z mężem i to takiej konkretnej, ze chyba z nerwów zaraz bedzie całkiem twardy. Dziś usłyszałam, ze traktuje go jak współlokatora, ze jak jestem w ciąży to jestem nerwowa i nic tylko ciagle mam jakis problem. Nie traktuje go jak faceta, do tego ukryłam przed nim to ze zaoszczędziłam sobie trochę pieniedzy wlasnie na jakieś moje zachcianki na dziecko. Ale ja przed nim ukrywam pieniądze...a szkoda gadac siedze i rycze.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    A powiem Ci ze jakoś zapomniałam o nim, jest w trakcie wojny z mężem i to takiej konkretnej, ze chyba z nerwów zaraz bedzie całkiem twardy. Dziś usłyszałam, ze traktuje go jak współlokatora, ze jak jestem w ciąży to jestem nerwowa i nic tylko ciagle mam jakis problem. Nie traktuje go jak faceta, do tego ukryłam przed nim to ze zaoszczędziłam sobie trochę pieniedzy wlasnie na jakieś moje zachcianki na dziecko. Ale ja przed nim ukrywam pieniądze...a szkoda gadac siedze i rycze.

współczuje kłótni. ja te ż nerwowa jestem i ostatnio mieliśmy kilka sprzeczek o byle co. ale już chyba wolę to niż siedzieć sama... ja cały dzień jestem sama i tak teraz będzie na pewno do połowy stycznia. nie umiem ocenić czy jest lepiej czy nie. staram się nie dotykać brzucha. czuje, że jest napięty. ale nie wiem czy mniej czy bardziej. Mała kopie więc chyba wszystko będzie ok.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. rozumiem i to, że siedzenie samemu jest okropne i wkurzającego męża. Mój to z kolei jak jest w pracy i mówię co mam do zrobienia to mówi "nie rób kochanie, jak wrócę to Ci pomogę" a jak wraca i chcę coś zacząć robić to jest "ja nie mogę ciągle Ci pomagać bo mam dużo pracy do nadrobienia, jestem w dupie" i zaczyna pracować do nocy... Przed świętami z kolei nie chce wziąć nic wolnego bo szkoda i sama będę wigilię robić (a mamy gości więc nie dla 2 osób)a z kolei po świętach bierze wolne żeby na narty móc skoczyć... no kurde...

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam tylko powiedzieć ze jestem po polowkowych. Synek waży 400 gram i ogólnie wszystko ok. Szyjka długa 5.5cm. Afi 14. Łożysko ma tylnej ścianie. Serducho zdrowe ;) pozdrawiam Was

IGA.G, sallvie, Jagah, lis87, Misiu2017, sunshine, Taśka22, pati87, neharika, Donia12, karolyn, Milka1991, misKolorowy, kasieniaczek, vitae13, Justyna Sz, Korcia, Reni1982, Omon, Kjopa3 lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam w sobotę jechać już do mamy, szwagier miał po mnie przyjechać. a teraz się zastanawiam co robić... bo u mamy nie siedziałabym z psem całe dnie sama, ale z drugiej strony w Lublinie mam lekarza w razie czego

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka jeszcze co do podróży to 200 km nie uznaje za wyjazd to taki standard jak dla mnie :)

Koniczynka super z dzidzia wszystko dobrze :)

Lis ja miałam po porodzie te brzydkie materiałowe i źle się w nich czułam. Polecam staniki z esotiqa, ładne i nie drogie :)

Biszkopciki ja bym albo zmieniła lekarza albo chociaż poszła gdzieś indziej po to skierowanie jak dla mnie to jakaś masakra tak się katowac bez sensu :/

Bobas Tobie również gratulacje udanej wizyty!!!

Milka1991, Gabi 19 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga jedz, wszędzie są lekarze a to jeszcze jest wczesna ciąża, bądź co bądź. Chyba że masz jakieś problemy tylko nie kojarzę przepraszam. Tzn wiem że masz teraz terwardnienia ale to jak chcesz jechać a się boisz to może idź do lekarza po zielone światło?!

Ja też myślę żeby już w pon pojechać do mamusi :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch dzis jakiś chyba ospały jest bo mało sie rusza . Powiedzcie mi kiedy na Usg 3d iść ? Tak aby buźkę zobaczyć ?;)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts no ja wlasnie nie lubię takich bawelniaczy, moze do szpitala wezmę takie ale w domu juz mam zamiar ładniejsze nosić. Tutaj dwa co kupiłam do karmienia.

ce86c9f20a0abdefmed.png

1a86adb1add6cce5med.png

atdc2n0anx2cx72s.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się teraz zastanawiam, nadal macie wizyty co 4 tygodnie? Pomijając oczywiście te wszystkie połówkowe. Chodzi mi o wizyty u waszych lekarzy prowadzących :)

No i oczywiście każdej z was gratuluję udanych wizyt i ślicznych dzieciaczków :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Eforts no ja wlasnie nie lubię takich bawelniaczy, moze do szpitala wezmę takie ale w domu juz mam zamiar ładniejsze nosić. Tutaj dwa co kupiłam do karmienia.

ce86c9f20a0abdefmed.png

1a86adb1add6cce5med.png
    Z tymi biustonoszami do karmienia to roznie bywa. Mojej kuzynce co rodziła w zeszłym tygodniu biust o dwa rozmiary skoczył po porodzie a w po pierwszym w zasadzie się nie zmienił i była pewna, że ma co nosić hehe

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dziewczyny tak się teraz zastanawiam, nadal macie wizyty co 4 tygodnie? Pomijając oczywiście te wszystkie połówkowe. Chodzi mi o wizyty u waszych lekarzy prowadzących :)

No i oczywiście każdej z was gratuluję udanych wizyt i ślicznych dzieciaczków :)
    Ja miałam co 4 tyg a teraz mam po 3. Zastanawiam się czy ma urlop po nowym roku czy tak już będzie ;)

bobas2015 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ