Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagah wrote:Kordonku- chmurka jest na stronie: gu-tworzy.pl
Co do koszul, skad przeswiadczenie, ze po porodzie beda do wyrzucenia? Mialam koszule-tunike i nie ucierpiala wcale, po wyjsciu ze szpitala zostala wyprana i uzywana do karmienia, a potem poszla do innej mamuski w ciazy
Nie wiem, na większości artykułów dotyczących porodu i wyprawki piszą by zaprać taką koszulę, którą w razie czego nie będzie szkoda wyrzucić. Dzisiaj położna na szkole nrodzenia tez mówiła żeby nie inwestować w te koszule do porodu bo a to się niedobrze którejś zrobi i zabrudzi, a to krew a to wody płodowe a to stolec, no różnie może byćJa tam wolę najtańszą a do spania kupić lepsza piżamkę
'
Jagah wrote:mialam ciuszki z pepco i niestety, cena nie idzie w parze z jakościa
W ogóle dzisiaj po szkole rodzenia dostałam torebeczkę z broszurkami, próbkami itp i nawet buteleczka z aventy 125 ml i smoczek z aventu! Mam już taką buteleczkę przy laktatorze, ale nie zaszkodzi drugaSuper zaskoczenie. Do tego próbki płynu do płukania dla dzieci, emolientu do kąpieli, płynu do higieny intymnej, kremu na rozstępy, mała oliwka w żelu, kilka tabletek DHA, super!
kasieniaczek lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Antonelka Ja jestem z końcówki listy, w piątek zaczynam 23 tc i nie martwie się tym, że te ruchy są nieregularne czy też nie czuję ich w trakcie chodzenia bądź siedzenia
Raz że należę do pierworódek a dwa że łożysko na przedniej ścianie więc maluch ma prawo nie mieć aż tak mocnych kopniaków żebym je czuła podczas chodzenia
poza tym mogę też się na nich tak nie skupiać może je czuje w jakiś tam sposób tylko akurat jestem czymś zajęta i nie zwracam uwagi na te smyrania
Najważniejsze że codziennie czuje kopniaki i to kilka razy dziennie widzę je nawet jeśli tylko w momencie kiedy leże
Ja podobno byłam takim dzieckiem że moja mama w 7-8 miesiącu nie raz się zastanawiała czy w ogóle żyje bo mi się kopać nie chciało a jak już z łaski swojej kopnęłam to tak leciutko że prawie czuć nie byłoa mała się nie urodziłam ani nic z tych rzeczy
No i kolejna sprawa mogłam sobie wychodowac zbyt duży apartament dla jego mieszkańca i to dodatkowo amortyzuje ruchy
Znowu wydaje mi się że napisałam ani bez ładu ani składu hahaReni1982, Antonelka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Przeczytałam wszystko no uwielbiam Was czytać! Taśka piękne te serduszka , widać w nich tyle serca!
Wanda jakie imiona mieliście dla chłopca?
Iga jak się czujesz dziś? W naszym szpitalu zazwyczaj dają do porodu koszule szpitalną, jest sznurek przy szyji, rozporek do pępka od górysallvie lubi tę wiadomość
-
Witam się porannie
czas na nadrabianie forum mam wieczorem przed snem i rano jak się obudzę i mimo ze czytam wszystko to ciężko odnieść mi się do wszystkich wpisów do których bym chciała.
Biszkopciki zmień lekarza! Jak LEKARZ może bez badania zakładać wynik?
Iga w domu rodzinnym zawsze jakoś tak jest bardziej beztrosko i zmartwienia odchodzą na dalszy plan a czas płynie inaczej. No i jesteś mile widzianym gościem a gdzie lepiej jak nie u mamy?
Co do dylematów imion dla dziewczynek mi się bardzo podoba Alicja, a Maja to moje najulubieńsze imię od kilkunastu lat, tylko po drodze kilka bliskich osób mi je skradło. Ale u nas Synuś, więc imię dla dziewczynki zeszło na dalszy plan. Z tymi imionami to jest tak że trzeba zwrócić uwagę aby ładnie się mówiło do dziecka, nastolatek nie miał problemu z przedstawieniem się no i w życiu dorosłym np. w poważnej firmie Pan/ Pani brzmiało poważnie. Wiele imion można zdyskwalifikować idąc tym tokiem myślenia... ale moim zdaniem warte rozważenia
Pisałam Wam jakiś czas temu o moim zakupie ślicznego biustonosza do karmienia. Noszę go już kilka dni i jest naprawdę śliczny (mąż też zadowolony) ale zauważam, że biustonosze z esotiq mają trochę za długie fiszbiny i po całym dniu aż boli w okolicy mostka tak, że czasami dla ulgi wkładam sobie bluzkę między skórę a biustonosz jak siedzę sama w domu. Kiedyś miałam to samo w zwykłym usztywnianym biustonoszu tej firmy.
Jeśli chodzi o ruchy dzieciaczków to ja wcześniej miałam bombardowanie wieczorem a teraz dla odmiany rano. Ale mam wrażenie, że zaczynam coraz rzadziej czuć te ruchy ale jednocześnie brzuch jest bardziej obolały. Jestem z początku listy. Myślicie, że Dzidziuś ma już bardzo ciasno i to dlatego?
Jakiś czas temu była rozmowa odnośnie laktatorów - dobrze pamiętam że poza medelą najbardziej polecanym laktatorem był w końcu elektryczny z canpolu?
Doświadczone mamy- już bardo dawno temu pisałyście też o smoczkach, możecie mi przypomnieć jakie najbardziej się sprawdziły u Was przy noworodkach? Zastanawiałam się też czy smoczki uspokajające powinny być z tej samej firmy co smoczki do karmienia czy nie ma to większego znaczenia?
Miłego dnia wszystkim!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 07:31
Biszkopciki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja zaczęłam 6 miesiąc zakupem wózka
i wcale nie chciałam go tak szybko kupować, nadarzyła się okazja na olx - a wiedziałam aby tam nie zaglądać ! Teraz tyko dotrwać do kwietnia w dwupaku i będzie git
Mamas&Papas Sola2 lime green, generalnie udało mi się kupić wózek na całkowicie nowym stelażu, a reszta także wygląda niemal jak nowa. Jest jedno rozprucie 2cm na budce spacerówki , oddam to do tapicera i będzie idealny. Jestem mega zadowolona, szczególnie z niskiej wagi, kompaktowych wymiarów po złożeniu, dużej budki w spacerówce i dużego siedziska w spacerówce. Właściwie spełnia wszystkie moje wymagania, mogę wymienić koła piankowe na pompowane, ale jeszcze o tym nie myślęon jest tali grafitowo-limonkowy, kolor ze zdjęć z internetu, bo mój już w piwnicy spakowany, bardziej intensywny jak na spacerówce jest na żywo
Do tego dostałam też śpiworek, parasolkę, osłonkę przeciwdeszczową itp. Czad
prawie 1tys zł
http://iv.pl/images/73160776580990553395.jpg http://iv.pl/images/92052909858704465214.jpg
ed. a juz mieliśmy wybrany nówkę mutsy igo, mielismy po nowym roku zamawiać, tylko róznica w cenie jakieś 3tys zł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 08:22
Jagah, Reni1982, pati87, karolyn, sallvie, Donia12, Milka1991, Peg, kasieniaczek, lis87, Antonelka, Omon, kahaśka, Szczęśliwa Mamusia, neharika, Justyna Sz, IGA.G, Kjopa3, vitae13 lubią tę wiadomość
-
Różowy Kordonek- w kwestii pepco to raczej niska cena = słaba jakość
Nie wszystkie ubranka się sprawdziły, najczęściej po kilku praniach materiał tracił na wartości. Fajnie, że dostałaś tyle gadżetów ze szkoły, na pewno się nie zmarnuja
Mąż mnie wczoraj zaskoczył i za słodkiego calusa dostałam słoik nutelliZaraz będzie kubek ciepłego mleka i poezja smaków
Tak świętuje Czwartunio! Wg Belly - start 6 miesiąc, 22tc
sallvie, Milka1991, ojejku, ilae, kasieniaczek, Taśka22, Omon, neharika, IGA.G lubią tę wiadomość
-
Ojejku
Sliczny kolor wozka.
Ja juz wozek od kolezanki mam 3w1 ale tak jak kolezanka pewnie skorzystam tylko z glebokiego i nosidelka a potem spacerowke kupie jakas lzejsza. I zaczne sie dopiero za nia rozgladac juz jak dziecko sie urodzi.ojejku, neharika lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny my też już na nogach. Wczoraj mi zupełnie wylecialo że mam podpis w urzędzie pracy i dzisiaj muszę jechać się jakoś wytłumaczyć
Jak to dobrze być w ciąży i zawsze mieć jakąś wymowke że się źle czułam albo coś w tym stylu
-
Hej Wam. Ja mam wizyty co 3 tygodnie juz teraz bylam po 3 tyg a teraz znowu mam za 3 tyg z tego wzgledu ze u mnie " stan po 2 cc ". Tak lekarz stwierdzil. Wyznaczyl tez wstepnie date wlasnie cc.
Ide dalej doczytywacb bo dorwalam sie do laptopa. Fatum normalnie wczoraj kolejny tablet poszedl sie .... Syn skakal na lozko i kolanami w ekran i dupa.Milka1991 lubi tę wiadomość
[img][/img]
-
Ja jestem zakochana w mutsy igo. Bardzo zgrabny wozeczek niestety ceny nawet uzywanego sa wysokie:( ja mysle nad jakas fajna okazja - uzywka albo xlander albo mutsy
Twoj wozeczek tez fajny
Co do pepco to bywa roznie. Mysle jednak ze dla maluszka spokojnie mozna sie tak zaopatrzyc zalozy 3, 4 razy i juz ubranko bedzie za male:) czasem trafily mi sie gorsze rzeczy z c&a niz z pepco. Najlepsza jakosc wg mnie ma next,zara, h&m , coccodrillo. Gorsza 5.10.15, reserved i c&a- roznie;)
neharika lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry.
Witam się z wyra z chorym starszakiem. Temp jego mnie przeraża - podchodzi do 39 i spasc nie chceidę dzisiaj do pediatry - zobaczę co mu w ogóle dolega i pewnie jak zwykle skończę u homeopatki żeby nie szprycowac go antybiotykiem.
Lidka od rana juz chyba ma czkawke bo brzuchol regularnie podskakuje. No chyba że to układ do jakiejś piosenki
Dla mnie ubranka z Pepco zdecydowanie nie warte nawet swojej ceny. Mówię o takich dla starszaka. Skręcają się w pierwszym praniu - jeszcze przed założeniem
Letnie coccodrillo tez mnie rozczarowały - ale to dopiero pierwszy raz w tym roku. Ale mam spodnie dresowe czy jeansowe i są ok.
A koszulę po porodzie wypralam i nic jej nie było. W sumie ubrudzila się tylko trochę. A oczywiście wystąpiłam w swojej najlepszej bo mnie Mikołaj wziąl z zaskoczenia i ostatnie o czym myślałam to modakasieniaczek lubi tę wiadomość
-
Jej dziewczyny ale dawno mnie tu nie było! Tyle naskrobalyscie ze nie dam rady Was dogonić. Mam tylko nadzieje ze wszystkie ciaze przebiegają spokojnie , bezstresowo.
Ja juz kolejny tydzien przeziebiona ze masakra!!!
Ale mam PYTANIE :
Wiem ze jest kilka mam które spodziewają sie drugiego maluszka tak jak ja wiec o to moje pytanie :
Miedzy moim dziećmi będzie różnica 1,9 miesiecy zastanawiam sie czy kupować podwójny wozek czy lepiej zostawić pojedynczy i tylko dostawkę dokupić??? Co myślicie ??? -
Mimi miedzy moja corka a tym dzieckiem tez bedzie taka roznica. I nie kupuje wozka blizniaczego bo takie mi sie nie widza i nie widze siebie w prowadzeniu takiej limuzyny. W dodatku moja corka dostala wozek spacerowke nowa od dziadkow. Ja zarezerwowalam wozek 3 w 1 dla tego synka ktory sie urodzi. Cenowo dla mnie rewelka 350 zl z przesylka od kuriera. Giovanni Coletto. czerwono szary z calym kompletem. To moje juz ostatnie dziaciatko i tak mnie po prostu stac. Wozek mi sie podoba jest w bdb stanie i to wystarczy. Choc jak kogos stac na super nowoczesny wozek to super
Ja mam w maju komunie i to 3 dziecko wiec nie bede sobie pozwalac na takie zachcianki pzdr
[img][/img]
-
Hej
Ojejku bardzo mi się podoba ten wózek. Kolor superowy. Też będę szukać takiego żywego
A ja mam dziś wizytę o 14.30zobaczymy co tam w trawie piszczy
A wcześniej małe zakupy w h&M. Coś dla mnie, męża i malutkiejojejku, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
sallvie wrote:Hej dziewczyny my też już na nogach. Wczoraj mi zupełnie wylecialo że mam podpis w urzędzie pracy i dzisiaj muszę jechać się jakoś wytłumaczyć
Jak to dobrze być w ciąży i zawsze mieć jakąś wymowke że się źle czułam albo coś w tym stylu
A myslalam ze bede mogla przyjsc dzien wczesniej czy dzien pozniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 09:22
-
Mimi u mnie różnica będzie 2,4 i myślę czy nie dokupić takiej podstawki do wózka żeby ew starszak stanął na niej. Tylko że my generalnie praktycznie z wózka nie korzystamy. Spacery są na piechotę a jak gdzieś dalej to autem.
Dzięki dziewczyny za odp w sprawie glutownormalnie pewnie bardzo bym się nie zmartwila ale miałam kiepski dzień i do tego moje bóle kości spojenia. Bolą mnie przy chodzeniu, lezeniu a przekrecenie się z boku na bok to dramat, łzy w oczach. Czasami mam taki palący ból, że tak wyobrażam sobie pilowanie kości
Ja z pepco czasami coś kupię ale te tańsze rzeczy, głównie po domu, czy do karmienia tak żeby nie było szkoda.
Wg mnie najlepsza jakość to hm.
Słaba smyk, Zara ale koszulki kurtki z tamtą uwielbiam i polecam.
Misiu przykro że tak piszesz. A może to wynika z tego że dla faceta ta druga ciąża to nie wiem jak to nazwać, taka spowszedniala? Mój mąż to wie że w niej jestemcieszy się aczkolwiek przy pierwszej cieszył się bardziej. Ale on jest takim typem faceta, że ciąża dociera do niego jak urodzi się dziecko
PrzytulamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 09:28
Misiu2017 lubi tę wiadomość