X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy podcieranou jest już taka brązowa. Ten głupi aplikator, czułam że boli i niepotrzebnie pchalam...to co wziąć ten duphaston ?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje o świcie pełna energii, potem dopada mnie senność. A nigdy tak wcześnie się nie budziłam.

Jem dużo i to rzeczy których wcześniej nie jadłam.
    Czuje jak tyje.

Jak to jest z ta tarczyca. Ja zawsze miałam tsh na poziomie 0,6, teraz skoczyło do 1,9.
    Czy juz się martwić czy w ciąży to normalne?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny :)
    Dołączam do Was, póki co tylko sie przywitam, a zaległości w postaci 100 stron postu nadrobie później ;)

Wg kalkulatora BBF mam termin na 17. kwietnia. Aktualnie jestem w 4t6d, byłam przedwczoraj u ginekologa, widziałam już pecherzyk o zawrotnej wielkości 2,6mm :)

Czy Wy też macie tak, że nie możecie jeśc? Ja totalnie na nic nie mam apetytu, patrze do lodówki i totalnie na nic smaka... Na siłe jem jakieśbiszkopty i pije kubusie, póki co daje rade, ale nie ukrywam, że to jest dośc meczace :)

Rośnijcie zdrowe! :)

niania.ogg, misKolorowy, kahaśka lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa tak. Ja mam cykle 31dniowe i krótka faze lutealna. Owulacje mialam 19dc, Ty pewnie kolo 12dc dlatego ciąża liczona od dnia ostatniej miesiączki u mnie jest starsza.
    Moja ciąża wg usg bedzie młodsza niż wg pierwszego dnia cyklu. Standard w moim przypadku ;)

Milka, nie wiem co Ci doradzić.. O

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka olej aplikator, zacznij czystymi rasiami aplikować. Jak przestaje to moim zdaniem nie masz powodu do strachu;*

Co do duphastonu to pewnie mozesz wziac- ja np bede przechodzić z duphastonu na utrogestan dopochwowy tylko musze do Czech po niego jechac :)

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka mylę, że wystarczy po prostu odłożyć aplikator i będzie ok :)

ilea witaj i gratulacje, spokojnej ciąży :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 Ja tabletki do pochwy , sama sobie wsadzałam , miałam też i aplikator ale bałam się go używać .

Mnie z rana mdłości obudziły i doszły zawroty głowy , dobrze że mąż rano przyszedł do kuchni bo normalnie bym zemdlała , aż strach pomyśleć co by było jakbym sama była , albo na mieście kto by mi pomógł , aż teraz boję się gdzie kolwiek wychodzić , bo takie mam zawroty głowy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2016, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy wrote:
    Milka mylę, że wystarczy po prostu odłożyć aplikator i będzie ok :)

ilea witaj i gratulacje, spokojnej ciąży :)

Mi aplikator nie służył zupełnie. Zdecydowanie wolę sama sobie aplikować lutkę. Kłopotliwe to, nie ma jak ta podjęzykowa ale jak mus to mus.

Witam nowy narybek. :-)

Nie udzielam się zbyt intensywnie. Po prostu brak mi siły. I nie ogarniam.

W temacie zamotania :

1.Pomyliłam mlodszemu dziecku leki. Na szczęście sam się zorientował.
    2. Zapomniałam zapłacić rachunek za telefon.
    3. Zgubiłam parę rzeczy, tzn odłożył inne wiem gdzie.
    4. Pomyliłam dwa przepisy na ciasto.

Itp. Itd....

W temacie samopoczucia to miotam się od euforii i napadów energii do stanu "Dobijcie mnie proszę".
    Mdli mnie, wymiotuję, ssie mnie z głodu w żołądku a jednocześnie na nic nie mam ochoty i wszystko ma smak trawy.

Zadziwiające ileż to sprzecznych uczuć może się zmieścić w jednym człowieku..

Pozdrawiam gorąco kwietniówki.

• malinka300 Debiutantka

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny jestem tu nowa i z chęcią poznam inne przyszłe mamusie;)
    mam termin na 02 kwietnia. Jak tam wasze samopoczucie, bo u mnie ciągła huśtawka nastrojów i straszne mdłości, które niestety trwają cały dzień
    Pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamy

Gosia1989, niania.ogg, sunshine, Szczęśliwa Mamusia, IGA.G, Antonelka lubią tę wiadomość

malinka300
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, myślę że to tylko uszkodzenie śluzówki. Będzie dobrze.

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kac-gigant dzień drugi :/
    Jadłabym wszystko, ale na nic co mam pod ręką nie mam ochoty. Kupiłam sobie colę, pomaga chwilowo na mdłości. Nie mogę nigdzie dorwać imbiru, bo kiedyś mi pomagał

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    She Wolf, przy Hashimoto trzeba robić wszystko, by tarczycę wyłączyć, by nie pracowała, bo wtedy przeciwciała jej "nie widzą" i nie atakują. Natomiast jod pobudza tarczycę do pracy. Przy Hashimoto unika sie jodu tylko przy ciąży są już dwie różne szkoly. Ja nie będę brała jodu, by przeciwciała nie uaktywnily stanu zapalnego. Raz miałam rzut choroby i mialam wtedy ogromna nadczynność, a ona też jest w ciąży niebezpieczna. Ja mam też witaminy bez jodu, ale sol ma jod i ryby, i euthyrox, więc dzidziuś ma skąd brać.
    Kjopa zdążyła odpisać, nie zauważyłam :) dodam, że jedyne witaminy dla ciężarnych bez jodu to elevit

Dzieki za odpowiedz, ale jakos mnie te argumenty nie przekonuja.
    Przed ciaza unikalam jego suplementowania, ale teraz boje sie ryzykowac. Dodam ze w UK sol jest niejodowana. Ja biore Levothyroxine co jest odpowiednikiem Euthyroxu ale nie widze w skladzie jodu?
    Przeciwciala robilam w srode i spadly od kwietnia (teraz mam 42 przy normie do 9, gdzie dochodzily juz do 500 pare miesiecy temu).
    Zrobie je znowu za jakis czas zobaczyc czy rosna.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś czuję się tragicznie rano jak się obudziłam i sobie leżałam w łóżku to było ok, a jak wstałam to kręci mi się w głowie i mnie mdli... a miałam jechac na miasto, bo muszę kupic jeszcze parę rzeczy przed wyjazdem i nas spakować, ale poczekam, aż mąz wróci, bo coś czuję, że podróż autobusem mogłaby się kiepsko skończyć :/

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam Wam powiedziec, ze na przeciwciala antyTPO polecam Colostrum. Odkad zaczelam go brac, moje przeciwciala systematycznie zaczely spadac :)

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Zapomnialam Wam powiedziec, ze na przeciwciala antyTPO polecam Colostrum. Odkad zaczelam go brac, moje przeciwciala systematycznie zaczely spadac :)

Colostrum? A co to takiego?

Hej She, pamiętam Cie z 35+. :-)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety muszę was opuścić moja dzidzia przestała rosnąć :( nie ma już nadziei beta z dzisiaj taka sama jak sprzed 2 tyg na usg tylko mini pecherzyk ciazowy...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka300 wrote:
    cześć dziewczyny jestem tu nowa i z chęcią poznam inne przyszłe mamusie;)
    mam termin na 02 kwietnia. Jak tam wasze samopoczucie, bo u mnie ciągła huśtawka nastrojów i straszne mdłości, które niestety trwają cały dzień
    Pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamy
    Ja też mam mdłości cały dzień. Zawsze wydawało mi się że poranne mdłości polegają na tym, że nagle kogoś zamdli, puści pawia i wszystko wraca do normy. A tu cały dzień czuję się jak zdechlak, i nawet pawia dla ulgi nie mogę puścić :-P a nastrój mam podły, mąż omija mnie szerokim łukiem :-(

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia26 tak mi przykro :( ściskam, trzymaj się :*

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ