X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae jesli chodzi o bodziaki to ja miqlam ich okolo mnustwa i to swiadomie bo moje dzieciaczki biestety ulewaly i teraz tez bede miala wiecej ale mimo wszystko mniej niz na dziewczynke. Dziewczynka z samego faktu, że jest dziewczynka ma wiecej ubranek niz chlopczyk.

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam smyka, wrzucę kilka linków może któraś skorzysta, ja narazie tylko oglądam :)
    http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-dlugim-rekawem-3-szt-174291.html
    http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-dlugim-rekawem-3-szt-154347.html
    http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/192419/s/cool-club-pajac-niemowlecy-3-szt/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8grudnia bylam na połówkowych w 23tc. Krzysiuowi nic nie odpadło w między czasie nic z między nóg i nadal jest chłopcem. Ważył 500g. Rozwija sie bardzo dobrze.

U mnie jedyną dolegliwością jest ból stawów krzyżowo-biodrowych. W nocy muszę wstawać jeszcze do córci i to wygląda jakby 80latka wstawala bo ide po meblach i wyprostowac sie jest mi ciężko. Byle do porodu...

Wrocilam do wagi z poczatku ciąży. Ale teraz mam takie mega ssanie na slodkie, że musze przystopować bo znow na koniec ciąży. Przytyje po 14kg a i tak po już 2 ciażach mam spory nadmiar :(

eforts, Kjopa3, Donia12, neharika, Omon, pati87 lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak wrzucać linki tak żeby były aktywne i przekierowywały na stronę?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś któraś dziewczyna pisała o przyspieszonej pracyvsercavi dusznościach , kolataniu itp Czy juz sie to Wam uspokoiło ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu niestety nie mamy możliwości wynająć mieszkania, bo w naszym mieście wynajem bardzo drogi, a mąż 3 miesiące temu zmienił pracę i jest finansowo na samym dole drabiny. Mnie z kolei ZUS obciął 400 zł pensji, bo za krótki czas minął między macierzyńskim a l4 ciążowym. Za trzy lata mąż przejdzie na umowę o pracę i wtedy bierzemy kredyt. W tej chwili bank nawet nie chce na nas patrzeć, bo mąż zatrudniony jest przez Agencję Pracy Tymczasowej i mimo, że ta agencja należy do firmy matki, to nic nie zmienia w naszej sytuacji. Więc na 3 lata musimy zamknąć paszcze i nie podskakiwać. Byle do porodu w terminie, potem sobie jakoś poradzę :)

Eforts, sama nie wiem, ja z natury mam ciśnienie w granicach 80/50, do omdlenia niedaleko, kiedyś często mdlałam. A do tego przy cukrzycy mógł być gwałtowny spadek cukru, no i moja galopująca anemia, mam hemoglobinę 10,2. Może to splot wielu czynników. Lekarka mówiła mi przez telefon, że mogłam gwałtownie zareagować na końską dawkę żelaza, która mi przepisała.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda tak teraz poczytuje i zastanawiam się jak to za krótki czas? Ja mam umowę o pracę i przeszłam ciągiem z macierzyńskiego ma l4 i nic mi nie ucieli..
    A do jakiej lekarki Ty chodzisz w poznaniu?

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda jak to ZUS obciął pensje ? Ja teraz czekam za pierwsza wypłata od pracidawcy bo przerwałam urlop wychowawczy i w styczniu powinnam dostać wypłatę z zusu - mam nadzieje ze dostanę cała No i ze podniosą do obecnej pensji minimalnej krajowej .

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... od 2 dni w ogóle nie czuję małej... sprawdzałam dziś rano puls i od razu złapałam ale ruchów nic... :( nie wiem czy coś się mogło stać czy coś..

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny... od 2 dni w ogóle nie czuję małej... sprawdzałam dziś rano puls i od razu złapałam ale ruchów nic... :( nie wiem czy coś się mogło stać czy coś..
    Nie denerwuj sie, ja jak swojego caly dzien nie czuje to tez panika, maz sie w glowe puka i zazwyczaj ma racje bo moj synus sie kreci okropnie. Jest wszedzie i w kazda strone. Pol dnia go np dzis nie czulam wcale, potem delikatnie kopal w kregoslup a teraz pod piersia tak ze az czasem zaboli wiec znowu sie przekrecil. Jesli znalazlas puls to moim zdaniem jest ok, moze ma lenia albo wlasnie tak sie kreci zenie czujesz

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie może książki w pdf o ciązy lub pierwszy rok życia dziecka?

Aniolkowa Mama- najlepiej podjedz na IP szkoda Twoich nerwów, ale myślę, że jest wszystko dobrze skoro słyszysz serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 21:22

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego małego wczoraj i dzis tez kiepsko czuje , leniwy jest . Jesli chcesz to do pewności jedz na IP - będziesz spokojniejsza .

sallvie, aniołkowa mama lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze pogoda jakos dziala na brzuszki. Ja wczoraj i dzisiaj tez mniej. Po 17:00 uaktywnila sie a juz balam sie, ze cos nie tak jest.
    To byla pierwsza chwila w ktorej zalowalam, ze nie mam detektora.

Az z rozpedu zamowilam stetoskop - przyjdzie za pare dni i ciekawe czy bedzie slychac.
    Kosztowal 30 zl wiec pewnie gowienko ale zobaczymy. Najwyzej kuzunkom dam jako zabawke :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 21:41

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    U mnie tez w tych pozycjach na wynikach były spadki i lekarz nic nie mowil. Zwracał tylko uwagę na hemoglobinę oczywiście i poziom żelaza :) wiec chyba to norma :)

Kochane wiem ze wczesniej ktos cos pisał odnośnie nosidełek. Nie mogę odszukać tego ale ktos wspominał o cybexie? Podoba mi sie bardzo te nosidełko bo funkcja bardziej płaskiego leżenia mi sie podoba w razie szybkiego wyskoczenie z wózkiem na zakupy. Ma ktos opinie o nim albo ktos kupił (chyba) czytałam ale nie wiem która z was ?
    Ciagle o nim mysle bo faktycznie jest drogi a z drugiej siostra chce nam dać swój z maxi cosi wiec te 800 zł to byłaby spora oszczędność.
    Tak, ja pisałam o tym foteliku. Akurat ten cybex pasuje do wózka który mamy na oku.. Ma fajne funkcje, właśnie to rozkladanie i uważam, ze jest to przydatne właśnie na wypadek zakupów, gdzie dziecko w aucie zazwyczaj zasypia i nie trzeba go przekładać do gondoli, a tym bardziej jak jedzie się samej. Poza tym cybex ma 5 gwiazdek a maxi cosi chyba 4... Dodatkowo ten cybex rośnie z dzieckiem i ten podglowek można przesuwać góra dół w zależności jak dzieko rośnie i jest wtedy lepsze dopasowanie główki i kręgów szyjnych do fotelika. Dodatkowo ma jeszcze taki bajer - taką stopke z boku fotelika, ze ja się wysuwa i opiera o drzwi, w chwili wypadku, stopka pochłania część uderzenia a nie przenosi się bezpośrednio siłą zgniotu na fotelik, który zazwyczaj ze względów technicznych auta montuje się na bocznych fotelach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 21:43

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w trasie do Wro <3 dzisiaj zwiedziliśmy uroczy jarmark świąteczny w Kopenhadze, ale co chciałam napisać...jak jedziemy autem to Malutka w ogole nie daje znaków. Moze auto tak ja usypia... bo teraz juz znowu buszuje:)

sy__la, misKolorowy, Antonelka, Omon lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas, Misiu, to dlatego, że po powrocie z macierzyńskiego dostałam podwyżkę o 400 zł, jeśli macie tę samą stawkę co podczas poprzedniego l4, to Wam nic nie obetną. Jeśli między macierzyńskim a l4 jest mniej niż trzy miesiące to wtedy liczą stawkę, którą wypłacali podczas poprzedniego l4 i macierzyńskiego. Po prostu moja podwyżka ich nie interesuje. Niestety nic się z tym nie da zrobić, byłam w ZUSie i moja znajoma, która jest kadrową, też kombinowała co z tym zrobić, ale muszę przecierpieć.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa spokojnie moje malenstwo tez ostatnio prawie w ogóle nie kopalo i już byłam gotowa jechać na IP albo do mojego lekarza prywatnie bo wiem jaki z niego wariat jest :) ale od wczoraj znowu daje dużo kopniaków :) Może córeczka się gdzieś ulokowała bardziej przy kręgosłupie albo po prostu tak jak dziewczyny pisza taka pogoda że i nasze maluchy mają lenia :) najważniejsze że od razu złapałaś puls :) oczywiście możesz jechać na IP jeśli chcesz być spokojniejsza :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie chcę się wymądrzać, to właściwie całkiem irracjonalne, ale jak patrzę na foteliki Cybex to mam ciary na plecach. One nie mają innego zabezpieczenia oprócz tego wałka, pasów też nie. Wiem że w testach mają dużo gwiazdek, ale koleżanka mi pokazywała filmik z testu z Cybexem, nie pamiętam czy to było zderzenie boczne czy czołowe, ale to co się stało z manekinem dziecka ścisnęło mi gardło. Też chciałam go kupić, ale ostatecznie kupiliśmy Britax King Romer II LS, bo łatwo go przekładać między samochodami i ma czujnik , który sygnalizuje czy pasy dobrze dociągnięte.

Misiu2017 lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady, niestety nie mogę jechać na IP :( pewnie przesadzam. Miałam dziś intensywny dzień... poodpoczywam to się chyba pokaże.. :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa zjedz coś słodkiego i połóż się na plecach, wtedy łatwiej poczuć ruchy, malutka pewnie śpi, niektóre maluszki reagują na pogodę na przykład.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ