Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilae jesli chodzi o bodziaki to ja miqlam ich okolo mnustwa i to swiadomie bo moje dzieciaczki biestety ulewaly i teraz tez bede miala wiecej ale mimo wszystko mniej niz na dziewczynke. Dziewczynka z samego faktu, że jest dziewczynka ma wiecej ubranek niz chlopczyk.
-
Przeglądam smyka, wrzucę kilka linków może któraś skorzysta, ja narazie tylko oglądam
http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-dlugim-rekawem-3-szt-174291.html
http://www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-dlugim-rekawem-3-szt-154347.html
http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/192419/s/cool-club-pajac-niemowlecy-3-szt/ -
8grudnia bylam na połówkowych w 23tc. Krzysiuowi nic nie odpadło w między czasie nic z między nóg i nadal jest chłopcem. Ważył 500g. Rozwija sie bardzo dobrze.
U mnie jedyną dolegliwością jest ból stawów krzyżowo-biodrowych. W nocy muszę wstawać jeszcze do córci i to wygląda jakby 80latka wstawala bo ide po meblach i wyprostowac sie jest mi ciężko. Byle do porodu...
Wrocilam do wagi z poczatku ciąży. Ale teraz mam takie mega ssanie na slodkie, że musze przystopować bo znow na koniec ciąży. Przytyje po 14kg a i tak po już 2 ciażach mam spory nadmiareforts, Kjopa3, Donia12, neharika, Omon, pati87 lubią tę wiadomość
-
Misiu niestety nie mamy możliwości wynająć mieszkania, bo w naszym mieście wynajem bardzo drogi, a mąż 3 miesiące temu zmienił pracę i jest finansowo na samym dole drabiny. Mnie z kolei ZUS obciął 400 zł pensji, bo za krótki czas minął między macierzyńskim a l4 ciążowym. Za trzy lata mąż przejdzie na umowę o pracę i wtedy bierzemy kredyt. W tej chwili bank nawet nie chce na nas patrzeć, bo mąż zatrudniony jest przez Agencję Pracy Tymczasowej i mimo, że ta agencja należy do firmy matki, to nic nie zmienia w naszej sytuacji. Więc na 3 lata musimy zamknąć paszcze i nie podskakiwać. Byle do porodu w terminie, potem sobie jakoś poradzę
Eforts, sama nie wiem, ja z natury mam ciśnienie w granicach 80/50, do omdlenia niedaleko, kiedyś często mdlałam. A do tego przy cukrzycy mógł być gwałtowny spadek cukru, no i moja galopująca anemia, mam hemoglobinę 10,2. Może to splot wielu czynników. Lekarka mówiła mi przez telefon, że mogłam gwałtownie zareagować na końską dawkę żelaza, która mi przepisała.
-
Wanda tak teraz poczytuje i zastanawiam się jak to za krótki czas? Ja mam umowę o pracę i przeszłam ciągiem z macierzyńskiego ma l4 i nic mi nie ucieli..
A do jakiej lekarki Ty chodzisz w poznaniu?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Wanda jak to ZUS obciął pensje ? Ja teraz czekam za pierwsza wypłata od pracidawcy bo przerwałam urlop wychowawczy i w styczniu powinnam dostać wypłatę z zusu - mam nadzieje ze dostanę cała No i ze podniosą do obecnej pensji minimalnej krajowej .Synek :* urodzony 1.04.2017
-
aniołkowa mama wrote:Dziewczyny... od 2 dni w ogóle nie czuję małej... sprawdzałam dziś rano puls i od razu złapałam ale ruchów nic...
nie wiem czy coś się mogło stać czy coś..
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Dziewczyny macie może książki w pdf o ciązy lub pierwszy rok życia dziecka?
Aniolkowa Mama- najlepiej podjedz na IP szkoda Twoich nerwów, ale myślę, że jest wszystko dobrze skoro słyszysz serduszkoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 21:22
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Moze pogoda jakos dziala na brzuszki. Ja wczoraj i dzisiaj tez mniej. Po 17:00 uaktywnila sie a juz balam sie, ze cos nie tak jest.
To byla pierwsza chwila w ktorej zalowalam, ze nie mam detektora.
Az z rozpedu zamowilam stetoskop - przyjdzie za pare dni i ciekawe czy bedzie slychac.
Kosztowal 30 zl wiec pewnie gowienko ale zobaczymy. Najwyzej kuzunkom dam jako zabawkeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 21:41
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Kamiliia24 wrote:U mnie tez w tych pozycjach na wynikach były spadki i lekarz nic nie mowil. Zwracał tylko uwagę na hemoglobinę oczywiście i poziom żelaza
wiec chyba to norma
Kochane wiem ze wczesniej ktos cos pisał odnośnie nosidełek. Nie mogę odszukać tego ale ktos wspominał o cybexie? Podoba mi sie bardzo te nosidełko bo funkcja bardziej płaskiego leżenia mi sie podoba w razie szybkiego wyskoczenie z wózkiem na zakupy. Ma ktos opinie o nim albo ktos kupił (chyba) czytałam ale nie wiem która z was ?
Ciagle o nim mysle bo faktycznie jest drogi a z drugiej siostra chce nam dać swój z maxi cosi wiec te 800 zł to byłaby spora oszczędność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 21:43
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
A ja w trasie do Wro
dzisiaj zwiedziliśmy uroczy jarmark świąteczny w Kopenhadze, ale co chciałam napisać...jak jedziemy autem to Malutka w ogole nie daje znaków. Moze auto tak ja usypia... bo teraz juz znowu buszuje:)
sy__la, misKolorowy, Antonelka, Omon lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Bobas, Misiu, to dlatego, że po powrocie z macierzyńskiego dostałam podwyżkę o 400 zł, jeśli macie tę samą stawkę co podczas poprzedniego l4, to Wam nic nie obetną. Jeśli między macierzyńskim a l4 jest mniej niż trzy miesiące to wtedy liczą stawkę, którą wypłacali podczas poprzedniego l4 i macierzyńskiego. Po prostu moja podwyżka ich nie interesuje. Niestety nic się z tym nie da zrobić, byłam w ZUSie i moja znajoma, która jest kadrową, też kombinowała co z tym zrobić, ale muszę przecierpieć.
-
aniołkowa spokojnie moje malenstwo tez ostatnio prawie w ogóle nie kopalo i już byłam gotowa jechać na IP albo do mojego lekarza prywatnie bo wiem jaki z niego wariat jest
ale od wczoraj znowu daje dużo kopniaków
Może córeczka się gdzieś ulokowała bardziej przy kręgosłupie albo po prostu tak jak dziewczyny pisza taka pogoda że i nasze maluchy mają lenia
najważniejsze że od razu złapałaś puls
oczywiście możesz jechać na IP jeśli chcesz być spokojniejsza
-
Dziewczyny, nie chcę się wymądrzać, to właściwie całkiem irracjonalne, ale jak patrzę na foteliki Cybex to mam ciary na plecach. One nie mają innego zabezpieczenia oprócz tego wałka, pasów też nie. Wiem że w testach mają dużo gwiazdek, ale koleżanka mi pokazywała filmik z testu z Cybexem, nie pamiętam czy to było zderzenie boczne czy czołowe, ale to co się stało z manekinem dziecka ścisnęło mi gardło. Też chciałam go kupić, ale ostatecznie kupiliśmy Britax King Romer II LS, bo łatwo go przekładać między samochodami i ma czujnik , który sygnalizuje czy pasy dobrze dociągnięte.
Misiu2017 lubi tę wiadomość