Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWanda, dobrze, ze juz dobrze :* odpoczywaj. Masz jakieś zalecenia?
ja mam linka metoo ale na aliexpress bo właśnie oglądamhttps://pl.aliexpress.com/store/group/Metoo/1995097_507503818.html?spm=2114.12010608.0.0.bg9x50
-
Reni jeśli chodzi o teściową i męża, to on akurat zawsze stoi za mną murem i nie ma oporów, żeby zwrócić mamie uwagę
Ojejku piękne są te kocyki, daj znać jak jakościowo jak już będziesz miała wszystkie, który najlepiej kupić, bo zależy mi na tym żeby był delikatny i mięciutki
Wanda dobrze, że z tobą już lepiej, a skąd takie omdlenie? Uważaj na siebie i staraj się odpoczywać.
Angelika przykro mi, że przychodzisz takie piekło w ciąży, może nie warto walczyc o ten związek skoro ten facet jest taki nieodpowiedzialny i wybuchowy, przecież ty teraz potrzebujesz spokoju.
Ja dziś prawie w ogóle nie czuję synkawczoraj się trochę przeforsowałam, bo piekłam i sprzątałam, bo dziś mamy gości i wieczorem miałam takie bóle jak miesiączkowe i w nocy też, rano przeszly, ale maluszek nie daje znaków, a do tej pory praktycznie cały czas go czułam bardzo wyraźnie...
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Kazali mi się oszczędzać i odpoczywać, ale Frankiem się nie ma kto zająć jak mąż jest w pracy, bo ojciec się boi matki, a matka nie pomoże, bo jest nerwowa i Franek ją denerwuje. Ewentualnie mogłaby teściowa przyjechać, ale moja matka się nie zgodzi, bo nienawidzi obcych w domu. Z tego powodu też nie mogę zatrudnić opiekunki, bo matka jest zazdrosna o ojca.
-
Doczytam Was dopiero wieczorem:) tylko napisze relacje z wizyty
Synek jest zdrowy, waży 400 g, łozysko nisko na przedniej ścianie (w 12 tyg bylo na tylniej!). Dał sobie pięknie wszystko zmierzyći zapozować do zdjęcia;) Nie wiem tylko jak szyjka, niestety mieli zepsutą głowicę do badania dopochwowego
Oto Sebastianek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1807a2d8ca26.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 16:23
sallvie, misKolorowy, Antonelka, Misiu2017, Jagah, Justyna Sz, Nataszka2200, atat, lis87, eforts, ilae, Kjopa3, Niebieskaa, Donia12, neharika, Omon, pati87, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Wanda to niezły cyrk masz w domu,ale ja myślę że nie ma co oglądać się na rodziców, tylko dzwoń po teściową skoro ona może ci pomóc, przecież tu chodzi o twoje i dzieci zdrowie.
Dziewczyny może którejś się przyda? neharika nie ty potrzebowalas? Bo trafiłam na taki wątek u nas na forum
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/clexane-sprzeda-oddam,11837.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 16:33
neharika lubi tę wiadomość
-
karolyn super, że wszystko dobrze, piękne zdjęcie
♥ a co do łożyska to ja w 12 tyg miałam na przedniej ścianie, a w 20 na połówkowych już na tylnej..?
-
MisKolorowy nie mam oporów, żeby zadzwonić po teściową bez wiedzy matki, ale teściowa zadzwoni do matki, że zapytać o zgodę i się zetną, wtedy na pewno nie przyjedzie. Wiem, że zdrowie maluszka najważniejsze, ale mamunia blokuje mi tu ruchy w każdą stronę. Ona jest właścicielem domu i jak ośmielam się mieć własne zdanie to grozi mi wylotem.
-
Wanda1986 wrote:MisKolorowy nie mam oporów, żeby zadzwonić po teściową bez wiedzy matki, ale teściowa zadzwoni do matki, że zapytać o zgodę i się zetną, wtedy na pewno nie przyjedzie. Wiem, że zdrowie maluszka najważniejsze, ale mamunia blokuje mi tu ruchy w każdą stronę. Ona jest właścicielem domu i jak ośmielam się mieć własne zdanie to grozi mi wylotem.Synek :* urodzony 1.04.2017
-
Ja mam łożysko przodujące centralnie. Nie krwawię i nie plamię i mam nadzieję że tak zostanie. Nie wiem co ze świętami, rodzina na drugim końcu Polski a tu taka sytuacja...
Ja mam dużo clexane 0,4 do odstąpienia jakby ktoś chciał. Sama biorę 0,8 i ddimery mam 0,6 przy normie do 0,5 więc chyba dawka jest wystarczająca.
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Wanda jakiś pomysł skąd omdlenie? Sprawdzasz ciśnienie? Może za gorąco Ci się zrobiło?
Współczuję sytuacji w domu!! Kurde ja mam ciężko czasem z młodym ale to i tak jest przeskok między tym jak miał 16 msc jak Twój teraz. Także przykro ze rodzice nie dość że Ci nie pomagają to jeszcze utrudniająNie możecie się wyprowadzić?
Może spróbuj przedstawić mamie kiedy może dojść do przedwczesnego porodu i czym to grozi??
Angelika ja to chyba nic miłego Ci nie napiszenie znoszę takich facetów. W ogóle co to za akcja!! Długo jesteście razem? Długo on jest za granicą a ty w Pl? Rozumiem że ma dzieci z poprzedniego związku?
-
Ja odpukać nie wiem co to zgaga, ale apetyt mam mega. Niedawno zjadłam obiad, a już myśę o czymś słodkim albo jakichś tostach...
Dziewczyny, wrócę do wyprawki ciuszkowej. Mam wszystko w pudełku schowane, do teraz pomieszane rozmiarami i co dokupiłam, to tam wrzucałam. Poczytałam trochę o tym co Kordonek pisała o kopertowych bodziakach i ogólnie o dostępie do pępuszka itp. i postanowiłam przeliczyć co mam i ewentualnie myśleć o uzupełnianiu. Na jakim rozmiarze się skupiacie? Wydawało mi się, że na 62 już trochę mam, a okazuje się, że w sumie nie mam nic
Ile Wy tak mniej więcej macie bodziaków, pajacyków itp? U mnie wygląda to tak:
ROZMIAR 56
body długi rękaw - 2x kopertowe, 4x zwykłe
body krótki rękaw - 6x
półśpiochy - 3x bawełniane
pajacyki - 1x polarkowe, 6x bawełniane
kaftanik/bluzeczka - 2x kaftanik, 2x bluzeczka
śpioszki - 1x welurowe, 1x bawełniane
ROZMIAR 62
body długi rękaw - 4x zwykłe
body krótki rękaw - 0
półśpiochy - 2x bawełniane, 1x welurkowe
pajacyki - 1x polarkowe, 1x zwykłe 'wyjściowe'
kaftanik/bluzeczka - 1x bluzeczka
śpioszki - 2x bawełniane
Na czym się skupić, co uzupełniać? Szukać raczej kopertowych body? I skupiać się już raczej na 62cm czy jeszcze coś w rozmiarze 56 by się przydało?
Pomożecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 18:49
-
Ilae ja bym odpusciła już 56, na poczatek Ci wystarczy a jak urodzi się dziecko to zobaczysz co ci najlepiej służy i czego ewentualnie potrzebujesz i dokupisz sobie na bieżąco. No i zobaczysz jakiej wielkości urodzi się dziecko.
Na 62 kupiłąbym jakis wielopak (bo taniej) bodziaków zarówno na długi i krótki rękaw, bo ten rozmiar posłuży Ci już na dłużej. Tj maj-czerwiec może lipiec tez w zależności od dziecka więc na pewno przydadzą się i jedne i drugie do tego kupiłabym jakiś półśpiochy albo spodenki, może jakąs bluzę jak już wyskoczymy z kombinezonów
ilae lubi tę wiadomość
-
Misiu2017 wrote:Ja mam jeszcze takie pytanko - czy wy tez tak macie ze po południu byście co chwile cos jadły ? A potem brzuch juz wystaje pod samymi cycami jak w 9 miesiącu ciąży ? No i zgaga czasami przychodzi ?
Ja ogólnie też już cały dzień mam duży brzuch od jakiegoś czasu ale wieczorem faktycznie jest troszkę większy po całym dniu jedzeniano i w ciągu dnia przybywa mi około 1,5 kg czyli rano ważę około 60 a już na wieczór 61,5
Co to tego jedzenia. To fakt rano zjem śniadanie - bo trzeba ale jakby można było to bym najchętniej sobie to śniadanie odpuszczała ale już po obiedzie co chwilę zaglądam do kuchni i coś wcinam
W ogóle wiecie jak mi się coraz bardziej linea nigra robi widocznaMisiu2017 lubi tę wiadomość