X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda ale już wszystko w porządku? jesteś w domu? ja jak miałam ten twardy brzuch ostatnio, bez skurczy to tez słabo mi było... kręciło mi się w głowie jednego dnia. na szczęście już sytuacja opanowana

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda, dobrze, ze juz dobrze :* odpoczywaj. Masz jakieś zalecenia?
    ja mam linka metoo ale na aliexpress bo właśnie oglądam ;) https://pl.aliexpress.com/store/group/Metoo/1995097_507503818.html?spm=2114.12010608.0.0.bg9x50

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni jeśli chodzi o teściową i męża, to on akurat zawsze stoi za mną murem i nie ma oporów, żeby zwrócić mamie uwagę ;)

Ojejku piękne są te kocyki, daj znać jak jakościowo jak już będziesz miała wszystkie, który najlepiej kupić, bo zależy mi na tym żeby był delikatny i mięciutki :)

Wanda dobrze, że z tobą już lepiej, a skąd takie omdlenie? Uważaj na siebie i staraj się odpoczywać.

Angelika przykro mi, że przychodzisz takie piekło w ciąży, może nie warto walczyc o ten związek skoro ten facet jest taki nieodpowiedzialny i wybuchowy, przecież ty teraz potrzebujesz spokoju.

Ja dziś prawie w ogóle nie czuję synka :( wczoraj się trochę przeforsowałam, bo piekłam i sprzątałam, bo dziś mamy gości i wieczorem miałam takie bóle jak miesiączkowe i w nocy też, rano przeszly, ale maluszek nie daje znaków, a do tej pory praktycznie cały czas go czułam bardzo wyraźnie...

Reni1982 lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazali mi się oszczędzać i odpoczywać, ale Frankiem się nie ma kto zająć jak mąż jest w pracy, bo ojciec się boi matki, a matka nie pomoże, bo jest nerwowa i Franek ją denerwuje. Ewentualnie mogłaby teściowa przyjechać, ale moja matka się nie zgodzi, bo nienawidzi obcych w domu. Z tego powodu też nie mogę zatrudnić opiekunki, bo matka jest zazdrosna o ojca.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytam Was dopiero wieczorem:) tylko napisze relacje z wizyty :)
    Synek jest zdrowy, waży 400 g, łozysko nisko na przedniej ścianie (w 12 tyg bylo na tylniej!). Dał sobie pięknie wszystko zmierzyć :) i zapozować do zdjęcia;) Nie wiem tylko jak szyjka, niestety mieli zepsutą głowicę do badania dopochwowego :/

Oto Sebastianek :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1807a2d8ca26.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 16:23

sallvie, misKolorowy, Antonelka, Misiu2017, Jagah, Justyna Sz, Nataszka2200, atat, lis87, eforts, ilae, Kjopa3, Niebieskaa, Donia12, neharika, Omon, pati87, slodka100 lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda to niezły cyrk masz w domu,ale ja myślę że nie ma co oglądać się na rodziców, tylko dzwoń po teściową skoro ona może ci pomóc, przecież tu chodzi o twoje i dzieci zdrowie.

Dziewczyny może którejś się przyda? neharika nie ty potrzebowalas? Bo trafiłam na taki wątek u nas na forum
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/clexane-sprzeda-oddam,11837.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 16:33

neharika lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn super, że wszystko dobrze, piękne zdjęcie :) ♥ a co do łożyska to ja w 12 tyg miałam na przedniej ścianie, a w 20 na połówkowych już na tylnej..?

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisKolorowy nie mam oporów, żeby zadzwonić po teściową bez wiedzy matki, ale teściowa zadzwoni do matki, że zapytać o zgodę i się zetną, wtedy na pewno nie przyjedzie. Wiem, że zdrowie maluszka najważniejsze, ale mamunia blokuje mi tu ruchy w każdą stronę. Ona jest właścicielem domu i jak ośmielam się mieć własne zdanie to grozi mi wylotem.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... macica rośnie i łożysko może przewędrować :) ja do 18tc miałam łożysko nisko i na przedniej ścianie, w 24tc było wysoko na tylnej

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    MisKolorowy nie mam oporów, żeby zadzwonić po teściową bez wiedzy matki, ale teściowa zadzwoni do matki, że zapytać o zgodę i się zetną, wtedy na pewno nie przyjedzie. Wiem, że zdrowie maluszka najważniejsze, ale mamunia blokuje mi tu ruchy w każdą stronę. Ona jest właścicielem domu i jak ośmielam się mieć własne zdanie to grozi mi wylotem.
    Współczuje , myśleliście moze o wynajmie mieszkania ? Koleżanka ma podobna sytuacje ze swoją mama :/

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko przodujące centralnie. Nie krwawię i nie plamię i mam nadzieję że tak zostanie. Nie wiem co ze świętami, rodzina na drugim końcu Polski a tu taka sytuacja...

Ja mam dużo clexane 0,4 do odstąpienia jakby ktoś chciał. Sama biorę 0,8 i ddimery mam 0,6 przy normie do 0,5 więc chyba dawka jest wystarczająca.

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda jakiś pomysł skąd omdlenie? Sprawdzasz ciśnienie? Może za gorąco Ci się zrobiło?

Współczuję sytuacji w domu!! Kurde ja mam ciężko czasem z młodym ale to i tak jest przeskok między tym jak miał 16 msc jak Twój teraz. Także przykro ze rodzice nie dość że Ci nie pomagają to jeszcze utrudniają :/ Nie możecie się wyprowadzić?
    Może spróbuj przedstawić mamie kiedy może dojść do przedwczesnego porodu i czym to grozi??

Angelika ja to chyba nic miłego Ci nie napisze :/ nie znoszę takich facetów. W ogóle co to za akcja!! Długo jesteście razem? Długo on jest za granicą a ty w Pl? Rozumiem że ma dzieci z poprzedniego związku?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze takie pytanko - czy wy tez tak macie ze po południu byście co chwile cos jadły ? A potem brzuch juz wystaje pod samymi cycami jak w 9 miesiącu ciąży ? No i zgaga czasami przychodzi ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts on nie jest za granica. Tak ma dzieci z poprZedniego zwiazku ja tez mam syna z poprzedniego zwiazku. On po prostu słucha ludzi i tyle. Razem jestesmy prawie 3 lata a on takie rzeczy. Najlepiej słuchac ludzi.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu ja mam zawsze w ciazy nisko brzuch a ostatnio tez ciagle glodna jestem. Milion rzeczy naraz najlepiej. A potem taka zgaga ze szok.

Misiu2017 lubi tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika to jakoś źle zrozumiałam. Ale rozumiem że to Wasze drugie wspólne dziecko,dopiero teraz tak mu się porobiło? Może porozmawiaj z nim poważnie bo tak to na pewno facet nie może traktować matki swoich dzieci :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu ja mam wielki brzuch cały dzień :)

A co do jedzenia to jestem głodna ale nie mam apetytu :/ generalnie łapią mnie nadal mdłości. Ale to wszystko mi nie przeszkadza w łapaniu kolejnych kilogramów :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpukać nie wiem co to zgaga, ale apetyt mam mega. Niedawno zjadłam obiad, a już myśę o czymś słodkim albo jakichś tostach...

Dziewczyny, wrócę do wyprawki ciuszkowej. Mam wszystko w pudełku schowane, do teraz pomieszane rozmiarami i co dokupiłam, to tam wrzucałam. Poczytałam trochę o tym co Kordonek pisała o kopertowych bodziakach i ogólnie o dostępie do pępuszka itp. i postanowiłam przeliczyć co mam i ewentualnie myśleć o uzupełnianiu. Na jakim rozmiarze się skupiacie? Wydawało mi się, że na 62 już trochę mam, a okazuje się, że w sumie nie mam nic :D
    Ile Wy tak mniej więcej macie bodziaków, pajacyków itp? U mnie wygląda to tak:

ROZMIAR 56
    body długi rękaw - 2x kopertowe, 4x zwykłe
    body krótki rękaw - 6x
    półśpiochy - 3x bawełniane
    pajacyki - 1x polarkowe, 6x bawełniane
    kaftanik/bluzeczka - 2x kaftanik, 2x bluzeczka
    śpioszki - 1x welurowe, 1x bawełniane

ROZMIAR 62
    body długi rękaw - 4x zwykłe
    body krótki rękaw - 0
    półśpiochy - 2x bawełniane, 1x welurkowe
    pajacyki - 1x polarkowe, 1x zwykłe 'wyjściowe'
    kaftanik/bluzeczka - 1x bluzeczka
    śpioszki - 2x bawełniane

Na czym się skupić, co uzupełniać? Szukać raczej kopertowych body? I skupiać się już raczej na 62cm czy jeszcze coś w rozmiarze 56 by się przydało?
    Pomożecie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 18:49

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae ja bym odpusciła już 56, na poczatek Ci wystarczy a jak urodzi się dziecko to zobaczysz co ci najlepiej służy i czego ewentualnie potrzebujesz i dokupisz sobie na bieżąco. No i zobaczysz jakiej wielkości urodzi się dziecko.
    Na 62 kupiłąbym jakis wielopak (bo taniej) bodziaków zarówno na długi i krótki rękaw, bo ten rozmiar posłuży Ci już na dłużej. Tj maj-czerwiec może lipiec tez w zależności od dziecka więc na pewno przydadzą się i jedne i drugie do tego kupiłabym jakiś półśpiochy albo spodenki, może jakąs bluzę jak już wyskoczymy z kombinezonów :)

ilae lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Ja mam jeszcze takie pytanko - czy wy tez tak macie ze po południu byście co chwile cos jadły ? A potem brzuch juz wystaje pod samymi cycami jak w 9 miesiącu ciąży ? No i zgaga czasami przychodzi ?

Ja ogólnie też już cały dzień mam duży brzuch od jakiegoś czasu ale wieczorem faktycznie jest troszkę większy po całym dniu jedzenia :) no i w ciągu dnia przybywa mi około 1,5 kg czyli rano ważę około 60 a już na wieczór 61,5 :)
    Co to tego jedzenia. To fakt rano zjem śniadanie - bo trzeba ale jakby można było to bym najchętniej sobie to śniadanie odpuszczała ale już po obiedzie co chwilę zaglądam do kuchni i coś wcinam :D

W ogóle wiecie jak mi się coraz bardziej linea nigra robi widoczna :D

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ