Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wanda1986 wrote:Dziewczyny, nie chcę się wymądrzać, to właściwie całkiem irracjonalne, ale jak patrzę na foteliki Cybex to mam ciary na plecach. One nie mają innego zabezpieczenia oprócz tego wałka, pasów też nie. Wiem że w testach mają dużo gwiazdek, ale koleżanka mi pokazywała filmik z testu z Cybexem, nie pamiętam czy to było zderzenie boczne czy czołowe, ale to co się stało z manekinem dziecka ścisnęło mi gardło. Też chciałam go kupić, ale ostatecznie kupiliśmy Britax King Romer II LS, bo łatwo go przekładać między samochodami i ma czujnik , który sygnalizuje czy pasy dobrze dociągnięte.
Podejrzewam, że przy zderzeniu z ogromnej prędkości w bok samochodu nie wiadomo jakiej super firmy byłbym zamontowany fotelik niestety to tylko materiał, dziecko może nie mieć żadnych szans.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 22:13
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
aniołkowa mama wrote:Dziękuję za rady, niestety nie mogę jechać na IP
pewnie przesadzam. Miałam dziś intensywny dzień... poodpoczywam to się chyba pokaże..
Aniołkowa,jeszcze mi się przypomniało,że mniej więcej w tych tygodniach Maluszki spią ok 20 godzin dziennie.Może właśnie jak śpisz, chodzisz -kopniaczki są, ale nie czujesz ich wtedy.aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
sy__la wrote:Dodatkowa elektronika obok maluszka..czujnik pasów - jak dla mnie Średnio. Lepiej sprawdzić samemu zapiecie pasów ręcznie. Cybex akurat ma dobrze dopasowujacy zaglowek i pasy też rosną z dzieckiem. Każdy pewnie kupi to co może kupić, co będzie pasować do stelaza wózka a zwłaszcza fotelik musi pasować do samochodu, bo często zdarza się ze np. Pasów nie starcza do zamocowania fotelika - więc obowiązkowo przed zakupem trzeba przymierzyc do auta. Pewnie to wiecie, ale tak pisze na wszelki...
Podejrzewam, że przy zderzeniu z ogromnej prędkości w bok samochodu nie wiadomo jakiej super firmy byłbym zamontowany fotelik niestety to tylko materiał, dziecko może nie mieć żadnych szans.A jeśli chodzi o bezpieczeństwo fotelików to jednak sądzę, że pasy dają większe zabezpieczenie niż opcja bez pasów, manekin się wyślizgnął dołem pod tym wałkiem. Dlatego ja go odrzuciłam, ale nikomu nie mówię, co ma robić, każda z nas wybiera to co uważa, bo wszystkie chcemy dobra naszych dzieci.
Ja z chęcią kupiłabym fotelik tyłem do kierunku jazdy, ale na taki wydatem niestety nas nie stać. -
Wanda1986 wrote:W tym Romerze to akurat nie elektroniczny czujnik, więc spoko, maluch się nie napromieniuje
A jeśli chodzi o bezpieczeństwo fotelików to jednak sądzę, że pasy dają większe zabezpieczenie niż opcja bez pasów, manekin się wyślizgnął dołem pod tym wałkiem. Dlatego ja go odrzuciłam, ale nikomu nie mówię, co ma robić, każda z nas wybiera to co uważa, bo wszystkie chcemy dobra naszych dzieci.
Ja z chęcią kupiłabym fotelik tyłem do kierunku jazdy, ale na taki wydatem niestety nas nie stać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 22:30
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Hello ciotki klotki!!!
Nie było mnie kilka dni i nie ma czasu nadrabiać(mam nadzieję, że u was wszystko dobrze!! :**,
U nas póki co tak-maly jakiś taki jakby ADHD miał. Rusza się niemalże nonstop. Dziś już o 7 obudził mamę))
Całuję was mocno! Będę miała więcej czasu to nadrobię :***Omon lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Tak cybex bez pasów nie daje rady przy dachowaniu. My do roku uzywalisny nosidla maxi cosi tyłem wiadomo. Teraz kupiliśmy britax multitech 2 tył lub przód 9-25 kg. Fakt cena duża ;/
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
eforts żeby wrzucić aktywny link wpisujesz go pomiędzy [ url] a [ /url] tylko bez spacji w nawiasach
Mój maluszek obudził się jak goście byli, oglądaliśmy w pokoju bajki z maluchami i chyba chciał się z kuzynami przywitaćale dobrze, że kopie, bo juz się zmartwilam, może rzeczywiście to pogoda wpływa na nasze dzieciaczki.
eforts lubi tę wiadomość
-
bobas2015 wrote:Tak cybex bez pasów nie daje rady przy dachowaniu. My do roku uzywalisny nosidla maxi cosi tyłem wiadomo. Teraz kupiliśmy britax multitech 2 tył lub przód 9-25 kg. Fakt cena duża ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 22:37
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:To nie wiem o jakim foteliku piszesz bo ten o którym ja pisze ma 3 punktowe pasy bezpieczeństwa także nie ma opcji wyslizgnięcia się dziecka z fotelika.. I wszystkie foteliki od 0+ montuje się tyłem do kierunku jazdy.
-
sy__la wrote:Dziewczyny co wy za głupoty piszecie... Jaki fotelik dla noworodka i potem niemowlaka nie ma pasów?? Chyba jakieś nieporozumienie....
sy__la wrote:Dziewczyny co wy za głupoty piszecie... Jaki fotelik dla noworodka i potem niemowlaka nie ma pasów?? Dajcie przykład bo nie chce mi się wierzyć ze fotelik z najwyższymi atestami zderzeniowymi nie mają pasów...Chyba jakieś nieporozumienie....
https://www.google.pl/search?q=cybex&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiKh8vNmPzQAhVCVSwKHZXBBg8Q_AUICCgB&biw=1024&bih=657#imgrc=zBQ365pjQLEgLM%3A -
Wanda1986 wrote:Nie pamiętam jaki to był model, ale Cybexy to cała gama fotelików, z pasami lub bez, ja nie ufam tym bez. I wiem, że foteliki 0+ montuje się tyłem, bo niedawno moje pierwsze dziecko z takiego wyrosło, ten o którym piszę Romer, to już dla starszaków powyżej 9kg. Piszę o Cybexach, bo całkiem niedawno wybieraliśmy drugi fotelik dla synka i wiele czasu spędziliśmy na porównywaniu modeli. Wolałabym ten fotelik mieć tyłem do kierunku jazdy, ale w Akpolu był to wydatek rzędu 2,500 zł.
Aniołkowa moj mały tez sie cos nie rusza. Wczoraj cos go jeszcze czułam a dzisiaj praktycznie nic. Nawet kawałek czekolady nie pomógł. Masz detektor sprawdziłam tętno ważne, ze jest to wszystko jest ok
dzieciaczki nie sa jeszcze duze, moze sie Twoja mała Alicja przekręciła, albo wlasnie smacznie cały dzien spała
bądźmy dobrej myśli, juz za dużo złych rzeczy wkoło sie dzieje i dotyka naszego wątku. Dla Ciebie juz limit wyczerpany
Ja zaś zaczynam mieć problemy z oddychaniem, oddech jest płytki, czuje jakis ucisk i co chwila biorę taki wiekszy oddech. Maz mowi, ze zaczynam sapać. Najgorzej jest mi jak ide spać, bo czuje sie jakaś niedotleniona. A co bedzie jak jeszcze wiekszy urośnieaniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
sy__la wrote:Takie foteliki 9+ to jeszcze nie dla pierworodek
Tu jest mowa o fotelikach/nosidlach 0+
Niebieska to mój maluch ma odwrotnie jak tylko wsiadam do auta to zaczyna kopać, ostatnio jechalismy do wujka 260km to cała drogę mnie kopał, zastanawiałam się, czy tak nie lubi podróży, czy właśnie daje znać, że mu się podoba?
-
Wanda1986 wrote:Nie pamiętam jaki to był model, ale Cybexy to cała gama fotelików, z pasami lub bez, ja nie ufam tym bez. I wiem, że foteliki 0+ montuje się tyłem, bo niedawno moje pierwsze dziecko z takiego wyrosło, ten o którym piszę Romer, to już dla starszaków powyżej 9kg. Piszę o Cybexach, bo całkiem niedawno wybieraliśmy drugi fotelik dla synka i wiele czasu spędziliśmy na porównywaniu modeli. Wolałabym ten fotelik mieć tyłem do kierunku jazdy, ale w Akpolu był to wydatek rzędu 2,500 zł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 22:49
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]