X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    O tak! Wspaniałe są te kocyki <3 ja kupuję mnóstwo rzeczy używanych, między innymi ubranka kupiłam, śliczne, paczka 19 sztuk za 40zł, kupiłam ostatnio używany wózek za 1000zł - ale wyhaczyłam super okazję i mam wózek, który spełnia wszystkie moje wysokie wymagania, a za nowy, który by mi odpowiadał musiałabym dać ponad 3xtyle, kupiłam tez używany kosz mojżesza, a wiosną zapoluję na łóżeczko - tylko materacyk dokupię nowy i pościel. Wychodzę z założenia, ze takie rzeczy jak kocyk, ręcznik z kapturkiem, pieluszki bambusowe i otulacze bambusowe to rzeczy, które kupię nowe, bo posłużą prawdopodobnie przez kilka lat - z reszta nawet nikt nie sprzedaje używanych, reszta w postaci tego kosza, ciuszków itp to rzeczy na chwile i nawet nie chcę w nie inwestować.
    Nie mam finansowych ograniczeń właściwie jeśli chodzi o wyprawkę, ale racjonalnie trzeba do tego podejść. Laktator będę miała od koleżanki, ale gdyby nie oa to tez kupiłabym nowy.
    Wiem, że te wszystkie nowe ciuszki są przesłodkie, ale zwyczajnie szkoda mi na nie wydać tyle, ile kosztują. Mam kilka nowych z ali - są rewelacyjne, i kilak nowych ze smyka z promocji 50% w październiku, reszta to używane, i nawet teraz trochę żałuję, ze kupiłam te nowe w smyku ;) Na grupach mamusiek na fb jest mnóstwo takich ofert sprzedaży ciuszków, nierzadko w super stanie za niewielką kwotę.

oo kupowałaś ubranka na alii?
    Podeslesz sprawdzonego sprzedawcę?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    oo kupowałaś ubranka na alii?
    Podeslesz sprawdzonego sprzedawcę?
    zaraz porobię zdjęcia i Wam pokażę co kupiłam :)
    Ale część jeszcze płynie kontenerowcem, a zamawiałam wszystko 11.11 ;)

Reni1982 lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co co kopniaczków - moja mała upatrzyła sobie od jakiegoś czasu lewy jajnik, i czuję już że ta okolica jest obolała. często kopie po pęcherzu, koło pępka, ale jajnik na razie na 1 miejscu :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    dotarły do mnie kocyki poofi, są rewelacyjne, miękkie i przyjemne, przyszedł też kokosowy z bolo.pl z pomponami - jest milusi i przesłodki. Niestety ten od Justinex jeszcze nie dotarł, ale powinien być lada dzień więc wrzucę zdjęcie realne :)
    http://iv.pl/images/89313782036605696917.jpg
    a ja z innej beczki :) interesuje mnie ten kocyk pod spodem - na łóżku :):):) gdzie kupiłas?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a ja z innej beczki :) interesuje mnie ten kocyk pod spodem - na łóżku :):):) gdzie kupiłas?
    a to pled z ikei, bardzo fajny, mój codzienny, leżę pod nim pół dnia :D
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10286460/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 11:12

IGA.G lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakupy z aliekspress, najbardziej jestem zaskoczona jakością tego granatowo-pomarańczowego rampersa, ma super gumowane białe wzory, rozmiar 70. Super są skarpeteczki, za grosze i buciki również za grosze. Generalnie ze wszystkiego co przyszło jestem bardzo zadowolona.
    Tutaj linki do sprzedawców
    https://pl.aliexpress.com/store/2069101?spm=2114.13010608.0.0.nvhYAc
    https://pl.aliexpress.com/store/2212025?spm=2114.13010608.0.0.nvhYAc
    https://pl.aliexpress.com/store/11111?spm=2114.13010608.0.0.nvhYAc
    http://iv.pl/images/88681070306846325193.jpg
    http://iv.pl/images/06149151919229954873.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 11:34

Jagah, Niebieskaa, sallvie, Reni1982, ilae, Omon, Peg, misKolorowy, Antonelka lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek ja rodzilam u Malarkiewicza ale to nie jest tak ze nie można, nie ma przymusu :) zawsze możesz zrobić sama albo poprosić położna to Ci zrobi.

Co do rodzenia w prywatnych szpitalach to jest właśnie.prywatny z umową z NFZ i można tam rodzic bez żadnego skierowania.

Do szkoły rodzenia też chodziliśmy do Malarkiewicza tylko płaciłem chyba ponad 300 zł. W miejskim jest taniej.

Kurde to dlaczego ja mam dwupunktowa? Ciunczyk Cie prowadzi prawda?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku- do wyprawki podchodze podobnie, staram sie racjonalnie ;) Mam uzywane rzeczy po Diabolinie, kilka nowych pajacy upolowalam na aukcji, i obowiazkowo nowy kocyk, pieluszki. Zamierzam tez zainwestowac w nowy lezaczek, materac. Musze sie jeszcze przelamac do zakupow na Alie ;) Mam z kolei slabosc do takich ozdob do pokoju, miedzy innymi ta chmurka, girlandy, pompony ;)

My dzisiaj od rana wielkie plany na sprzatanie swiateczne, ozdoby i wyjazd do IKEI. A potem tylko uslyszalam huk i placz, Diabolina uderzyla twarza o kaloryfer i ma zdarta skore miedzy oczami, wyglada nieciekawie, a mnie sie rece dalej trzesa z nerwow :/

ojejku lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    zakupy z aliekspress, najbardziej jestem zaskoczona jakością tego granatowo-pomarańczowego rampersa, ma super gumowane białe wzory, rozmiar 70. Super są skarpeteczki, za grosze i buciki również za grosze. Generalnie ze wszystkiego co przyszło jestem bardzo zadowolona.
    Tutaj linki do sprzedawców
    https://pl.aliexpress.com/store/2069101?spm=2114.13010608.0.0.nvhYAc
    https://pl.aliexpress.com/store/2212025?spm=2114.13010608.0.0.nvhYAc
    https://pl.aliexpress.com/store/11111?spm=2114.13010608.0.0.nvhYAc
    http://iv.pl/images/88681070306846325193.jpg
    http://iv.pl/images/06149151919229954873.jpg

Dziekuje-piękne są :)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga na leżąco na boku czy jak Ci sie pytał.
    Maz twierdzi ze panikuje a jakos czuje sie inaczej. U nas w szpitalu jak sie ciężarna zgłasza to odrazu na oddział na kilka dni a juz ra usłyszałam po jelitowce ze robię sobie hotel ze szpitala.
    W czwartek byłam na nogach od rana do 17 bardzo duzo godzin w sunie jakies 9 i nie miałam czasu jak odpocząć w sensie położyć sie. Jedyne co to krzesło na chwile i usiąść.

Takie piękne rzecxy kupujecie a ja ciagle mam jakies opory. A niby w zabobony nie wierze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 12:17

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    ojejku- do wyprawki podchodze podobnie, staram sie racjonalnie ;) Mam uzywane rzeczy po Diabolinie, kilka nowych pajacy upolowalam na aukcji, i obowiazkowo nowy kocyk, pieluszki. Zamierzam tez zainwestowac w nowy lezaczek, materac. Musze sie jeszcze przelamac do zakupow na Alie ;) Mam z kolei slabosc do takich ozdob do pokoju, miedzy innymi ta chmurka, girlandy, pompony ;)

My dzisiaj od rana wielkie plany na sprzatanie swiateczne, ozdoby i wyjazd do IKEI. A potem tylko uslyszalam huk i placz, Diabolina uderzyla twarza o kaloryfer i ma zdarta skore miedzy oczami, wyglada nieciekawie, a mnie sie rece dalej trzesa z nerwow :/

Az mnie dreszcz przeszedł :(
    Poza obtarciem wszystko ok?
    Biedne dzieciaki!!! Tak łatwo o wypadek.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts- na szczescie skora nie jest rozcieta, wiec bez rozlewu krwi, ale wyszedl juz siniak. Oko caly czas lzawi, wiec podejrzewam ze bedzie podbite, takze makijaz swiateczny juz mamy ;) Zjedlismy paczka, kakao i bol zostal zagluszony, ale ciagle jakies wypadki domowe, no zero spokoj.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:

o właśnie babybjorn też chcę kupić, ale tez raczej nowy, bo używane sa minimalnie tańsze, niż można upolować nowy (widziała nowe za 450), z resztą prawie nie ma używanych.
    Na ali kupuję jeszcze matę do zabawy, nie wiem kiedy kliknę, pewnie dojdzie w okolicach lutego :)
    http://iv.pl/images/70198308914178641559.png

Jagah, Omon lubią tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku- sprytna ta mata, hop za sznureczek i zabawki zwiniete. My mamy taka skladana z kazdej strony, ze robi sie taki kojec i tez sluzylo jako kacik dla zabawek ;) W ogole staram sie omijac juz olx/allegro, bo same pokusy :D

ilae lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-) Dziś kończymy 22tc. jej jeszcze trochę,leci nam raz,dwa :-)

Jagah ojej biedna Diabolina :-( Mam nadzieję,że nic poważniejszego się nie dzieje.

Ojejku śliczne ciuszki :-)

Mnie maluch kopie po żołądku a najwięcej w lewy bok. Na USG połówkowym leżał głową w dół i nogami kopał i prostował właśnie w lewym boku,dupkę ma jakoś koło pępka :-) Zapomniałam zapytać czy już zostanie w tej pozycji bo jak na razie nie czuję żeby się przekręcał.

Różowy Kordonku na NFZ ale jak coś to chyba dopłacę a to jedno pobranie :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny , mam takie głupie pytanie - wczoraj i dzis czułam cos takiego jakby minusie chciało iść na kibelek ale przeszło po chwili . Kurcze zastanawiam sie czy to nie sa takie lekkie skurcze przepowiadające . Macie cos takiego ? Druga sprawa mam w domu magne b6 ile mozna dziennie brać ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Witam Was dziewczyny , mam takie głupie pytanie - wczoraj i dzis czułam cos takiego jakby minusie chciało iść na kibelek ale przeszło po chwili . Kurcze zastanawiam sie czy to nie sa takie lekkie skurcze przepowiadające . Macie cos takiego ? Druga sprawa mam w domu magne b6 ile mozna dziennie brać ?
    ja biorę magne b6 6-8 tabletek dziennie, z polecenia lekarza ofkors ;)
    co do pęcherza się nie wypowiem, ale skurcze to raczej nie są, szłyby przez całą macicę, nie tyko w dole, tak sadze ale nie wiem ;)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie to noe parcie ma pecherz tylko na ta druga sprawę ;) ale moze rzeczywiście powinnam iść na kibelek tym bardziej ze mały mnie kopie po dole .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! :)

aniołkowa Pocieszę Cię, u mojej mamy brzucha ze mną nie było widać aż do 7 miesiąca a potem jak ją wywaliło to ludzie pytali czy przypadkiem nie ma tam bliźniaków, więc i u Ciebie na pewno brzuszek zacznie rosnąć szybciej niż się zdążysz obejrzeć :)

Jagah Biedna mała :( Najważniejsze, że nie uderzyła się gdzieś mocniej. Ale teraz tak a propos tej waszej sytuacji przypomniało mi się jak kiedyś mój starszy brat dwa lata z rzędu nabijał sobie wielkie, fioletowe i opuchnięte limo pod okiem tuż przed świętami :) Więc też miał makijaż świąteczny, nawet gdzieś jeszcze mamy zdjęcia w domu jak chodzi z tym limem :)

ojejku Piękne ciuszki kupiłaś !!

Co do samopoczucia to ja całą ciążę przechodzę cudownie, praktycznie żadnych objawów, czasem może jakieś mdłości się pojawiały, ale wymiotować nie wymiotowałam, na zmęczenie w ciąży też narzekać nie mogę tylko brzuszek szybko duży się zrobił, więc też szybko się męczę jak np. muszę wejść na 3-cie piętro albo gdzieś dłużej pochodzę bo zaraz i nogi i plecy nie dają spokoju, ale właśnie obawiam się, że tak jak którejś tu koleżanka, nie przyzwyczaję się przez to do tego ciągłego zmęczenia przy maluszku i w ogóle ( Daj Boże, żeby spokojne po mamusi się urodziło to będę miała anioła a nie dziecko w domku ) :)

noo to tyle co udało mi się nadrobić, doczytać i zapamiętać :D
    Tatuś ma dziś wigilię zakładową więc wieczorkiem dostaniemy z maluszkiem wielką paczkę słodyczy !! :D Już się nie mogę doczekać tego toffifee :D
    Moje dziecię cały wczorajszy dzień rozbrykane a dzisiaj kontynuuje swoje tańce :) Jak ostatnio miało ten swój okres "nie kopania" to jak przyłożyłam do brzuszka telefon i leciała ta muzyka https://www.youtube.com/watch?v=MUiu_7IIp10&t=370s to dopiero się ruszało i mogłam być spokojna, że wszystko u niego dobrze :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe szczęście skurczy juz nie pamiętam. Ale raczej były mocno uciążliwe i nie dawały lezec. Przynajmniej te porodowe bo innych nie mialam :)

Wróciłam od endo - leki zwiększone na 100. Tsh piękne - 0.37 ale ft4 juz tylko 0.88 a norma chyba od 0.9. Kolejne badanie za 4 tygodnie.
    Skoczyłam na chwile do galerii ale ileż tam było ludzi! Przed 10 rano juz tłumy.
    W tesco lego przecenione - mowie Wam szał. Z 79.99 na 79, że 149.99 na 149 itd. Ubawiłam się nieźle. Idiotów robią z ludzi.
    Mały oczywiście leży nadal. Dostał leki przed 9 i juz znowu 38.6 - żywi się lekami od gorączki. Czekam tylko aż żołądek się zbuntuje bo ile można tego pić? Jutro jak nie będzie poprawy to zawołam lekarza do domu żeby sprawdził czy coś się rozwinęło i nadal nie wiadomo co to....

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ