X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Vero Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ja mysle podobnie 8 miesiac to juz jest tak na styk a noz dzidzia zechce wczesniej 300km od lekarza ?? szpitala ktory znasz ? ja bym nie wybrala sie, a znajomi pewnie beda wyrozumiali. My mamy odwrotna sytuacje zaproszenie na slub tydzien po moim terminie i juz tez musielismy odmowic... bo nie wyobrazam sobie tydzien po cesarce lub na dniach jechac na wesele.

Reni1982 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:50

Awf3p2.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon to sa te.same podkłady.co.do psa :-)
    Tylko ja je uzywalam do siebie na polog jak krwawilam

Rozowy.kordonek ja jestem narazie pierwsza bo +14kg heh...

Kasieniaczek zostaly mi jeszcze 3 globulki a juz widzę ze jest idealnie :-)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    dziewczyny jakie mace te dlugosci szyjek troszke sie niepokoje napiszecie?

25mm :( j

ja to się dopiero niepokoję

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku87, przesłodki Twój piesur, haha rogal mu ewidentnie przypasował:D moj maz tez tuli sie do rogala i chętnie podkrada.

Te moje lekko zakłamane wyniki testu obciążenia glukoza to 81 (na czczo), 87 oraz 101... czyli jest to wynik po nie 75 g glukozy tylko pewnie troszke mniej. Niestety musze z tym jechać do wawy do prof Jerzak, bo jutro badania nie moge powtórzyć. Gin mowi, zeby powtórzyć za kilka dni, wiec dla świetego spokoju to zrobie.

Moja szyjka była badana po raz pierwszy wczoraj, ma 39 mm i jest zamknięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 17:53

lis87, kasieniaczek, Milka1991 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja dzisiaj troche czasu spedzilam u lekarza.
    Najpierw endokrynolog - kontrolna wizyta a potem u mojej gin.

Cukrzycy nie mam wg nowych norm ale trzeci pomiar na granicy wiec mam zwracac uwage na diete i od czasu do czasu zrobic pomiar glukometrem - mam juz to cudo. Mam powtorzyc krzywa w 32 tyg.

Szyjka dluga - 41 mm, uformowana, twarda.

Corcia siedziala na pupie i otwierala buzie - chyba koledy spiewala.
    Od dwoch dni Mala kopie nawet jak siedze, wczesniej tylko jak lezalam do czulam.

Przytylam 7,5 kg z czego moja lekarka nie jest zadowlona - mimo, ze niska nie jestem bo 167 cm a moje bmi przed ciaza bylo prawidlowe.

No i mam zrobic w 27 tyg odczyna combas czy jakos tak aby moc przyjac immunoglobuline w 28 tyg - jest to profilaktyka wiec musze bulic - chyba ok 400 zl.

A zaraz zaczynam 4 zajecia ze szkoly rodzenia :-)

misKolorowy, slodka100, Niebieskaa, Milka1991, Reni1982, kahaśka, Kjopa3, Omon lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no to super! Teraz już czas na wyprawkę? Ja zacznę dopiero po nowym roku - a właściwie to pod koniec stycznia po pensji :) No chyba że wcześniej jakies pojedyncze rzeczy ;)

Czekam teraz z tatą u kardiologa - mąż w domu czuwa zamiast iść na imprezę firmowa :( Ale może jeszcze go zawioze jak wrócimy do domu i mały będzie w dobrym stanie. Dziadek zostanie na straży a ja raz dwa podjadę.

Jutro wizyta. Ciesze się że pani dr mnie obejrzy tam od środka ;) i ze znowu podejrze sobie na chwilę Lidkę.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska mi pani w labie dala pol cytryny i woda byla letnia - w zimnej nie rozpusci sie dobrze i gorzej podobno pije sie.
    Ja nie slodze herbaty wiec dla mnie to bylo slodkie.
    Pic nalezy wolno ale w 5 min maks bo jak wypijesz duszkiem to muli.
    No i w trakcie picia zjadlam dwa plasterki cytryny.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ja bym odpuściła wyjazd na wesele, ani nie potańczysz, ani nie posiedzisz długo. nie mówiąc już, że to kawał drogi... my mamy dwa wesela w maju i komunię, nie wiem jak to będzie...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga- Ty przeciez otwierasz drzwi na porodowke ze swoim terminem, takze spokojnie :) Jesli ogarniesz siebie i dziecko przez miesiac to nie widze przeciwskazan, zebys mogla skorzystac z rodzinnych okolicznosci :) U mnie termin wypada na koniec kwietnia, a zaproszenie weselne w lipcu. I planuje Maluszka zostawic z Mama z zapasami odciagnietego mleka, a Meza i starsza corke zabrac na imprezke :)

IGA.G lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Iga- Ty przeciez otwierasz drzwi na porodowke ze swoim terminem, takze spokojnie :) Jesli ogarniesz siebie i dziecko przez miesiac to nie widze przeciwskazan, zebys mogla skorzystac z rodzinnych okolicznosci :) U mnie termin wypada na koniec kwietnia, a zaproszenie weselne w lipcu. I planuje Maluszka zostawic z Mama z zapasami odciagnietego mleka, a Meza i starsza corke zabrac na imprezke :)

:) jak tak mówisz to może damy rade :):) ja to boje się, że zanim się ogarnę to będzie lipiec;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wesele jest w moim rodzinnym miescie, wiec nocowalabym u siebie w domku, u Taty..ale jednak odpuszcze...Malenstwo najważniejsze...dodatkowo perspektywa siedzenia za stołem nie jest warta kilkuset złotych

Milka1991 lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susnshine ja tez taka mam od poczatku, oszczedzaj sie i zobaczysz bedzie dobrze

iga ogarniesz ja tez mam podobnie maj komunia, czerwiec wesele wrzesien nasze wesele :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na komunię na pewno pójdziemy, bo to chrześniak męża :) ja mam ochotę iść :) mam nadzieje, że Anielka będzie wyrozumiała i szybko się dogramy :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze narazie nie ma co planowac z tym slubem zoabczysz na biezaco a koelzance powiedz ze idziesz ale zeby dala poprawke na to ze mozesz nie isc niech zaznaczy ze do konca nie wiesz :)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam za wami przez te obowiązki przedświąteczn, już padam na twarz, a przede mną jeszcze trochę pracy, jutro muszę kupić prezenty dla maluchów...

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

kasieniaczek to jakiś nie poważny lekarz, nie stresuj się, dobrze że szybko masz wizytę u drugiego, to na pewno cię uspokoi :)

Donia jeśli antybiotyk nie pomaga to może lepiej pojechać do szpitala, bo bardzo podobnie do anginy objawia się mononukleoza, ale na nią nie działają antybiotyki, mój mąż na to za chorował na pocZatku naszej znajomości lekarze mówili, że to angina, a antybiotyki nie pomagały i temperatura ponad 39 non stop, dopiero w szpitalu postawili diagnozę i wdrożyli odpowiednie leczenie i w szpitalu spędził ponad dwa tygodnie a i wszyscy byli w szoku, że na to za chorował, bo ponoć to choroba dzieci. Nie chcę cię straszyć, ale lepiej sprawdzić co to skoro temperatura tak długo się utrzymuje i ty i synek tyle czasu już się męczycie...
    Życzę wam dużo zdrówka :)

Donia12 lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, nic ciekawego mi nie powiedziała bo się nie zna na genetyce - z usg wynika że rozwija się prawidłowo

25/26tc

30cm długi
    a waży 745g

Kawał chłopa:)

IGA.G, Antonelka, Niebieskaa, misKolorowy, pati87, Milka1991, Donia12, Reni1982, Kjopa3, Omon lubią tę wiadomość

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• pati87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia

Na razie mamy wozek 3w1 (od kolezanki), lozeczko(kupilismy niedawno używane) , ubranek takich ładnych to kilkanascie szt i okolo 100szt takich ubranek po domu w rozm 62-68 (kupilam za 50zl), 2 paczki pampersow i 3paczki chusteczek.

Moja przyjaciolka ma mi jeszcze naszykowac ubranka po corce ktora dzis swietuje 1rok. Takze takich wielkich zakupow z ubranek nie planuje. Bo sadze ze większość powinno byc w bardzo dobrym stanie.
    Oczywiście bede zaglądała do ciuchlandow w poszukiwaniu perelek.

Na razie tylko raz bylam w ciuchu i kupilam 2 body, pajac i legginsy za 14zl a wszystko wygląda jak nowe.

W styczniu planuje kupic wyposazenie łozeczka. Luty całą reszte tzn kosmetyki itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 18:42

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Antonelko, zapamiętam Twoje rady. Zobaczę co dr J. powie, jesli bedzie kazała to powtórzę, jesli nie to pewnie i tak powtórzę znając mnie.

Dziewczyny!! Nie wiem jak mam to nazwać... swoją głupota, nieostrożnością, czy czymkolwiek ale jak szybko zdałam sobie z tego sprawę to byłam przerażona i jednocześnie sie z tego śmiałam robiąc wielkie oczy z niedowierzania w to co zrobiłam. Wczoraj gin zalecił mi probiotyk dopochwowo i przez przypadek zaaplikowałam go nie w ta dziurkę co trzeba... masakra! wcisnęłam ta tabletkę w ujście cewki moczowej, leżąc na plecach i rozluźniając sie... boshhh czułam ze cos jest nie tak, ale pierwsza myśl...moze to celibat tak mi ciało zmienił masakra... zorientowałam sie błyskawicznie.. ale podrażnilam to miejsce i dzisiaj ledwie sikam... a jednocześnie nabijam sie sama z siebie:P Bosh nie wiem jak to mogło sie stać.

Donia12 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ja to może trochę przesadzam ale dla mnie to wesele to też duży hałas dla dziecka nawet tego w brzuchu. Kiedyś w ciąży byłam w kinie i było takie nagłośnienie i basy (ogólnie bardzo dobre) a że film akcji to młody szalał w brzuchu ale miałam wrażenie że się męczy. Do tego przy Twoich dolegliwościach w 8 miesięcy to możesz zaciskac nogi coby trzymać dziecię w brzuchu :)

Krodonku dokładnie tak, woda i mąka. Uważam że to super wyjście bo serio chemii, zero uzależnienia skóry. Na początku jak dziecko ma faldki to używałam jeszcze mąki pod pachami i na szyi.

Dobrze dziewczynki że po wizytach wszystko w porządku!!

Anotelka to ja bym się z Twoją Panią gin nie polubila za tą wagę :)
    Mój gin często mówi o mnie,, takie szczupłe pacjentki jak Pani" to łatwo zrobić usg, dobry obraz czy coś w ten deseń.
    A kilogramy łapie równo więc lubię go za to :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ