X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) u mnie doskwiera mi brak czasu. Praca, dom, sprzątanie, pakowanie prezentów, choinka, gotowanie,zakupy itp... Od tygodnia dostaje dużo paczek dla mojego Maćka. Mam już łóżeczko z szufladami ( skręcone bo tatuś nie mógł wytrzymać ), materac, Ozdobne litery z imieniem nad łóżeczko, przewijak, pieluszki tetrowe, flanelowe, i mnóstwo innych pierdółek:)Ubranek już mam cztery pełne szuflady:) Meble w pokoiku są, dodatki tak samo tylko zostało wszystko powiesić, poozdabiać ale to oczywiście dopiero w marcu:)Kosmetyki zamówię w połowie stycznia żeby jeszcze dokładnie wszystko przemyśleć. Piżamki dla mnie poszyje mi mama. Jeśli chodzi o date porodu to ja mam nadzieje ze urodzę przed świętami chodź termin mam na wielka sobotę. Ja się urodziłam w wieli piątek tylko wtedy święta wypadały w marcu:) Moze mój synek zrobi mi niespodziankę i urodzi się pod koniec marca jak mamusia:) Miłego dnia wam życzę :)

neharika, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Reni1982, lis87 lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Mamuśka zaszalała :)

https://zapodaj.net/007ac6928c0f9.jpg.html
    lubię takie szaleństwa <3

Neharika, mój synek ma taki sam kocyk, jestem przekonana, że razem z Twoim będą z nim rosnąć i rosnąć, a kocyk będzie wieczna pamiątką dla nich. Trzymam niezmiernie mocno kciuki. Buziaki i kopniak w tyłek na drogę !

neharika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    ooo super ja myslalam ze tylko ja szaleje z tymi kocykami teraz tez bede miala 5, I wczoraj zamowilam ze effii otulacze muslinowe mam nadzieje ze beda ciekawe . Co do kolderki tez zastanawiam sie jaka, ale musze poczekac az lozeczko bedzie zrobione bo nie znam wymiarow jeszcze :)mysle ze z otulajacych rzeczy dokupie jeden otulacz swaddle me i pozniej na jesien becik do wozka :d plus kolderke do lozeczka i kokon ( i chyba bede miala tych rzeczy na lata ) ale planujemy kolejna dzidzie juz w przyszlym roku wiec nic sie nie zmarnuje pewnie :)
    to ja myślałam, ze ja szaleję, mam dwa poofi - genialne, jeden bambusowo-bawełniany takie kremowy tkany no i jeden z pomponami. A do kwietnia jeszcze tyyle czasu :D

• neharika Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    lubię takie szaleństwa <3

Neharika, mój synek ma taki sam kocyk, jestem przekonana, że razem z Twoim będą z nim rosnąć i rosnąć, a kocyk będzie wieczna pamiątką dla nich. Trzymam niezmiernie mocno kciuki. Buziaki i kopniak w tyłek na drogę !

Dziękuję kochana! A kocyk jest cudowny! Ktoś go idealnie wymyślił

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika, szerokiej drogi, a kocyk to rzyciągacz dobrych myśli! :)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nehrika,trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i powrót na święta do domku!

Atat super ciuszki. Ja czekam na wizytę w wt i wtedy podejmiemy wizytę czy wyjeżdżamy i wpadne w szal zakupowy.
    Takie macie cudowne te kocyki. A te bambusowe to na wiosnę czy bardziej na lato? No nigdy na żywo ich nie widziałam.
    Do mnie rano zadzwoniła siostra i tak mi ciśnienie podniosła,że mnie głowa aż rozbolala.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te z pomponikami to jakiej firmy były? Bo nie widzę ich na poofi jakoś ale może ślepa jestem. Ja postanowiłam pozamawiać te rzeczy po świętach, teraz za dużo przygotowywań ale tym razem sobie zapisuję sobie stronki więc podpowiadajcie :D Na razie może zamówię jakiś od Justinex z allegro, ten bambusowy bo i tak chciałam rajstopy i inne drobnostki.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nehrika trzymam kciuki za wizyty i święta w domu.

Niebieska nadal nie wiem jak to ci się udało zrobić.

Taśka wczoraj porównywałam swój brzuszek z Twoim i chyba mam podobny. Na wadze jak na razie tyle ile przed ciążą, ale udało mi się odrobić to co straciłam.

A wczoraj byłam na wizycie i w Tomuś waży już 623g :)
    O dziwo nie dostałam skierowania na krzywą cukrową, a następną wizytę mam w 27tyg. Przypomniało mi się o niej jak już stałam w aptece po żelazo i teraz nie wiem czy czekać do kolejnej wizyty czy dzwonić i się dopytywać lekarza czy zrobić wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:38

Korcia, Justyna Sz, karolyn, pati87, Jagah, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Omon, lis87, Kjopa3, Niebieskaa, Taśka22 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika ja tez trzymam mocno kciuki za Was!

Moj D. pchal sie na swiat w 32 tyg ( wstrzymana akcja na szczescie) urodzilam go w dokladnie skonczonym 39 tyg :) mimo ze przez 5 tyg chodzilam z rozwarciem 4 cm i zgladzona szyjka. W tej ciazy nie mam pojecia , obojetne mi to byleby nie wczesniej niz 3 tyg przed terminem, choc podoba mi sie data 19 kwiecien- mojej mamy urodziny :)

Piekne te kocyki ja mam kilka po synku ale moze jeden taki typowo dla Seby nie zaszkodzi. Tyle, ze kocyki to tez czesty prezent od gosci.

Witam sie w 6 miesiacu ciazy:))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 09:07

Omon lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naharika udanej drogi i mocne kciuki za powrót do domku.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Mamuśka zaszalała :)

https://zapodaj.net/007ac6928c0f9.jpg.html

Mamuśka piękne rzeczy! Nie mogę się doczekać aż po nowym roku odsapniemy finansowo i będę mogła troszkę zaszaleć :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika wszystkiego dobrego trzymamy kciuki

Ja dzisiaj moglam sie wyspac moja dzidzia sie przemiescila i tez spala jak susel :)

niebieskaa dziekuje,

co do kocykow wczoraj kupowalam z ciezkim serduszkiem, i nawet myslalam zeby anulowac zamowienie ale dzisiaj wyjatkowo mi lepiej :) cena przeceniona z 499 (w zyciu nie kupilabym kocyka za 499zl) na 199zl dalej sa na stronie ecobobo.com

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bb5d2478dc5.jpg

Korcia spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 09:18

ojejku lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Donia pozwól że wyrażę swoje zdanie, ja jestem mamą która za wszelką cenę leczy dziecko w domu, bo szpital to porażka, można pójść z jedną choroba a wrócić z kilkoma. Moja córka też miała urosepse i raz lezalysmy w szpitalu. Ja uważam że trzeba rano zbadać krew mocz i crp. Koszt około 20zl u mnie. Wyniki będą koło południa? Trochę później? I pójść z nimi do dr jeszcze raz. Ja bym tak zrobiła i jakby wyniki były bardzo złe, to zdecydowalabym się na zastrzyki, żeby szybciej był efekt leczenia i żeby uniknąć szpitala. Moim zdaniem to już za długo trwa, dziecko ma bardzo osłabiony żołądek po przeciwgoraczkowych syropach i dlatego wymiotuje .

Neharika dokładnie z tym mam problem... pójdę z angina a w międzyczasie będzie jeszcze jelitowka i zapalenie płuc... nir wspominając już o tym ze ja nie będę mogła z nim tam zostać bo sama coś złapię.
    Na szczęście na razie wygląda jakby było lepiej. Dostal leki o 22 i do tej pory jest chłodny także rokuje na poprawę.
    Śpi dziś całą noc w moim rogalu :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero piwkny kocyk - jakby ktos chcial to mam kod rabatowy 25% do sklepu internetowego.
    Ja kiedys kupilam u nich polspiochy - urocze sa - takie smerfowe majty :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Vero Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonelka teraz odczekam ale moze kieds wroce do Ciebie po kod :) jeszcze mnie korca te buciki na zime :D ale do nastepnej zimy daleko

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Ja to bym chciała żeby moje maleństwo się urodziło w terminie z OM bo mam na 22 a właściwie według obecnego lekarza na 21 no a my z ukochanym jesteśmy ja z 22 ukochany z 21 to fajnie jakby maluszek urodzil sie w któryś z tych dni :) ew 20 albo 23 :) wtedy byśmy byli z 20,21,22 albo 21,22,23 :)
    Ja tp mam na 20.04. Moje urodziny mam 05.04, maz ma 29.04, a moja mama 16.04.
    Ja tam nie licze ze dziecko przyjdzie na swiat w ktoryms z tych terminow- alebyloby fajnie.

Moja przyjaciolka miala kiedys tp na 10.04 a urodzila w dniu swoich urodzin 2.04

sallvie lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yammi
    Moze lepiej zadzwon i sie spytaj o tą krzywa?
    Niby sie ja robi od 24tc. A gin mogl zapomnieć.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• eforts Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Własnie wróciłam z domówki u przyjaciół gdzie szalały dzieciaki w wieku 7 miesięcy i 4 lata, da sie? Da sie! Zawsze przerażała mnie wizja macierzyństwa - więzienia. Ja juz nie moge doczekać sie podróży z Marianka, górskich wycieczek, uczenia jej zimowych szaleństw na stoku i zabaw w wodzie:) czuje, ze bedzie fajnie.

Świetne zakupy, dziewczyny! Mi ostatnio wpadła w oko mata do zabawy skip hop, ale ten zakup nie jest konieczny w tej chwili.
    Oglądałam tez dzis gryzaki i maskotki z tej firmy i sa rownież świetne. Sobie kupiłam torbę do wózka skip hop. Kusicie mnie kocykami! Myślałam ze dwa to odpowiednia liczba, ale chyba skuszę sie na jeszcze jakiś.

Pieknie wyglądasz, Vero.

My młodego ciagamy wszędzie. W sezonie wyjeżdżamy co weekend gdzieś, wiadomo że trzeba dopasować się do dziecka ale wszystko się da. Narazie musiałam ukrocic moje kochane żeglarstwo aczkolwiek synek już był na kilku rejsach :)

Antonelka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero - rany.. wyglądasz kwitnąco! Pełny biust, mały brzuszek, śliczne loki.. ehh..

IGA - kocyki piękne, ale to nie te święta! ;D One są bawełniane? Bambusowe? Fajne, skąd takie? :)

Wiecie.. ja tez mam przeczucie, że Tymek zjawi się wcześniej. Na każdym USG jest tydzień starszy, może i przez to jego waga jest większa. Wymiar główki, brzuszka i kości udowej - wszystkie wskazują na 26t1d i waga 850 g :) Bałam się, że dużo ale Pani doktor mówi, że sam środeczek i jest idealnie. Waga wskazuje idealna dla 25tc-26tc i tego będę się trzymać. Natomiast moja waga już tak lekarki nie zachwyciła ;D 4kg w 3 tygodnie.. Lekko zasugerowała mi, że może trzeba byłoby lekko zwolnić heh.. że może słodycze mnie gubią. Oczywiście mąż przyklasnął.. On to by człowieka za złamany grosz sprzedał :D Tylko mówię, że to jego wina bo on łakocie znosi a kto je? No ten kto siedzi w domu ;] I tak oto dzisiaj po wizycie zatrzymaliśmy się w piekarni i mąż kupił mi 2 pączki ;D A później ja się tłumaczę ;D

U mnie termin na 5 kwietnia - urodziny teścia ;)

Synuś główką do dołu czyli mój żołądek atakują jego nóżki ;D Szyjki nikt mi nie mierzył, zbadała tylko palcami i powiedziała, że prawidłowo.. zamknięta, twarda i wysoko. Macica na idealnej wysokości jak na ten tydzień ciąży no i ogólnie wszystko książkowo :)

Mąż jest poirytowany bo mówi, że na USG jest taki ładny obraz a babeczka zawsze zrobi jakieś zdjęcie, na którym nic nie widać ;D Zachwycała się pół wizyty jakie ładne ujęcie twarzoczaszki a patrzymy na zdjęcia i takie.. hmm.. gorsze niż to co widzieliśmy na USG. No ale co tam.. nagramy Tymkowi jeszcze raz filmik w 30tc już w 3d ;)

1651lh.jpg

atat - super łowy, stacjonarnie czy online? :)

Antonelka - ja właśnie z pieluch muślinowych nie jestem zadowolona. To dla mnie tez taka tetra. Myślałam, że to będzie takie coś pomiędzy tetrą a bambusem, no ale kilka sztuk się przyda, choćby dla mnie :)

Peg, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Reni1982, Justyna Sz, Omon, sallvie, karolyn, She Wolf, lis87, IGA.G, Kjopa3, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yammi zgrabny brzuszek :)

Veto też chciałam Ci napisać że chyba :) (bo dokładnie nie widać) moje wymarzone włosy :) masz takie fale?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ