X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Venice Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts a kiedy małego wzieliście na żagle pierwszy raz? Pytam, bo mój mąż od jakiegoś czasu zaczął pływać, jeździ na rejsy itd. W tym roku nam jeden wyjazd do Grecji odpadł, bo musiałam leżeć, ale we wrześniu jest organizowany następny i się zastanawiam czy półroczne dziecko dałoby radę.
    My też z dzieckiem dużo podróżujemy, nigdy nie był to dla mnie problem. W Stanach do tej pory była 5 razy, często latałam z nią sama, w aucie też nie marudzi. Mam nadzieję, że z dwójką dzieci też będzie łatwo.

Co do wesel to my mamy 22 kwietnia...Czyli dziecko będzie miało około miesiąca (będę miała cesarkę w połowie marca). Zastanawiam się czy iść, może tylko do kościoła pójdziemy i na obiad na chwilę. Ale nie wiem czy będzie mi się chciało szykować i stroić w tak krótkim czasie od porodu.

U mnie 5 kg na plusie, w bruszku na wysokości pępka 81 cm. Brzuszek rośnie z dnia na dzień, chociaż cały czas słyszę, że malutki jak na ten tydzień, ale przynajmniej już widać, że w ciąży jestem.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowy kordonku dziekuje, co do zdjec to tez tak mamy ostatnio takie piekne ujecia na usg a jak zobaczylam na komputerze w domu, to nic nie widac oprocz jedej raczki :) no ale trudno lekarze poprostu patrza na inne bardziej istotne sprawy :D

yami sliczny bruszek :) niech rosna zdrowo malenstwa moja to z wagi chyba jest mlodsza kto wie moze dopiero bedzie na maj :o

eforts nie nie, naturalnie proste jak druty , robie sobie czasem prostownica jak gdzies wychodze takie fale :) w domu to mam zwiazane do gory i chodze w moim zipup dresie, ale dziekuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 10:40

eforts lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonek gratuluję udanej wizyty :) Dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku i ciąża przebiega książkowo. Co do kg to się nie przejmuj- zgubisz po porodzie, jeśli się teraz dobrze czujesz to nie ma co się stresować.

Ja się nastawiam, że po świętach przybędzie mi znacznie więcej, bo nie zamierzam się oszczędzać z jedzeniem, ale od stycznia robię sobie detoks - "miesiąc bez cukru". NIe będę jadła słodyczy, ciast, ciasteczek itp Ktoś wchodzi w to ze mną?

p19us65gm2vs5uf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane moje :*:*:*:*:*:*.

Mocno trzymam , kciuki za wizyty wasze :*:*:* , i za cudeńka :*:*:*:*:*.

Ale pogoda , gdybym w kalendarz nie zobaczyła że to Grudzień , to bym pomyślała , że to już Marzec :-P . Dziś gotowania ciąg dalszy wszelkie mięso gotuję , pieczarki kupiłam i na sałatkę jarzynową skladniki , mówię wam ile ludzi w biedronce byłam po 8 rano , a tam wszystkie kasy otwarte i mega kolejki . Ania już od rana tańce wyprawia , wczoraj jak się wypięła miałam jedną wielką gulę po prawej stronie brzuszka , jeszcze tyle dni do wizyty ciekawa jestem jak jest ułożona , ile waży moze wreście dowiemy się czy Ania będzie nadal Anią , zawsze na USG widziałam że ma ułożenie pośladkowe , i pewnie dla tego tak kopie mnie w pęcherz i nie oszczędza żołądka . Dziś na obiad to zrobię chyba kotlety mielone , kupiłam ogórki dawno nie robiłam mizeri :-D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 10:47

• pati87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia
    Cjyba kazda by chciala juz ten marzec :)
    Ale musimy jeszcze dzielnie czekac.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Różowy Kordonek gratuluję udanej wizyty :) Dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku i ciąża przebiega książkowo. Co do kg to się nie przejmuj- zgubisz po porodzie, jeśli się teraz dobrze czujesz to nie ma co się stresować.

Ja się nastawiam, że po świętach przybędzie mi znacznie więcej, bo nie zamierzam się oszczędzać z jedzeniem, ale od stycznia robię sobie detoks - "miesiąc bez cukru". NIe będę jadła słodyczy, ciast, ciasteczek itp Ktoś wchodzi w to ze mną?

Ja wchodze z Toba :-) - generalnie od wtorku zaczynam mierzyc cukier.

Venice lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Yammi mam taką samą bluzkę, i jeszcze taką granatową wzięłam. Fajny materiał i w ogóle zakładki na brzuch ;) Ten h&m jednak ma dobre rzeczy, ze spodni też jestem zadowolona. A brzusio zacny, taki w sam raz ;)

Kordonek ale chociaż widzisz malucha na usg, moja mała za każdym razem buzię odwraca albo zasłania...chyba Ją zobaczę dopiero po porodzie...

Widzę, że wszystkie chcemy rodzić wcześniej, i ja też :D 40 tygodni skończonych to ogrom czasu, wolałabym 38 :P ale wtedy Kornelia będzie marcóweczką ;)
    Ciekawe która z nas pierwsza powita na świecie zdrowego maluszka :)
    To będzie dopiero wydarzenie :P

A ja jadę do koleżanki do szpitala. Tabletki wystarczyły. Nie ma nic przeciwko odwiedzinom i raczej jest w dobrej kondycji psychicznej. Cieszę się.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusiu Twoje wpisy sa urocze :-) codzienne info jaka pogoda i co na obiad :-)
    Powinnas zostac reporterka tv :-)

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, nutella_ lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Omon Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni u mnie sprawa byłaby zamknięta, bo mąż nawet nie pozwoliłby mi rozważać takiego wyjazdu. Ostatnio pisałam, że nawet do rodziny na mazurach nie pojechaliśmy na święto zmarłych (zawsze z teściową jeździmy) tylko dlatego, że ja jestem w ciąży. Wczoraj pytałam czy w ogóle jeszcze pojedziemy, to powiedział wprost, że póki nie urodzę to nigdzie dalej się nie ruszymy, bo on się boi, że coś z dala od domu mi się stanie. Co do samego wesela to bym nie miała przeciwwskazań, ale 300 km to kawał drogi jednak.

Słodka mi lekarz w ogóle wagi nie podawał, dopiero potem jak oglądałam zdjęcia z USG to wypatrzyłam wagę 444g i jeszcze obok miałam 63g opisane jakimś niezrozumiałym skrótem, ale wydaje mi się, że ta druga waga to granica błędu, więc odejmując i dodając miałabym też zakres od-do, więc Ty też sobie wylicz środkową wartość :)
    Chyba, że ta druga waga u mnie to coś zupełnie innego - jeśli tak to mnie oświećcie :D

Taśka piękny kosz <3 U nas też już stoi i jak postawiłam i zamocowałam karuzelkę to też takie wszystko się realne zrobiło - chyba tu pisałam, że tak postawiłam, usiadłam obok, nakręciłam karuzelkę i bujałam pusty kosz :D Gdyby ktoś zobaczył to bym siedziała teraz w pokoju bez klamek :P

To i ja się swoim pochwalę :D Nie pokazywałam wcześniej, bo jeszcze nie wiem gdzie docelowo będzie stał - planuję przenieść gdzieś biurko i cały kąt zagospodarować dla dziecka. Na razie postawiłam tak żeby nie przeszkadzał i karuzelkę przyczepiłam do biurka żeby zobaczyć jak będzie wyglądać :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d58f20aba02d.jpg

Milka1991, Jagah, Reni1982, karolyn, slodka100, ojejku, ilae lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) My już też z maluszkiem na nogach :) właśnie sobie uswiadomiłam, że wizyta już za 12 dni !! Hurra ! Uwielbiam te wizyty co 3 tygodnie o ile szybciej człowiekowi czas leci czekając od wizyty do wizyty :)

Co do tego czekania to prawda chyba każda już by chciała marzec/kwiecień i mieć swojego maluszka przy sobie tak jak mówi pati Ale zobaczcie ile już za nami :) Ja jestem z końca listy a do studniowki mi 20 dni zostało także dziewczyny z terminem na 2 i wczesniej kwietnia wam zostało juz tylko 100 dni :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takich szczupłych mamuśkach, trochę wstyd wstawiać swoje zdjęcia, ale co tam.. kompleksów nie mam a może którejś z Was poprawię nastrój ;D Jeśli myślicie, że macie duże brzuchy to wiedzcie, że na pewno mam większy! oooo!

2u8z8yg.jpg

Wybaczcie piksele i słabą jakość ale fotografka ze mnie żadna a telefon w ciemnych pomieszczeniach chyba też nie daje rady..

Justyna Sz, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, lis87, sallvie, IGA.G, Reni1982, She Wolf, Kjopa3, pati87, karolyn, Niebieskaa, Taśka22, Korcia, Jagah, Omon, Antonelka, ilae, neharika lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    co do kocykow wczoraj kupowalam z ciezkim serduszkiem, i nawet myslalam zeby anulowac zamowienie ale dzisiaj wyjatkowo mi lepiej :) cena przeceniona z 499 (w zyciu nie kupilabym kocyka za 499zl) na 199zl dalej sa na stronie ecobobo.com

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bb5d2478dc5.jpg

Korcia spokojnie
    Antonelka wrote:
    Vero piwkny kocyk - jakby ktos chcial to mam kod rabatowy 25% do sklepu internetowego.
    Ja kiedys kupilam u nich polspiochy - urocze sa - takie smerfowe majty :-)

O nie ! Dziewczyny, miałam skończyć z kocykami! Antonelko, kod jest jednorazowy? Czy może z niego skorzystać więcej z nas? Ja jestem baaardzo chętna, wiec poproszę :*

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Przy takich szczupłych mamuśkach, trochę wstyd wstawiać swoje zdjęcia, ale co tam.. kompleksów nie mam a może którejś z Was poprawię nastrój ;D Jeśli myślicie, że macie duże brzuchy to wiedzcie, że na pewno mam większy! oooo!

2u8z8yg.jpg

Wybaczcie piksele i słabą jakość ale fotografka ze mnie żadna a telefon w ciemnych pomieszczeniach chyba też nie daje rady..
    Przepiękny ten twój brzuszek. Ile masz w owodzie jak można wiedzieć?? Ja mam tez duży i zastanawiam się czy to normalne.

Taśka22 lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was rano...;)

na swięta nie bedzie śniegu....buu...a tak na to czekałam...za to możemy się spodziewać deszczu i silnych wiatrów..
    U mnie znowu szaro za oknem,zapomnę jak słońce wygląda ;)

Omon - jednak odpuszczamy wesele.

Najadłam się słodkiego-aż mnie zmuliło....

A dzisiaj wizyta :)))

Korodnku- piękny brzusio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 11:49

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku Śliczny masz ten brzuszek ale właśnie patrzę że miedzy naszymi dziećmi jest 15 dni różnicy więc w sumie mogę się podobnego spodziewać po nowym roku :) Tym bardziej że nadchodzą święta haha :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja wybudzona z zimowego snu o 11 ;p

Kordonek kocyki bawełniane ze small design, do wczoraj była promocja z darmową dostawą :) mam jeszcze kocyk minky i bambusowy w drodze :) i chyba wystarczy :) twój Tymek tak jak moja Anielka już duuuzy :) i na usg mamy tak samo, zdjęcia takie, że nawet nie wstawiam bo nie ma co oglądać ;p i piękny masz brzuszek :):) jeszcze niedawno każda z nas marzyła o brzuszku, żeby w końcu było widać :)

ja się zastanawiam czy powtarzać krzywą w tym tygodniu, czy po świętach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 11:57

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też mamy zamiar wychodzić i jeździć z Anielką wszędzie :) już na sierpień mamy robić rezerwację ze znajomymi w góry na tydzień. na razie w Polsce, zobaczymy jak radzimy sobie z małą. ale w następne wakacje chyba moja ukochana Czarnogóra :) też mamy znajomych dużo, którzy na imprezy z dziećmi chodzą a nie siedzą w domu, także zawsze jest kinder party na podłodze :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

A oto moj wielki brzuchol ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf52e6f8e48f.jpg

lis87, sallvie, Justyna Sz, IGA.G, karolyn, Reni1982, kasieniaczek, Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa, Taśka22, Korcia, Milka1991, Jagah, pati87, Omon, nutella_, Różowy_Kordonek, Antonelka, kahaśka, ilae, Kjopa3 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    my też mamy zamiar wychodzić i jeździć z Anielką wszędzie :) już na sierpień mamy robić rezerwację ze znajomymi w góry na tydzień. na razie w Polsce, zobaczymy jak radzimy sobie z małą. ale w następne wakacje chyba moja ukochana Czarnogóra :) też mamy znajomych dużo, którzy na imprezy z dziećmi chodzą a nie siedzą w domu, także zawsze jest kinder party na podłodze :)

My mamy propozycje wyjazdu do Irlandii we wrzesniu. Ja bym chciala, ale nie wiem czy to nie za wczesnie....

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak brzuszki :) Piękne.
    A gdzie mój? Musze sobie strzelić fotkę i porównać jakąś poprzednia - pewnie się pociesze ze rośnie :)
    Czekam przed gabinetem. Właśnie weszła pani z 11.20 - ja mam na 12.00. Trochę poślizgu jest... U mnie waga -0.5 kg (-3 od poczatku) od ostatniej wizyty ale chyba się nie przyznam- powiem ze tyle samo co ostatnio. Pewnie przez ten stres z ostatniego tygodnia.
    Zapomniałam Wam napisać ze upieklam chalke. Oj jaka dobra. Zwłaszcza jak ciepła była :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ