Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jastin modlę sie za was bedzie dobrze :* ciocia urodziła niecałe 700 gram a mały teraz ma 3 latka. Bedzie dobrze!!
Kasieniaczek ja często mam na pare sekund twardy brzuch. Najczęściej po harcach w brzuchu. Juz sie przyzyczailam ze chyba taka mija uroda. Jutro idę tylko sprawdzić czy sie nic nie dzieje z tego powodu. (Przeczucia mam rożne).
Miłego dnia
-
Jastin Jestem z wami całym serduszkiem !! Moja mała forumowa bohaterka i jej mama na pewno dadzą radę :*
Jesteście w dobrych rekach !!
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualny
-
Jastin wierzę, że Wam się uda! Malutka tyle czasu wytrwała już w trudnych warunkach to i teraz napewno będzie walczyła
nie wiem czy oglądałyście "Moje 600g szczęścia" tam było dużo takich dzieciaczków i szczęśliwie zakończonych historii
Odnosnie tematu porodów nieznacznie przed terminem - kieruje nami głównie chęć spotkania z Maluszkiem i nasza miłość, ja mam termin na 5 kwietnia i też wszystkim mówiłam do tej pory, że pewnie i tak będzie w marcu ale chyba już mi przeszło... po tych przygodach dziewczyn z forum które drżały o każdy dzień w brzuszku swojego maleństwadzisiaj tak Was czytałam i trafiłam na określenie "ciąży donoszonej"- trochę zaczęłam szukać i trafiłam na bardzo ciekawy artykuł na ten temat- bardzo Wam polecam!
http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-rozniceJagah lubi tę wiadomość
-
agadana- polubilam za artykul
W pierwszej ciazy chcialam wytrzymac w dwupaku jak najdluzej, raz - ze wzgledu na mala wage dziecka, a dwa - zalezalo mi na porodzie z Mezem, wiec zaciskalam nogi do Jego przyjazdu i udalo sie
Pojawil sie 12 sierpnia, poszlismy na ostatni kebab, dlugi spacer i seks, i na kolejny dzien zaczely sie nieregularne skurcze. Teraz drugi porod to patrzac na tendencje w rodzinie, byly blyskawiczne i przed terminem
W polowie kwietnia mamy rocznice slubu, no zobaczymy czy pojawi sie Baranek czy Byczek
Ale macie ekstra brzuszki, juz takie typowo ciazowe i z pierwszenstwem do kasy dla ciezarnychagadana lubi tę wiadomość
-
Jastin trzymam kciuki.i pomodle sie na pewno bedzie wszystko dobrze
dziewczynki.sa.ponoc silniejsze od.chlopcow
a w którym tygodniu byłaś dziś?
Powiem wam ze ja przytylam z was najwiecej bo +13kg a chyba mam narazie najmniejsze dzieciatko powiedzmy 670g w 25tc heh....
-
Korcia - Diabolina urodzona 6 dni po terminie, 2585g i 50cm, potem waga zaczela spadac, byla piers i dokarmianie juz w szpitalu, po trzech dniach wyszlismy do domu z waga 2460, bez szalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 14:21
Korcia lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:
Powiem wam ze ja przytylam z was najwiecej bo +13kg a chyba mam narazie najmniejsze dzieciatko powiedzmy 670g w 25tc heh....
a ile cm ma twój synek już?slodka100 lubi tę wiadomość
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Jagah wrote:Korcia - Diabolina urodzona 6 dni po terminie, 2585g i 50cm, potem waga zaczela spadac, byla piers i dokarmianie juz w szpitalu, po trzech dniach wyszlismy do domu z waga 2460, bez szalu.
Moja druga córcia podobnie, 2500g i 50 cm, takie kurczaki. A miałaś podejrzenie hipotrofii?
-
Korcia- u mnie temat hipotrofii byl rozwiazany tak, ze niska waga dziecka miala wynikac z moich dolegliwosci, czyli wymiotow do 24tc i anemii. Wszyscy mi powtarzali ale fajne, male dziecko, lepszy porod (a i tak z nacieciem! ) a ja sie trzeslam w duchu jak mialam przebrac pampersa i ubranko, wszystko takie malutkie i delikatne. Moja kuzynka przybrala na wadze 30kg, urodzila dziecko 2800, ktos powie - niewielka roznica, ale w obsludze znacznie lepsza
-
Wy macie takie ładne brzuszki a u mnie tyle co nic... ehh. Są oczywiście też plusy. Śpię normalnie, brak jakichś dolegliwości związanych z wielkim brzuchem ale jednak aah
czekam i czekam na brzuchol.
Pierniki zrobione, pasztet, pierogi i bigos też. Lecimy dalej.Reni1982 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Wy macie takie ładne brzuszki a u mnie tyle co nic... ehh. Są oczywiście też plusy. Śpię normalnie, brak jakichś dolegliwości związanych z wielkim brzuchem ale jednak aah
Pierniki zrobione, pasztet, pierogi i bigos też. Lecimy dalej.
lada dzień i będziesz miała brzuszek że ho hou mnie rośnie w oczach normalnie, ale od tygodnia doszły bóle bioder - coś za coś
-
Justin trzymam za Was kciuki , za córeczkę ! Silna dziewczyna jest i szybko podrośnie ! Zobaczysz !
Dziewczyny czy ja dobrze pamietam ze któraś z Was pracowała w laboratorium ? Potrzebuje porady zanim pójdę z synkiem do lekarza - zrobiłam mu morfologię z rozmazem ręcznym tak kontrolnie i granulocyty obojętnochłonne ma poniżej normy 19 ( 27-51) oraz limfocyty podwyższone 73( 38-60) moze wiecie co to oznacza ? Reszta jest w normie .Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Jastin będzie dobrze! Tyle nas tu kibicuje, że nie może być inaczej. Jeszcze niedawno pisałaś jak walczycie o każdy dzień, zobacz ile dni dzielnie obie wywalczyłyście! Twoja córeczka się urodziła, żyje, jest w inkubatorze - teraz wszystko w rękach Boga i lekarzy. Gdyby miało być źle to nie zaszłybyście tak daleko!
-
aniołkowa mama wrote:Wy macie takie ładne brzuszki a u mnie tyle co nic... ehh. Są oczywiście też plusy. Śpię normalnie, brak jakichś dolegliwości związanych z wielkim brzuchem ale jednak aah
Pierniki zrobione, pasztet, pierogi i bigos też. Lecimy dalej.
Ja miałam mały brzuszek tak gdzies do 22tygodnia, przez te dwa niecałe trzy tygodnie tak mi wywaliło, ze normalnie rosnę w oczach. Sam moj M mi mowil jak byłam wtedy w szpitalu, ze nie wyglądam jak ciężarna wsród reszty kobiet, teraz na pewno bym sie nie wyróżniałatak po prostu nagle wywaliło brzuch
mojej sąsiadce z drugim dzieckiem brzuch wyszedł dopiero w 7miesiacu
spokojnie przyjdzie i czas na Ciebie