X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Justyna Sz - przyznam, że nie posiadam takiego "sprzętu" jak centymetr ;D Nie wiem ile miałam przed ciążą i nie wiem ile mam teraz. Specjalnie dla Ciebie pobuszuję w teściowej akcesoriach do szycia ;)

Na wysokości pępka będąc już po obiedzie - 102 cm ;D

Ja jak się położyłam do USG to lekarka na chwilę zawiesiła głowicę w powietrzu, tak mi się przyjrzała i mówi "no piękny brzuszek! Macica powinna się znajdować dokładnie tu gdzie u Pani" ;] Na moje użalania, że co jak co ale brzuszek to faktycznie mam, odpowiedziała tylko "No bo brzuszek ma być! I będzie jeszcze większy" hehe.. więc myślę, że nic niepokojącego nie dostrzegła ;) Poza moim obżarstwem ;)

IGA - no właśnie też mi się wydaje, że Tymuś duży, ale lekarka mówi, że w samym środku. Nie wiem już czy patrzą na wiek ciążowy czy wiek z USG bo wg USG Tymek zaczął 27tc, więc może na ten czas to dobra waga dla niego.. nie doszukuję się... Nie chciałabym tylko, żeby przekroczył 4 kg, jakoś mniejsze dzieci bardziej mnie rozczulają ;D

Ja też chętnie wybrałabym się już w najbliższe wakacje gdzieś z Małym, ale remont pochłonie sporo naszych oszczędności ;( Więc pewnie darujemy sobie wakacje.. wolę odmówić sobie teraz wyjazdu niż jak dziecko będzie starsze i bardziej "kumate" ;) ale jak napomknęłam mężowi, że może wybierzemy się z Tymkiem ad morze na kilka dni to wybałuszył na mnie oczy.. a w sierpniu Tymek będzie miał już 5 miesięcy! Wrzesień też super na wyjazdy, po sezonie taniej i mniej ludzi :) Może chociaż na kilka dni gdzieś go namówię ;D

She Wolf - wow! Nie wiem czy wcześniej nie widziałam Twojego brzuszka czy wyrósł Ci nagle, ale.. prawie na równi z moim ;D

kasieniaczek - tez lubię swój tyłek ale może to właśnie zasługa męża, który za nic by go nie wymienił na inny ;D

Korcia - nie przejmuję się i chyba to jest najgorsze ;) U mnie to raczej nie jest "skok".. od piątego miesiąca równo po kilogram na tydzień zbieram. Dzisiaj byłam u gina po kawie i śniadaniu, więc wyszło 4 kg ale w domu mam 3+ od ostatniej wizyty. No ale w takim tempie to.. zostało mi jeszcze 15 tygodni co daje 15kg dodatkowych czyli.. ledwo się przed 30kg zatrzymam! Ale co tam ;D Lubię zjeść, więc nie będę się mordować w ciąży, w końcu mamy ten okres wspominać jako jeden z najprzyjemniejszych ;D

Jastin - gratuluję córy! Ja wierzę głęboko, że sobie poradzi! Musi! Przy takiej wadze ratowano już wcześniaczki, więc mocno trzymam kciuki!

Misiu - neutrofile i lifocyty to komórki obronne organizmu. W pierwszej fazie choroby/infekcji wzrasta liczna neutrofilów a później limfocytów. Syn nie jest czasem przeziębiony czy schorowany? Rozmaz ręczny to stosunek procentowy jednych komórek względem drugich, więc jeśli rośnie liczba np. limfocytów to automatycznie spada liczba innych komórek, bo to wartość procentowa. Robiłaś mu też morfologię? Masz wyniki rozmazu z analizatora dla porównania?

Powiem Wam, że do tej pory robiłam zakupy tylko na allegro, ale ostatnio zaczęłam przeglądać OLX i dobiłam targu! ;D Mieszkam w mniejszym mieście, więc szanse, ze ktoś będzie wystawiał coś fajnego i odbiorę to osobiście, są niewielkie, ale.. sprzedający wyrażali zgodę na wysyłkę :) Wiadomo, strach wpłacac pieniądze bez żadnego potwierdzenia, więc na moją prośbę Panie wystawiły aukcję na allegro i dziś dotarła do mnie pierwsza paczucha :) Jestem bardzo zadowolona! Wiem, że nic wyszukanego nie kupiłam, ale jak na używane rzeczy są one w świetnym stanie a utargowałam z 50 pary złotych na równe 50zł już z kosztami wysyłki i jeszcze bluzę dostałam gratis!

Zależało mi głównie na pajacykach 3 szt za 12 zł ale zawsze opłaca się wziąć więcej rzeczy, więc dobrałam dresik z H&M za 20 zł i dwa bodziaki rozpinane za 12 zł bo na rozmiar 62 nie mam ich wielu :) Mąż pewnie będzie narzekał, że znowu biaaałeee.. hehe.. Ten trzeci pajacyk jest w takie delikatne szare słoniki, ale na zdjęciu wyszedł jakby był gładki :)

amrymr.jpg

Jeszcze czekam na jedną paczkę od innej sprzeającej, tez za 50 zł. Też utargowalam, bo dostanę dwie tekturowe książeczki z czarno-białymi obrazkami i przesyłkę gratis hehe.. a zamówiłam 3 rozpinane bodziaki z H&M za 8zł sztuka, dwie pary spodni dresowych tez z H&M 2 x 10 zł i 3 pary skarpetek za 6 zł;) Obym była równie zadowolona jak dzisiaj :)

http://m.fotosik.pl/zdjecie/0cd918b1f4cd3829

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze powiem Wam anegdotkę z wczoraj. Stoję w dłuuugiej kolejce do kasy w Empiku. Pani otworzyła drugie stanowisko kasowe i poprosiła mnie bez kolejki. Zrobiło mi się miło, bo jednak rzadko się to zdarza, mimo, że wiele sklepów informuje, że kobiety w ciąży obsługiwane są bez kolejki. Popatrzyła na mnie i mój brzuch i stwierdziła, że rozwiązanie chyba jeszcze przed Świętami :) Nie wiedziałam co powiedzieć.

Omon, kahaśka, Reni1982, eforts lubią tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki Po pierwsze zmieniaj lekarza po drugie , a skąd ona wie że takie wynik będziesz mieć co jasnowidz B-). Co do badania na tą glukozę ja mam taki wynik 87 dalej pisze mg/dl 70-99 glukoza po 2 godzinach 111 mg/dl i - . Gin nic mi nie mówił że coś nie tak .

Biszkopciki lubi tę wiadomość

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki - na mojej krzywej norma cukru na czczo jest do 99 a dziewczyny pisały, że dla ciężarnych wg diabetologów norma jest do 92, wiec Twoje wyniki wydają się bardzo ok, zważywszy, że "przecież miałaś mieć 200" ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • agadana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki jaka mała różnica pomiędzy wynikiem na czczo a po godzinie :) moim zdaniem w porządku wyszło Ci to badanie a o tym, że powinnaś zmienić lekarza już kiedyś Ci pisałam i zdanie podtrzymuję. A ta lekarka to jest na nfz czy prywatnie? Bo jeśli na nfz to możesz chodzić do niej dalej tak żeby Ci głupio nie było skoro jesteś w jakiś sposób z nią zżyta a na prowadzenie ciąży do końca wybierz sobie kogoś innego i już...

Neharika co u Was?

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neherika daj znac w miare mozliwosci.

Annak a jak u Ciebie?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonku - link do badań dałam wyżej . Fakt był ostatnio przeziębiony i jeden dzień gorączkował . Robiłam mu tez wapń i itp bo narzekał ze go nóżki bolą w Bochni kazał sobie masować .

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosiłam się z zamiarem zmiany lekarza praktycznie od początku ciąży, ale teraz już decyzja zapadła. Chodzę do niej prywatnie, więc tym bardziej może dziwić takie jej podejście.

• atat Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin,
    Tak mocno trzymam kciuki, myślami jestem z Tobą, jakoś głeboko wierze w siłę Was obu!

Biszkopciki,
    Ja mialam 79-122-88 i podobno ok, wiec chyba u Ciebie tez?

Co do ubranek, troche zamowilam online, troche kupilam w HM, swiecie dziecka itd. Najbardziej rozczulaja mnie te kocyki minky i rozek.
    Cały dom moglabym w tym miec.

A i na moje bakterie jeden lekarz kaze brac furagine, druga antybiotyk....
    Powtórze jeszcze ten posiew ale chyba cos tam wziac powinnam.
    Furagine mozna w ciazy?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat
    Furagina jest lzejsza od antybiotyku. Co nie oznacza ze nie pomoze. Ja bym najpierw brala furagine a jak nie pomoze to antybiotyk.

atat lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu - niestety na wyniku nie masz rozmazu z analizatora, jest tylko ręczny, więc nie ma jak porównać, ale nie martwiłabym się taką wartością. Myślę, że to efekt choroby i tego, że organizm walczy, dla spokoju możesz powtórzyć kiedy synek będzie już zdrowy :) chociaż z drugiej bez sensu drugi raz kłuć i męczyć dziecko. Dla mnie to wynik po chorobie lub w trakcie :)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek ja uważam, że nasze dzieciaczki są spore ale w normie :) Anielka w 25t1d miała 830g wg usg o ponad tydzień starsza.

Karolyn ja mam łożysko nisko, ale nie oznacza to niskochodzącego. tłumaczył mi to lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 17:42

karolyn lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie corci z wczoraj. Tylko na ekranie widzielismy w 3d i 4d w kolorze, a zdjecie niestety czarno biale.
    No i tradycyjnie widze ze nie potrafie wstawic je prosto.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d36da7b0b309.jpg

Biszkopciki, IGA.G, lis87, sallvie, She Wolf, Różowy_Kordonek, Milka1991, karolyn, Omon, misKolorowy, Justyna Sz, kasieniaczek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam kiepski dzien i sama nie wiem co robic. Napina mi sie brzuch co czuje jakies ruchy małego to przełożę sie na plecy i widzę twarda kule z prawej str najczęściej. MecZy mnie to zr brzuch mi sie tak napina. Jutro mam jechac na wizytę niby ale mysle czy jechac na ip

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    A ja dzisiaj mam kiepski dzien i sama nie wiem co robic. Napina mi sie brzuch co czuje jakies ruchy małego to przełożę sie na plecy i widzę twarda kule z prawej str najczęściej. MecZy mnie to zr brzuch mi sie tak napina. Jutro mam jechac na wizytę niby ale mysle czy jechac na ip
    może to mały się tak się wypina? u mnie jak corcia wypina się lub pcha głowkę to też mam gulkę. skurcze to jak cała macica się robi na moment twarda, i jeśli są regularne to wtedy koniecznie ip

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilia, a bralas nospe?

• Vero Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kordonku, wolf macie fajne te brzuszki ja juz czekam zeby byl wiekszy :) poki co niektorzy znajomi ktorzy nie wiedza o ciazy boja sie zapytac bo mysla ze poprostu zjadlam wiecej :) mialam taka sytuacje w niedziele u znajomych :D

co do lozyska ja mam na przedniej scianie nisko, poki co wszystko jest w normie takze to nie zawsze oznacza cos zlego.

kamila ja mam gule non stop z prawiej strony nisko widocznie maluszek tak sie uklada :)

justin trzymam kciuki i mam nadzieje niebawem przekazesz nam poztywne wiesci.

She Wolf, karolyn lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Misiu - niestety na wyniku nie masz rozmazu z analizatora, jest tylko ręczny, więc nie ma jak porównać, ale nie martwiłabym się taką wartością. Myślę, że to efekt choroby i tego, że organizm walczy, dla spokoju możesz powtórzyć kiedy synek będzie już zdrowy :) chociaż z drugiej bez sensu drugi raz kłuć i męczyć dziecko. Dla mnie to wynik po chorobie lub w trakcie :)
    Dziękuje Kordonku :*

Ja dzis mam znów kiepski dzień chyba to jakaś depresja przedporodowa - męża mam ale on ciagle zapracowany , wieczorami wraca do domu . Mi jest coraz ciężej , mały czasami daje w kość ale nikt tego nie potrafi zrozumieć ze sie złe czuje ...nawet moja mama ma mnie gdzieś ehh
    Czy Wy tez ostatnio potrzebujecie relaksu czy tylko ja taka wymagająca jestem ?

• Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos wstrzymuje sie przed koniecznością brania nospy. To sa chwilowe napinanie czasem lżejsze czasem mocniejsze. Im wiecej ruchów tym jest och wiecej. Nie boli ani nie jest tak mocne zebym nie mogła isc czy sie wyprostować. Zobacze co sie bedzie działo moze do jutra dotrwam

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu ja ostatnio więcej odpoczywam niż robię... miałam takie ambitne plany na święta, a nawet połowy nie zrobiłam...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ