Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamiliia24 wrote:Jakos wstrzymuje sie przed koniecznością brania nospy. To sa chwilowe napinanie czasem lżejsze czasem mocniejsze. Im wiecej ruchów tym jest och wiecej. Nie boli ani nie jest tak mocne zebym nie mogła isc czy sie wyprostować. Zobacze co sie bedzie działo moze do jutra dotrwam
a jak odpoczywasz to jaki masz brzuszek? mój gin mówił, żeby na stojąco nie sprawdzać i się tym nie sugerować. -
Iga jak leżę jest miękki nie mam ciagle napiętego. Ale leżę na boku i sie mały rusza i czuje lekkie napięcie i mam brzuch napiety. Najczęściej z prawej strony jak pisałam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c1d2ffe08db.jpgSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Kamiliia takie coś to na pewno maluszek się wypina
zobacz sama jak to u mnie nie raz wygląda
I różnie maluszek się układa raz na środku raz z prawej raz z lewej strony jak mu wygodniejagadana, IGA.G, ilae, Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:51
Jagah, Milka1991, agadana, Vero, Antonelka, IGA.G, karolyn, pati87, sallvie, Reni1982, Niebieskaa, Omon, She Wolf, Justyna Sz, misKolorowy, Donia12, ilae, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3, Taśka22, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
kasieniaczek- no, takie wiadomosci szyjkowo-zwiadowcze z USG to rozumiem
Kamiliiia- nie stresuj sie takna zdjeciu widac, ze brzuszek masz srednich rozmiarow, a wystajaca kula to na pewno dzieciaczek. Mozesz odczuwac tak intensywnie ruchy albo patrz na przyklad kasieniaczka- zaczynaja pojawiac sie skurcze i napinania brzucha, ktore przygotowuja macice do porodu. Tez unikam brania Nospy, ale czasem jak czuje bol podbrzusza i dyskomfort to jedna tabletka mi wiele pomaga.
U mnie pojawiaja sie bole plecow, w zasadzie to klucie w dolnym odcinku kregoslupa. Niekiedy wstaje z podejsciem na dwa-trzy razy, bo to uczucie jakby mnie blokowalo.
Rozowy Kordonek- jak zawsze, zakupy strzal w dziesiatkeNiech Maz nie narzeka na biale kolory, potem sie bedzie cieszyl jak bedzie sortowal kupki do prania i hurtem wrzucal biel do automatu
Biszkopciku- mnie doswiadczenie nauczylo, zeby nie palic za soba mostow, ale chyba w tej ciazy stalam sie bardziej bojowo nastawiona do Swiata, bo poszlabym do lekarki z wgladem do wynikow, zeby sama ocenila swoje marne zdolnosci wrozbiarskieZdecydowanie zmien lekarza, ktory wslucha sie w Twoje watpliwosci oraz pomoze je rozwiac, a nie doktora, ktory szuka dziury w calym. Trzymaj sie cieplo
Misiu- sciskam Cie cieplosama ostatnio przechodze caly przekroj nastrojow, a praca i obowiazki Meza niczego nie ulatwiaja. Moze jak przejda te zawirowania swiateczne to odzyskamy spokoj i radosc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 19:13
Misiu2017, Biszkopciki lubią tę wiadomość
-
Kamiliia24 wrote:Iga jak leżę jest miękki nie mam ciagle napiętego. Ale leżę na boku i sie mały rusza i czuje lekkie napięcie i mam brzuch napiety. Najczęściej z prawej strony jak pisałam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c1d2ffe08db.jpgi tez wydaje mi się wtedy brzuch bardziej spięty bo mała pcha
-
Ja też mam duży brzuch - 99cm w obwodzie i też spotykam się z komentarzami, że pewnie na dniach rozwiązanie. Ech...
Rozbolała mnie głowa i wpadłam w depresję po poście Justin :'( Oby maleńka dzielnie walczyła. Ja mam łożysko centralnie przodujące, święta na drugim końcu kraju. Wszyscy mnie straszą, że Mateuszek może trgo nie przetrwać :'(
Tak świątecznie się zrobiło za sprawą ubranej choinki...
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Nasza pietwsza dziewczynka urodzona "na forum" na pewno da rade!! I ja trzymam kciuki, wierze ze wytrzymala tyle ile trzeba bylo mimo braku wód.
Dziewczyny z Wrocławia - macie jakieś info odnośnie cesarki na zyczenie tzn. Płatnej - jak wygląda to cenowo, gdzie można zrobić bez problemu? Jestem zdecydowana a wątpię żebym dostała skierowanieoczywiście będę jeszcze zgadywać prowadzącego. Moze slyszalyscie cos na ten temat w szpitalach w okolicy wroclawia? Termin porodu to 08.04 wiec czas pomyśleć
Milka1991 lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Antonelka, IGA.G, lis87, Omon, slodka100, Reni1982, misKolorowy, sallvie, Jagah, pati87, nutella_, Korcia, atat, ilae, sunshine, Milka1991, mada87, Szczęśliwa Mamusia, aniołkowa mama, Magni, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Gakin ja mam namiar jakby co. Lekarz z Brochowa, robił mi cesarkę w pierwszej ciąży i wszystko odbyło się bez zarzutów.
Jak coś to pisz na priv.
Jastin trzymam kciuki za Was. Napewno wszystko będzie dobrze.
Vero na tym zdjęciu co dodałaś ostatnio to widać, że jesteś w ciąży to jak znajomi mogli nie zauważyć?
Śliczne brzuchy dziewczyny! Niektóre z Was mają tyle cm co ja miałam dzień przed porodem- 99 cm. Mam nadzieję, że teraz nie przekroczę setki, bo wtedy już mi było ciężko. -
Dziewczyny ja też po wizycie, Synek nie bardzo chciał współpracować, buźki nie chciał pokazać, odkęcił się kęgosłupem w naszą stronę.Na szczeście po wielu próbach udało się podejrzeć serduszko, nózki. Wszystko w normie. Susiaka dziś ukrywał. Buźke otwierał.
Waży 600 gram.
Moja waga z rana 61,8 kg z godziny 17:00 uwaga 63,9 kg hehe
Wyniki morfologi niezbyt ucieszyly Panią Dr. Na kolejną wizytę mam powtórzyć.
A Brzuszek rośnie..wg mnie jest duży..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 20:24
IGA.G, Omon, slodka100, Justyna Sz, Niebieskaa, She Wolf, lis87, sallvie, Jagah, pati87, nutella_, Milka1991, karolyn, Szczęśliwa Mamusia, stowtotka, Kjopa3, Lokokoko lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Gakin, ja od kilku lat jestem pacjentka medfeminy i tam pracuje moj gin. Jestem bardzo zadowolona z lekarzy tam. Moja przyjaciółka rodziła na ich oddziale niedawno i była bardzo zadowolona. Ja tez rozważałam tam poród, ale po pierwsze wykonują juz tylko cesarki, a ja prawie na pewno chce rodzic naturalnie, po drugie z kilku powodów wygodniejszy jest dla mnie poród w Norwegii. Nie wiem czy przyjmują pacjentki z cesarka na życzenie, bo moja przyjaciółka miała podstawy do cesarki.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017