X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis mój mąż ostatnio stwierdził, że to takie abstrakcyjne, niedawno mały brzuszek a teraz! aż mu trudno uwierzyć, że będzie o wiele większy :) my mamy podobne perturbacje z brzuszkami, jakieś bóle itp a biodra cię przypadkie nie bolą jak mnie? ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin Kochana co dopiero doczytałam będę gleboko się modlić, aby wasza córeczka była silna i walczyła , z Marcówek dziewczyna urodziła w 27 tc i wszystko dobrze jest z ich synkiem , tu na forum nie wiem czy ta dziewczyna się udziela jest taka użytkowniczka karolaa , i ona urodziła synka w 24 tc i dziś ich synek ma 2 lata , będę się modlić kochana za wasze szczęście :*:*:*:*:*:*.

• lis87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz biodra nie ale kolana i stawy. Przez to, ze dużo leze to jednak albo te nogi sa podkurczone, bądź jakaś inna pozycja ale S jednym miejscu i wieczorami juz tak mnie bolą stawy. W nocy sie obudzę to muszę sie prostować. Jakbym chodziła to pewnie biodra tez by dokuczały :) ja za to jak ostatnio byłam u diabetologa, wiesz przed mycie włosów, malowanie i cała ta procedura plus wejście po schodach itp, wróciłam to brzuch mnie ciągnął juz do wieczora, więzadła czy co, aż sie przekręcić nie mogłam i taki tępy bol jakby miesiączkowy ale jednak nie :D stwierdziłam, ze to dziecko rośnie i tyle :D ale u nas z brzuchami to podobnie, nie dają nam spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 15:26

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie biodra budzą co godzinę, muszę zmienić pozycję lub wstać...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin ja również będę się modlić za zdrówko Waszej córeczki!!!

Jagah ja urodziłam ponad 4 kg to dla niektórych trzymiesieczniak :) i tak naprawdę teraz reż wolałabym urodzić większe dziecko bo myślę że łatwiejsze w obsłudze jest. Tak mi się wydaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 15:34

Jagah lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin trzymam za Was mocno kciuki. Tyle czasu udało Wam się wytrwać że musi być dobrze. Dziewczynki są silne, 600g to już sporo - teraz wszystko w rękach lekarzy! Mam nadzieję że ten brak wód za bardzo jej nie zaszkodził. Pisz kochana jak się czujesz i jak maleństwo się ma!

U mnie po wizycie ok. Pani dr skomentowała : dobrze się trzymacie. Lidka oczywiście e pionie - glowa na górze a nogi na dole. Ale Wygląda jakby jednak zamierzała zmienić trochę pozycję.

pati87, lis87, Reni1982, Kjopa3 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia to dobrze :-) a jakie wymiary ma twoja dzidzia?

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice Franek jest z grudnia i pływaków w pierwszym sezonie. W drugim było gorzej bo młody był zbyt mobilny i tylko się nameczylam z nim ale to tak stacjonarnie chciałam zobaczyć jak reaguje. Ale on jest dziki i wszędzie go pełno więc ten sezon czyli jego drugi nam wypadł pod tym względem :/ muszę poczekać aż trochę oglady nabierze :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin trzymam kciuki. Wierzę, że mała jest silna i będzie walczyć.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin od początku jestem z Wami myślami. Z całego serca i z całych sił trzymam kciuki za zdrowie i życie Twojej córeczki. Bądź silna :*

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Donia to dobrze :-) a jakie wymiary ma twoja dzidzia?
    No niestety tego nie wiem. Moja pani dr ma bardzo liche usg - w sumie tylko do podglądania serducha. Następnych pomiarów spodziewam się w walentynki dopiero na prywatnym usg w 30 tyg :( Pewnie dostane jeszcze od niej skierowanie na usg w luxmedzie ale najwcześniej na następnej wizycie - czyli 23 stycznia dopiero.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz - przyznam, że nie posiadam takiego "sprzętu" jak centymetr ;D Nie wiem ile miałam przed ciążą i nie wiem ile mam teraz. Specjalnie dla Ciebie pobuszuję w teściowej akcesoriach do szycia ;)

Na wysokości pępka będąc już po obiedzie - 102 cm ;D

Ja jak się położyłam do USG to lekarka na chwilę zawiesiła głowicę w powietrzu, tak mi się przyjrzała i mówi "no piękny brzuszek! Macica powinna się znajdować dokładnie tu gdzie u Pani" ;] Na moje użalania, że co jak co ale brzuszek to faktycznie mam, odpowiedziała tylko "No bo brzuszek ma być! I będzie jeszcze większy" hehe.. więc myślę, że nic niepokojącego nie dostrzegła ;) Poza moim obżarstwem ;)

IGA - no właśnie też mi się wydaje, że Tymuś duży, ale lekarka mówi, że w samym środku. Nie wiem już czy patrzą na wiek ciążowy czy wiek z USG bo wg USG Tymek zaczął 27tc, więc może na ten czas to dobra waga dla niego.. nie doszukuję się... Nie chciałabym tylko, żeby przekroczył 4 kg, jakoś mniejsze dzieci bardziej mnie rozczulają ;D

Ja też chętnie wybrałabym się już w najbliższe wakacje gdzieś z Małym, ale remont pochłonie sporo naszych oszczędności ;( Więc pewnie darujemy sobie wakacje.. wolę odmówić sobie teraz wyjazdu niż jak dziecko będzie starsze i bardziej "kumate" ;) ale jak napomknęłam mężowi, że może wybierzemy się z Tymkiem ad morze na kilka dni to wybałuszył na mnie oczy.. a w sierpniu Tymek będzie miał już 5 miesięcy! Wrzesień też super na wyjazdy, po sezonie taniej i mniej ludzi :) Może chociaż na kilka dni gdzieś go namówię ;D

She Wolf - wow! Nie wiem czy wcześniej nie widziałam Twojego brzuszka czy wyrósł Ci nagle, ale.. prawie na równi z moim ;D

kasieniaczek - tez lubię swój tyłek ale może to właśnie zasługa męża, który za nic by go nie wymienił na inny ;D

Korcia - nie przejmuję się i chyba to jest najgorsze ;) U mnie to raczej nie jest "skok".. od piątego miesiąca równo po kilogram na tydzień zbieram. Dzisiaj byłam u gina po kawie i śniadaniu, więc wyszło 4 kg ale w domu mam 3+ od ostatniej wizyty. No ale w takim tempie to.. zostało mi jeszcze 15 tygodni co daje 15kg dodatkowych czyli.. ledwo się przed 30kg zatrzymam! Ale co tam ;D Lubię zjeść, więc nie będę się mordować w ciąży, w końcu mamy ten okres wspominać jako jeden z najprzyjemniejszych ;D

Jastin - gratuluję córy! Ja wierzę głęboko, że sobie poradzi! Musi! Przy takiej wadze ratowano już wcześniaczki, więc mocno trzymam kciuki!

Misiu - neutrofile i lifocyty to komórki obronne organizmu. W pierwszej fazie choroby/infekcji wzrasta liczna neutrofilów a później limfocytów. Syn nie jest czasem przeziębiony czy schorowany? Rozmaz ręczny to stosunek procentowy jednych komórek względem drugich, więc jeśli rośnie liczba np. limfocytów to automatycznie spada liczba innych komórek, bo to wartość procentowa. Robiłaś mu też morfologię? Masz wyniki rozmazu z analizatora dla porównania?

Powiem Wam, że do tej pory robiłam zakupy tylko na allegro, ale ostatnio zaczęłam przeglądać OLX i dobiłam targu! ;D Mieszkam w mniejszym mieście, więc szanse, ze ktoś będzie wystawiał coś fajnego i odbiorę to osobiście, są niewielkie, ale.. sprzedający wyrażali zgodę na wysyłkę :) Wiadomo, strach wpłacac pieniądze bez żadnego potwierdzenia, więc na moją prośbę Panie wystawiły aukcję na allegro i dziś dotarła do mnie pierwsza paczucha :) Jestem bardzo zadowolona! Wiem, że nic wyszukanego nie kupiłam, ale jak na używane rzeczy są one w świetnym stanie a utargowałam z 50 pary złotych na równe 50zł już z kosztami wysyłki i jeszcze bluzę dostałam gratis!

Zależało mi głównie na pajacykach 3 szt za 12 zł ale zawsze opłaca się wziąć więcej rzeczy, więc dobrałam dresik z H&M za 20 zł i dwa bodziaki rozpinane za 12 zł bo na rozmiar 62 nie mam ich wielu :) Mąż pewnie będzie narzekał, że znowu biaaałeee.. hehe.. Ten trzeci pajacyk jest w takie delikatne szare słoniki, ale na zdjęciu wyszedł jakby był gładki :)

amrymr.jpg

Jeszcze czekam na jedną paczkę od innej sprzeającej, tez za 50 zł. Też utargowalam, bo dostanę dwie tekturowe książeczki z czarno-białymi obrazkami i przesyłkę gratis hehe.. a zamówiłam 3 rozpinane bodziaki z H&M za 8zł sztuka, dwie pary spodni dresowych tez z H&M 2 x 10 zł i 3 pary skarpetek za 6 zł;) Obym była równie zadowolona jak dzisiaj :)

Justyna Sz, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, She Wolf, Omon, sallvie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin... zadrzalam... modlę sie za Was <3

Ile piszecie dziewczynki! Ja mam tyle aktywności na urlopie, ze ledwie nadążam z czytaniem, ale jestem na bieżąco. Dzis dentysta wyleczył zabki, a brzucholek dostał nowa sukienkę ze sklepu byinsomnia. Nie jest ciążowa, ale spełnia te funkcje idealnie.
    Te święta sa pierwsze dla naszych maluszków, kolejne juz po drugiej stronie <3

Antonelka, lis87 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    O nie ! Dziewczyny, miałam skończyć z kocykami! Antonelko, kod jest jednorazowy? Czy może z niego skorzystać więcej z nas? Ja jestem baaardzo chętna, wiec poproszę :*

Ojejku wg mnie kod na kilka razy ale do kiedy nie wiem :-)
    Warto sprobowac:
    Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia życzy cały zespół Dear Eco. Z kodem D.E.CHRISTMAS nasza kolekcja z bawełny organicznej 25% taniej! Zapraszamy na shop.deareco.com. Cudownych Świąt!

ojejku lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin....myslami z Wami. Badz dzielna dla siebie i dla Twojej Kruszynki.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ginekolog ktory robil mi usg mowil, ze wszystko jest ok ale w domu wyczytalam, ze mam nisko lozysko na przedniej scianie ( w 12 tyg bylo wysoko na tylnej). Zadzwonilam do swojej lekarki pytala czy plamie itp jesli nie to ze zobaczymy to 28 grudnia i ze lozysko wedruje ale kazala wstrzymac sie ze wspolzyciem. Tak sobie mysle ze gdyby bylo za nisko czy przodujace to lekarz ktory robil polowkowe powiadomilby mnie o tym. Jakie macie polozenie lozyska?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 16:42

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w tej ciąży na przedniej ścianie i wszystko jest ok bo nie jest to lozysko przodujace

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na prenatalnych miałam wysoko na tylnej ścianie a wraz ze wzrostem macicy na połówkowych było już wysoko ale na przedniej ścianie.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, sliczne ubranka <3
    Co do brzucha, to nie wstawialam fotki przez pare tyg. ale porownujac poprzednie tygodnie, to zaczal mi tak rosnac jakies 3 tyg. temu. A gdzie tu kolejne miesiace? Boje sie :P

Wrocilam od dentysty. Dziaslo wyglada ok, nie ma zadnej infekcji ani zadnego zeba do zrobienia. Mam wrocic jak urodze :)

Jastin napisz cos wiecej. Ciagle o Was mysle i strasznie sie martwie.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! :)
    Zrobiłam dziś krzywą cukrową i moje wyniki to 92 / 94 / 97. Pierwszy wynik przekroczony o 1 jednostkę, więc chyba tragedii nie ma. Moja p. dr powiedziała, że mam nie robić tego badania, bo ona wie, że wynik po wypiciu będzie 200. Ciągle wmawia mi cukrzyce i połowa wizyty schodzi na ten temat, potem druga połowa na temat wagi. A sprawy dla mnie bardziej istotne jak np. wymaz z szyjki jest zupełnie bagatelizowany. Już nie wspomnę o usg bardzo ogólnikowym. Podjęłam decyzję o zmianie lekarza prowadzącego, chociaż to dla mnie trudne, bo jestem z nią niejako zżyta. Dostałam od niej dużo wparcia i pomocy,ale nie czuję się teraz w 100% bezpieczna przy niej. Co myślicie? I co myślicie o tym wyniku, bo nie chce jej już tego nawet pokazywać.

Jagah lubi tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ