X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie moja teściowa bardzo liczyła na kolejną wnuczkę a ja od początku mówiłam, że będzie synek :) tak czułam, tak objawy wskazywały i miałam rację :) bardzo Cie rozumiem, że wkurzasz się jak ktoś wmawia Ci coś zupełnie innego niż czujesz. Ale miej otwarty umysł na córcie, żeby później jakiś blokad czy depresji z tego nie było. nasze hormony i umysły potrafią płatać figle jak się na coś zafiksujemy. 3mam kciuki za synka :) do kolejnej wizyty już niedługo, więc może się wszystko wyjaśni :)

• atat Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zatoki irigasin, sinupret.
    Dla mnie było za mało, głowa mi pękała i skończyło się na duomoxie.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin.. myślami i wiarą z Wami :* wierzę, że będzie dobrze!!

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duży brzuchol, wolałabym mieć jednak mniejszy ;) na wadze ok 8kg na plusie.
    Co do wyjazdów, to my też wszędzie jeździliśmy z młodym, choć nieczęsto. do około roku to jednak dużą wagę przywiązywaliśmy do rytuałów. Kąpiel o tej samej godzinie, mleczko i sen. Teraz to procentuje. Bo choć dziś ma 7 lat, to nadal mniej więcej chodzi o jednakowej godzinie spać. Ale wakacje zagraniczne, czy grille ze znajomymi zaliczaliśmy. Teraz planujemy ok. listopada też gdzieś na wakacje polecieć. Zobaczymy co z planów wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 22:49

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni U nas było tak, że z ukochanym jeszcze nie wiedzieliśmy o ciąży to sobie wymyśliliśmy imiona dla naszego maleństwa i miał być Daniel albo Dominika. A jak się okazało, że jestem w ciąży to powiedzieliśmy, że imiona już wybrane i że właśnie będzie albo tak albo tak to nagle każdy zaczął dawać swoje jakieś propozycje a to słyszałam Maksymiliana, Janek po dziadku, a może Jakub a dla dziewczynki nie lepiej a może Majeczka a może Lenka ... Przez to wszystko sami się zaczęliśmy mieszać z tymi imionami i w końcu już sama nie wiedziałam jak nazwać maluszka to narzeczony powiedział, że on by chciał Kacpra ( zmieniłam na Kaspra i do tej pory słyszę, żebym dała normalnie Kacper bo to bo tamto .... ) A dla dziewczynki, żeby była Kornelia no i tak już zostało postawiliśmy na Kasperku albo Kornelce i koniec kropka.

Co do tej płci to mam też wrażenie, że będzie chłopiec bo pamiętam jak dziś jak mi się około 12-13 dnia cyklu pojawił po bardzo długim czasie śluz płodny normalnie aż się ze mnie lało no więc wtedy musiała być owulacja a my akurat się w nią "wstrzeliliśmy" :)

Hashija Z córeczki też będę zadowolona nie mam czegoś takiego że jej nie pokocham jeśli będzie dziewczynką :) Wiadomo jak się człowiek bezskutecznie stara o maleństwo dwa lata to już płeć nie odgrywa jakiejś wielkiej roli, najważniejsze, że się w końcu udało :)
    Wizyta za 12 dni - będzie 24tc3dz i jeśli znowu moje dziecko nie przekręci się dupą to będziemy wiedzieć kto tam mieszka :)

Reni1982, Hashija lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G - Mój lekarz absolutnie i kategorycznie zabronił mi jakiegokolwiek wyjazdu. No ale jak ja widuję rodzinę trzy razy w roku: Boże Narodzenie, Wielkanoc, wakacje to bardzo bym chciała. Tym bardziej, że Wielkanoc odpada na 100% Poza tym, jakoś nie mogę sobie wyobrazić świąt tylko naszej 3+ Chcę zaryzykować i bardzo się boję. Jak cokolwiek się stanie to nie wiem jak sobie poradzę. To jedna z najtrudniejszych decyzji.....

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Reni U nas było tak, że z ukochanym jeszcze nie wiedzieliśmy o ciąży to sobie wymyśliliśmy imiona dla naszego maleństwa i miał być Daniel albo Dominika. A jak się okazało, że jestem w ciąży to powiedzieliśmy, że imiona już wybrane i że właśnie będzie albo tak albo tak to nagle każdy zaczął dawać swoje jakieś propozycje a to słyszałam Maksymiliana, Janek po dziadku, a może Jakub a dla dziewczynki nie lepiej a może Majeczka a może Lenka ... Przez to wszystko sami się zaczęliśmy mieszać z tymi imionami i w końcu już sama nie wiedziałam jak nazwać maluszka to narzeczony powiedział, że on by chciał Kacpra ( zmieniłam na Kaspra i do tej pory słyszę, żebym dała normalnie Kacper bo to bo tamto .... ) A dla dziewczynki, żeby była Kornelia no i tak już zostało postawiliśmy na Kasperku albo Kornelce i koniec kropka.

Co do tej płci to mam też wrażenie, że będzie chłopiec bo pamiętam jak dziś jak mi się około 12-13 dnia cyklu pojawił po bardzo długim czasie śluz płodny normalnie aż się ze mnie lało no więc wtedy musiała być owulacja a my akurat się w nią "wstrzeliliśmy" :)

Hashija Z córeczki też będę zadowolona nie mam czegoś takiego że jej nie pokocham jeśli będzie dziewczynką :) Wiadomo jak się człowiek bezskutecznie stara o maleństwo dwa lata to już płeć nie odgrywa jakiejś wielkiej roli, najważniejsze, że się w końcu udało :)
    Wizyta za 12 dni - będzie 24tc3dz i jeśli znowu moje dziecko nie przekręci się dupą to będziemy wiedzieć kto tam mieszka :)

czyli czekamy do stycznia na potwierdzenie płci ?:)

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie i to czekamy nie na potwierdzenie płci a na w ogóle uslyszenie kto to jest bo ja nawet na 10% nie wiem kogi mam pod sercem :) Jestem pierwsza, która wizytuje w nowym roku haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 23:22

Reni1982, Omon lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobilam zastrzyk w udo nic.nie.bolalo moze ja zle zrobilam ? bo to moze w miesien poszlo?
    dziewczyny czemu ona dzis urodzila.miala problem z szyjka z wodai ? ja.mie wtemscie a ciagle.o nih mysle.boze zeby wszystko bylo.ok

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • agadana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 - Jastin już od dłuższego czasu leżała w szpitalu. Zaczęły jej się sączyć wody, potem ciągle ich ubywało, lekarze chyba nic nie mogli zrobić i właściwie walczyły te nasze dziewczynki o każdy dzień. Dzisiaj ta wiadomość... nic więcej nie wiemy ale wszystkie wierzymy że dadzą radę bo już są zaprawione w boju :)

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle odświeżam forum w nadziei na wiadomość od Jastin, ale tak sobie myślę, może brak wiadomości to dobra wiadomość?

Ja dziś zakatarzona, cukry mi skaczą przez infekcję. Skurcze miałam kilka razy dziennie przez ostatnie dni i dziś lekarka kazała mi odstawić żelazo. Stosowałabym dietę bogatą w żelazo ale część produktów odpada przez dietę cukrzycową, a rzeczy które jem (pełnoziarniste, jogurty, jajka) utrudniają wchłanianie żelaza. Nie wiem co planuje lekarka ale chyba muszę zaufać. Te skurcze widocznie są gorszą opcją niż silna anemia, szczególnie przy mojej szyjce.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój synek niezyje. Wazy okolo 900g. Musze go urodzić. Przeżyć, nie zwariować...

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika :( tak mi przykro
    Brak słów...

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Nehariko:(((((((((( odjęło mi mowę:(((((((

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharinko Kochana moja wiem że słowa nic nie dadzą , życie jest zbyt okrutne dlaczego tak sie dzieje , tulę mocno Cię z calego serca kochana :*:*:*.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika ciarki mnie przeszły. Tak strasznie mi przykro. To okropna wiadomość. Musisz być teraz dzielna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 07:43

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nerika kochana :( trzy razy cos.napislaam i skadowalam bo.nie woem co napisac :(

dziewczyny wiem ze zly moment ale nerika miala problem z jakimis przeciwcialami tak ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika nie wiem co powiedziec :( strasznie mi przykro :(
    Zycie jest strasznie niesprawiedliwe :/

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika.. Trudno mi cokolwiek napisać, bo normalnie żal zalewa mi serce, jest mi tak cholernie przykro :( Bądź dzielna, trzymaj się silna kobieto!

Idą święta, a zamiast radości wkrada się taka niesprawiedliwość świata.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika bardzo mi przykro :( Dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe?? Trzymaj się jakoś. Przytulam mocno!

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ