WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Vero Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magni podono z kazda kolejna ciaza brzuch jest wiekszy ale nie wiem czy to prawda

u mnie pracowite dwa dni, pasztet, ciastczka, bigos, itd jutro reszta do zrobienia a mala wyjatkowo aktywna zawsze jak gotuje :)

wszystkiego dobrego i odpoczywajcie:)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak teraz się zastanawiam . Marzy mi się wyjazd w góry bo nigdy jeszcze nie byłam a mam już dość tego morza na codzien jak to się mówi. No i chciałam pojechać tak lipiec-sierpień jak narzeczony dostanie urlop. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł jechać na np tydzień czasu tyle kilometrow z małym dzieckiem. Co wy o tym sadzicie ?

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na ryjek :)
    Na szczęście Wigilia w tym roku u teściów, nic mi nie kazano robić, ale stwierdziłam, że chociaż na słodko coś upiekę, bo w tym lepiej się czuję.
    Wcześniej do południa sprzątałam kuchnię na błysk po to, żeby teraz tam był armagedon :D
    Upiekłam brownie z musem cynamonowym i pierniczki, a czuję się, jakbym przebiegła maraton. I stopy to mnie tak bolą, że nie wiem jak ja wstanę jutro na nogi. Może relaksująca kąpiel coś pomoże :)
    Za rok mam nadzieję na święta pojechać już z córeczką w moje rodzinne strony na podkarpacie. 400km nie dałabym rady teraz wysiedzieć w aucie.

Malutka dziś rano dała mi pospać, ale za to cały dzień jest aktywna. Nawet na zakupach czy przy kasie dawała czadu. Teraz jak usiadłam, to cały brzuch mi skacze :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie ja myślę że pomysł jest bardzo dobry aczkolwiek musisz wziąć poprawkę że np Twoje dziecko może nie nawidzic fotelika :) ale ostatecznie można jechać w nocy lub zwyczajnie jakoś to przetrwać :)

sallvie lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Czy któraś z Was planuje bankowanie krwi pępowinowej?

Ja chyba tak :-) w banku komorek macierzystych Novum

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Nutella więc pogratuluje pierwszego żabka! :* :D

Czyli ten masaż nie jest obligatoryjny? :)

Patrzę na wasze choinki-sa piękne! Brzuszki-przepiekne! :*

My mamy tzw po góralsku "jedlicke" :-D

Koko w szpitalu w ktorym zamierzam rodzic nie stosuja tej metody.

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pół nocy nie spałam, budziłam się i myślałam o Jastin i Neharika i ich Aniołkach, cały czas nie mogę się z tym pogodzić :(

Ten dzień był dla mnie bardzo męczący, teraz strasznie boli mnie kręgosłup, nie mogę znaleźć wygodnej pozycji, może jutro będzie lepiej, bo całe szczęście wszystko juz ogarnęłam i jutro tylko prasowanie, doprawić barszcz i usmażyć karpia.

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to wczoraj zapisałam nas na zajęcia w szpitalu Kamieńskiego, bo tam chcę rodzić, zaczynamy 16.01 zajęcia w poniedziałki i środy po 2h przez 10 tyg. i refundowana :) grupa jest pomiędzy 25, a 29 tyg i tylko 5 par w grupie :))

I na koniec ja również życzę wam spokojnych i pieknych świąt, odpocznijcie i jedzcie dużo niech maluszki zdrowo rosną :) :*

A dla naszych aniolkowych mam, abyście znalazły ukojenie waszego bólu, a za jakiś czas w waszym życiu wyszło znowu słońce :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3c061f3c100.jpg

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj przywilej spotkal - Pani w duglas zaprosila mnie do kasy bez kolejki a w kolejce w empiku wepchnal mnie na poczatek kolejki Ryszard Kalisz :-) Milo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 23:19

ilae, lis87, atat, Niebieskaa, Karolczyk, Milka1991, Omon, Lokokoko, ojejku, nutella_, Donia12 lubią tę wiadomość

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś Kolorowy- a mogłabym prosić o namiary na szkołę rodzenia przy Kamieńskiego? :)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie my z córką wybraliśmy się nad morze z opolskiego jak miała 6-7 miesięcy i właśnie w nocy jechaliśmy i było bardzo dobrze. gorzej było z powrotem w dzień bo dużo płakała w samochodzie i starałam na rzęsach żeby ją zabawiać. No i mieliśmy o tyle lżej że mała była na mm i już dojadala myślami chlebkami i innym zagryakami :) zobaczysz jakie będzie Twoje dziecię, bo my mieliśmy nigdzie nie jechać ale że mała była spokojna to się urwaliśmy w czerwcu na 4 dni :)

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk pewnie to link do harmonogramu, na dole jest nr tel do położnej
    http://wssk.wroc.pl/dla-pacjenta/przyszpitalna-szkola-rodzenia
    tylko nie wiem czy są jeszcze jakieś wolne miejsca wiem, że w grupie od 18:00-20:00 nie ma, bo nas wcisneli do grupy 16:00-18:00 co nie bardzo nam pasuje, bo mąż pracuje do 17:00, albo od 17:00, ale jakoś ogarniemy ;) Fajnie by było jak byśmy chodziły razem :D

Sallvie mój bratanek urodził się 30.04 i brat z żoną w lipcu postanowili spontanicznie, że jadą na weekend nad morze, bo tam byli jego teściowie spakowali się w godzinę i pojechali z niespełna 3 miesięcznym dzieckiem 470km na dwa dni, mały bardzo dobrze zniósł podróż, więc wszystko zależy od dziecka, czy będzie lubiło podróżować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 00:24

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję misiu! :) Kurcze, no chyba przegapiliśmy taką okazję... Zadzwonię po świętach i spróbuję coś pokombinować. Cieszę się, że Ty tam będziesz :)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dziewczyny tak teraz się zastanawiam . Marzy mi się wyjazd w góry bo nigdy jeszcze nie byłam a mam już dość tego morza na codzien jak to się mówi. No i chciałam pojechać tak lipiec-sierpień jak narzeczony dostanie urlop. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł jechać na np tydzień czasu tyle kilometrow z małym dzieckiem. Co wy o tym sadzicie ?

Myslę że spokojnie możesz :) My planujemy w sierpniu/wrześniu wybraćsię do Grecji.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was i życzę cudownych świat ;) zdrowia i aby ta końcówka ciązy juz była bez żadnych problemów ze szczęśliwym rozwiązaniem w terminie :)

Odnośnie wyjazdów z maluszkiem to z moim straszym synkiem jak miał 2 miesiące pojechaliśmy pierwszy raz nad morze około 400km - polecam szczególnie mi sie przydał taki wyjazd ;)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!

Noc miałam koszmarna! :( skurcze łydek, bóle pleców.. Teraz niby nie spie, ale czekam aż mózg mi się dobudzi :-D

Sallvie moim zdaniem w taką podróż właśnie najlepiej wybierać się ma noc. Mój brat z Wiednia tak podróżował gdy jego córcia miała 2 miesiące... :) i bez problemów.

Antonelka ha ha to właśnie ja wczoraj w Rossmann zastanawiałam się czy nie skorzystać z przywileju, ale jakoś mi tak głupio było. Wstydziłam się. :-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jedziemy w góry w takim razie ! Dziękuje dziewczyny za pomoc :*

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko, weź koniecznie spora dawkę magnezu, skurcze łydek sa niegroźne, ale robimy wszystko aby uniknąć skurczy macicy - w postaci skurczy łydek masz jakiś objaw niedoboru magnezu, łyknij trochę pliss <3 :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się wydaje, że flanelę można użyć dokładnie do tego samego co tetrę, tylko, że milsze. Na przewijak, do wózeczka podłożyć, do okrycia, do lekarza zamiast podkładów, pod buźkę gdyby się ulało. Tetry chyba w ogóle nie kupię, wzięłam 3 szt pieluch muślinowych i te mnie już rozczarowały, więc co dopiero tetra.. dokupię jeszcze 3 szt muślinowych i to będą u mnie te "najgorsze" to jakiejś brudnej roboty ;)

eforts - ale bułeczki piekłaś z tego przepisu na chałkę? Muszę kiedyś spróbować :)

Lokokoko - a jak tam Twoje połówkowe? Umówiłaś się? 6 miesiąc chyba od 23tc chociaż belly podaję od 22tc.

chyba pierwsze słyszę o masażu szyjki macicy. To robi położna? Po co masować, nie czeka się na rozwarcie? Chyba, ze wtedy kiedy rozwarcie nie postępuje? Jestem w stanie wierzyć, że boli, mnie boli wsadzenie tampona na sucho a co dopiero pół ręki..
    nutella wrote:
    Próbowałam "chwile" przed porodem i dałam sobie spokój właśnie z powodu bólu.
    Ty chyba pomyliłaś masaż SZYJKI macicy z masażem KROCZA ;) No chyba, że sama masowałaś sobie szyjkę?!

Ja zamierzam zacząć masaż krocza ale raczej nie szybciej jak od 30tc. Położna jak zapytałam to bardzo polecała, mówi, że teraz już oficjalnie jest ten masaż rekomendowany przez położne, no ale od 7mc. Pytałam tez o balonik ale nie umiała się określić. Sama nie wie na ile jest pomocny bo pochwa i tak jest elastyczna więc jej zdaniem nie ma sensu taki balon. Natomiast krocze to już kawałek skóry i owszem, masaż daje efekty. Ja do tej pory myślałam, że balon do tez do krocza jest a nie do rozciągania pochwy? Wiecie coś na ten temat?

misKolorowy - świetne te buciki! ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 10:34

misKolorowy lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt

Justyna Sz, misKolorowy lubią tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się tylko na chwilkę, aby życzyć Wam
    Wesołych Świąt

graphics-christmas-glitter-122790.gif

Szczęśliwa Mamusia, lis87, Justyna Sz, misKolorowy, Lokokoko lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ