WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :*:*:*:*:*.

Kochane ja dziś od rana na pełnych obrotach , jutro to nawet nie będę mieć czasu , aby zajrzeć do was bo jedziemy do mojej babci , i do siostry a jak wrócimy pewnie będzie 17/18 , od rana lepienie pierogów i uszek , i świąteczne porządki .
    Ania od rana tańcuje , głowa mnie boli i nie mam na nic jakoś sił , a jeszcze parę rzeczy dziś musimy kupić .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e044f3a29f8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 12:48

Justyna Sz, misKolorowy, nutella_, Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość

• Venice Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek muślinowe pieluchy podobno po praniu robią się miękkie.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    U mnie duuuużo roboty. Dziś upiekłam 4 ciacha. W święta swietujemy z córką - ona roczek, a ja 23 lata kończę :)

I dziś wyszedł wreszcie nam pierwszy ząb. Niektóre z was JESZCZE nie wiedzą co to znaczy :P no, ale przyjdzie na to czas :D

Hehe, gratki dla Julki za ząbka i sto lat dla Was obu:) Jedynka dolna czy górna? Moja ma już 8 zębów, a teraz idą trójki. U nas niestety tylko dwa pierwsze ząbki wychodziły jako tako i była chwilowa ulga. Potem od razu wszystkie naraz, gorączki po 39, biegunki i wymioty :/ A pierwszy ząbek to taaaka duma.. :)

Strasznie mną wstrząsnęła tragedia dziewczyn... :( Rok temu cudem uratowali moje dziecko i bardzo mocno uświadomiło mi to, że jeszcze wiele czasu trzeba, żeby synek był szczęśliwie z nami - czasu i sprzyjających okoliczności, żeby było uff. Bardzo Wam, Kochane, współczuję.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Ty chyba pomyliłaś masaż SZYJKI macicy z masażem KROCZA ;) No chyba, że sama masowałaś sobie szyjkę?!
    No coś ty :P jestem tak utalentowana, że sama sobie robiłam :P oczywiscie zartuje. Tak pomyliłam. W sumie to nie pomyslalam, że może chodzić o ten przed porodem i palnęłam głupotę. No cóż, trudno. Nie pierwszy, nie ostatni raz :) :D

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Hehe, gratki dla Julki za ząbka i sto lat dla Was obu:) Jedynka dolna czy górna? Moja ma już 8 zębów, a teraz idą trójki. U nas niestety tylko dwa pierwsze ząbki wychodziły jako tako i była chwilowa ulga. Potem od razu wszystkie naraz, gorączki po 39, biegunki i wymioty :/ A pierwszy ząbek to taaaka duma.. :)
    Dziękujemy bardzo :* od razu jak zobaczyłam zabka musiałam obdzwonić najbliższych. Tyyyyle czasu na niego czekaliśmy. Jedynka górna :) będzie kroliczek :D
    8 zębów... a to wszystko przede mną.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uspokoicie mnie, ze delikatne bóle podbrzusza i okresowe t nic złego. Maluch rośnie, wiec tam wszystko tez sie powiększa. Bo ja od rana z takimi bólami, wczoraj na wieczór sie bardzo zdenerwowałam i juz myśle czy to nic złego, a chciałabym mieć spokojne swieta :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis jantez wczoraj miala przez 2-3 min taki bol ...moze to skurcze braxtona jakiegos :-)
    Malutka ruszala sie rano wiec na pewno noc zlego nie dzialo sie.
    O wlasnie teraz kopnela sobie :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis ja przez ostatnie trzy dni mam takie bóle wieczorem i pomyślałam, że to z przemęczenia, dziś trochę odpoczywam i jest ok, więc tak jak ty mam nadzieję że to nic złego, wizytę mam za tydzień to wypytam lekarza, a do tego czasu mam nadzieję, że się nie powtórzy :)

Nutella i ja gratuluję ząbka :) i życzę i tobie i córeczce dużo zdrówka radości i 100 lat :* :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam troszkę, ze to moze byc naturalny objaw i sie nie denerwować. Dziecko rośnie, wiec i ciągnie w pachwinach i bol delikatnie okresowy moze byc. Nie czuje sie jakoś złe, tylko wlasnie ten tępy bol, nie raz juz go miałam wiec muszę sobie wytłumaczyć, ze to nic złego. Ja jestem trybem leżącym, a wczoraj trochę więcej podchodziłam, kilka obowiązków jednak było-moze dlatego taka reakcja. Ehhh juz człowiek po ostatnim czasie taki przewrażliwiony. Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też po wczorajszym przepracowaniu brzuszek twardniał i pobolewał. Jak się położyłam to ok a jak tylko wstałam to twardy jak kamień. Dziś już ok ;)

Spokojnych Świąt bez żadnych ciążowych atrakcji życzę :D

Justyna Sz lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) I życzę wesołych świąt
    Bez żadnych atrakcji zbędnych:)
    My od wczoraj u rodziców. Leżę i jem. Brzuch urośnie, dupa urośnie :/ Pomartwię się po nowym roku :P Albo w maju;)

Gakin, Justyna Sz, Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, nutella_ lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczyny zycze wam duzo zdrowia i szczescia w te swieta. Wesolych swiat dla was i waszych rodzin:) witam się w 25 tygodniu.
    a70ed393272b52cfmed.jpg

Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia, lis87, Omon, sallvie, misKolorowy, Milka1991, karolyn, pati87, Donia12, Korcia, agadana, nutella_, kasieniaczek, Różowy_Kordonek lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna piękna Ty i Twoje włosy!!!! :) :*

Ojejku codziennie biorę 3xasmag bo, ale doktorka teraz kazała mi w razie takich przypadków brać 2x3 tabletki. :)))

Masaż szyjki robi się chyba właśnie po to żeby rozwarcie się pospieezylo...

Dziewczyny oglądałam dziś program a temat FAS i zaczęłam się martwić... Dwa dni przed tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży piłam wódkę weselu... I to dość sporo.
    Gdy dowiedziałam się dwa dni później, se jestem w ciąży był to 5tc.
    Czy ten FAS widać na USG? Czy dopiero po narodzinach dziecka rodzice się dowiadują?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki życzę Wam spokojnych, zdrowych, radosnych i spędzonych w domowym ognisku miłości Świat Bożego Narodzenia. A Nowy Rok 2017 będzie lepszy niż ten kończący się, pełny nadziei i spełnienia.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Ja w 4-5 tygodniu też piłam wódkę ale podobno do 6 tygodnia dziecko chroni jakas tam specjalna osłonka czy coś takiego :) nie martw się na zapas :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 17:54

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn FAS to jeśli kobieta pije regularnie w ciąży, a nie jak raz na początku nie świadomie się napiłyście, więc bez stresu :)

A my wciąż czekamy na mojego brata, żeby zacząć wigilię ;)

Lokokoko lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokoko u mnie do zapłodnienia musiało dojść na urlopie :D

Różowy dokładnie z tego samego ciasta tylko małe bułeczki z dżemem lub czekoladą.

I zgadzam się co do masażu. Ja miałam na porodowce i to jedna z najgorszych rzeczy jaka spotkała mnie w życiu :)
    Masaż krocza poleca moja koleżanka, olejkiem migdałowy, po porodzie miała rozerwana szyjke i nie naruszone krocze

A tak w temacie również życzę Wam rodzinnych, radosnych i spokojnych Świąt

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o anolkach i życzę dziewczynom spokoju ducha, ukojenia bólu i światełka na końcu tej tragicznej drogi!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wigilia czyli jak przytyc 2 kg w 3 godziny :)
    Jaka jestem przejedzona :) brzuszek to jest bliski wybuchu :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh to znowu ja ;/ wczoraj miałam bezbarwne upławy i bez zapachowe ale w postaci takiego gluta a dziś na wkładce lekko brązowe;/ bym pojechała do szpitala ale jestem na wyjeździe i ogólnie ten szpital miejscowy ma najgorszą reputację na pomorzu;/ i znowu stres i zamartwianie;/

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ