Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Venice wrote:Dziewczyny z Wrocławia wybieracie się do szkoły rodzenia? Ja zapisałam się na kurs refundowany przez NFZ do Pani Doroty Fortunko. Bardzo fajna i kompetentna położna z Brochowa. W pierwszej ciąży też chodziłam do niej na szkołę rodzenia i bardzo byłam zadowolona, chociaż wtedy nie było to na NFZ. Ja wstępnie zapisałam się na środy. Przysyłam link, może któraś z Was też skorzysta.
http://centrumrodzinne.com/szkola-rodzenia-wroclaw.html
Ajj ja juz sie zapisałam do szkoły rodzenia w październiku. Teraz zaczynamy od 4.01, do dr Beaty Kostusik. Tez widziałam, ze ma dobre opinie itp. Szkoła jest płatna 300zl, ja i tak tylko bede na siedząco, nie mogę żadnych ćwiczeń ale chociaż sie czegoś nauczę -
Witam się z wieczora
U mnie młody mniej aktywny ale pewnie nie ma kiedy się obudzić bo ja cały dzień na nogach, zalatana
Dziewczyny co do pasów to ja zarówno w pierwszej jak i teraz zapinam bez adaptera. Co prawda pod koniec poprzedniej po mieście zapinalam pas bez pasażera i sobie przekladalam tylko część barkowa,na trasie normalnie.
Flanela przyjemniejsza od tetry.
Różowy zrobiłam bułeczki z przepisu tylko małe z czekolada i wiśniami i też pychasuper przepis
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
U.mnir mały też dzisiaj i wczoraj mniej ruchliwy. Pewnie przez to,że ciągle zabiegana. A dzisiaj tak się narobilam,że ledwo chodzę. Boli mnie kręgosłup na wysokości kości ogonowej. Wcześniej miałam tak jak się zasiedzialam w jednej pozycji. A teraz boli jon stop,jam siedzę,stoję. Martwię się. Ale mam nadzieję że po nocy przejdzie jak odpocznę.
Kochane dla was również wszystkiego najlepszego na Święta. Cudownej rodzinnej atmosfery, radości i uśmiechu a przede wszyskim spokoju i odpoczynku :***sallvie lubi tę wiadomość
-
Hello girl!!
Ufff w końcu się odrobilam, zrobiłam schab że śliwkami w pomarańczy, karczek, boczek faszerowany grzybami, kompot, piernika, sos tatarski i sałatkę jarzynowaprzy okazji Filipek pojadl (zwalam na niego. He he:)))
Wesołych świąt kochane mamusie! :****
Może mi ktoś powiedzieć od którego tygodnia tak naprawdę jest 6 miesiąc? :*sallvie, Omon lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Koko Ja się zawsze odnoszę do tej tabelki
według niej każdy miesiąc trwa 4,5 tygodnia bo według belly to różnie raz 4 tygodnie raz 5 .
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/w-oczekiwaniu-na-dziecko/Ktory-to-miesiac-ciazy.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 21:21
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Koko Ja to w ogole mało co uzywam określenia "miesiąc ciazy" nawet jak mnie ludzie pytają w którym miesiącu jestem to mowie im który to tydzień bo różnie podawane są te tygodnie ale jak już coś to zawsze tak patrzę na tą tabelke i ewentualnie nią się sugerujeKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Patiiii piekę Twojego piernika i wlałam go do keksówki, ale dość dużej i wyrósł na jakieś 25cm. Tylko patrzę w ten piekarnik i oczom nie wierzę
Pewnie siądzie po wyłączeniu. W jakiej Ty pieczesz go blaszce?
ilae lubi tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
U mnie duuuużo roboty. Dziś upiekłam 4 ciacha. W święta swietujemy z córką - ona roczek, a ja 23 lata kończę
I dziś wyszedł wreszcie nam pierwszy ząb. Niektóre z was JESZCZE nie wiedzą co to znaczyno, ale przyjdzie na to czas
lis87, Hashija, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Nutella więc pogratuluje pierwszego żabka! :*
Czyli ten masaż nie jest obligatoryjny?
Patrzę na wasze choinki-sa piękne! Brzuszki-przepiekne! :*
My mamy tzw po góralsku "jedlicke"nutella_ lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
nutella_ wrote:Próbowałam "chwile" przed porodem i dałam sobie spokój właśnie z powodu bólu.
ja miałam masaż szyjki robiony na wizycie o 19 a rano o 8 50 młody już był na świecie. Boli, ale warto, bo pomaga w rozkręceniu akcji i przebiegu porodu. Urodziłam równo w terminie OM.
Kurcze, dziewczyny mam taki wielki brzuch, że szok. Na końcówce z synem taki miałam i nie wiem czy teraz to jest normalne, że taki wielki.Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Magni wrote:ja miałam masaż szyjki robiony na wizycie o 19 a rano o 8 50 młody już był na świecie. Boli, ale warto, bo pomaga w rozkręceniu akcji i przebiegu porodu. Urodziłam równo w terminie OM.
Bynajmniej wierzę w to, że dzięki niemu się zaczęło.. godzinę później
albo bynajmniej tak miało być.
-
Magni wrote:Patiiii piekę Twojego piernika i wlałam go do keksówki, ale dość dużej i wyrósł na jakieś 25cm. Tylko patrzę w ten piekarnik i oczom nie wierzę
Pewnie siądzie po wyłączeniu. W jakiej Ty pieczesz go blaszce?
Mi tez wysoki rosnir tzn srodek wystsje ponad blache zawsze o pare cm. Ale potem po wyjeciu opada i jest rowny z blacha.