WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doniu i Rozowy Kordonku, dziekuje pięknie za Wasze opinie. Mam coraz więcej rozjaśnione w glowie. Na razie czekam na informacje od gina, podejrzewam, ze mnie i tak wezwie na wizyte, jeśli nie to wlasnie chce zrobić to badanie na hpv (to co pisałaś Doniu).

A dla wszystkich dziewczyn...wszystkiego cudnego na swieta!
    42eaa48d3fc741b6med.jpg

Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, sallvie lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Różowy Kordonku za info. Właśnie tak czytałam że albo wymaz albo dokładniejsze badania genetyczne metoda PCR. Jakiś czas temu miałam robione badania metoda Voll'a niby bardziej dokładne jak z krwi to wyszło mi HPV ale ta wersja nierakotworcza. Ponoć jeśli ktoś ma widoczne objawy HPV typu klykciny to wirus twn nie jest groźny, ale warto kontrolować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 09:58

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem sierotą. Wysłałam sobie na brzuch i stopę wrzątek :( Na brzuch od razu mokry ręcznik, zostało zaczerwienienie. Paskudnie się zestresowałam, krzyk i płacz, a teraz leżę i czekam aż bąbel da mi znać, że wszystko dobrze.

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa, a jaka maść Ci przepisała? I jak i gdzie masz smarować?

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj tak się zmęczyłam pakowaniem prezentów pieczeniem ciast zejdzie bolą mnie plecy.
    Straszny ból aż do pracy nie poszłam.
    Nie wiedziałam ze teraz tak proste czynności już tak męczą.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk - współczuję przeżyć, w takich sytuacjach dobry jest Pantenol, jest zarówno na oparzenia jak i regenerację skóry, trzymaj się!

Różowy Kordonek - dzięki ;) a nie myslalas, żeby zwrócić gince uwagę, że tak szybko i nadmiernie puchniesz? Mnie takie zatrzymanie wody spotkało niedługo przed porodem, ale to też było upalne lato, mało ruchu. A może faktycznie masz taką naturę i tendencje dużego brzuszka, bo głównie on rośnie, pupa i nogi wydają się być w normie :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaaniołków3 ja jeżdżę w pasach, mam już od dawna plan kupić adapter, ale jakoś mi nie po drodze :P W zimowym płaszczu nawet nie czuję, że mam pas zapięty, brzuszek mam nadal malutki, więc nie ma mi ten pas czego uciskać, na pewno będę zapinać do końca, kwestia jeszcze tego czy kupię adapter - a skłaniam się do kupna, bo czytałam, że jak normalnie nie uciska, tak w razie gwałtownego hamowania może jednak ten pas mi się "wbić" w brzuch.

Jastin :( bardzo mi przykro...

Dziewczyny - mam prośbę do tych, które chodzą do szkoły rodzenia albo na spotkania z położną - piszcie jak coś ciekawego się dowiecie, szkoły między sobą pewnie różnią się programami a i same położne często mają różne zdania na poszczególne tematy itd. więc myślę, że warto się wymieniać informacjami :)

My byliśmy wczoraj i myślę, że może komuś się przyda, bo był temat poruszany wiele razy.
    wody płodowe
    Jeśli podejrzewamy u siebie wypływanie wód płodowych ale nie jesteśmy pewne czy to wody czy śluz/mocz to najlepiej założyć suchą wkładkę, ułożyć się w pozycji leżąco-siedzącej, ale nie półsiedząco a bardziej leżąco (ale nie na płasko). Poleżeć tak 10-15 minut i gwałtownie usiąść - jak coś znowu pocieknie to najprawdopodobniej wody i jechać do szpitala.

Położna opowiedziała też ciekawą historyjkę z porodówki. Nie pamiętam czy dziewczyna przyjechała już do porodu czy tylko na KTG, ale podłączyli ją do KTG i wyszły zaburzenia tętna dziecka - przez chwilę było ok, a potem zaczynało niebezpiecznie zwalniać. Kazali dziewczynie położyć się na lewym boku - tętno wróciło, ale po chwili znowu zaczynało spadać. Położyli na prawym boku - to samo, tętno przez chwilę ok i za chwilę znowu niebezpiecznie spada. Zaczęli jej podawać jakieś leki itd. ale cały czas to samo. Lekarz zaproponował cc, bo było podejrzenie, że coś złego się dzieje z serduszkiem. Dziewczyna oczywiście się zgodziła, ogólnie cały oddział postawiony na nogi, bo sytuacja nietypowa, kobieta przerażona. Zrobili cięcie i co się okazało?
    Wszyscy spanikowani a dzieciak bawi się w najlepsze - wyjęli malucha trzymającego w rączce pępowinę - okazało się, że maluch w brzuchu złapał za pępowinę i znalazł sobie świetną zabawę - zaciskał pępowinę, krew nie dopływała, tlen nie dochodził i dziecko na chwilę "odpływało" puszczając pępowinę - jak ją puściło to krew znów płynęła, tętno wracało do normy, maluch się budził i znowu ściskał pępowinę :D Cały oddział konał ze śmiechu :D Rodzice na pewno będą mu za kilka lat opowiadać, że jeszcze się nie zdążył urodzić a już durne pomysły jeszcze w brzuchu miał :D

Jagah, Another, agadana lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla, gin przepisał mi lactovaginal do czasu otrzymania wyniku z wymazu. Jesli wynik nie bedzie ok to wspominał o antybiotyku i wizycie po świętach, napisałam do niego co powiedziała mi Jerzak i ze chce to zbadać. Natomiast J. zapisała multi-gyn actigel (żel dopochwowy) mówiąc, ze ponoc lepszy niż lactovaginal. Także biorę to czekając na przyjście wyniku z wymazu.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie słoneczka kochane :*:*:*:*:*.

Trzymam mocno kciuki za wasze wizyty kochane , i za nasze słoneczka :*:*:*.

Już jutro Wigilia , ale to zleciało minął te Święta nie wiadomo kiedy , dziś gotuje barszcz czerwony i farsz doprawię na pierogi ;-) .Samopoczucie dobre jedynie plecy mnie bolą , Ania tańcuje jak zawsze , jeszcze tak daleko do wizyty dzis przyszła Pani za wodę i tak ale juz duzy ma Pani brzuszek , to kiedy rozwiazanie zobaczymy się pewnie w Marcu ;-) spotkałam ją też u mojego gina również do niego chodzi , a to tak bada się profilaktycznie ;-) a ja myślałam ze w ciąży jest :-P . Dzis jeszcze zrobimy zakupy a jutro wielkie porządki , bo nawet nie bylo kiedy posprzątać . A i witamy się kochane w 26 !! , jeszcze trochę i wkroczymy w III trymestr ciąży wrzucam wam nasze zdjęcie :*:*:*:*:*:*.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b09c406c6b35.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 10:18

Omon, Jagah, sallvie lubią tę wiadomość

• pati87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Ja po drugich połówkowych niestety nie jestem spokojna, wyszły nam poszerzone komory boczne, na razie mamy to obserwować... juz ochlonęłam i staram się to ogarnąć i wierzę że to nie oznacza niczego złego, a kontrola za 4 tygodnie to potwierdzi.
    bardziej zwaliły mnie z nóg informacje od Nehariki i Justin :( nie dlatego że boje się o swoje dziecko, ale dlatego że te dzieci tak dzielnie walczyły, każdego dnia o nich myślałam, tak bardzo wierzyłam że dadzą radę :(

Podliczyłam ile dziennie biorę tabletek... biorę tego wszystkiego tak ogromne ilości ze chyba po ciazy zrobię detoks na długo od wszelkich tabletek.
    wychodzi mi ze biorę około 23 tabletek dziennie i zastrzyk clexane jako wisienka na torcie. Wychodzi 690 tabletek miesięcznie! Szok
    A bylas u gina z certyfikatem? Bo moze nie potrzebnie sie stresujesz.
    I ile mialy komory boczne jesli mozesz napisac?
    Moze warto skonsultować z innym ginem.

Ja biore 15 różnych tabletek dziennie.

Trzymam kciuki zeby bylo ok.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doszła do mnie cała paka rzeczy. Podam kilka wstępnych spostrzeżeń co do sprzedających i produktów.

Z allegro zamawiałam od sprzejących zefipl i magmaris. Oba zamówienia przyszły w "całości", żadnych problemów, rzeczy ładne, dobrze zapakowane.

Apteka Gemini spisała się na medal. Dosłownie wszystko w folii bąbelkowej. Z mojej listy, 37 rzeczy, wszystko w stanie nienaruszonym mimo dostawy najpierw w Polsce i potem 1600 km do mnie :P
    Butelki medela... na pierwsyz rzut okaz zupełnie zwykłe. Nawet brzydsze od LOVI. No zobaczymy.

Odnośnie pieluszek na pierwszy rzut oka zdecydowanie polecam bambusowe. Zamówiłam tetrowe, muślinowe, bambusowe i flanelowe. Bambus wygrywa (muślinowe mam z motherhood ale nie są tak fajne jak bambus). Ale to tylko pierwsze spostrzeżenie bez testów chłonności itp. Są mięciutkie i wyglądają "solidnie".

Sklep smyk też się spisał. Bujaczek, szumiś i zabawki szybko doszły, bardzo ładne.

WÓZEK Anex sport. Bardzo ładnie się prezentuje. Lekka gondola w porównaniu z tymi co oglądałam. śliczna torba, pojemna torba na zakupy z eco skóry, będzie łatwa do czyszczenia. Dobrze się prowadzi, łatwo demontuje. Jedyne zastrzeżenie mam do koloru bo nie widziałam wcześniej na żywo i kolor w musztardowym na zdjęciach w internecie jest jakby bardziej żywy. Ale wzornictwo i tak mi się podoba. Jestem ciekawa czy ten materiał w pepitkę będzie się łatwo czyścił... Reszta bardzo ok. Póki co :D

Mało rzeczy wyjmowałam z folii. Po świętach będę pisać konkretniej. Jak Was interesuje jakiś konkretny artykuł pytajcie. Teraz mam ich całe mnóstwo :D Testy potem.

Szczęśliwa Mamusia, Donia12, kasieniaczek, Jagah, Omon, Niebieskaa, Justyna Sz, Antonelka lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    A bylas u gina z certyfikatem? Bo moze nie potrzebnie sie stresujesz.
    I ile mialy komory boczne jesli mozesz napisac?
    Moze warto skonsultować z innym ginem.

Ja biore 15 różnych tabletek dziennie.

Trzymam kciuki zeby bylo ok.

Miałam dwa badania połówkowe, obydwa u lekarzy z certyfikatem, niestety na pierwszym nie szło do końca tego zbadać, bo dzieciak wsadził głowę do miednicy i nie ruszył się przez całą wizytę, wtedy nie sprawdziliśmy też buzi na okolicznosc rozszczepów wargi i podniebienia. Następnego dnia na drugim badaniu u innego lekarza juz się pokazał, wszystko inne jest w porządku, komory symetryczne, prawie 10mm każda, zatem na samej granicy normy. Czekam, nic innego mi nie pozostało, na trzecie połówkowe się juz nie wybieram ;) Kontrolę tych komór mam 18 stycznia- za 4 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 10:28

• atat Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    mój kochany maz pokazuje mi zdjecie kolezanki na fb w 35tc. kolezanka mega chuda brzuszek sliczny taki jak moj miesiac temu. No slicznie wyglada. Przypominam, ze ja +13kg, brzuch jest wielki, taki ze pytaja mnie na kiedy termin.
    I maz mowi - patrz, w 35tc a jaki malutki brzuch ma.... ktos tu sobie przekichal na swieta :)

Szczęśliwa Mamusia, Donia12, Omon, ilae, Hashija lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Miałam dwa badania połówkowe, obydwa u lekarzy z certyfikatem, niestety na pierwszym nie szło do końca tego zbadać, bo dzieciak wsadził głowę do miednicy i nie ruszył się przez całą wizytę, wtedy nie sprawdziliśmy też buzi na okolicznosc rozszczepów wargi i podniebienia. Następnego dnia na drugim badaniu u innego lekarza juz się pokazał, wszystko inne jest w porządku, komory symetryczne, prawie 10mm każda, zatem na samej granicy normy. Czekam, nic innego mi nie pozostało, na trzecie połówkowe się juz nie wybieram ;) Kontrolę tych komór mam 18 stycznia- za 4 tygodnie
    Rzeczywiście wyniki na granicy są i dodatkowo masz synka w brzuszku. A to pocieszenie bo niby u plci meskiej czasami te komory moga byc poszerzone i potem to sie normuje.
    Skoro mialas 2 USG u lekarzy z certyfikatem i nic innego nie wykryli to trzeba byc dobrej mysli ze na nastepnym USG będzie ok, tym bardziej ze z tego co pamiętam robilas amnio.
    Dodam ze jesli naprawdę by bylo cos nie tak to przy wodoglowiu wystepuja zazwyczaj rozne rozszczepy i przepukliny. Ale te wady sa dobrze widoczne na usg juz od 16tc tak mi dr Roszkowski mowil. A u ciebie nie ma innych wad.
    Takze naprawdę wierze ze bedzie dobrze bo wszystko na to wskazuje.

ojejku, Karolczyk lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat Ja na FB mam taką serdeczną koleżankę , i jak na 3 poród ma na prawdę super figurę , nawet jak była w ciąży , to miała mały brzuszek . Inna taka moja koleżanka szczupła , ma 160 i 4 dzieci urodziła taka drobna pamiętam że była , i jest nadal i jak ona tą 4 urodziła na prawdę niektore z nas to mają super geny . Też mam w rodzinie siostrę cioteczną , ma prawie 35 lat dwójkę dzieci , i nosi rozmiar 38 na prawdę zazdroszczę jej że ma taką figurę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 10:48

atat lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Rzeczywiście wyniki na granicy są i dodatkowo masz synka w brzuszku. A to pocieszenie bo niby u plci meskiej czasami te komory moga byc poszerzone i potem to sie normuje.
    Skoro mialas 2 USG u lekarzy z certyfikatem i nic innego nie wykryli to trzeba byc dobrej mysli ze na nastepnym USG będzie ok, tym bardziej ze z tego co pamiętam robilas amnio.
    Dodam ze jesli naprawdę by bylo cos nie tak to przy wodoglowiu wystepuja zazwyczaj rozne rozszczepy i przepukliny. Ale te wady sa dobrze widoczne na usg juz od 16tc tak mi dr Roszkowski mowil. A u ciebie nie ma innych wad.
    Takze naprawdę wierze ze bedzie dobrze bo wszystko na to wskazuje.
    własnie robiłam nifty, do amnio nie było wskazań. Jestem dobrej myśli, w usa norma dla chłopców to 12mm. Dzięki <3 :)

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jem sniadanko. Jak skończę to trzeba wstawić zmywarkę, rozwiesic pranie i lecieć po śledziki :) Te święta mi pasują bo dużo ryb jest :) a ja mięsa w ciąży wyjątkowo nie lubię.
    Musze jeszcze kuwete na święta wyszorowac. Jak się schyle nad brodzikiem to pewnie zaraz będę mieć zgagę wiec zostawię to na koniec :P
    Starszak zaczyna już ze mną dyskutować więc zdecydowanie zdrowieje! Ułożyło mi bardzo ....

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was planuje bankowanie krwi pępowinowej?

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostalam telefon od mechanika. Na naprawe auta wydamy tak od 2000zl i to pow ze jeszcze turbiny nie sprawdzil i innych rzeczy. Wiec cena moze byc wyzsza. Objawy byly takie ze silnik zaczal brac olej i silnik byl mokry od oleju. Dodam ze kazde auto ktore kupujemy po paru miesiacach jest do dupy. Te ostatnie auto kupilsmy z pieniędzy weselnych i specjalnie moj ojciec mechanik z nami jechal ogladac i bylo ok. Jak dla nas to auto bylo drogie bo kosztowalo 12tys. Na początku po zakupie bylismy w Bieszczadach kilka dni i zrobilismy ponad 1000km i naprawdę bylo ok ale tylko przez niecale 3 miesiace. Mi juz rece opadają czy kupimy tanszy czy drozszy samochód to kupe kasy trzeba ladowac. Na razie mechanik sprawdza co jeszcze do roboty takze znajac zycie na 2000zl sie nie skonczy.
    My kasy nie mamy odlozonej. Maz zarabia 1500 ja mam 580 zasilku z UP. Dodatkowo mamy 500+ i 350zl mam alimentow a moj maz nie ma alimentow na córkę bo jego byla nie placi. Wiec w luksusach nie zyjemy i nie mamy z czego kilku tysiecy odlozyc.
    Normalnie szlak mnie juz trafia. Cale zycie musimy miec pod gorke.
    Te oszczednosci co mielismy wydalismy na wyjazdy do Warszawy do lekarzy bo bylismy 5 razy a mamy daleko.

Jeden maly plus ze obydwoje możemy wsiąść lacznie 4tys limitu na koncie tylko jego tez trzeba jakos splacic.

iv09df9hp0ju3od9.png

• lis87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę wszystkim Wesolych, spokojnych, pełnych miłości i rodziny świat. Wstawiam zdjęcie i wierze, ze za rok będziemy takie umieszczać z naszymi dzieciaczkami :)

55c26804966c056amed.jpg

Jagah, ojejku, Niebieskaa, Milka1991, kasieniaczek, pati87, nutella_, sallvie, misKolorowy lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ