WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Dziś rano miałam moje maleństwo na rękach przez 3 godz , pożegnałam się z nią ...zmarła 10.38 :( :( :(
    Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie i modlitwy ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
    :-( :-( :-( nie znajduję odpowiednich słów:-( Jastin tak mi przykro...

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa, a po czym dr J. poznała, że to infekcja wirusowa HPV? Masz jakieś klykciny wewnątrz pochwy albo na sromie?? Ja właśnie mam 2 takie mini mini na czubeczku wargi sromowej i tak lekko z boku i też mi gin mówił że gdyby wirus był aktywny to wskazanie do cc. Ale powiedział też że to może samo odpasc... dał mi maść żebym smarowala. Tak chciałam i chce rodzic naturalnie i mam nadzieję że tak będzie. Dziwne też jest to, że klykcina jest a cytologia mi wyszła idealnie I.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 20:44

Aniołek 7t5d [*]
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam hpv i cytologie mam ciagle ok badam co pol roku

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin....tak bardzo mi przykro....żal rozrywa serca...

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, Neharika tak mi przykro:( dziewczyny ściskam was całym sercem i dziś przed snem pomodle się za Was i Wasze kochane aniołki! <3 bądźcie silne!

Tak dawno mnie nie było, wchodzę a tu takie wiescii. Nie nadrobilam wszystkiego :( ale nie ma czasu, a nie chce całkowicie odciąć się od Was tutaj.

U nas wszystko dobrze.

Trzymajcie się kochane! :*

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin bardzo mi przykro, wyrazy współczucia dla Ciebie i męża :( nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie co teraz czujecie :(

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ja tez mam hpv i cytologie mam ciagle ok badam co pol roku
    no i lekarz mówił Ci coś o wskazaniu do cc?

Aniołek 7t5d [*]
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin, Neharika... wyrazy wspolczucia, innych slow brak :( modlitwa za wasze aniolki..

o148l6d8octf4x0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po drugich połówkowych niestety nie jestem spokojna, wyszły nam poszerzone komory boczne, na razie mamy to obserwować... juz ochlonęłam i staram się to ogarnąć i wierzę że to nie oznacza niczego złego, a kontrola za 4 tygodnie to potwierdzi.
    bardziej zwaliły mnie z nóg informacje od Nehariki i Justin :( nie dlatego że boje się o swoje dziecko, ale dlatego że te dzieci tak dzielnie walczyły, każdego dnia o nich myślałam, tak bardzo wierzyłam że dadzą radę :(

Podliczyłam ile dziennie biorę tabletek... biorę tego wszystkiego tak ogromne ilości ze chyba po ciazy zrobię detoks na długo od wszelkich tabletek.
    wychodzi mi ze biorę około 23 tabletek dziennie i zastrzyk clexane jako wisienka na torcie. Wychodzi 690 tabletek miesięcznie! Szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:41

• Krucha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharinka, Justin nie ma słów pocieszenia... :(
    Z niewypowiedzianym żalem w sercu tulę Was mocno!

Donia12 lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia ja jestem po 5 poronieniach zaden lekarz nie porwie sie na porod naturalny bedzie ciol od razu jak ciaza bedzie donoszona. zwlaszcza ze z synem tez mialam cc.
    ojejku jakie masz leki napiszesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 22:52

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • annak Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin,
    Brakuje mi słów, aby napisać, jak bardzo jest mi przykro...
    Czuję się w tej chwili tak, jakby odszedł ktoś mi bliski. Tak bardzo mocno kibicowałam Twojej córeczce i tak bardzo wierzyłam, że wszystko będzie dobrze. Czuję pustkę, jakby mi ktoś wyrwał serce.
    Nie wiem, czy istnieje jakikolwiek sposób, aby pomóc w tej sytuacji, ale gdybyś czuła, że jakoś mogę/możemy, to powiedz tylko słowo.

Bardzo mi przykro.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Niebieskaa, a po czym dr J. poznała, że to infekcja wirusowa HPV? Masz jakieś klykciny wewnątrz pochwy albo na sromie?? Ja właśnie mam 2 takie mini mini na czubeczku wargi sromowej i tak lekko z boku i też mi gin mówił że gdyby wirus był aktywny to wskazanie do cc. Ale powiedział też że to może samo odpasc... dał mi maść żebym smarowala. Tak chciałam i chce rodzic naturalnie i mam nadzieję że tak będzie. Dziwne też jest to, że klykcina jest a cytologia mi wyszła idealnie I.
    Kochana, mnie ta informacja bardzo zaskoczyła i dopiero w pociągu sobie przemyślałam o co chciałabym zapytać. Otóż zauważyła jakies zmiany, ktory dały jej takie podejrzenie, gin robił wymaz w pn, ale nie mówił nic o hpv. Zrobili mi zamieszanie w głowie teraz ichce to wyjaśnić przed powrotem... co mi jest i co dalej z tym. Dostałam jakaś maść, ale czekam na info od gina. Bo jesli uważają ze cesarka to chce to przegadać w no. Ja kojarzę hpv z rakiem ale czytałam ze wiele odmian wirusa nie prowadzi do raka i ustępują, ale skąd niby to cholerstwo? Ehhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 01:05

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    sylvia ja jestem po 5 poronieniach zaden lekarz nie porwie sie na porod naturalny bedzie ciol od razu jak ciaza bedzie donoszona. zwlaszcza ze z synem tez mialam cc.
    ojejku jakie masz leki napiszesz ?
    ja jestem po trzech i nie wiem, jaki ma to związek ze wskazaniem do cc ;)
    biorę:
    8x magne b6
    4x potazek
    3x luteina 100
    3x duphaston
    1x acard
    1x femibiona natal
    2x dha 250
    1x glucophage

czasami dochodzi nospa no i codziennie zastrzyk clexane...

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku to Ty się najeść możesz tymi lekami. Rzeczywiście sporo tego.

Niebieska u mnie wyszło w cytologi podejrzenie hpv. Lekarka kazała zrobić genotyp (koszt ok 300 zł jak dobrze pamietam) żeby mieć jasność czy wirus może wywołać nowotwór.
    Najpierw jednak powtorzyłam cytologie. I nic nie wyszło :/ Teraz sprawdzam się co pół roku bo u mnie w rodzinie sami nowotworowcy...

Edit. Witam się w 24 tyg:)
    Wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch - tak jak przy miesiączce tylko słabiej. Efektem czego był sen że plamię i szukam lekarza na gwałt a przed świętami to był wyczyn!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 08:16

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny ;)
    U nas dzis bedzie ubieranie choinki - synek nie moze sie doczekać bo widzi ze wszyscy w domach juz maja .
    Drugi synek w brzuszku nadal ułożony w jakiś dziwny sposób bo wczoraj mnie uwierał gdzieś bardzo nisko ze przez 3 godz nie mogłam zasnąć .
    Miłego dnia Wam życzę :)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)
    Ja już w pracy od 8 i dziś na szczęście tylko do 13. Powiedziałam w pracy, że będę pracować do końca stycznia, a teraz z miłą chęcią bym już została w domciu.

Krzywą cukrową będę robić dopiero po 27 tyg. (by zdążyć do 28 tyg.) jak dostane skierowanie. Chyba, że sama się wybiorę wcześniej.

Kupiłam jeszcze pajacyki (dwupak) i body z krótkim i długim rękawem (każdy w pięciopaku) w dwóch rozmiarach 56 i 62. Ciuszków dla dziewczynek pod dostatkiem, a dla chłopców to już sporo powybierane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:38

Szczęśliwa Mamusia, Korcia, Jagah, lis87, Omon, Donia12, sallvie lubią tę wiadomość

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. U nas choinka stoi od wczoraj,w zasadzie ubieraly ja same dziewczynki. A z mezem śpi a,on czasem mam go dość :( mam coraz horse wyniki krwi. Zobaczymy co na to powie lekarz.
    Cały czas myślę o dziewczynach i ich aniolkach. Jakie to jest niesprawiedliwe....

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, nowy dzien, oby lepszy! :)

ojejku- trzymam kciuki za kolejne badania, jestem pewna ze wszystko sie unormuje :) a zestaw lekow masz imponujacy, witaminowa cpunka ;) a potem zrobisz detoks organizm, bedzie git!

Donia- wczorajsze, ale szczere zyczenia urodzinowe, duzo Szczescia, usmiechu i radosci <3 :)

Wrzucam zdjecia z 23tc :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c732a77eb602.jpg # # # https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2151d7446cf.jpg

* * *

Dziewczyny,
    zycze Wam Zdrowych, Wesolych i Radosnych Swiat Bozego Narodzenia! <3
    :)

ojejku, Milka1991, lis87, Niebieskaa, Omon, Yammi, kasieniaczek, Donia12, She Wolf, Justyna Sz, sallvie lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy_la - cytologia nie ma nic do tego. Na rozpoznanie HPV robi się wymaz z pochwy na specjalny bulion, trzeba sobie zestaw zamówić w labie, chyba, że to większy punkt to powinni mieć na miejscu. badanie robi się konkretnie na HPV i jest kilka wariantów tego badania.

Niebieskaaa - wirus HPV przenoszony jest tylko drogą płciową, dlatego szczepi się dziewczynki w bardzo młodym wieku ok 13 lat, zanim będą miały okazję zetknąć się z wirusem. Dziewczyny jeśli macie podejrzenie HPV to zróbcie wymaz w tym kierunku a nie cytologię co pół roku. W cytologii Wam "coś" wyjdzie, kiedy już "coś" się będzie działo a przecież chodzi o to aby zapobiegać a nie leczyć.

Yammi - krzywej nie zrobisz bez skierowania, więc sama się raczej nie wybierzesz ;)

Jagah - przyjmij ode mnie w tym świątecznym podarku, trochę brzucha, trochę kilogramów i trochę opuchlizny ;D Właśnie odkryłam, że "zniknęły" mi kostki.. laska jesteś ;)

aktualizując temat wagi.. 13kg poszło w las. Dzisiaj 15kg+ :( łudzę się, że ta opuchlizna pewnie też "waży"..

Jagah, sy__la, Niebieskaa lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ