WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo wiesz niby tak, ale jednak ciągle zastanawia mnie czy zespół FAS widać na USG? Na tym weselu też palilam jak wariatka :-D czasem mam smak na fajkę, ale mam silna wolę pod tym względem :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • AmyLeah Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jakis czas mnie nie bylo i caly czas nadrabiam. Aktualnie jestem na 754 str, wiec jeszcze sporo przede mna.
    U mnie plec potwierdzona przez 4 roznych ginekologow i wychodzi chlopiec :)

Milka jesli mozesz to zmien mi date na 22.04 i wpisz chlopca, ale jeszcze bez imienia :) Bede miala wna domu parke :)

A teraz pokrotce co u mnie.
    Bylam na swoch prenatalnych i z pierwszych wyxhodzi termin 22.04 a z drugich (ktore byly 14 grudnia) wychodzi 17.04, ale trzymam sie, ze terminem jest 22.04 :)
    Kregoslup ciagle boli, zgaga calymi dniami, szyjka 34 mm, wiec dobrze jest :) Nic sie w sumie nie dzieje (odpukac) i jestem szczesliwa. Ruchy mojego Babelka czuje juz 4 tygodnie :)

I to wszystko. Wesolych Swiat kobitki :)

Lokokoko, sallvie, Justyna Sz, Milka1991, Donia12, niania.ogg, kasieniaczek, pati87, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Amelka - 20.06.2012
    2 Aniołki - 28.01.2016 (11tc) [*]
    Aniołek - 13.07.2016 (8 tc) [*]
    m3sxdqk3j15fvev8.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Czasem nie warto za dużo czytać bo się tylko wariuje wiem po sobie :) Filipek się dobrze rozwija i to najważniejsze nie ma żadnego tam zespołu o którym mowisz :*
    Ja się jeszcze niedawno martwilam że ruchy czuje tylko od jak leże i nic więcej a od jakiegoś dobrego tygodnia widać i czuć już maluszka w pozycji siedzącej :) teraz czekam na wyczuwalne ruchy już jak stoję :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak? Ja już czuję w każdej pozycji hihi :-D i prawie nonstop...
    Ale każdy ma swój rytm :-D

sallvie lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko FAS co prawda nie widać na USG, ale to faktycznie tak jest że alkohol który piłaś na samym początku ciąży nie docierał do maluszka, natura to mądrze urządziła i dopóki nie wiemy o ciąży, ona go zabezpiecza :) Poczytaj kochana ta książkę Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko", ona brała silne leki zanim się dowiedziała o ciąży i nikt nie potrafił jej powiedzieć jaki to będzie miało wpływ na dziecko, dlatego potem napisała ta książkę, żeby uspokoić przyszłe mamy. Jej córka urodziła się zdrowa :)

sallvie, Lokokoko, ilae lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    O tak? Ja już czuję w każdej pozycji hihi :-D i prawie nonstop...
    Ale każdy ma swój rytm :-D

Serio :) tylko że wiesz sama jaką ja mam amortyzację dla tych kopniaków haha :)2n0u928.jpg

Dziewczynki jestem już zupełnie, całkowicie i nieodwracalnie narzeczoną :)

sunshine, Niebieskaa, Lokokoko, karolyn, Donia12, ilae, Korcia, nutella_, lis87, Milka1991, pati87, Antonelka, Hashija, Justyna Sz, Szczęśliwa Mamusia, misKolorowy, agadana, Omon, kasieniaczek, Reni1982, stowtotka lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie, serdeczne gratulacje! :-)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko sorki ze tak wyskakuje z tekstem. Ale mam 8 letniego syna. Jest bardzo madry. E grudnia skonczyl 8 lat chodzi do 3 klasy i naprawde uczy sie rewelacyjnie. Ale do rzeczy. Pamietam jakie zycie prowadzilam przed tym jak sie dowiedzialam o ciazy i.preza gonila impreze. W piatek bylam na dancingu popilam tak ze szok. W sobote na kacu robilam test i myslalam ze wyjdzie 1 lreska a wyszły 2. No i wmawialam sobie ze to moze przez alkohol. Powtarzalam i znowu. Zaczelam prowadzić inny tryb zycia. A syn urodzil sie zdrowy jak rybka. 61 cm i waga 4200. Takze laska badz spokojna i czekaj na narodziny Filipka. Buziaczki.

Tak ogolnie to witam swiatecznie Mamusie.

I zycze.zdrowych pogodnych szczesliwych i najwspanialszych Świąt Bozego Narodzenia.

Lokokoko lubi tę wiadomość

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie moje przeogromne gratulacje.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika super, że wyskoczylas z takim tekstem :) hihi. Jestem wdzięczna.

Wanda-dziekujr. Na pewno poszukam tej książki! :**

Sallvie! :) wowowowowowowowowowoowowowowowoeoeowoeoeow!!!!!!!
    Gratuluję! Te święta Bożego Narodzenia zapadną Ci w pamięć! :)
    Przeuroczy pierścionek <3

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko spoko, dziecko moje jest urlopowe, tez wtedy pilam, palilam fajki i inne takie zielone nawet i sie nie martwie ;) wiele dziewczyn zanim sie dowiedzialo o ciazy pewnie nie jeden kieliszek czy piwo wypilo.
    Ja walcze ze soba jesli chodzi o fajki. Zaczelam normalnie jesc po pierwszym trymestrze, to zaczelo mi sie chciec palic :( czasem jak rano kawe pije to az mnie skreca, zeby wyjsc na balkon i sobie zapalic ;(
    Sallvie moje gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 19:31

sallvie, mada87 lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lepsza. Też byliśmy na urlopie i korzystałam. Dzień przed testem też popiłam. :)

ilae lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie gratulacje :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Ja walcze ze soba jesli chodzi o fajki. Zaczelam normalnie jesc po pierwszym trymestrze, to zaczelo mi sie chciec palic :( czasem jak rano kawe pije to az mnie skreca, zeby wyjsc na balkon i sobie zapalic ;(
    Nie palę ponad dwa lata, a do tej pory nie jest łatwo. Czasami mam taki okres, że sięgam po fajkę (siostra i rodzice palą), ale jeszcze nie podpaliłam. W nocy śnią mi się fajki, do sklepu wybieram sie po fajki .. :) także rozumiem.

ilae lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae to ja właśnie zielone też i to z kilka razy :-D

O fajki też mi ciężko, szczególnie że małż pali. Ale dziwne jest to że jak czuje od niego to mi strasznie smierdzi:-D ale sama mam chęć zapalić. Przyznam że jak zrobiłam test to zapaliłam z emocji. Ale od tego czasu w ogole:-D

ilae lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie serdeczne gratki !
    Bycie narzeczoną już inaczej brzmi i trochę zobowiązuje :D śliczny pierścionek, noś go z dumą :)

Dziewczyny ja się będę bać wejść na wagę we wtorek ! Chyba sobie odpuszczę żeby nie psuć sobie sylwestra. A zważę się dopiero w nowym roku ;) mój brzuch jest już ewidentnie widoczny.
    Niebieska ja już swojego nie ukryje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 20:35

Niebieskaa, sallvie lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Nie palę ponad dwa lata, a do tej pory nie jest łatwo. Czasami mam taki okres, że sięgam po fajkę (siostra i rodzice palą), ale jeszcze nie podpaliłam. W nocy śnią mi się fajki, do sklepu wybieram sie po fajki .. :) także rozumiem.

Ja paliłam jakieś 3 lata. Zaczynałam od dymka, później wyczaiłam, że jak się zaciągam, to nie czuję tego syfu w buzi :D no i paczka na tydzień przez dwa lata zmieniła się w paczkę na dzień. Pracowałam co 2 dni po 12h, w domu jak coś robiłam, to paczki mi brakowało. Sklep pod nosem, balkon, lato, nic tylko wyjść i zapalić rano do kawy ;)
    Ja rzuciłam jeszcze w sierpniu, 10. sierpnia się dowiedziałam o ciąży. Strasznie ciężko było, paliłam wiedząc, że jestem głupia i źle robię, ale na szczęście powoli przestawało mi to smakować. Jak zostawało mi 2-3 buchy z fajki, to aż mnie naciągało na wymioty jak te ostatnie razy z fajki się zaciągałam. I to jeszcze wtedy, jak dopiero co podejrzewałam ciążę :D ale I trymestr się skończył i zaczęła mi wracać ochota, zaczęły się przypominać przyzwyczajenia. Do tej pory mi się śni czasami, że palę ;) mojemu mężowi też się śni, że palę i mu o tym nie mówię :D
    Boję się i wiem, że na 99% jak skończę karmić, to wrócę do fajek. Brakuje mi tego, a moja silna wola jest niestety taka, że jej nie ma :( zwłaszcza, że mój mąż 3 miesiące po desmoxanie znów zaczyna palić i się przez to kłócimy... Bo wcale mi nie pomaga, a na dodatek później jest taki przytulaśny jak wali fajami (mi się chce palić, ale okropnie mi to śmierdzi, paradoks :))) :(

Musiałam się wygadać, nie hejtujcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 21:00

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, ja tez juz nie:D, ale czekaj na brzuszkowy challenge:) 27t0d to 5.01?;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilea hejtu nie bedzie bo to nalog i domyslam sie, ze ciezko z tego wyjsc. Najwazniejsze, ze w ciazy nie palisz.

Ja nigdy nie palilam - dwa razy w zyciu mialam papierosa w ustach na probe z koleznkami - jedna powiedziala mi, ze glupio z nim wygladam a drugi raz zapalilysmy z kolezanka dla szpanu na ulicy. Jak zobaczylysmy z daleka chlopakow to od razu wyrzucilysmy bo wstydzilysmy sie.

Osobiscie uwaZam, ze papieros nie dodaje kobiecie urody...delikatnie mowiac.....nie jest to ani ladne, ani modne, ano dobre, ani zdrowe....Mialam kiedys chlopaka ktory palil....calujac sie smierdzialo od niego.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 20:54

ilae, Niebieskaa lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae no właśnie już pisałam o tym parafoksie. Dziwne to bardzo. :-D
    Nie ma za Co cię disowac :-] haha. Ja też wiem, że wrócę do palenia i to na sto procent... Smutne ale tak bedzir:)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ