Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
IGA.G wrote:ja właśnie wybrałam dwa usztywniane, jeden minky, drugi cały bawełniany, z obu można wyjąć usztywnienie i zrobić kołderkę. dwa wystarczą?
Ja rozek mialam 1. Moja corka wogole nie chciala w nim ani lezec ani spac. Bo od razu sie denerowala i krzyczala.
Jako kolderka tez mi nie sluzyl bo moja corka pod koldra zaczela spac od 3rz i to tylko zimą.
Dlatego teraz kupie 1 rozek i 2-3 kocyki.
Koldry nie kupuje wcale bo patrzac na dzieci kolezanek to tez zadne nie chca spac pod koldra. Kilka kolderek nieuzywanych plus posciel w razie co moge dostać od kolezanek. Bo z chęcią oddadza tylko im miejsce zajmuja w szafie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 17:33
-
IGA.G wrote:ja właśnie wybrałam dwa usztywniane, jeden minky, drugi cały bawełniany, z obu można wyjąć usztywnienie i zrobić kołderkę. dwa wystarczą?Filipek - 09.03.17
-
kasieniaczek wrote:Czy muszę jakoś zgłasic się jakoś do tej położnej i podpisać jakąś deklarację wybory? Byłam tydzień temu zmienić lekarza POZ i wybrałam tez pielęgniarkę. Pytałam też o położną, bo w poprzedniej przychodni od razu wypełniałam deklarację, a tu mi odpowiedzieli, że oni z położną środowiskową nie współpracują i żeby u gina się dowiadywać. Tam też nic nie wiedzieli w tej sprawie.
W ogóle to dziewczyny mi z nieba spadacie. Co chce o coś zapytać, wchodzę, a tu akurat taki temat
A u gina nie dostałaś? Chodzisz na Sybiraków? Pielęgniarka powinna dać Ci nazwisko i nr tel. Dzwonisz do niej powiedzieć że jesteś i jak chcesz to już teraz przysługują Ci wizyty.
Ja generalnie po szpitalu zadzwoniłam do mojej u umówiłam się na wizytę. Teraztwz tak zrobię.
Mówię mi ona potrzebna głównie do ważenia dziecka. -
eforts wrote:Ja jak zwykle odstaje ale nigdy nie używałam rozka
miałam ale nie potrzebowalam
moj rozek byl ttlko uzyty przy wyjsciu ze szpitala. A potem corcia nie pozwolila juz na jego uzycie
eforts lubi tę wiadomość
-
kasieniaczek wrote:Nie tylko Ciebie oszukali. Ja cały czas chociaż C poszukuję
Z drugiej strony może nie będzie miało co wisieć po zakończeniu karmienia a i cyckiem na pewno dziecka nie przydusze
Ja nie mogłam mieć żadnej poduszki czy rogala do karmienia, bo cyc w pasie hehehe.
Te małe piersi dopiero przy mleku rosnąMoja kuzynka z niepełnego A kończyła na C/D
ilae lubi tę wiadomość
-
Aniołkowa mamo a czy będziesz jeszcze raz przed porodem prać ciuszki które teraz pierzesz w wybielaczu? Bo to dosyć ostry środek, może maluszkowi podrażnić skórkę. Nam położna kazała prać w 40 stopniach ale zawsze prasować, bo to działa antybakteryjnie.
U nas rożek się nie przydał bo synek do dziś nie znosi być owijany i przykrywany. Szeroko idziecie z wyprawkami dziewczyny, nie wiem czy w dniu porodu miałam połowę z tego co Wy terazWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:25
-
Lepiej miec cala ciaze mniejszy biust i potem chwile pomeczyc sie w trakcie karmienia z jego ciezarem i nawalem mleka
Mnie obecnie moje cycki doprowadzaja do szalu, jak po prysznicu naloze balsam i one sie przyklejaja do ciala i czuje ich pelnosc to mnie cos trafia
Zaczelam spac w topiku podtrzymujacym i oddzielajacym biust od ciala, a Maz jak widzi wyprany biustonosz to pyta sie, czy przyjechal CYRK do miasta, bo takie dwa rozlozone namioty
Rozek mialam jeden, z mozliwoscia wyciagniecia usztywnienia. Uzywalam kilka razy w szpitalu, bez szalu. Potem wlozylam do gondoli i pelnil role delikatnego otulacza, i zarazem elementu dekoracji -
eforts wrote:Ja jak zwykle odstaje ale nigdy nie używałam rozka
miałam ale nie potrzebowalam
Ja tez nie kupuje rozkow. Jakos do mnie nie przemawiajaeforts lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja myślę że od dziecka zależy mój synek uwielbiał rożki a miałam tylko dwa potem mi służyły jako podKladki jakieś jak przebieralam na dworze (wszystko może się jakoś przydać )
odnośnie kołder kochał ja do 2 roku życia jak juz spał sam w łóżku. Moja chrześnica nienawidziła rozka myślę też, że to kwestia tego ze syn urodził się w największą zimę a chrześnica latem zwyczajnie małej było goraco:).Ja rozki na szczęście jeszcze mam więc zobaczę czy mała będzie chciała czy nie :)i wanda ma rację ja przy synku dokupowalam połowę jeśli się przydało po porodzie z synem a wy juz niektóre rzeczy dawno macie oczywiście zazdroszczę.
Z rozkami jest jeszcze tak ze jak ktoś znajomy przychodził i nie miał nigdy dziecka w rękach to sama dawałam żeby główka nie leciałaczasem tak niektórym było zwyczajnie wygodniej do noszenia ale usztywnianych nie mialam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:42
Monika34 -
Jeżeli chodzi o kosmetyki dla maluszków to ja planuję tylko olej migdalowy, do kąpieli pyn pat&rub... jest naturalny
i zastanawiam się co lepsze sudocream czy bepanthen na odparenia do pupki?
A jakie polecacie chusteczki nawilżone? Alohanova bebe są podobno extta, chciałabym robić sama ale nie wiem jak xsKochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Lokokoko wrote:Jeżeli chodzi o kosmetyki dla maluszków to ja planuję tylko olej migdalowy, do kąpieli pyn pat&rub... jest naturalny
i zastanawiam się co lepsze sudocream czy bepanthen na odparenia do pupki?
A jakie polecacie chusteczki nawilżone? Alohanova bebe są podobno extta, chciałabym robić sama ale nie wiem jak xs
Kochana sudocrem nigdy profilaktycznie. On ma cynk. Sudocrem można używać na odparzenia i to cienką warstwę. Ja nigdy nie użyłam maści z cyklem, na szczęście nie miałam takiej potrzeby.
Profilaktycznie bepanthen lub każdy inna bez cynku np linomag.
Kasieniaczek, na pewno kobieta nie miała czasu. Ogólnie ona musi mieć Twój podpis że wybrałaś i zostalas pouczenia że Ci przysługuje.a kiedy skontaktujesz się z położna to już od Ciebie zalezyLokokoko lubi tę wiadomość