X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja właśnie wybrałam dwa usztywniane, jeden minky, drugi cały bawełniany, z obu można wyjąć usztywnienie i zrobić kołderkę. dwa wystarczą?

Ja rozek mialam 1. Moja corka wogole nie chciala w nim ani lezec ani spac. Bo od razu sie denerowala i krzyczala.
    Jako kolderka tez mi nie sluzyl bo moja corka pod koldra zaczela spac od 3rz i to tylko zimą.
    Dlatego teraz kupie 1 rozek i 2-3 kocyki.
    Koldry nie kupuje wcale bo patrzac na dzieci kolezanek to tez zadne nie chca spac pod koldra. Kilka kolderek nieuzywanych plus posciel w razie co moge dostać od kolezanek. Bo z chęcią oddadza tylko im miejsce zajmuja w szafie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 17:33

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:56

kahaśka lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja właśnie wybrałam dwa usztywniane, jeden minky, drugi cały bawełniany, z obu można wyjąć usztywnienie i zrobić kołderkę. dwa wystarczą?
    Myślę że tak ale doswiadczenie man jedynie z cudzymi dziecmi :p na poczatku przydatne ale np juz miesięczniaka ktory sie wyginal łatwiej mi było trzymać i karmić bez rozka

Filipek - 09.03.17 :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm zamówie, dwa w razie czego będę miała na prezent ;p mam dwie koleżanki w ciąży :)

ja z rozmiaru C skoczyłam do D więc na razie nie jest źle, w obwodzie muszę kupować już 80, wcześniej 75. zobaczymy po porodzie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Czy muszę jakoś zgłasic się jakoś do tej położnej i podpisać jakąś deklarację wybory? Byłam tydzień temu zmienić lekarza POZ i wybrałam tez pielęgniarkę. Pytałam też o położną, bo w poprzedniej przychodni od razu wypełniałam deklarację, a tu mi odpowiedzieli, że oni z położną środowiskową nie współpracują i żeby u gina się dowiadywać. Tam też nic nie wiedzieli w tej sprawie.

W ogóle to dziewczyny mi z nieba spadacie. Co chce o coś zapytać, wchodzę, a tu akurat taki temat :)

A u gina nie dostałaś? Chodzisz na Sybiraków? Pielęgniarka powinna dać Ci nazwisko i nr tel. Dzwonisz do niej powiedzieć że jesteś i jak chcesz to już teraz przysługują Ci wizyty.

Ja generalnie po szpitalu zadzwoniłam do mojej u umówiłam się na wizytę. Teraztwz tak zrobię.
    Mówię mi ona potrzebna głównie do ważenia dziecka.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle odstaje ale nigdy nie używałam rozka :) miałam ale nie potrzebowalam

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ja jak zwykle odstaje ale nigdy nie używałam rozka :) miałam ale nie potrzebowalam
    Nie odstajesz :) moj rozek byl ttlko uzyty przy wyjsciu ze szpitala. A potem corcia nie pozwolila juz na jego uzycie

eforts lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Nie tylko Ciebie oszukali. Ja cały czas chociaż C poszukuję ;D Z drugiej strony może nie będzie miało co wisieć po zakończeniu karmienia a i cyckiem na pewno dziecka nie przydusze ;)
    Coś w tym jest ;) Ja nie mogłam mieć żadnej poduszki czy rogala do karmienia, bo cyc w pasie hehehe.
    Te małe piersi dopiero przy mleku rosną ;) Moja kuzynka z niepełnego A kończyła na C/D

ilae lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo a czy będziesz jeszcze raz przed porodem prać ciuszki które teraz pierzesz w wybielaczu? Bo to dosyć ostry środek, może maluszkowi podrażnić skórkę. Nam położna kazała prać w 40 stopniach ale zawsze prasować, bo to działa antybakteryjnie.

U nas rożek się nie przydał bo synek do dziś nie znosi być owijany i przykrywany. Szeroko idziecie z wyprawkami dziewczyny, nie wiem czy w dniu porodu miałam połowę z tego co Wy teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:25

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej miec cala ciaze mniejszy biust i potem chwile pomeczyc sie w trakcie karmienia z jego ciezarem i nawalem mleka ;) Mnie obecnie moje cycki doprowadzaja do szalu, jak po prysznicu naloze balsam i one sie przyklejaja do ciala i czuje ich pelnosc to mnie cos trafia :D Zaczelam spac w topiku podtrzymujacym i oddzielajacym biust od ciala, a Maz jak widzi wyprany biustonosz to pyta sie, czy przyjechal CYRK do miasta, bo takie dwa rozlozone namioty ;)

Rozek mialam jeden, z mozliwoscia wyciagniecia usztywnienia. Uzywalam kilka razy w szpitalu, bez szalu. Potem wlozylam do gondoli i pelnil role delikatnego otulacza, i zarazem elementu dekoracji ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:

Ja tez nie kupuje rozkow. Jakos do mnie nie przemawiaja ;)

eforts lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Mam wyniki krzywej cukrowej, zerkniecie?

Glukoza na czczo - 74
    Po 1 h - 117
    Po 2 h - 96

Chyba ok?
    W czwartek mam wizytę to moja dr oceni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:38

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że od dziecka zależy mój synek uwielbiał rożki a miałam tylko dwa potem mi służyły jako podKladki jakieś jak przebieralam na dworze (wszystko może się jakoś przydać );) odnośnie kołder kochał ja do 2 roku życia jak juz spał sam w łóżku. Moja chrześnica nienawidziła rozka myślę też, że to kwestia tego ze syn urodził się w największą zimę a chrześnica latem zwyczajnie małej było goraco:).Ja rozki na szczęście jeszcze mam więc zobaczę czy mała będzie chciała czy nie :)i wanda ma rację ja przy synku dokupowalam połowę jeśli się przydało po porodzie z synem a wy juz niektóre rzeczy dawno macie oczywiście zazdroszczę.
    Z rozkami jest jeszcze tak ze jak ktoś znajomy przychodził i nie miał nigdy dziecka w rękach to sama dawałam żeby główka nie leciała :) czasem tak niektórym było zwyczajnie wygodniej do noszenia ale usztywnianych nie mialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:42

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dobre wspomnienia z rozkiem:) synek lubial a mi sluzyl jako kolderka lub taka mata np. U znajomych;) Dominik byl malutki i szybko marzl mimo lata, latwiej go bylo nosic w rozku:) teraz zpbaczymy czy brat bedzie mial te same preferencje;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o kosmetyki dla maluszków to ja planuję tylko olej migdalowy, do kąpieli pyn pat&rub... jest naturalny :) i zastanawiam się co lepsze sudocream czy bepanthen na odparenia do pupki?

A jakie polecacie chusteczki nawilżone? Alohanova bebe są podobno extta, chciałabym robić sama ale nie wiem jak xs

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    dziewczyny a jaki becik brałyście - miękki czy usztywniany?

Miekki :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lokokoko lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Jeżeli chodzi o kosmetyki dla maluszków to ja planuję tylko olej migdalowy, do kąpieli pyn pat&rub... jest naturalny :) i zastanawiam się co lepsze sudocream czy bepanthen na odparenia do pupki?

A jakie polecacie chusteczki nawilżone? Alohanova bebe są podobno extta, chciałabym robić sama ale nie wiem jak xs

Kochana sudocrem nigdy profilaktycznie. On ma cynk. Sudocrem można używać na odparzenia i to cienką warstwę. Ja nigdy nie użyłam maści z cyklem, na szczęście nie miałam takiej potrzeby.
    Profilaktycznie bepanthen lub każdy inna bez cynku np linomag.

Kasieniaczek, na pewno kobieta nie miała czasu. Ogólnie ona musi mieć Twój podpis że wybrałaś i zostalas pouczenia że Ci przysługuje.a kiedy skontaktujesz się z położna to już od Ciebie zalezy

Lokokoko lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli chodzi o nivea kupiłam tylko krem na każda pogodne podobno bardzo dobry na początek bede używała najzwyklejszego olejku kokosowego, na wszelki wypadek kupiłam Oilatum zobaczymy co sie sprawdzi.

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ