X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja właśnie wybrałam dwa usztywniane, jeden minky, drugi cały bawełniany, z obu można wyjąć usztywnienie i zrobić kołderkę. dwa wystarczą?

Ja rozek mialam 1. Moja corka wogole nie chciala w nim ani lezec ani spac. Bo od razu sie denerowala i krzyczala.
    Jako kolderka tez mi nie sluzyl bo moja corka pod koldra zaczela spac od 3rz i to tylko zimą.
    Dlatego teraz kupie 1 rozek i 2-3 kocyki.
    Koldry nie kupuje wcale bo patrzac na dzieci kolezanek to tez zadne nie chca spac pod koldra. Kilka kolderek nieuzywanych plus posciel w razie co moge dostać od kolezanek. Bo z chęcią oddadza tylko im miejsce zajmuja w szafie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 17:33

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:56

kahaśka lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja właśnie wybrałam dwa usztywniane, jeden minky, drugi cały bawełniany, z obu można wyjąć usztywnienie i zrobić kołderkę. dwa wystarczą?
    Myślę że tak ale doswiadczenie man jedynie z cudzymi dziecmi :p na poczatku przydatne ale np juz miesięczniaka ktory sie wyginal łatwiej mi było trzymać i karmić bez rozka

Filipek - 09.03.17 :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm zamówie, dwa w razie czego będę miała na prezent ;p mam dwie koleżanki w ciąży :)

ja z rozmiaru C skoczyłam do D więc na razie nie jest źle, w obwodzie muszę kupować już 80, wcześniej 75. zobaczymy po porodzie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Czy muszę jakoś zgłasic się jakoś do tej położnej i podpisać jakąś deklarację wybory? Byłam tydzień temu zmienić lekarza POZ i wybrałam tez pielęgniarkę. Pytałam też o położną, bo w poprzedniej przychodni od razu wypełniałam deklarację, a tu mi odpowiedzieli, że oni z położną środowiskową nie współpracują i żeby u gina się dowiadywać. Tam też nic nie wiedzieli w tej sprawie.

W ogóle to dziewczyny mi z nieba spadacie. Co chce o coś zapytać, wchodzę, a tu akurat taki temat :)

A u gina nie dostałaś? Chodzisz na Sybiraków? Pielęgniarka powinna dać Ci nazwisko i nr tel. Dzwonisz do niej powiedzieć że jesteś i jak chcesz to już teraz przysługują Ci wizyty.

Ja generalnie po szpitalu zadzwoniłam do mojej u umówiłam się na wizytę. Teraztwz tak zrobię.
    Mówię mi ona potrzebna głównie do ważenia dziecka.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle odstaje ale nigdy nie używałam rozka :) miałam ale nie potrzebowalam

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ja jak zwykle odstaje ale nigdy nie używałam rozka :) miałam ale nie potrzebowalam
    Nie odstajesz :) moj rozek byl ttlko uzyty przy wyjsciu ze szpitala. A potem corcia nie pozwolila juz na jego uzycie

eforts lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Nie tylko Ciebie oszukali. Ja cały czas chociaż C poszukuję ;D Z drugiej strony może nie będzie miało co wisieć po zakończeniu karmienia a i cyckiem na pewno dziecka nie przydusze ;)
    Coś w tym jest ;) Ja nie mogłam mieć żadnej poduszki czy rogala do karmienia, bo cyc w pasie hehehe.
    Te małe piersi dopiero przy mleku rosną ;) Moja kuzynka z niepełnego A kończyła na C/D

ilae lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo a czy będziesz jeszcze raz przed porodem prać ciuszki które teraz pierzesz w wybielaczu? Bo to dosyć ostry środek, może maluszkowi podrażnić skórkę. Nam położna kazała prać w 40 stopniach ale zawsze prasować, bo to działa antybakteryjnie.

U nas rożek się nie przydał bo synek do dziś nie znosi być owijany i przykrywany. Szeroko idziecie z wyprawkami dziewczyny, nie wiem czy w dniu porodu miałam połowę z tego co Wy teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:25

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej miec cala ciaze mniejszy biust i potem chwile pomeczyc sie w trakcie karmienia z jego ciezarem i nawalem mleka ;) Mnie obecnie moje cycki doprowadzaja do szalu, jak po prysznicu naloze balsam i one sie przyklejaja do ciala i czuje ich pelnosc to mnie cos trafia :D Zaczelam spac w topiku podtrzymujacym i oddzielajacym biust od ciala, a Maz jak widzi wyprany biustonosz to pyta sie, czy przyjechal CYRK do miasta, bo takie dwa rozlozone namioty ;)

Rozek mialam jeden, z mozliwoscia wyciagniecia usztywnienia. Uzywalam kilka razy w szpitalu, bez szalu. Potem wlozylam do gondoli i pelnil role delikatnego otulacza, i zarazem elementu dekoracji ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:

Ja tez nie kupuje rozkow. Jakos do mnie nie przemawiaja ;)

eforts lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Mam wyniki krzywej cukrowej, zerkniecie?

Glukoza na czczo - 74
    Po 1 h - 117
    Po 2 h - 96

Chyba ok?
    W czwartek mam wizytę to moja dr oceni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:38

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że od dziecka zależy mój synek uwielbiał rożki a miałam tylko dwa potem mi służyły jako podKladki jakieś jak przebieralam na dworze (wszystko może się jakoś przydać );) odnośnie kołder kochał ja do 2 roku życia jak juz spał sam w łóżku. Moja chrześnica nienawidziła rozka myślę też, że to kwestia tego ze syn urodził się w największą zimę a chrześnica latem zwyczajnie małej było goraco:).Ja rozki na szczęście jeszcze mam więc zobaczę czy mała będzie chciała czy nie :)i wanda ma rację ja przy synku dokupowalam połowę jeśli się przydało po porodzie z synem a wy juz niektóre rzeczy dawno macie oczywiście zazdroszczę.
    Z rozkami jest jeszcze tak ze jak ktoś znajomy przychodził i nie miał nigdy dziecka w rękach to sama dawałam żeby główka nie leciała :) czasem tak niektórym było zwyczajnie wygodniej do noszenia ale usztywnianych nie mialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:42

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dobre wspomnienia z rozkiem:) synek lubial a mi sluzyl jako kolderka lub taka mata np. U znajomych;) Dominik byl malutki i szybko marzl mimo lata, latwiej go bylo nosic w rozku:) teraz zpbaczymy czy brat bedzie mial te same preferencje;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o kosmetyki dla maluszków to ja planuję tylko olej migdalowy, do kąpieli pyn pat&rub... jest naturalny :) i zastanawiam się co lepsze sudocream czy bepanthen na odparenia do pupki?

A jakie polecacie chusteczki nawilżone? Alohanova bebe są podobno extta, chciałabym robić sama ale nie wiem jak xs

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    dziewczyny a jaki becik brałyście - miękki czy usztywniany?

Miekki :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Awf3p2.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lokokoko lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Jeżeli chodzi o kosmetyki dla maluszków to ja planuję tylko olej migdalowy, do kąpieli pyn pat&rub... jest naturalny :) i zastanawiam się co lepsze sudocream czy bepanthen na odparenia do pupki?

A jakie polecacie chusteczki nawilżone? Alohanova bebe są podobno extta, chciałabym robić sama ale nie wiem jak xs

Kochana sudocrem nigdy profilaktycznie. On ma cynk. Sudocrem można używać na odparzenia i to cienką warstwę. Ja nigdy nie użyłam maści z cyklem, na szczęście nie miałam takiej potrzeby.
    Profilaktycznie bepanthen lub każdy inna bez cynku np linomag.

Kasieniaczek, na pewno kobieta nie miała czasu. Ogólnie ona musi mieć Twój podpis że wybrałaś i zostalas pouczenia że Ci przysługuje.a kiedy skontaktujesz się z położna to już od Ciebie zalezy

Lokokoko lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli chodzi o nivea kupiłam tylko krem na każda pogodne podobno bardzo dobry na początek bede używała najzwyklejszego olejku kokosowego, na wszelki wypadek kupiłam Oilatum zobaczymy co sie sprawdzi.

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ