X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Jeżeli chodzi o kosmetyki dla maluszków to ja planuję tylko olej migdalowy, do kąpieli pyn pat&rub... jest naturalny :) i zastanawiam się co lepsze sudocream czy bepanthen na odparenia do pupki?

A jakie polecacie chusteczki nawilżone? Alohanova bebe są podobno extta, chciałabym robić sama ale nie wiem jak xs
    Najlepiej nie dopuscic do odparzen :)
    Moja Jula na szczęście nie miala odparzen.
    Profilaktycznie tez nic nie używałam bo niby im mniej chemii tym lepiej.

Co do chusteczek to na stronie srokao byly ostatnio wstawione 3 czesci recenzji. Warto sklady poczytac i wtedy wybrac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:20

Lokokoko lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Mam wyniki krzywej cukrowej, zerkniecie?

Glukoza na czczo - 74
    Po 1 h - 117
    Po 2 h - 96

Chyba ok?
    W czwartek mam wizytę to moja dr oceni.
    wyniki ok

Krucha lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rożek dopiero zaczął być używany w 3 mcu życia hehe, ale wcześniej było lato i było za ciepło. Basia go bardzo lubiła do zasypiania w dzień (ciasno) i potem już njej nogi wystawały z drugiej strony :)
    Teraz będą jeden organizować (kupię albo znów pożyczę od kuzynki)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. W piątek miałam delikatne plamienie stwierdziłam ze może to po badaniu u pani doktor. W sobotę spokój. I dziś tez bardzo delikatne. Myślę że cis przy podciągania musiałam podrażnic teraz jest już w porządku

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama - tak, mnie cały czas boli ogon i krzyż ;D Podczas siedzenia/stania nie ale jak wykonuję jakieś gwałtowniejsze ruchy, schylę się, gdzieś się szybciej obrócę na bok, wtedy zastygam ;)

Ilae - ja robię podobnie jak Pati - mięso zmielone, jajko, bułkę moczoną w mleku, czosnek, cebulę, natkę pietruszki, sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego. Formuję kulki, obtaczam w mące i podsmażam. W tym czasie przygotowuję bulion i kiedy się zagotuje wsadzam pulpety. Gotuję ok 30 minut i po tym czasie doprawiam koncentratem albo przecierem pomidorowym i gotuję jeszcze 10/15 minut ;) Można doprawić i zabielić śmietaną.

Odnośnie monitora oddechu to tak jak niedawno pisałam, kupiłam w końcu Snuza Hero. Inaczej wiem, że wisiałabym nad łóżeczkiem non stop.

Piszecie o tych położnych i ja już nic nie rozumiem. Skoro podpisałam deklarację wyboru położnej na szkole rodzenia i ona ma mi składać wizyty patronażowe to oprócz tego mam jeszcze wybrać jakaś położną? Zapytam o wszystko gina w środę.

dziewczyny na miski nie patrzcie! Samo D jeszcze nie oznacza dużych piersi, wszystko zalezy od obwodu ;D Biustonosz 70B ma dużo mniejszą miskę niż 85B :)Ja przed ciążą nosiłam 60D i uwierzcie, że to rozmiar mikroskopijny ;D W misce to wygląda tak, że 60D=65C=70B :) Teraz urosły mi do 75C chociaż patrząc na nie w życiu bym nie powiedziała, że akurat taki biustonosz będzie dobrze leżał. Ciągle są malutkie tylko pełniejsze :)

Po co moczycie ubranka dzidziusiowe w wybielaczu? Ja mam mało takich gładkich rzeczy, większość ma jakiś wzorek, który w wybielaczu by się zniszczył, poza tym nie boicie się, że podrażni to skórę dziecka? Ja zamierzam tylko wyprać i przeprasować.

Gabi - a skonsultowałaś to z lekarzem czy skończyło się na tym, że "myślisz, że jest ok?".. bo wydaje mi się, że żadne plamienie, nawet najmniejsze na tym etapie nie jest OK..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pulpetujecie dzisiaj ze jutro robie golabki w sosie pomidorowym :-)

ilae lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha piękne wyniki krzywej, cukrzycy brak :)

LOkokoko Sudokrem jest raczej tępy, nam na odparzenia nie pomagał, Bephanten lepiej się sprawdził a najlepiej Linomag. Ale każda niemowlęca pupka ma swoje preferencje, tylko tak jak już tu wspomniano, nie smaruj profilaktycznie, tylko jak pupa będzie odparzona.

Lokokoko, Krucha lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero a co to za firma? Niestety wiele firm przewozowych i transportowych nie jeździ z Pomorza. Za pakę 20 kg płaci się pocztą ok. 200 zł

Wanda, oczywiście, że wypiorę potem w proszku dla niemowlaczków. Może nawet z dwa razy :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Jeżeli chodzi o kosmetyki dla maluszków to ja planuję tylko olej migdalowy, do kąpieli pyn pat&rub... jest naturalny :) i zastanawiam się co lepsze sudocream czy bepanthen na odparenia do pupki?

A jakie polecacie chusteczki nawilżone? Alohanova bebe są podobno extta, chciałabym robić sama ale nie wiem jak xs

Bardziej bepanthen
    A jesli chodzi o sklad chusteczki nawilżane Velvet

Lokokoko lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko polecam chusteczki nawilżane z Babydream. Niebieskie, różowe albo żłte, wszystkie super.

Lokokoko, kahaśka lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to tak na przyszłość dziewczyny, nie przyda się zaraz po urodzeniu, ale kiedy będziecie rozszerzać dietę to przyda się ta strona, żeby dowiedzieć się co najbezpieczniej podać maluchowi.
    https://www.facebook.com/Czytaj-Sk%C5%82ad-1489604008030845/?fref=ts

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh. i własnie się okazało, że nie mam monitora oddechu bo Pani, od której kupiłam napisała, że starszy synek połamał zapięcie i nic nie powiedział. Zorientowała się teraz jak zajrzała do pudełka.. nie wiem czy tak było faktycznie czy po prostu ktoś zaoferował wyższą kwotę ale sama teraz nie wiem czy dalej szukac używanego czy kupić nowy za 460 zl. ehh.. a tak się cieszyłam, że kupiłam za dobrą cenę..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widac co dziecko to inaczej:/ mojemu nic aptecznego typu linomag, masc pieciornikowa, bepanthen, domowego ( maka ziemniaczana) nie pomagalo tylko sudocrem:( sklad przecietny ale nie bylo innego wyjscia. Mlody robil kupe co karmienie tj co dwie godziny nawet czesciej kleksowal:(

Co mycia lubie serie babydream albo hipp ;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu fajne omowienie

http://www.srokao.pl/p/blog-page.html#

przejrzałam wszystko i wnioski są dwa:

ALbo HIPP, albo seria z Rossmana Babydream

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:18

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    ehh. i własnie się okazało, że nie mam monitora oddechu bo Pani, od której kupiłam napisała, że starszy synek połamał zapięcie i nic nie powiedział. Zorientowała się teraz jak zajrzała do pudełka.. nie wiem czy tak było faktycznie czy po prostu ktoś zaoferował wyższą kwotę ale sama teraz nie wiem czy dalej szukac używanego czy kupić nowy za 460 zl. ehh.. a tak się cieszyłam, że kupiłam za dobrą cenę..

A ile kosztowal ten uzywany? Byl na gwarancji?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie zrobic dobry deal, wlasnie kupilam kolyske Baby Bjørn za polowe ceny, nowiutka. Babka z sasiedniego miasta sprzedaje nowa, bo (jak to nierzadko bywa u Norwegow) miala wiecej takich sprzetow.
    Takze rozwiazal sie problem w czym bedzie spac Marianka i czy jej lozeczko zmiesci sie w sypialni. Kolyska zmiesci sie na pewno:)

Antonelka, lis87, karolyn, Jagah lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitory oddechu na olx można znaleźć w nawet przystępnych cenach :)

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Nowym Roku. Dawno mnie nie było i chyba was nie nadrobię (przez prawie miesiąc zapisałyście ponad 250 stron :) ).

Milka możesz mnie dopisać na pierwszej stronie pod datą 18 kwietnia. Mąż wybrał imię dla małej - Wiktoria. Jak stwierdził, od samego początku ciąży dzielnie walczy żeby przyjść na ten świat.

Malutka rozwija się prawidłowo. Jedyne co mnie martwi - w karcie ciąży odmłodzili mi ją już o 2 tygodnie. Jutro będę się umawiać na drugie badanie echa serca.
    W środę miałam badanie krzywej cukrowej, u nas pobiera się dwie próbki jedną na czczo a drugą po 2h. Czekając na drugie pobranie krwi większość czasu przespałam. Wyniki poznam na wizycie kontrolnej w czwartek.

Czy któraś z was też odczuwa ciągły ból poniżej podbrzusza w trakcie chodzenia? Podczas siedzenia czy leżenia nic nie boli. Dzisiaj było znoście - boli tylko czasami, ale wczoraj to był jakiś koszmar. Chodziłam tylko tyle ile musiałam, mąż większość rzeczy musiał mi podawać. Denerwował się, bo sam ledwo się ruszał (jakaś choroba go dopadła).

misKolorowy, Milka1991 lubią tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mama firma nazywa sie transfer Polska i mozna wysyłać paczki na ich adres niekoniecznie do Twojej rodziny a oni pózniej przywożą paczki do Ciebie w Szwajcarii. Jesli chodzi o kremy tez kupiłam penanthen i sudocream tak na wszelki wypadek :)

Gabi byłaś u lekarza ? Chyba nawet po badaniu nie powinno byc plamien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:39

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska mówisz o kołysce Harmony z BabyBjorn? Zastanawiam się właśnie nad nią, ale cena trochę mnie zraża. Podobno jest super i do 6 miesiąca, więc może się skuszę.

p19us65gm2vs5uf6.png
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ