Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lokokoko wrote:Jeżeli chodzi o kosmetyki dla maluszków to ja planuję tylko olej migdalowy, do kąpieli pyn pat&rub... jest naturalny
i zastanawiam się co lepsze sudocream czy bepanthen na odparenia do pupki?
A jakie polecacie chusteczki nawilżone? Alohanova bebe są podobno extta, chciałabym robić sama ale nie wiem jak xs
Moja Jula na szczęście nie miala odparzen.
Profilaktycznie tez nic nie używałam bo niby im mniej chemii tym lepiej.
Co do chusteczek to na stronie srokao byly ostatnio wstawione 3 czesci recenzji. Warto sklady poczytac i wtedy wybrac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:20
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
U nas rożek dopiero zaczął być używany w 3 mcu życia hehe, ale wcześniej było lato i było za ciepło. Basia go bardzo lubiła do zasypiania w dzień (ciasno) i potem już njej nogi wystawały z drugiej strony
Teraz będą jeden organizować (kupię albo znów pożyczę od kuzynki) -
Cześć. W piątek miałam delikatne plamienie stwierdziłam ze może to po badaniu u pani doktor. W sobotę spokój. I dziś tez bardzo delikatne. Myślę że cis przy podciągania musiałam podrażnic teraz jest już w porządku
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
aniołkowa mama - tak, mnie cały czas boli ogon i krzyż
Podczas siedzenia/stania nie ale jak wykonuję jakieś gwałtowniejsze ruchy, schylę się, gdzieś się szybciej obrócę na bok, wtedy zastygam
Ilae - ja robię podobnie jak Pati - mięso zmielone, jajko, bułkę moczoną w mleku, czosnek, cebulę, natkę pietruszki, sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego. Formuję kulki, obtaczam w mące i podsmażam. W tym czasie przygotowuję bulion i kiedy się zagotuje wsadzam pulpety. Gotuję ok 30 minut i po tym czasie doprawiam koncentratem albo przecierem pomidorowym i gotuję jeszcze 10/15 minutMożna doprawić i zabielić śmietaną.
Odnośnie monitora oddechu to tak jak niedawno pisałam, kupiłam w końcu Snuza Hero. Inaczej wiem, że wisiałabym nad łóżeczkiem non stop.
Piszecie o tych położnych i ja już nic nie rozumiem. Skoro podpisałam deklarację wyboru położnej na szkole rodzenia i ona ma mi składać wizyty patronażowe to oprócz tego mam jeszcze wybrać jakaś położną? Zapytam o wszystko gina w środę.
dziewczyny na miski nie patrzcie! Samo D jeszcze nie oznacza dużych piersi, wszystko zalezy od obwoduBiustonosz 70B ma dużo mniejszą miskę niż 85B :)Ja przed ciążą nosiłam 60D i uwierzcie, że to rozmiar mikroskopijny
W misce to wygląda tak, że 60D=65C=70B
Teraz urosły mi do 75C chociaż patrząc na nie w życiu bym nie powiedziała, że akurat taki biustonosz będzie dobrze leżał. Ciągle są malutkie tylko pełniejsze
Po co moczycie ubranka dzidziusiowe w wybielaczu? Ja mam mało takich gładkich rzeczy, większość ma jakiś wzorek, który w wybielaczu by się zniszczył, poza tym nie boicie się, że podrażni to skórę dziecka? Ja zamierzam tylko wyprać i przeprasować.
Gabi - a skonsultowałaś to z lekarzem czy skończyło się na tym, że "myślisz, że jest ok?".. bo wydaje mi się, że żadne plamienie, nawet najmniejsze na tym etapie nie jest OK..
Najbliższa wizyta 15.03
-
Krucha piękne wyniki krzywej, cukrzycy brak
LOkokoko Sudokrem jest raczej tępy, nam na odparzenia nie pomagał, Bephanten lepiej się sprawdził a najlepiej Linomag. Ale każda niemowlęca pupka ma swoje preferencje, tylko tak jak już tu wspomniano, nie smaruj profilaktycznie, tylko jak pupa będzie odparzona.Lokokoko, Krucha lubią tę wiadomość
-
Vero a co to za firma? Niestety wiele firm przewozowych i transportowych nie jeździ z Pomorza. Za pakę 20 kg płaci się pocztą ok. 200 zł
Wanda, oczywiście, że wypiorę potem w proszku dla niemowlaczków. Może nawet z dwa razyCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Lokokoko wrote:Jeżeli chodzi o kosmetyki dla maluszków to ja planuję tylko olej migdalowy, do kąpieli pyn pat&rub... jest naturalny
i zastanawiam się co lepsze sudocream czy bepanthen na odparenia do pupki?
A jakie polecacie chusteczki nawilżone? Alohanova bebe są podobno extta, chciałabym robić sama ale nie wiem jak xs
Bardziej bepanthen
A jesli chodzi o sklad chusteczki nawilżane Velvet
Lokokoko lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
a to tak na przyszłość dziewczyny, nie przyda się zaraz po urodzeniu, ale kiedy będziecie rozszerzać dietę to przyda się ta strona, żeby dowiedzieć się co najbezpieczniej podać maluchowi.
https://www.facebook.com/Czytaj-Sk%C5%82ad-1489604008030845/?fref=ts -
ehh. i własnie się okazało, że nie mam monitora oddechu bo Pani, od której kupiłam napisała, że starszy synek połamał zapięcie i nic nie powiedział. Zorientowała się teraz jak zajrzała do pudełka.. nie wiem czy tak było faktycznie czy po prostu ktoś zaoferował wyższą kwotę ale sama teraz nie wiem czy dalej szukac używanego czy kupić nowy za 460 zl. ehh.. a tak się cieszyłam, że kupiłam za dobrą cenę..
Najbliższa wizyta 15.03
-
Jak widac co dziecko to inaczej:/ mojemu nic aptecznego typu linomag, masc pieciornikowa, bepanthen, domowego ( maka ziemniaczana) nie pomagalo tylko sudocrem:( sklad przecietny ale nie bylo innego wyjscia. Mlody robil kupe co karmienie tj co dwie godziny nawet czesciej kleksowal:(
Co mycia lubie serie babydream albo hipp -
Różowy_Kordonek wrote:ehh. i własnie się okazało, że nie mam monitora oddechu bo Pani, od której kupiłam napisała, że starszy synek połamał zapięcie i nic nie powiedział. Zorientowała się teraz jak zajrzała do pudełka.. nie wiem czy tak było faktycznie czy po prostu ktoś zaoferował wyższą kwotę ale sama teraz nie wiem czy dalej szukac używanego czy kupić nowy za 460 zl. ehh.. a tak się cieszyłam, że kupiłam za dobrą cenę..
A ile kosztowal ten uzywany? Byl na gwarancji?7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Lubie zrobic dobry deal, wlasnie kupilam kolyske Baby Bjørn za polowe ceny, nowiutka. Babka z sasiedniego miasta sprzedaje nowa, bo (jak to nierzadko bywa u Norwegow) miala wiecej takich sprzetow.
Takze rozwiazal sie problem w czym bedzie spac Marianka i czy jej lozeczko zmiesci sie w sypialni. Kolyska zmiesci sie na pewno:)Antonelka, lis87, karolyn, Jagah lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Witam się w Nowym Roku. Dawno mnie nie było i chyba was nie nadrobię (przez prawie miesiąc zapisałyście ponad 250 stron
).
Milka możesz mnie dopisać na pierwszej stronie pod datą 18 kwietnia. Mąż wybrał imię dla małej - Wiktoria. Jak stwierdził, od samego początku ciąży dzielnie walczy żeby przyjść na ten świat.
Malutka rozwija się prawidłowo. Jedyne co mnie martwi - w karcie ciąży odmłodzili mi ją już o 2 tygodnie. Jutro będę się umawiać na drugie badanie echa serca.
W środę miałam badanie krzywej cukrowej, u nas pobiera się dwie próbki jedną na czczo a drugą po 2h. Czekając na drugie pobranie krwi większość czasu przespałam. Wyniki poznam na wizycie kontrolnej w czwartek.
Czy któraś z was też odczuwa ciągły ból poniżej podbrzusza w trakcie chodzenia? Podczas siedzenia czy leżenia nic nie boli. Dzisiaj było znoście - boli tylko czasami, ale wczoraj to był jakiś koszmar. Chodziłam tylko tyle ile musiałam, mąż większość rzeczy musiał mi podawać. Denerwował się, bo sam ledwo się ruszał (jakaś choroba go dopadła).
misKolorowy, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Aniołkowa mama firma nazywa sie transfer Polska i mozna wysyłać paczki na ich adres niekoniecznie do Twojej rodziny a oni pózniej przywożą paczki do Ciebie w Szwajcarii. Jesli chodzi o kremy tez kupiłam penanthen i sudocream tak na wszelki wypadek
Gabi byłaś u lekarza ? Chyba nawet po badaniu nie powinno byc plamienWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:39
17.03.2017Sofia