Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marsylia rozumiem
Myślałam, że może mąż zmienił zdanie, ale jeszcze jest trochę czasu aby oswoić się z sytuacją
Wspominałam Wam jakiś czas temu, że zamówiłam cienki bambusowy kocyk. Dzisiaj dotarł i w zasadzie będzie świetny na otulacz zwłaszcza, ze jest taki uciągliwy, elastycznyZrobiłam zdjęcie gdyby kogoś interesowała wielkość.
Pierwsze zdjęcie z lampą a drugie bez, dlatego różnica w kolorach
Czekam na kolejne pakiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 16:55
mamaaniołków3, Teklaa, Jagah, Omon lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
nick nieaktualnyAnnak my w sklepie rozważalismy BeYou Elit lub Bliss a wyszliśmy z modelem Fun
Te 3 modele najbardziej mi się podobały.
W moim otoczeniu niestety też nie mam koleżanek w ciąży ani z małymi dziećmi. Nawet u mnie w rodzinie nie ma malutkich dzieci. Jestem jak najbardziej za integracją jak juz dzieciaczki będą na świecieTeraz musze leżeć, wiec urlop macierzyński zamierzam wykorzystać najlepiej jak się da
Antonelkaja prawdopodobnie będę rodzic na Karowej ze względu na to, że Synek może potrzebować transfuzji krwi po urodzeniu i tam zajmuja sie glownie ciazami powiklanymi. Na Karowej mam też lekarza prowadzącego ciążę. Jak zaszłam w ciążę to myślałam, że będę rodzic na Żelaznej, ale teraz to raczej Żelazna odpada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 16:57
-
Vero, swietny pomysl z pilatesem, zapewne maluszek lezy na macie a Ty cwiczysz, co? moje kolezanki z Wro chodza na rozne zajecia fitnessowe wlasnie z maluchami. U mnie w miescie takich cudow nie ma, ale bede chodzic na zajecia plywania dla maluszkow.
Aniolkowa, dzisiaj polozna zbadala mi mocz i infekcji nie mam, mialam tylko cos na szyjce macicy, ale jestem juz po leczeniu antybiotykiem. Ja niestety lub stety nieszczegolnie sie czegos boje. Oczywiscie slucham lekarza, poloznej... a oni nie zakazuja basenu. Marze o snowboardzie i biegowkach, ale to odpada, glownie przez clexane i acard...wole unikac sytuacji, gdzie mogloby dojsc do wypadku..chociaz odpukac nigdy w zyciu nie mialam takich sytuacji. Bardzo polecam Ci basen, mialam kilka lat temu rozne bole kregoslupa i basen wyleczyl mi wszystko.
Teklaa, tak wlasnie czulam..taki ciagnacy bol, tzn, nie bol, ale takie dziwne odczucie jakbym miala za malo skory na brzuchu haha Jak weszlam do wody i poplynelam to czulam niemalze kazda czesc kregoslupa i bol w kosci ogonowej...jakby mi sie kregoslup rozpadal i do tego sztywnosc w rekach...brr nieprzyjemne. Ale minelo...wspaniale czuje sie teraz po basenie, cialo jest jakby rozciagniete i rozruszane. Mysle, ze to z powodu ciazy i rosnacego brzucha, ale ja nie szukam usprawiedliwien ciazowych:P, mysle ze to glownie przez to, ze przez ostatni prawie miesiac mniej sie ruszalam. I spacery...oj tak...jutro odwiedze meza w pracy i mysle, ze pojde na pieszo.
Pojde jeszcze na joge, zobaczymy czy mi sie spodoba, bylam tylko raz w zyciu na jodze.Teklaa, aniołkowa mama lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
kasieniaczek wrote:No właśnie wczoraj była taka taktyka. Byle nie panikowac. Chociaż jeszcze 10-15 minut skurczy i byłabym na IP. Mam do niej 5 minut piechotą, więc też brałam na to poprawkę. Najbardziej i chyba najszybciej pomogła kąpiel i podlewanie brzucha wodą.
Dzielna z Ciebie dziewczynaale plusem jest że masz IP blisko
rozumiem że teraz kąpiel w takiej sytuacji to ok sprawa? to w I trym były niewskazane co nie?
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Bo to zależy od temperatury wody. Ja wywoływałam poród w szpitalu i zalecono mi gorące prysznice na rozruszanie skurczów. I w sumie zadziałało:) Ale były naprawdę ciepłe.
Ciepła kąpiel - pewnie chodzi o to, że ddziała relaksująco i zmniejsza skurcze, mam rację, kasianiaczek>?
-
Niebieskaa - tak to z pewnością ciąża inny punkt ciężkości, mięśnie zastane itp. nie czuję tego jak normalnie chodzę, a w basenie inaczej takie spięcie, ale dzięki wodzie relaxuję/wyciągam się, odpoczywam dlatego stwierdziłam że to odpowiednia forma ruchu dla nas zwłaszcza że ciągle łapię się na tym że garbię się, a po basenie aż chcę się prostować
do tego mąż ze mną chodzi i już planujemy z małym dreptać
jutro pewnie pójdziemy na basen i nie mogę doczekać się kiedy popływam żabką
W ogóle dziewczyny od 2 dni zauważyłam, że nie czuję brzucha nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi, ciążył mi przez jakiś czas, a teraz tak dziwnie sprawdzam czy jest nie wiem czy to dlatego że II trym i czuję się pod koniec naprawdę fajnie, czy może to ten basen/nordic walking i mięśnie się obudziły?
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Niebieska ja ćwiczę z Angeliką Pióro, ma na YT pokaźny zestaw ćwiczeń dla kobiet w ciąży, jestem bardzo zadowolona z Jej treningów
A ja jutro wizytuję ! jupii
A potem jadę do h&m bo obecne staniki z fiszbinami tak mnie piją że szok. Na stronce widziałam fajne modele dla mamusiek, niby sportowe ale nie do końca...Ma któraś z Was takie ?
IIi z ciekawości zmierzyłam dziś swój obwód brzucha, chyba nie jest źle bo 88cm
Tekla ja też uwielbiam basen ale przeraźliwie boję się infekcji...mam do tego skłonność niestety, więc unikam takich miejsc jak ogniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 18:04
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki dziewczynki.
Muszę iść na wcześniejszą wizyte . i to wcale nie ze wzgledu na glukozę bo ta jest okej.
Na czczo mam 89 a po 2h mam 111 (u mnie pobiera się tylko 2 razy podczas badania) ale ze wzgledu na mocz.
Mam wykryte bakterie w moczu ... Morfologia też jest w sumie okej ..
Kurde no widziałam że jak zrobię siku to jest taki jakby biały osad ale no nie myślałam że coś może być nie tak. Jutro albo pojutrze jadę do lekarza zapytać się co robić w tej sytuacji.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
uff no ja skonczylam liste niby duzo a jednak nie duzo
ale daruje sobie dodatkowe rzeczy chociaz przydalaby sie nam chustka bawelniana jeszcze.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b371b982e089.jpg
sallvie pewnie dostaniesz anytbiotyk , bakteria musi byc leczona ja tez mialam dostalam antybiotyk döa kobiet w ciazy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 18:18
17.03.2017Sofia
-
Ka też już mam skierowanie na badanie glukozy -na razie mi się nie spieszy
No i rzecz najważniejsza - kupiłam wózek
Po przeczytaniu forum wózkomania na gazeie miałam swoje typy ale na żywo to była całkiem inna bajka. Oboje zakochaliśmy się w bugaboo cameleon 3. Wzięliśmy z błękitną budką i do tego różne akcesoria. Zachwyciła mnie też jasno szara budka letnia! Już się nie mogę doczekać! Z większych inwestycji to jeszcze fotelik. Chciałabym kiddy evoluna, jedyny w którym dziecko może podróżować leżąc. Ale to chyba w przyszłym miesiącu. Niech czas leci jak najszybciej!
Mateuszek w poniedziałek ważył prawie 700g - rośnie chłopak! Łożysko bez zmian, niestety. Najważniejsze, że nic złego się nie dzieje ....i do przodu!Jagah, Vero, Peg, Antonelka, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Wiem jutro idę odebrać wyniki i w piątek zaraz do lekarza !
mam jeszcze ślad leukocytów wrr...
Mam nadzieje że znajdzie w piątek dla mnie czas jak nie na NFZ to prywatnieale jak prywatnie to mu nie daruje żeby USG mi nie zrobił i płci nie podejrzal haha
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Vero- super lista, az bezwstydnie porownam ze swoim asortymentem
Oto moje perelkowe zdobycze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10d523f07d55.jpg * * * https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b88d271fa8fb.jpgVero, ilae, pati87, Omon, IGA.G, She Wolf, Kjopa3 lubią tę wiadomość