Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ilae -
Trzymam kciuki za Ciebie, aby Ci się udało, choc wiem, ze to trudne :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 19:51
Milka1991, kahaśka, Antonelka, Kjopa3, niania.ogg, pati87 lubią tę wiadomość
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
nick nieaktualny
-
Milka1991 wrote:Ja mam drastycznie niskiego proga więc muszę brać dupka. Zapomniałam dziś dorzucić do pakietu i sprawdzić czy nie za niski . Mam nadzieję, że jest w miarę ok. Myślicie żeby zbadać ? Nie mam plamień ani specjalnych bóli brzucha
-
tak czytam o tych Waszych lekach i się zastanawiam czy też czegoś nie powinnam brać...to moja pierwsza ciąża bardoz wyczekana i nie chciałabym niemiłej niespodzianki ale lekarz wczoraj o żadnych lekach nie wspominał. biorę tylko mamadha premium i euthyrox 112. Moje dolegliwości dzisiaj jakby ustały, nie mam też takich zachcianek jak piszecie...raczej bym powiedziała, że spadek apetytu wręcz. No i kawa mi przestała smakować więc przeważnie wypijam co najwyżej pół kubka.
Lis87 kciuki żeby wszystko było dobrze
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
Sandrita86 spokojnie
jeszcze będziesz miała czas na dziwne zachcianki i objawy. Każdy organizm jest inny i inaczej przechodzi:P pamiętam ile razy mój mąż w nocy jechał do całodobowego po COŚ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 14:46
-
Ja dupka dostałam jak już ciąży nie było i mam wrażenie jakby to nie był skutek uboczny a zatrucie i organizm z całej siły chciał się tego pozbyć. Brałam go przez raptem 3 dni i od wzięcia pierwszej tabletki już wymiotowałam. Może jak mój organizm będzie potrzebował progesteronu to i reakcja na dupka będzie inna? W każdym razie bez potrzeby go nie chcę brać. A w kolejnych ciążach po poronieniach chyba zazwyczaj go przepisują profilaktycznie.
Sandrita ja też nie mam apetytu na nic. Przez kilka ostatnich dni miałam tak, że byłam głodna, ale na nic nie miałam ochoty. A dziś tylko bułkę słodką poskubałam. O kawie się nie wypowiem, bo nigdy jej nie lubiłam, więc i nie piję. -
Chciałam Wam podziękować za wszelkie rady w sprawie przeziębienia
o imbirze nie pomyślałam, o herbatce z lipy
kuruje się i z dnia na dzień jest coraz lepiej
Teklaa, pati87 lubią tę wiadomość
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
[/ur
-
Mam jeszcze pytanie podobne do Sandrity, ale w sprawie suplementów a nie leków
ja na razie lykam tylko kwas foliowy, a Wy piszecie o różnych wotainach czy kwasach DHA.. Ja pierwsza wizytę u Gienka umówiłam dzis - mam ją 1 września i stad moje pytanie - czy suplementy te bierzecie na własna reke czy dostalyscie takie zalecenia od swoich lekarzy?
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
[/ur
-
Ja też nie piję kawy, żadnej. Nigdy w życiu nie wypiłam nawet pół, alkoholu i energetyków też nie lubię. Co do zwolnienia też się zastanawiam. Ja pracuję w terenie więc pogoda i ciężko z toaletą. Jak dam zaświadczenie to będą mogli zmienić mi stanowisko ale nie będzie nikomu na rękę bo za dużo osób na tym samym stanowisku też nie może być. Od poniedziałku mam urlop i 2 września wizytę jak będzie serduszko to się zastanowie wtedy. Rok temu piszłam szybko na zwolnienie i serduszka nie zobaczyłam więc teraz się boję.
-
Itania mi gin mówił, że mogę jeszcze przed ciążą łykać prenatal uno. Nie kupiłam. Teraz od razu po becie byłam u endokrynolog bo wiedziłam, że zwiększy mi dawkę. Kazała brać wit.D, jod i kwas oczywiście. To samo jest w prenatalu.
-
Itania, mój się mnie zapytał czy coś biorę. Jak mu powiedziałam, że tylko kwas foliowy to kazał coś kupić. Konkretnie nic nie reklamował
Kupiłam co było w promocji w aptece. Z badań nie wyszły mi żadne niedobory np.elektrolitow. Dodatkowo biorę witD, ale ją biorę zawsze. Później sobie ją oznaczę, bo Basia miała strasznie duże ciemiączko i nie zrośnięty do końca szew pomiedzy kośćmi czaszki. Pediatra stwierdził, że to z niedoboru witD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 15:10
-
Nutella ja wszystkie dolegliwości i niedogodności przyjmuje z otwartymi ramionami
wolę to niż nic i niepokój czy maleństwo tam nadal jest...
Omon to u mnie podobnie, że jem trochę pod przymusem ale sa momenty, ze głód mnie straszny nachodzi i szybko mijamdłości w sumie do wczoraj miałam a dzisiaj ustały.
mam jeszcze pytania w trudnym temacie poronień i pustych pęcherzyków - czy są jakiekolwiek obawy, ze coś złego zaczyna się dziać? czy faktycznie po 12 tygodniu można odetchnąć? ja do wczorajszego usg martwiłam się ciążą pozamaciczna ale na szczęście ten scenariusz się nie sprawdził więc teraz bym chciała się zahibernować na kolejne 6-7 tygodni żeby pierwszy trymestr minął...
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
Ryzyko jest zawsze, że coś będzie nie tak, ale nie ma co myśleć przez całą ciążę co będzie. To niezdrowe dla mamy i dzidziusia. Niby do 12 tygodnia najwięcej przypadków poronien. Powiem ci na moim przykładzie. W pierwszej ciąży minął 12 tydzień- czekałam do 2 usg polowkowego, potem do dwudziestego ktoregos tygodnia- kiedy dziecko ma szanse na przeżycie przy użyciu sprzętu, później do 34, bo już są szanse ze moze samo oddychac... itd. Cały czas czekałam na coś i się bałam. Mam nadzieję, że teraz będzie spokojniej.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość