Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pati87 wrote:widze ze duzo z was bierze jod, czy jod mozna kupic bez dodatku innych suplementow?
tak można, np. Kelp tylko nie pytałam jeszcze gina czy można go brać w ciąży, na opakowaniu jest napisane przeciwwskazania: kobiety w ciąży, matki karmiące.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:tak można, np. Kelp tylko nie pytałam jeszcze gina czy można go brać w ciąży, na opakowaniu jest napisane przeciwwskazania: kobiety w ciąży, matki karmiące.
-
Antonelka wrote:Teklaa do bety nie odniose sie po normy sa dosc szerokie ale lapiesz sie w 5-6 tydzien i tak masz na suwaczku.
Co do TSH chyba warto skonsultowac - ja jakas super doswiadoczona w endokrynolgii nie jestem ale wg mojej endo tsh w ciazy nie powinno byc powyzej 2. Jak to ma sie norm, ktore masz wskazane to nie wiem.
Dziękuję za odpowiedź, postaram się znaleźć termin, tylko ma to być ginekolog-endokrynolog, czy wystarczy endokrynolog? nigdy nie byłam u takiego lekarza nie kierowano mnie TSH z lutego było 2,07, a FT4 16,32 to jak zaczęłam planować starania, lekarz pierwszego kontaktu wypisałam mi m.in. takie badania
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
ilae wrote:Dziewczyny, beta z 10. sierpnia 150, 12. sierpnia 401. Dziś nie wytrzymałam i zrobiłam i mam wynik 3149. Co myślicie? Bliźniaków raczej nie podejrzewac, nie?
Nie wiem jakie są normy na bliźniakiale jak tak bardzo chcesz to Ci życzę
wzrasta bardzo dobrze
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Uffff.... dziewczyny, ale piszecie dużo stron. Ciężko mi jest Was nadrobić, bo w pracy raczej średnio mam czas, czasem wejdę, ale jak już przeczytam kilka postów to muszę pilnie coś zrobić, a to spotkanie i takie to rozbite czytanie
w drodze powrotnej w autobusie pracowniczym mam 40 min to czytam, ehehe ale to i tak mi nie starcza czasu aby wszystkie strony przewertować - dopiero w domu dokańczam
Mam nadzieję, że jak już będę na l4 to będę stałą bywalczynią forum i może więcej się poudzielam.
She, Lis - trzymajcie się Kochane, wierzę cały czas, że Wasze Kropusie zostaną z Wami na kolejne 8 miesięcy
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te, które jeszcze będą dziś
Ja gin jutro a w piątek USG - nie mogę się doczekać!!!zoya84 lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
niania.ogg wrote:Nie, nie, zostaje na macierzyńskim. Dużo kombinacji a niewiele bym zyskała, bo to tylko 3 miesiące bym miała 100 % płatne, bo te miesiące macierzyńskiego i tak by przepadły, tak? A ty jak zrobisz?
jedyny plus to 100% , a nie 80%. A gdyby coś się złego stało, to powrotu na macierzynskie nie ma. Ja jeszcze u lekarza nawet nie byłam, także... nie myślałam o tym. Ale raczej ryzykować nie będę
-
Teklaa ja bym tsh skonsultowala.
Co do moich badan. W pierwszej ciazy nie robilam zadnych dodatkowych badan ale nie bylo tez zadnych problemow.
4 lata pozniej problem z zajsciem w ciaze i mega nietrgularne cykle. Okszalo sir ze mam problem z tarczyca i niski progesteron.
Moj endo chcialby tsh miec na poziomie 1-1.5.
W zeszlym tyg plamilam a ze jedna ciaze jux poronilam to dostalam luteine.
Przepraszam za bledy, pisze z tel -
Dziewczyny ale wystarczy endokrynolog czy ginekolog endokrynolog? mam fajnego ginekologa i nie chciałabym chodzić razy dwa...
sy__la wrote:na ciążę mnogą to podobno beta wzrasta znacznie szybciej - tak jak przy 1 Dzieciątku podwaja się co drugi dzień, tak przy większej ilości wynosi znacznie więcej
-
Hej.
Też brak mi cZasu żeby Was nadrobić. Postaram się dziś wieczorem.
Chciałam tylko na szybko zapytać jaki powinien być prawidłowy wynik TSH na tarczyce? Jak kuzynka była u mnie mówiła że za wysoki i może dlatego mam zagożoną ciążę a dziś lekarz powiedział że jest dobry wynik. Kilka dni przed zajściem w ciążę wynosił 4,09. W piątek powtarzam wyniki. Doradźcie prosze bo sama nie wiem już co myśleć -
Karolczyk wrote:Czołem Kobietki!
Nie było mnie sporo, bo zaniemogłam totalnie. Spanie i spanie. Podczytywałam Was wieczorami, ale zasypiałam z telefonem w ręce, ku uciesze mojego męża, który miał ubaw po pachy
Taśka- mam to samo! Spałam dzisiaj od 12-15, a dalej chętnie ucięłabym sobie kolejną drzemkę... I kompletny odrzut od jedzenia wieczorami. Tyle dobrego, że nie wcinam na noc:)
Ojejku- człowiek prześpi więcej niż zazwyczaj, a tu taka niespodzianka!!! Jestem super szczęśliwa, trzymam kciuki i same dobre myśli w głowie!
She, Lis- dbajcie o siebie dziewczyny! Trzymam kciuki najmocniej!
Już przebieram nogami na piątkową wizytę. Nie mogę się doczekać, ale stresuję się niesamowicie, że coś pójdzie nie po myśli.. Każda z nas pewnie to przeżywa, więc w grupie raźniej. Oby każdy kolejny dzień przynosił dobre wieści!
Widzę, że na forum zaczął się mój ulubiony temat- prawo jazdy:D Kurs robiłam dwa razy, zdawałam pięć razyPonoć jeżdżę nieźle, ale stres na egzaminie mnie zjadał. Poza tym nie umiem parkować
Chciałam spróbować właśnie teraz, bo przydałby się ten papier. Mieszkam prawie na końcu miasta, komunikacja taka sobie, jak to będzie z dzidziulą?
Karolczyk, ja Ci powiem, ze prawko przy dziecku/dzieciach bardzo się przydajeja mam prawko od 15! Lat, ale zaraz po jego zrobieniu nie jeździłam, bo zwyczajnie nie miałam czym (na kurs wyslal mnie tata, miał mi sprezentować cos taniego i małego, czym mogłabym jezdzic, ale jakos nie wyszło;), i przez wieeele lat miałam opory i lek przed ty, by usiąść za kierownicą. Gdy corka byla mala czułam się troche uwięziona w domu, mąż wiecznie w pracy wiec bylam "skazana" na komunikację miejską chcąc wyskoczyć na zakupy, do parku czy na spotkanie z koleżankami. Dopiero trzy lata temu się przemogłam, pokonałam lęki i dziś śmigam i nie wyobrażam sobie byc bez auta
i sie cieszę, ze z tym maluchem będę mogla śmigać"po świecie"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 19:53
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
hej dziewczyny, też nie mam czasu na nadrobienie was, niedługo odbieramy mieszkanie i zaczęły się przygotowania na ostatni guzik. od 1 wracam do pracy więc jeżdzę i ogarniam co moge. na szczęści brzuch mnie boli mniej
ale sobota i powniedziałek już miałam łzy w oczach i chciałam na izbę jechać tak mnie ciągnęło, ale wzięłam no spę i zasnęłam. będzie dobrze
She i Lis trzymam za was kciuki!Teklaa lubi tę wiadomość
-
Teklaa ja wybralam endo gina zeby z kazdego kroku leczenia nie musiec konsultowac z 2 specjalistami. Przez to tez moj lekarz prowadzacy nawet nie wie jeszcze ze jestem w ciazy, planuje sie z nim zobaczyc na pocz wrzesnia. Do tego czasu jestem pod czujnym okiem gin endokrynologa bo moja tarczyca plata figle.
-
Co do tarczycy - moje tsh w ciąży skoczyła do 2, zawsze było to 0,6.
Endo dzis profilaktycznie dała pół tabletki jodu i pół euthyroxu.
Na zimne dmuchać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 19:13
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
nick nieaktualnyKarolczyk Ja też miałam w ten Wtorek pójść do dentystki, ale nie poszłam bo myślałam że mam opryszczkę , a tu zwykły pryszcz :p , jest takie znieczulenie dokładnie nie wiem jakie , najlepiej jak wspomnisz o tym danemu dentyście , że jesteś w ciąży , może wcześniej do gin zadzwoń i się poradź , mi w mojej 4 ciąży gin powiedziała , że jak najbardziej można leczyć zęby , tylko dentysta musi być poinformowany o tym że w ciąży się jest , ja będę w Piątek i zapytam się też mojego gina o dentystę
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 19:11