X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo można? A jak ze znieczuleniem w ciazy u stomatologa?

Kurczę ja nawet przed ciaza miałam TSH 2,07 niby w normie ale wnioskuje że lepiej pójść do endo ps. non stop przetłuszczające się włosy mają tu jakiś związek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 19:21

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa jest znieczulenie miejscowe i nie grozi dziecku nic :) oni mają też specjalne . Mozna zeby leczyc, nawet usuwać. Problem jest przy kanalowce, bo nie mozna zdjecia zrobic

Szczęśliwa Mamusia, Teklaa lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Teklaa jest znieczulenie miejscowe i nie grozi dziecku nic :) oni mają też specjalne . Mozna zeby leczyc, nawet usuwać. Problem jest przy kanalowce, bo nie mozna zdjecia zrobic

Super wieści miałam odezwać sie po ślubie na kolejne leczenie i oczywiscie zapomniałam chciałam pytać sie gina i tez zapomniałam dzięki za info lece czym prędzej :)

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I lepiej w ciąży zadbać o zęby i na bieżąco robić, bo nieleczone zęby mogą być przyczyną komplikacji u dziecka.
    A i ten kto nie wie : większość zabiegów u dentysty jest DARMOWA w ciąży na NFZ ! W tym kanałowka :)

mimo że jestem 8 miesięcy po porodzie nadal mam problemy z zębami po ciąży i karmieniu. Ciagle się psują. Dlatego warto dbać. Chodzę prawie co 2 tygodnie do dentysty :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 19:35

Szczęśliwa Mamusia, Rita1371 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Zależy czy jedno czy wielojajowa. Koleżance przy jednojajowej rosła normalnie

Ja byłam w ciąży bliźniaczej jednojajowej i moja beta rosła tez normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co jeszcze w głowie zostało że szkoły to wizyta u stomatologa kobiet ciężarnych jest nie tylko bezpieczna ale i tez konieczna. Znaczne zmiany zachodzą w jamie ustnej. Jesteśmy narażone na większą próchnicę, choroby przyzębia, dziąseł itp. Co do znieczulenia w gabinecie stomatologiczny mają różne typy. Dla kobiet w ciąży stosuje się znieczulenia pozbawione środków obkurczających naczynia krwionośne. I tak jak wyżej nutella napisała problem pojawia się gdy do leczenia potrzebne jest rtg zęba, ale jeśli wybierzemy się za wczasu może nie będzie konieczne żadne ,, drastyczne '' leczenie :D
    Niestety nie wiem jak to się odnosi do 1 trymestru. W każdym bądź razie przy wizycie od razu należy wspomnieć o ciąży i wtedy będzie wszystko dostosowane ;)

Szczęśliwa Mamusia, wolfik25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ Łączę się z Tobą z zębami i włosami, od mojego ostatniego porodu minęły 4 lata i ja nadal do dentystki chodzę , mam strasznie wrażliwe dziąsła ledwo je umyję i już krew leci nie to że bardzo , ale przeważnie tak jest że ledwo dotknę i już , o włosach już nie wspomnę straszne mam te włosy , aż wstyd na wesele iść . Powiem wam że plecy mnie bolą tak od czasu do czasu ale dziś to już masakra na chylić się nie mogę , odkurzyć też nie bo zaraz bolą , muszę z ginem to skonsultować bo to przesada , wcześniej tak plecy mnie nie bolały .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 19:49

• Magni Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie przechwaliłam brak objawów. Dziś całe popołudnie mnie muli i co chwilę przysypiam. do mojej pierwszej wizyty jeszcze 13 dni :(( oszaleję chyba. I ten egzamin przede mną. Doła przez to wszystko łapię.

She, lis dziewczyny będzie dobrze!! na pewno!

Anja.. strasznie mi przykro :( Wszystkiego dobrego

Witajcie nowe dziewczyny!

A co do prawka, to róbcie dziewczyny. Niesamowita niezależność, zakupy, konieczność przemieszczenia się z dzieckiem, gdy pogoda nie sprzyja.. nie wyobrażam sobie nie mieć. Stres wiadomo, ale dziewczyny bronią magisterek, przechodzą przez różne egzaminy, Wy też sobie poradzicie. Ja to w ramach bycia w ciąży i L4 i potem macierzyńskiego zamierzam zapisać się na kurs językowy. Nie lubię tak bezczynnie siedzieć.A obecnie nie mam czasu na swój rozwój. Praca na dwa etaty plus prowadzenie domu pochłania cały mój czas.

niania.ogg lubi tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leczenia zębów, to w poprzedniej ciąży miałam borowania i kanałówkę. Wszystko ok, tylko bez rtg. I tak jak już któraś z Was pisała pamiętajcie, że leczenie stomatologiczne dla kobiet w ciąży jest bezpłatne.

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    o włosach już nie wspomnę straszne mam te włosy , aż wstyd na wesele iść .
    Przed ciąża używałam biotebal, a teraz nie mogę. Masz jakieś sposoby jak walczyć z tym żeby "wyglądały"? Suche, wypadają... a w dodatku nie przepadam za domowymi plukankami i innymi specyfikami. Wolę gotowce :D

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po wizycie. Wiem tyle, że ciąża pojedyncza i żywa. Jednak nie mam żadnego wydruku ani nic nie widziałam, bo kiepsko było widać :/ Podobno pełny pęcherz, ale ja nie mogłam się wysikać :/
    Jutro mam podjechać do szpitala, bo ma dyżur i będziemy jeszcze raz próbować. Zestresowałam się, czy oby wszystko w porządku

pati87, Rita1371, niania.ogg, Teklaa, Agga, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Przed ciąża używałam biotebal, a teraz nie mogę. Masz jakieś sposoby jak walczyć z tym żeby "wyglądały"? Suche, wypadają... a w dodatku nie przepadam za domowymi plukankami i innymi specyfikami. Wolę gotowce :D
    Ja uzywam szampon long 4 lashes i dermena do wlosow wypadajacych i pomagaja mi.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ! Tego jeszcze nie próbowałam :) long 4 lashes o ile się nie mylę jest też dobry na rzęsy i podobno bardzo dobry. Więc może z włosami zdziała cuda :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka na pewno wszystko w porządku, jutro nam przekażesz super wieści ;)

a ja dziś miałam dość parszywy dzień, mam nadzieję, że jutrzejszy będzie lepszy. Mam zamiar iść do lasu na spacer, może jakiegoś grzyba znajdę, trochę powietrza świeżego złapię :P i właśnie zastanawiam się jakie zajęcie sobie znaleźć na okres ciąży, myślałam o podyplomówce, ale zrezygnowałam, bo jak urodzę to na pewno nie będę mieć ani czasu ani ochoty żeby się uczyć i pisać pracę...może właśnie jakiś kurs językowy przez neta ? taki kupny. co myślicie?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maż właśnie wcina śledzie i oliwki ,jak ten zapach mnie drażni blehh chyba on ma jakieś ciążowe zachcianki :)

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie plamienie ciagle trwa nie jest duze ale jest udało mi sie do polskiej kliniki zapisac na niedziele dopiero na godzine 20.20 martwie sie choc nie mam strasznych bóli brzucha czuje ze cos tam sie dzieje ale mnie nie boli hmm

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • niania.ogg Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, uważaj na kleszcze. Ja byłam w 7 miesiącu w lesie, na nie cała godzinę, tylko po ścieżkach dreptalam, a osiem ich na sobie przywleklam. Najadlam się wtedy strachu, bo wiadomo, niunia

Kahaska, oj wez, nie panikuj jak pierworodka ;p żart, co by nie było ;) jutro za fatyge zazycz sobie dużo zdjęć i jakość ma byc przednia ( jedno do wglądu dla ciotek)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 21:39

Milka1991, kahaśka, vitae13 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • sunshine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia mnie tez bola plecy. Masakra.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    dziewczyny u mnie plamienie ciagle trwa nie jest duze ale jest udało mi sie do polskiej kliniki zapisac na niedziele dopiero na godzine 20.20 martwie sie choc nie mam strasznych bóli brzucha czuje ze cos tam sie dzieje ale mnie nie boli hmm

Masz możliwość pozostania w domu do niedzieli? Leż jak najwięcej. Odpoczywaj.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady odnośnie dentysty, w piątek ginekolog to jeszcze dopytam się co i jak.

Ja dzisiaj też dzień parszywka. Bolą mnie plecy z takim ciągnięciem do pośladka. A do tego skurcze, takie nagłe, ale mam wrazenjd, że to przez wzdęcia i gazy. Tak czy siak, humor nie jest najlepszy:(

Oby na tej piątkowej wizycie wszystko poszło dobrze.

8p3ougpjhoxgctvx.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ