X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze paln porodu jeśli chcecie mogą spisać :)

Reni1982, Teklaa lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c1863fb01fc5a22cmed.jpg
    No to my ;)

Kjopa3, Taśka22, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, Korcia, Teklaa, karolyn, Jagah, pati87, Omon, misKolorowy, Donia12, nutella_ lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Mnie sie podobaja chusty, ale nie potrafie sie przekonac. Kilka razy mialam probnie zawiazana i ciagle asekuracyjnie podpieralam plecy dziecka, z obawy ze cos sie poluzuje i malenstwo spadnie. To zapewne kwestia przyzwyczajenia, ale to chyba siedzi w mojej glowie :P
    Ja mam w planie zaprosićpania doradczynie chustową, czy tam trenerkę :D żeby nauczyła mnie poprawnie wiązać, kupiłam trzy przepięknej urody chusty i nie ma bata, dziedzic musi się przekonać ;)

Milka1991, Jagah lubią tę wiadomość

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Nie znalazłam informacji, ale od jakiego wieku można dziecko nosić w takim nosidle Mei Tai albo w tych ergonomicznych? Czy dla noworodka dedykowane są tylko chusty czy są jakieś alternatywy? Kusi mnie chusta ale przeraża jej wiązanie..

Teklaa może jestem niedouczona ale jak dla mnie hemoglobina nie ma kompletnie nic wspólnego z cukrem..
    Szczerze? Dwóch fizjoterapeutow powiedziało ze do 3 miesiąca nic.. a potem co kto woli w rozsądnej dawce czyli maks godzina dziennie.. ja nosiłam w tuli kolo 4 miesiąca..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Vero Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku dobra takytka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 11:46

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

niebieska bardzo mi się podoba ten szaro różowy kombinezon. jaki wzięłaś rozmiar ? myślisz że ten 4-6 miesięcy będzie dobry na jesień ?
    https://pl.aliexpress.com/item/2016-Autumn-Winter-Lovely-Baby-Girls-Floral-long-sleeve-Romper-Jumpsuit-Hat-Home-Outfits-Set-Clothes/32755193607.html?spm=2114.13010308.0.0.AxI8QK

u mnie waga też jakby stanęła w miejscu, a jak już idzie do przodu to bardzo powoli, i super, niech tak zostanie, a reszta kg idzie już w malutką ;)

Iga w mojej SR też mówili żeby na karteczce spisać te najważniejsze info w razie szybkiej akcji, później przysiądę i to od razu załatwię :)
    ja dziś mam ostatnie zajęcia w SR, ma być pielęgnacja niemowlaka, super, ciekawe czy mój m się zaangażuje ;)

zbieram się zaraz na zakupy, bo nie mam dla małej nic w rozmiarze 56 ! a coś by wypadało mieć :D

aniołkowa mama, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA chętnie poczytam jak wygląda plan porodu :)
    Ja ze swojej poloznej nie jestem zadowolona:/

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zaraz Was nadrobię, chciałabym Was prosić o szybka rade, który kolor leżaczka wybrać bo nie mogę sie zdecydować a oba sa dostępne na aukcji a bardzo ciezko dostać wlasnie w tym kolorze

http://www.fotosik.pl/zdjecie/89f1597b2712bcae

http://www.fotosik.pl/zdjecie/65830130c7306b5a

Pierwszy jest beżowy z szarym jerseyem a drugi różowy z szarym jerseyem. Z jednej strony podoba mi sie różowy ale chciałam odchodzić od tych różowych cukierkowatych rzeczy. Juz i tak mam kocyk pudrowy róż ten Color Stories i pare innych gadżetów w różu. Bedzie dziewczynka a mieszkanie mam szaro czarno białe :D normalnie problemy trzeciego świata :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 11:34

kahaśka lubi tę wiadomość

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze podzielę się z Wami 1 wątpliwością bo chyba jestem jakaś bardzo dziwna. Mimo, że lekarz pokazywał, sprawdzał wiele razy itp. ja w 100% nie wierzę w określenie płci :D Jestem jakaś dziwna? Boję się, że będzie jakiś psikus i zamiast dziewczynki wyjdzie chłopiec :P A mała wciąż nawet imienia nie ma... Prawdopodobnie Emilka lub ALicja no ale nie wiemy na 100%, może przez te moje wątpliwości co do płci :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny przeglądnełam mój koszyk Aliexpress i powyrzucalam od tych sprzedawców co mają bardzo mało opinie albo nie mają żadnych i dodałam inne rżyczy ale zwracając Już uwagę na sprzedającego:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi zamawiała któraś z Was coś ze stronki http://slodkisen.com.pl?
    Zamówienie złożyłam 14 (sobota) i od razu zrobiłam przelew, 18(środa) napisali, że dostali pieniądze i od tego czasu cisza. Wybrałam opcje paczkę piorytetową więc powinno już dawno być.
    Poza tym na stonie jest numer do nich, jak próbowałam zadzwonić to od razu włączyła się poczta głosowa i komunikat że nie d się już nagrać żadnej wiadomości z powodu braku miejsca. Zaczynam się tym niepokoić kupiłam koszule i szlafrok do szpitala, na razie ich nie potrzebuje ale wolałabym, żeby leżały awaryjnie wyprane w szafie.

Jestem z Wami cały czas, choć ostatnio tylko czytam. Mój maluch w poniedziałek na wizycie 27+1 ważył 1100g, czyli wyprzedza o 5 dni :) mam nadzieje, że nie będzie w takim tempie rósł bo potem będzie gorzej przy porodzie.
    Aniołkowa nawet nie wiesz jak CI zazdroszczę, że Twoja waga stanęła w miejscu. Moja idzie do przodu w takim tempie, że aż wstyd. Mam nadzieje,że też niedługo przystopuje.

Miałam kupić szumisia tego z mackami ale po poście któreś z Was weszłam na stronę ZAZU i kupiłam DEXA i jestem bardzo zadowolona, wygląd o niebo ładniejszy, bardzo miły w dotyku, dodatkowo ma melodyjki i bicie serca i co mi się też spodobało to to, że można go uruchomić poprzez potrzęsienie nim, bo wciskanie tych guziczków jest według mnie za głośne w przypadku gdy nie chcemy maluch całkiem rozbudzić

8p3ogywlikdf22k2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Jeszcze podzielę się z Wami 1 wątpliwością bo chyba jestem jakaś bardzo dziwna. Mimo, że lekarz pokazywał, sprawdzał wiele razy itp. ja w 100% nie wierzę w określenie płci :D Jestem jakaś dziwna? Boję się, że będzie jakiś psikus i zamiast dziewczynki wyjdzie chłopiec :P A mała wciąż nawet imienia nie ma... Prawdopodobnie Emilka lub ALicja no ale nie wiemy na 100%, może przez te moje wątpliwości co do płci :D

ja dopiero w ten wtorek widziałam na własne oczy :) wcześniej lekarz mówił, że chyba dziewczynka, później, że na pewno dziewczynka. ale ja nie widziałam płci. ostatnio go zapytałam czy to przypadkiem nie siurdaczek (jakieś zwidy miałam), to pokazał mi w pełnej okazałości dziewczyneczkę i przełączył na 3d :) już nie mam wątpliwości :) niby wyprawka dla dziewczynki kompletowana od początku prawie, ale na każdym usg czekałam czy psikusa nie będzie

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni nie ma sprawy, spiszę plan jak ogarnę obiad i z grubsza mieszkanie :)

dziewczyny, czy wy też macie taki apetyt duży??? ja zjem śniadania a za godzinę głodna jestem. a waga ciągle w górę... no ale przecież nie będę się głodzić. staram się unikać pustych kalorii, jeść warzywa, owoce

Reni1982 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga ja wogole nie mam apetytu nie wiem czmeu nic moglabym nie jesc

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od początku ciąży mam dobry apetyt, nie miałam mdłości itp. ale nie odbijało się to, aż tak na wadze...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi zamawiała któraś z Was coś ze stronki http://slodkisen.com.pl?
    Zamówienie złożyłam 14 (sobota) i od razu zrobiłam przelew, 18(środa) napisali, że dostali pieniądze i od tego czasu cisza. Wybrałam opcje paczkę piorytetową więc powinno już dawno być.
    Poza tym na stonie jest numer do nich, jak próbowałam zadzwonić to od razu włączyła się poczta głosowa i komunikat że nie d się już nagrać żadnej wiadomości z powodu braku miejsca. Zaczynam się tym niepokoić kupiłam koszule i szlafrok do szpitala, na razie ich nie potrzebuje ale wolałabym, żeby leżały awaryjnie wyprane w szafie.

Ja robiłam u nich zakupy i z całego serca NIE polecam. Rzeczy zamówiłam 22.11.2016, a na początku tego tygodnia dopiero odzyskałam pieniądze po tym, jak wysłałam do nich pismo z wezwaniem do oddania należności. Na wysyłkę czekałam bardzo długo, nagle dostałam dziwnego sms, że paczka zaginęła na poczcie, ale oni wyślą jeszcze raz. Nic nie wysłali. Na pierwszego maila kierownik sklepu odpisał, potem cisza. Dopiero ten ostatni mail zadziałał. Ale co najlepsze... Koniec końców zamówiłam koszule na allegro u użytkownika DOLCE_SONNO. Po zapłaceniu, kiedy przyszedł mi mail od sprzedającego okazało się, że to jest ta sama firma co slodkisen. Ciekawa jestem, kiedy i czy doczekam się przesyłki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 12:08

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:

Ja robiłam u nich zakupy i z całego serca NIE polecam. Rzeczy zamówiłam 22.11.2016, a na początku tego tygodnia dopiero odzyskałam pieniądze po tym, jak wysłałam do nich pismo z wezwaniem do oddania należności. Na wysyłkę czekałam bardzo długo, nagle dostałam dziwnego sms, że paczka zaginęła na poczcie, ale oni wyślą jeszcze raz. Nic nie wysłali. Na pierwszego maila kierownik sklepu odpisał, potem cisza. Dopiero ten ostatni mail zadziałał. Ale co najlepsze... Koniec końców zamówiłam koszule na allegro u użytkownika DOLCE_SONNO. Po zapłaceniu, kiedy przyszedł mi mail od sprzedającego okazało się, że to jest ta sama firma co slodkisen. Ciekawa jestem, kiedy i czy doczekam się przesyłki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 12:10

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zamawiałam z Dolce Sonno ale z allegro i wszystko jest w porządku, co prawda paczka szła trochę bo ponad tydzień, czy około dwóch, ale wszystko jest

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Czytam, że wiele z Was ma Instagrama...Co Wy na to, żeby się dodać ? Chętnie zobaczę Wasze fotki, wyprawki, potem maleństwa jak się urodzą. Jak macie ochotę to dajcie znać. To podam do siebie namiary.

Chetnie :-)
    Ja to agata_karola na IG :-)

Taśka22 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama Ja mam podobnie po perypetiach z USG w trzeciej ciąży , mam sceptyczne podejście co do płci , nie powiedział mój Pan gin że na 100% córka tylko że widzi zarys warg sromowych , ja widziałam tylko trzy kropki , już teraz uważam że jak wół będzie widać o ile pokaże co tam skrywa ;-) , coś czuję że się przekręciła główką w dół i da się podejrzeć ile to można tak się ukrywać , mąż mówi , że na złość będzie się ukrywała i dopiero przekonamy się jak się urodzi :-P .

IGA.G Jak ostatnio bylam na wizycie to ważyłam 78 kg a tak aż się nie objadam raz na jakis czas jedziemy na fasfood, jem dużo owoców , warzyw , serków , dużo soków pije małego co nie co i nie wiem od czego tak duzo ważę chyba Ania tyle waży teraz to aż strach się ważyć :-P .

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ