X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam wczoraj do koszyka kilka rzeczy na aliexpress ale cały czas bije się z myślami,boje się o jakość.wiem że to wszystko zależy od sprzedawcy ale jak sobie przypomne raz kupiłam jeansy chińskie za 50 zl to pamiętam że pomimo regularnego prania walily cały czas na kilometr jakąś sztucznoscia:)))a z drugiej strony też ciuszki wyglądają jak ślicznie,dziewczyny doradzcie coś:)warto?zadowolone jesteście?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Czytalam wiele dobrych opinii, Korciu! moj typ to ergobaby 360, jaki masz model? od jakiego wieku malenstwa uzywalas nosidelko?

e042a4fc468d1d6dmed.jpg
    Ja mam takie. Używałam mniej więcej od 5-6 mca

Niebieskaa lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:11

Awf3p2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Pewnie dobrze wyrazilas sie ale ja jak przeczytalam skrzydelka i cybex to skojarzylam to z fotelikiem samochodowym.
    To w zakresie nosidelek nie doradze bo nie robilam duzej analizy. My kupujemy babybjorn - wybieral moj m wiec niech ma :-)
    Wydaje mi sie, ze dwa nosidla to sporo bo tez nie masz pewnosci czy Maluszek polubi.
    Moze zrezygnuj z cybex skoro masz juz w prezencie a jak bedzie cos nie tak to wybierzesz inny model lub wrocisz to cybexa.
    Kochana szczerze odradzam babybjorn no to wisiadlo a nie nosidlo. Dobre formy to Tula np. Mei tai jest super alternatywa dla chust. A chustę no cóż trzeba dobrze umieć wiązać by nie szkodzila a umie to niestety niewiele mam. Ja mam Tule ale nie wiem czy nie wymienię właśnie na mei tai.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 09:41

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondzorno ;)

aniolkowa mama- nie przejmuj sie waga, mam podobnie ;) Wazenie mam w kazdy czwartek, w zeszlym tyg. przytylam 600g, w obecnym 100g ;) Moze to po prostu skoki rozwojowo-masowe u dziecka? :P

Mnie sie podobaja chusty, ale nie potrafie sie przekonac. Kilka razy mialam probnie zawiazana i ciagle asekuracyjnie podpieralam plecy dziecka, z obawy ze cos sie poluzuje i malenstwo spadnie. To zapewne kwestia przyzwyczajenia, ale to chyba siedzi w mojej glowie :P

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja mam taką chustę:
    http://littlefrog.shop/product-pol-3821-Chusta-tkana-Little-Frog-Bambusowy-Sugilit-4-6-m.html
    Co do chusty koleżanka mówiła, że pierwszy raz wiązała ponad 2 godziny. Cwiczyła na... Szumisiu :P ale jak już jej się udało to kolejne razy szło szybko i była baaardzo zadowolona. A ja... póki nie spróbuję to się nie przekonam ale bardzo podoba mi się noszenie w chuście

Co do nosidła to chyba zobaczę po pierwsze jak się będzie sprawować chusta, po drugie jak sobie będziemy radzić z wózkiem w moim mieście. Nas po jakimś czasie pewnie czeka kupno takiego jakby plecaka z nosidłem, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi :D W góry.

Aniu, Kasieniaczku, no u mnie właśnie waga rosła super ekspresowo wcześniej... Teraz nic. Ale tak się zastanawiam czy powodem może być to, że teraz jakby się "mniej boję", więcej sprzątam, gotuje, chodzę, do tego czasem robię za nianię.
    A jak u innych waga? dalej ekspresowo tyjecie? Myślałam, że teraz będe bardziej rosnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 09:48

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka - ja nigdy nie kupowalam na ali express ale mialam " przyjemnosc " dostac kilka chinskich rzeczy z allegro... i te odradzam.

np poduszke chmurke.. prosto z Chin masakra, wszystko pewnie zalezy od szczescia ale chyby wole doplacic i miec na dluzej niz zaplaci prawie nic i miec na raz, a poduszka chmurka bedzie prezenten dla psa znajomych ktory uwielbia podusie :)

Aniolkowa wiem wiem wlasnie plecak moze pozniej tez bedzie :), ja chust sie panicznie boje, wiec chyba zostane przy moich nosidelkach, bo chcemy w gory juz pojechac wczesnie dosyc .

Co do wagi ja nie skacze gwaltownie w gore, raczej stabilnie teraz przybieram albo nie, czasem mam 0.5 kg mnej czasem wiecej, obecnie mam 7 kg na plusie wiec mam nadzieje ze nie bedzie wiecej niz do 12 kg do konca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 09:54

AniaStaraczka85 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas a dlaczego wisiadlo?
    Na pewno jak bedziemy kupowac to pojedziemy z dzieckiem do sklepu i zobaczymy jaka pierwsza reakcja. Jak bedzie wrzask to raczej nie kupimy a jak bedzie ok to tak ale zaciekawila mnie Twoja opinia.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Bobas a dlaczego wisiadlo?
    Na pewno jak bedziemy kupowac to pojedziemy z dzieckiem do sklepu i zobaczymy jaka pierwsza reakcja. Jak bedzie wrzask to raczej nie kupimy a jak bedzie ok to tak ale zaciekawila mnie Twoja opinia.
    To nawet nie moje określenie. Zaraz postaram Ci się wysłać link do podsumowania. Ogólnie ono jest za wąskie i dziecko nie odwodzi nóżek tylko one wiszą. Poza tym te zdjęcia gdzie dziecko jest trzymane przodem niejednego rehabilitabta by wstrząsnęły..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero umarłam ze śmiechu z tym psem:)))))

Vero lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Wrzuciłam wczoraj do koszyka kilka rzeczy na aliexpress ale cały czas bije się z myślami,boje się o jakość.wiem że to wszystko zależy od sprzedawcy ale jak sobie przypomne raz kupiłam jeansy chińskie za 50 zl to pamiętam że pomimo regularnego prania walily cały czas na kilometr jakąś sztucznoscia:)))a z drugiej strony też ciuszki wyglądają jak ślicznie,dziewczyny doradzcie coś:)warto?zadowolone jesteście?

Aniu oto kilka moich ciuszkow z ali, z ktorych jestem bardzo zadowolona. Niektore ciuszki maja wiekszy rozmiar.

https://pl.aliexpress.com/item/2015-Autumn-Newborn-Baby-Rompers-Clothing-Baby-Boys-Clothes-Tie-Tentleman-Bow-Leisure-Toddler-One-pieces/32564352821.html?spm=2114.13010608.0.0.kTwlTU

https://pl.aliexpress.com/item/newborn-little-Kids-boys-clothes-set-Baby-boy-clothes-fashion-toddler-baby-clothing-toddler-bebe-set/32689693989.html?spm=2114.13010608.0.0.kTwlTU

https://pl.aliexpress.com/item/Clothes-newborn-baby-cotton-one-piece-thick-hooded-baby-warm-in-autumn-and-winter-clothes-romper/32528646776.html?spm=2114.13010608.0.0.28GSQY

https://pl.aliexpress.com/item/2016-Newborn-Baby-Rompers-Cotton-Long-Sleeve-Clothing-for-Newborn-Baby-Boy-Girl-Clothes-Costume-Winter/32574106132.html?spm=2114.13010608.0.0.28GSQY

https://pl.aliexpress.com/item/Newborn-Winter-Rompers-2015-Cute-Toddler-Baby-Girl-Boy-Bear-Jumpers-Rompers-Playsuit-Outfits-Clothes-0/32548133048.html?spm=2114.13010608.0.0.28GSQY

Nic tym ciuszkom nie dolega, nie smierdza, jakosc dobra, nie rozpoznalabym, ktore ciuszki z ali, a ktore z hmu czy cubusa czy innej sieciowki, gdyby ktos mi pokazal 3 rozne ubranka.

ilae lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam do aliexpress siię odnieść. Aniu, to na pewno zależy co kupujesz i od kogo. Dziewczyny tutaj polecały zerkać na grupy na FB gdzie ludzie recenzują zakupy od konkretnych sprzedających (np. Aliexpress Polska albo Aliexpress.com dla dzieci), ze zdjęciami na żywo. Tez pod aukcjami często są opinie z realnymi zdjęciami kupujących. Ja na razie zamówiłam trochę rzeczy. Póki co dostałam tylko 3 więc żadnym znawcą nie jestem. Z 2 jestem zadowolona, z ostatniej mniej ale faktycznie ten sprzedający nie miał za wiele opinii, następnym razem od takiego nie wezmę :)

Ładne ciuszki Niebieska!! Szkoda, że bardziej dla chłopców ale z 1 skorzystam :P A kombinezon może na zimę.. na teraz już mam :D Jak wychodzą rozmiarowo kombinezon z 3 i rampers z 4 linka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 10:04

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczne te ciuszki ale ja po wczrajszych wynikach to boje sie wyprawke robic:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, proszę poczekaj na opinię lekarza co...? Tak jak na morfologię nie patrzy się w ciąży z normalnymi normami tak samo na inne rzeczy...To jest coś o dimerach z pierwszej lepszej strony na którą weszłam w tym temacie "D-dimery z reguły wzrastają w 3 trymestrze". Po to robi się te kontrole żeby ewentualnie zmienić coś w leczeniu.. Ja ostatnio miałam badane baaaardzo dawno temu ale na razie (odpukać) nic złego się nie dzieje.

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama ja przytyłam 3 kg. Ostatnio pytałam lekarza czy to nie za mało i powiedział, że nie ma powodu do niepokoju bo dziecko dobrze się rozwija :-) dziś rano ważyłam się i schudłam 0,5 kg...

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Zapomniałam do aliexpress siię odnieść. Aniu, to na pewno zależy co kupujesz i od kogo. Dziewczyny tutaj polecały zerkać na grupy na FB gdzie ludzie recenzują zakupy od konkretnych sprzedających (np. Aliexpress Polska albo Aliexpress.com dla dzieci), ze zdjęciami na żywo. Tez pod aukcjami często są opinie z realnymi zdjęciami kupujących. Ja na razie zamówiłam trochę rzeczy. Póki co dostałam tylko 3 więc żadnym znawcą nie jestem. Z 2 jestem zadowolona, z ostatniej mniej ale faktycznie ten sprzedający nie miał za wiele opinii, następnym razem od takiego nie wezmę :)

Ładne ciuszki Niebieska!! Szkoda, że bardziej dla chłopców ale z 1 skorzystam :P A kombinezon może na zimę.. na teraz już mam :D Jak wychodzą rozmiarowo kombinezon z 3 i rampers z 4 linka?

Aniolkowa, akurat te ubranka kupilam mniejsze, pewnie na 62 (kupilam 0-3m) i troszke wiecej, bynajmniej do takiej "kupki" ja zaliczylam. Jakosc bardzo dobra.
    hahaha no widzisz. kwestia gustu, moja Mala bedzie nosic i spodnice tiulowa i ubranka "dla chlopcow". Juz ja widze..jak podrosnie np. w koszulce nirvany i poszarpanych dzinach, miodzio!:D

annak, aniołkowa mama, misKolorowy, ilae lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska śliczne te ubranka,może poszukam czegoś u tych sprzedawców też i zamówię albo to co mam w koszyku po prostu przeglądne tych sprzedawców

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    kwestia gustu, moja Mala bedzie nosic i spodnice tiulowa i ubranka "dla chlopcow". Juz ja widze..jak podrosnie np. w koszulce nirvany i poszarpanych dzinach, miodzio!:D

Hahaha, jakbym siebie czytala kiedys! A tymczasem moja Diabolina to mala dama, dzisiaj np. kazala sobie zaczesac wlosy w kucyk, ubrala moje(!) dlugie i zielone kolczyki plus zapachowa szminka ochronna na usta :D A dziura w spodniach, mokra bluzka albo brudna twarz? Nie ma opcji, zaraz sie przebiera, suszy, pielegnuje, ot.. taki uroczy charakterek Lwicy ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa spokojnie z waga. Ja od początku ciąży mam 8 kg,z czego 4 przytyłam przez ostatni miesiąc. W dziewczynkami miałam tak samo. Potem już bardo mało przytyłam. Może akurat Ty masz teraz okres stabilizacji wagi.

Co do chust i nosideł. Niestety nie każde dziecko je lubi. Moja starsza córka nie lubila, wpadala w szal jak była w chuscie. Ale ona nie lubila być sciskana,otulana. Młodsza zaś uwielbiala,dlatego po chuscie kupiłam nosidlo.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peg ja mam zawsze 0.5 mniej lub wiecej czasem nawet 1 kg :) takze nic sie nie martw spadki i wzrosty lekarka wczoraj powiedziala ze sa normalne. Jednego dnia ruszasz sie wiecej , inaczej jesz inaczej sie " wyprozniasz " itd.

Peg lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ