Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pati87 wrote:Monika 34
Tez mam mthfr c677t heterozygota.
Ile acardu bierzesz?
I ile metylowanego kwasu foliowego?
Ja acard 75mg a kwas 3.4mg
75mg rano o 9 a fraxi o 21:)
metylofolian biore 800ug i 800uq jest w itaminach femibion natal 1 ktore biore czyli 1, 6 na dobe biore b6p-5-p forma metylowana tez na mutacje biore 25mg i b12 metykobalina tez metylowane na mutacje 1mg na dobe ale to zwykle witaminy maja wyrownac homocysteine ale i tak mam w normie bo bym nie mogla sie starac jakbym miala powyzej 10 a mialam 6,9
duzo kwasu bierzesz a jaka masz homocysteine? bo te witaminy tylko dla wyrownania sa homocysteiny:)
aha biore 2x1 lutka i 2x1 dupka i colostrum zapomnialam o tym:)
Monika34 -
Szczęśliwa Mamusia wrote:Monika34 Mi też zbliża się ten smutny przełom 9 tc
, to będzie najgorszy dla mnie tc wtedy zaczęłam plamić , i naszemu maleństwu serduszko przestało bić
.
przecyztalam chyba wszystkie publikacje i ksiazki na temat poronien moja wiedza jest taka, że jak zacyzna gin cos gadac toja juz wiem co mowi co powie i czy sie zna ..
niechce za duzo pisac na temat poronien bo wam tego nie potrzeba kochane:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 11:03
Szczęśliwa Mamusia, sy__la lubią tę wiadomość
Monika34 -
Milka a dziękuję że pytasz z mama ostatnio super się dogaduje. Az dziwne??? Ale troszczy się o mnie z ojcem dużo przy dzieciakach pomagają. Po prostu tak zareagowała bo się martwiła. Teraz z rozmowy z nią wynika że pyta co i jak z moim facetem ma żal do niego że zostawia mnie z ztym sama. Ja teraz tak źle się czuje ogólnie jestem niskocisnieniowcem.maloplytkowosc a on woli siedzieć tam
Milka1991 lubi tę wiadomość
[img][/img]
-
Monika34 wrote:75mg rano o 9 a fraxi o 21:)
metylofolian biore 800ug i 800uq jest w itaminach femibion natal 1 ktore biore czyli 1, 6 na dobe biore b6p-5-p forma metylowana tez na mutacje biore 25mg i b12 metykobalina tez metylowane na mutacje 1mg na dobe ale to zwykle witaminy maja wyrownac homocysteine ale i tak mam w normie bo bym nie mogla sie starac jakbym miala powyzej 10 a mialam 6,9
duzo kwasu bierzesz a jaka masz homocysteine? bo te witaminy tylko dla wyrownania sa homocysteiny:)
aha biore 2x1 lutka i 2x1 dupka i colostrum zapomnialam o tym:)
Tez biore metylowane b6 i b12 tylko mniejsze dawki bo nie wiem jakie w ciazy sa bezpieczne dawki metylowane tych witamin? Te dawki metylowanych b6 i b12 co bierzesz sa bezpieczne w ciazy ktos ci je zalecil?
Bo ja mam neurovits co ma p5p 17mg i metylokobalaminy 1000mcg czyli 1mg. Tylko biore co 2 dxien cwierc tabletki.
A ja biore tylko kwas metylowany nie mieszany z syntetycznym 1mg 5mthf i 2.4mg metyfolian wapnia. Przy mthfr metyfolatu powinno sie brac od 1 do 5mg. U mnie byla wada cewy nerwowej dlatego biore wiecej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 11:17
-
Hej jestem na urlopie, więc nie daje rady was na bieżąco czytać, ale zajrzałam na pierwszą stronę i mamy już tyle serduszek GRATULUJE kochane
mam nadzieje, że my również po powrocie zobaczymy nasze małe
dziś dopadły mnie czarne myśli, że może brak objawów oznacza coś złego, w sumie tylko czasami mam mdłości (odkąd biorę luteinę), a po za tym nic, ani piersi nie bolą... ehh muszę odgonić te myśli i wierzyć, że misiaczek zdrowo rośnie..!
-
Monika34 wrote:dobre bierzesz dawki ja mam takie zalecenia od genetyczki i zatwierdzone przez malinowsiego:) wiec biore
Tak mysle moze zaczne lepiej brac wieksza dawke tych b6 i b12 bo wychodzi ze biore ok 4mg p5p i 0.25 mg metylokobalaminy i to co 2 dzien.
Ja niestety na ostatniej wizycie u genetyka zapomnialam sie spytac o bezpieczne dawki w ciazy.
Bo przed ciąża bralam cala tabletke codziennie.
A teraz biore kilka razy mniejsze dawki od ciebie i to co 2 dzien. Tak mysle ze chyba zaczne brac te cwierc tabletki ale codziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 11:25
-
Hej.
Jak czytam Wasze problemy z ciążami to strasznie mi przykroaż mi wstyd że ja byłam załamana jak dowiedziałam się o tej ciąży. Bardzo mocno trzymam kciuki żebyście za kilka miesięcy tuliły swoje bobaski
Pati gratuluję ślubuteż pamiętam mój byłam w ciąży z młodszym synem choć mieliśmy małe wesele było cudownie
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Ja mdłości żadnych nie mam ale może dlatego że biorę też leki które działają przeciwwymiotnie. Tylko piersi bolą i kręgosłup. W pierwszej ciąży rano wymiotowałam ale za to później się świetnie czułam chodziłam na długie spacery w drugiej tylko lekkie mdłości ale za to rwa kulszowa i później pod koniec ledwo się kulałam.
Dziś mam mega lenia. Nic mi się nie chce a jeszcze obiad i łazienkę muszę umyć. Wolę jednak jak chodziłam do pracy łatwiej wszystko ogarnąć a tak śpię do 10 i potem nie umiem nadążyćpati87 lubi tę wiadomość
-
O Gabi to i za Ciebie kciuki
pati ale będzie szał, ładnie to wymyśliłaś, pięknie piękniei dziewczynki jako druhny...
angie musisz być cierpliwa, pewnie Twój facet też to na jakiś swój sposób przeżywa i może potrzebuje czasu żeby się ogarnąć...no mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie, bo na pewno potrzebujesz jakiegoś pocieszacza
miskolorowy rośnie rośnie, wypoczywaj i ciesz się brakiem objawów
pati87, misKolorowy lubią tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Co on ma w skaldzie poza DHA? Napiszesz?
KwasDHA800mg Jod200µg Kwasfoliowy400µg WitaminaD350µg(2000j.m.) Magnez200mg
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
atat wrote:Dziewczyny, wczoraj byłam na usg.
Jest krwiak i na macicy i dostalismy zakaz współżycia.
Lekarka nie mowila jakby to bylo cos powaznego, tylko tak na wszelki wypadek.
Czy ten krwiak to coś poważnego?Donia12 wrote:Było 897 jest 2292. Uffff. Progesteron 13.5 - to dobrze czy źle czy jak? Bo kompletnie się na tym nie znam, a wizyta dopiero 31 sierpnia
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Kochane nie wierze!
Jest pieknie bijace serduszko, dzidzius ma 2,5mm
Szczęśliwa Mamusia, Indiana_dzika, Mika3006, Gosia1989, atat, ojejku, pati87, Omon, Donia12, Malunia, slodka100, sandrita86, Niebieskaa, kahaśka, macduska, Milka1991, niania.ogg, vitae13, Peg, lis87, nutella_, Antonelka, Kjopa3, Monika34, sy__la, misKolorowy lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualny
-
She Wolf wrote:Kochane nie wierze!
Jest pieknie bijace serduszko, dzidzius ma 2,5mm
Ja też mam krwiaka. Tylko z leżeniem mam problem bo mąż pracuje a jeszcze dwojka dzieci i zwierzaki ale nie mam żadnych plamien i krwawienia więc go chyba dobry znak...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 12:17
-
Cześć dziewczyny!
Ale Nas tu już dużo! Gratuluje wszystkim bardzo!
Ja dziś o 14 wizyta i idziemy razem z narzeczonym bo bardzo mu zależy żeby zobaczyć
Nie mam serca, żeby go nie zabrać ze sobą
Dziś 7t4d. Mam nadzieję, że posłuchamy serduszka
Trzymajcie kciuki! :*pati87, Omon, Milka1991, nutella_ lubią tę wiadomość