X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Wg info które dostałam przed porodem jest 600 a potem do 2 tygodni po-500 no i cena przechowywania roczna jakieś niecałe 400

Zalezy tez banku i od tego ile porcji krwi mozna bedzie uzyskac i jak "porcjowac".

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Vero Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka tak tak ja zamawialam z caramelli przewijak pudrowy roz:)

Lis uwielbiam te wozki my mamy ten bezowy super !!

Wczoraj bylo duzo zalatwiania ale postaram sie was nadrobić pózniej :)
    Wiecie co znajomi chca nam kupić lampe ma podczerwień gdy przebieramy malucha to jest mu cieplej ja jestem na nie ale cieżko zawsze mówić komuś ze czegoś nie potrzebujemy... czy wy to kupujecie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 09:20

lis87 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) na bieżąco nadrabiam a na pisanie już brakuje czasu :( tematy wózkowe na topie. Aż Wam zazdroszczę, że możecie sobie tak szukać i wybierać. My już mamy po starszym synku i mam wrażenie, że te 8 lat temu jakoś tak inaczej się do tych zakupów podchodziło, bo wybraliśmy wózek w pół godziny w sklepie. Gdybym teraz miała kupować, to już sobie wyobrażam ile by było dylematów i wizyt w sklepach, bo co jeden to fajniejszy pokazujecie.

Co do ZUSu to z dwóch placówek otrzymuję od nich wynagrodzenie i jest to w cały świat. w każdym miesiącu w innym dniu. Sama już tego nie ogarniam.
    Wczoraj miałam niezłego stresa - zaczął boleć mnie krzyż, tak jak przy okresie i lewy jajnik. Bolało to nieprzerwanie do ok 19. Chciałam już dzwonić do lekarza, bo nigdy nie miałam takich bóli. No ale położyłam się i potem przeszło. Brzuch cały czas miękki, pewnie gdyby był twardy, to bym się nie zastanawiała nad wizytą na IP. Miewacie takie bóle?
    moniabry to ja:) miło Was poznać, ale jesteście wszystkie piękne! Ale też mi ciężko połapać się kto jest kim.

Marsylia z całego serca wszystkiego dobrego dla Was <3
    Neharika, fajnie że zaglądasz do nas i jesteś z nami <3

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Sallvie teraz ja mam stresa. Moja mała od kilku dni też jakby mniej aktywna. Często wzbudzała mnie w nocy kopniakami a teraz w nocy cisza. Czuję ja ale bardzo słabo i o wiele rzadziej. Nie chcę panikowac. Chętnie pojechalabym na ktg ale się boję że będą chcieli mnie zatrzymać na obserwację. Jeśli do jutra się nie poprawi to zadzwonię do gina co robić...
    Dziewczyny na podobnym etapie. Wasze dzieci też zrobiły się jakby ospałe czy nie zauwazylyscie różnicy w ruchach. Dziś chyba osiwieje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 09:33

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Zalezy tez banku i od tego ile porcji krwi mozna bedzie uzyskac i jak "porcjowac".
    O to nie wiedziałam ze.można porcjowac wszędzie czytałam że biorą 100 ml.poczytałem jeszcze opinie niezależnych profesorów hematologow i zaczęłam mieć wątpliwości...jeśli chciałabys Tez to jak wpiszesz w Google krew pępowinowa to parę takich artykułów Ci wyskoczy.

Antonelka lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Vero Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bankowania my czekamy na i informacje od jednego z banków krwi i zobaczymy

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Moja koleżanka chodziła na kopernika do poradni tam są ponoć najlepsi specjaliści.
    Poleciła też stronę slodkiemamy.pl że tam są jakieś porady czy coś
    Dzięki! Właśnie nie wiedziałam czy czekać na termin tam czy iść prywatnie :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej

Sallvie teraz ja mam stresa. Moja mała od kilku dni też jakby mniej aktywna. Często wzbudzała mnie w nocy kopniakami a teraz w nocy cisza. Czuję ja ale bardzo słabo i o wiele rzadziej. Nie chcę panikowac. Chętnie pojechalabym na ktg ale się boję że będą chcieli mnie zatrzymać na obserwację. Jeśli do jutra się nie poprawi to zadzwonię do gina co robić...
    Dziewczyny na podobnym etapie. Wasze dzieci też zrobiły się jakby ospałe czy nie zauwazylyscie różnicy w ruchach. Dziś chyba osiwieje...

Milko, u mnie od poczatku jest tak samo...tzn. sa godziny..dni, kiedy Marianka mnie skopie, a sa godziny i dni kiedy jest cisza..czasem czuje tylko leniwe przeciagniecie sie... wczoraj tanczyla ze mna do polnocy i o polnocy kregoslup powiedzial stop...po takich wygibasach (choc i tak nie przypominaly wygibasow sprzed ciazy) w nocy byla bardzo ciuchutko, teraz znowu sie rusza.

Milka1991 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wy juz torby pakujecie do szpitala? :D czy tylko ja jestem tak do tylu? :) zaczęłam dopiero przeglądać ubranka ktore mam.

Mi synek nie pozwala ani na lewym, ani na prawym boku spac odrazu plumka i kopie, chociaż udaje mi sie czasem na prawym boku usnąć, wcześniej jak był mniejszy tylko lewy bok i teraz kompletna zmiana. Wczoraj bylismy ze znajomymi na wychodnym i kurczę znowu twardnial mi brzusio, teraz rano jest ok młody harcuje, tez tak macie? Przy twardnieciu nic nie boli skóra tylko napięta i czuje dyskomfort przy prostowaniu.

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Vero Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa ja planuje spakować torbę do końca lutego moje meble bedą dopiero 14go :)
    Co do leżenia mam podobnie ostatnio jednak zasypia mała chyba i dopiero rano daje kopniaki z obu stron

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Milka, moja znowu ciagle w ruchu i tezsie martwie kiedy ona odpoczywa. No nie dogodzisz babie wciaxy :/

Tekla mibrzuch twardnieje kilkadziesiat razy dziennie, ale ze nic sie nie dzieje to po prostu do tego przywyklam.

Dziewczyny czy ktoras z Was miala moze przyjemnosc ogladac na zywo wozek Camarelo Avenger? Strasznie mi sie podoba, ale w necie brak recenzji a ja nie mam jak na zywo obejrzec. Pozostaje mi zamowienie online :/ pomozcie prosze :*

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla ja jak za duzo chodzę to też mam twardy brzuch, ciagnie mnie mocno i boli. To chyba normalne lekarz kazal zwiększyć magnez. Brzuch rosnie, skora sie rozciaga chyba tak musi byc :)
    Ja planuję torbę zacząć pakować w przyszlym tyg a to dlatego ze my rodzimy koniec marca wiec zostały dwa miesiące różnie bywa. Dzisiaj śniło mi sie że urodziłam pewnie dlatego że mały wczoraj miał istne adhd ciagle tylko mówiłam ała bo tak bolało że szok jak sie wypinal. No i też przez to że dopiero za dwa tyg dowiem sie szczegółów odnośnie cc, ile to będzie kosztowało który szpital. Widać męczy to moją psychikę bardzo.

Filipek - 09.03.17 :)
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej

Mileczko kochana może faktycznie Kornelki nasze maja takie dni leniuchowania. Z drugiej strony może już też powoli przychodzi ten czas kiedy są na tyle duże że nie mają już takiej swobody do wariowania. Ja jutro mam wizytę powiem doktorowi co i jak zrobimy usg i co ona tam jeszcze będzie uważał za konieczne i dam znać.

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Wiem, że było pytanie o takie jakie drgawki dziecka, bodajże Kahaśka odpowiedziała, że to niedojrzały układ nerwowy.

Mnie dziwią trochę inne ruchy, co jakiś czas dziecko bardzo rytmicznie ale spokojnie kopie, częstotliwością przypomina to bicie mojego serca ale to na pewno nie to (czuję pod ręką, pomiędzy spojeniem a pępkiem mniej więcej). Doświadczyłyście czegoś takiego? Czy myślicie, że to też ten niedojrzały układ nerwowy?
    Nie wiem czy ci juz ktos odpowoadal ale to wlasnie jest opis czkawki :) dokladnoe tak wyglada

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktora z Was pisala o zabraniu krowek na porodowke i dlaczego akurat krowki?

Wczoraj kupilam w sklepie azjatyckim krowki z firmy Wawel (sklep azjatycki, ale importuje tez pl smakolyki:D np. majonez winiary) i mowie do meza, ze cos kojarze, ze pisalyscie o krowkach i porodzie, ale nie pamietam nic wiecej i nie moge znalezc tej informacji..

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka moje dziecię też jakoś zmieniło pozycję i zarazem formę ruchów. Jak kopie to wewnątrz a od strony brzucha najwyżej mizia :) czyli odwrotnie niż kilka dni temu.

Teklaa ja w marcu zacznę ogarniać dzieciowe rzeczy i zarazem torbę :) chociaż torbę smakuje pewnie max miesiąc przed terminem, chyba że będzie coś się działo.

U mnie też częstotliwośc skurczy wzrosła bardzo!!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, Ty szczęściaro! Majonez winiary to obowiązkowy produkt na liście za każdym razem jak jestem w Polsce :D

Nie pamiętam kto pisał o krówkach ale chodziło o to, że szybko się rozpuszcza, daje dużo energii i nie ma dużego wpływu na ewentualne znieczulenie.

Monika, no ja czytałam właśnie, że jak trwa to dość długo i jest z taką częstotliwością to raczej nie czkawka :) no ale nie wiem.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla
    Ja torbe spakuje okolo miesiac przed tp.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia położna mówiła ze torba mamy musi być spakowana w 32 tygodniu.
    Bo to już nie wiadomo kiedy i po co trzeba bedzie do szpitala lecieć.
    Wyniki maja być pokserowane poukładane w torbie.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla,ja ode do doktorka 23.02 i pewnie po tej wiecie spakuje torbę. Obecnie zbieram wszystko, segreguje.

Milka na miałam taki moment,że mały mało się ruszał a ja svhizowalam. Myślę,że to takj etap,aczkolwiek warto to kontrolować. Połóż się na plecach, odpocznij,zjedz coś słodkiego i obserwuj.

Mi też brzuch zaczyna twardniec,czasem nawet boleśnie. Zwiększyła magnez.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ