X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni wrote:
    Wczoraj miałam niezłego stresa - zaczął boleć mnie krzyż, tak jak przy okresie i lewy jajnik. Bolało to nieprzerwanie do ok 19. Chciałam już dzwonić do lekarza, bo nigdy nie miałam takich bóli. No ale położyłam się i potem przeszło. Brzuch cały czas miękki, pewnie gdyby był twardy, to bym się nie zastanawiała nad wizytą na IP. Miewacie takie bóle?
    Ja w grudniu miałam często takie bóle, lekarz powiedział, że jeśli szybko mijają to jest ok, ale jeśli trwają dłużej (u mnie było to 20-30 minut) to już gorzej kazał mi brać 6 razy dziennie magnez i się oszczędzać, teraz jak biorę magnez to rzeczywiście nie mam takich bóli, chyba że zapomnę lub jestem cały dzień po za domem i nie wezmę tych 6 tabletek, to wtedy wracają, biorę magnez, położę się i wtedy przechodzi ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Vero Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w Niemczech wczoraj tez kupiłam 3 słoiki winiary:) w Szwajcarii maja fatalny majonez :p

aniołkowa mama, Niebieskaa lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zrobilam male zakupy w swiecie dziecka;) Mialam kupic medele swing ostatecznie jednak stwierdzilam, ze sprobuje recznego akuku (polecany w necie) jesli nie bedzie mi potrzeby albo sie nie sprawdzi to nie bedzie mi szkoda i wtedy zamówię medele albo canpol elektryczny. Podobnie z butelką miała być mimijumi albo medela, stwierdzilam, że być może nastepne niebutelkowe dziecię będzie albo załapie a nóż tansza butelke i zamówiłam avent natural. Gdyby cos zawsze mogę kupić medele.
    Jestem ostrożna, bo własnie duzo rzeczy z synkiem kupiłam, a potem większosc oddalam albo sprzedałam jako nówki.
    Teraz byłoby mi podwójnie szkoda, bo że za tą kwotę mogłabym coś kupić fajnego starszakowi.
    Własnie szykujemy się na obiad do moich rodziców:) miłego dnia:*

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczyny, ktora z Was pisala o zabraniu krowek na porodowke i dlaczego akurat krowki?

Wczoraj kupilam w sklepie azjatyckim krowki z firmy Wawel (sklep azjatycki, ale importuje tez pl smakolyki:D np. majonez winiary) i mowie do meza, ze cos kojarze, ze pisalyscie o krowkach i porodzie, ale nie pamietam nic wiecej i nie moge znalezc tej informacji..

Ja mówiłam o krówkach ;) wiec jak sprawdzone to muszę poszukać firmy Wawel. Z tego co kojarzę chodzi o to, ze sie szybko rozpuszczają, dają cukier wiec siła i jakby miała byc nagła cesarka to nie maja większego wpływu na znieczulenie bądź narkozę. Także je mozna jeść w trakcie porodu jak potrzebujemy sie czymś posilić. Bądź czujesz spadek formy ;) wiec paczkę weź do torby no i jak to zawsze położna mowi-druga dla męża :D oni bedą tacy głodni i wyczerpani :D

Niebieskaa, ilae lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że udało mi się po ludzki dodać filmik na YouTube jak moja Nelunia szalała o 2 w nocy kilka dni temu :)
    https://youtu.be/Aki86wRGAlA

Reni1982 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Uspokoilyscie mnie. Może to faktycznie kwestia mniejszej przestrzeni itd...Nie będę się przejmować póki ją czuje i się rusza :)

To i ja zapakuje krówki na porodowke :D

A torby będę powoli pakować przez cały luty bo jeszcze sporo rzeczy nie mam. No ale 01.03 to już będę w gotowości na pewno ;)

lis87 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1) Szafy
    Nie jestem w stanie odszukać przy tylu stronach, pamiętam, ze Korcia i ktoś jeszcze miałyście te szafy PAX z Ikei, nawet zdjęcia wstawiałyście. Obie macie 100? Ja chyba zdecyduję się na 75 bo mogę wtedy lepiej sobie łóżeczko ustawić ale no sama już nie wiem bo w Ikei stały same 100 i 50 i ciężko mi to sobie wyobrazić :D Mam nadzieję, że starczy miejsca....

2) Materacyki
    Widziałam, że była mowa o lateksowych, czym one tak naprawdę się różnią od piankowych? W sklepie "macałam" to były bardziej elastyczne, miękkie, ale dziecko chyba właśnie powinno spać na twardym więc się zastanawiam nad piankowym po prostu... co myślicie? Wiem, że mamy tu Panią rehabilitantkę, Ania tak? Co myślisz?

3) Pościel
    Czy zamawiałyście może coś od któregoś z tych sprzedających?
    a)http://allegro.pl/18-ele-posciel-z-baldachimem-90x120cm-do-wozka-i6405090625.html?reco_id=140182a8-e60f-11e6-a22c-56847afe9799&ars_rule_id=201
    b)http://allegro.pl/largo-15-el-posciel-120x90cm-baldachim-serca-i6606101771.html

lub widziałyście/kupiłyście podobne komplety z jakiegoś sklepu internetowego? Chciałabym taki cały zestawik ale wiadomo, polecone zawsze lepsze :)

4) Torba do szpitala
    Czy pakujecie osobno dzieciaczka i siebie? do 2 toreb? Ja myślałam o takiej sportowej dla mnie i wykorzystać torbę od wózka dla małej. Ogólnie jak sobie pomyślę, że mam spakować kapcie, szlafrok, piżamę, podkłady poporodowe i na łóżko, kosmetyki, coś do picia i jedzenia itd. to całkiem spora torba z tego wyjdzie... :D Też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 12:38

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helou :)

Ja torbę zacznę pakować za jakieś dwa tygodnie, domówię resztę rzeczy już na nowy adres.
    Zaczyna mnie przerażać to, że tydzień za tygodniem i zaraz będzie 33-34. tydzień i poród za rogiem, a ja w sumie mam kilka bambusków, ciuszki i jakieś podkłady. Dlatego jutro jedziemy zamawiać wózek, może od razu łóżeczko z komodą z przewijakiem. Dodatkowo powiecie, że wstyd, ale... Mieszkamy ze sobą już 2,5 roku z mężem, a nie mamy deski do prasowania ani normalnego żelazka ;D dlatego jeszcze taki zakup nas czeka. Wiecie czym się kierować przy zakupie żelazka? :P
    Mnie wczoraj chyba złapał skurcz. Pierwszy raz, ale za to bolesny. Byłam w pozycji półleżącej z nogami na pufie, chciałam na pufę odłożyć laptopa i usiadłam. Tak szybko jak usiadłam, tak leżałam znowu. Oddychałam głęboko i po chwili przeszło. Poza tym nie mam żadnych twardnień, innych skurczy, plamień. Czasem się zaczynam bać, że mój organizm nie trenuje do porodu i mogę mieć później problem :P muszę się też wgłębić w te tematy masażu krocza, bo z moja budową tam mogę mieć problem. Bez nacięcia się pewnie nie obejdzie, ale może akurat.
    Mojego męża kuzynka urodziła przedwczoraj. Dzień przed porodem mąż widział ich jak pędzili do szpitala, ponoć wody jej w domu odeszły. A urodziła dobę później przez cc. We wtorek jedziemy ich w domu odwiedzić.
    Moja córcia wczoraj miała dzień harców. Od samego rana cały czas, bez przerwy praktycznie. Nawet jak byliśmy pooglądać meble w, chodziliśmy sporo po sklepie to w czasie jak chodziłam, dość boleśnie poczułam się skopana. Przez kurtkę czułam kopniaki. Dziś od rana niby spokojna, ale zjadłam płatki na mleku i się obudziła, znów kopie.

I powiem Wam, że w Pepco jest mnóstwo bodziaków i półśpioszków za 5,99. Zostawiłam tam ostatnio kolejne 40zł :D

Walentynki planujecie coś dla swoich mężczyzn? :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w końcu w 3 trymestrze;)
    Waga plus 8
    Zerwane więzadła krzyzowo buodrowe
    Piękne żylaki
    Ciągły głód
    Cukry na granicy
    A jeszcze 2 tyg temu ciąża bezobjawowa...
    Podsumowanie : druga ciąża jest znacznie cięższa.. liczę na lepszy poród i śpiącego ciągle noworodka w nagrodę za bóle;)
    Jeszcze te 10tyg.. a potem biorę męża w obroty..

sallvie, pati87, ilae, lis87 lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Vero Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa nie wiem jak u ciebie ale szwajcarskie szpitalne zapewniają wszystko podkłady, wkładki, majtki poporodowe itd mysle ze naprawdę nie potrzeba tego pakować ja nie biorę , tak samo z woda i przekąskami ;)

Materac ja kupiłam lateksowy a zestaw pościeli z effii zamierzam jeszcze jeden kupic

Ja biorę moja mała walizkę a osobno torbę z wózka dla małej kupiłam takie plastikowe specjalne woreczki do pakowania gdzie mozna podpisać co jest co wiec taknzrobie w razie gdyby m musiał szukać w torbie.;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 12:54

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa, a u Ciebie nie jest tak, ze sporo rzeczy nie musisz brac? (w porownaniu do pl szpitali)

Ja przy okazji porzadkow w Marianki pokoju rowniez spakowalam torbe do szpitala. I wszystko miesci sie do sportowej torby. I tak jest w niej o wiele wiecej rzeczy niz polozna zalecala, ale nie biore nic dla dziecka oprocz ubranek na wyjscie i pieluszek tetrowych. Brakuje mi paru drobiazgow jak zatyczki czy pasta. Maz bedzie odpowiedzialny za jedzenie i picie, wiec do tej torby nie pakuje.
    a17274f78a35538fmed.jpg

Vero wlasnie napisala, ze u Was tez sporo zapewniaja szpitale, przekaski u nas tez sa, soki, woda itd., ale polozna polecila wziac jakies specjalne rzeczy, ktore lubie, a ktorych szpital nie zapewnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 12:59

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae
    A mi wolno czas leci i mysle czy ja doczekam soe wreszcie kwietnia.

Ja bym bez zelazka i deski do prasowania się nie obyła bo wczym bym chodziła? Duzo ubran musze prasowac.
    Podziwiam za brak zelazka. Ja za bardzo nerwowa jestem i bym nie dala rady sobie bez niego.

Co do zelazka musisz patrzec na swoj budzet czy chcesz kupic lepsze ze stacją parową czy tradycyjne. Przy zakupie ja payrsylam na wytwarzanie pary im wiecej na minute tym lepiej bo szybciej i dokladniej sie prasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 12:59

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Vero Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli masz możliwośc polecam stacje parowa , uwielbiam swoją

ilae lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, Vero, prawdopodobnie nie potrzebuję tych wszystkich rzeczy, tak jak piszecie ale.. wczoraj miałam oglądać 1 szpital a przesunęli sobie godzinę tak, że nie zdążylibyśmy i nie było absolutnie nikogo kto mówiłby po angielsku a ja mam sporo pytań więc częściowe zrozumienie odpowiedzi mnie nie zadowalało :( Co do drugiego szpitala zwiedzanie jest dopiero 18.02 (na stronach szpitali absolutnie nic nie napisali co wziąć ze sobą) więc na razie zakładam wersję, że zabieram wszystkiego po trochu (np. 3 podkłady, 2 pary majtek, rozumiecie, "na wszelki wypadek"). Nie wiem jak z laktatorem itp. wiem, że szpitale często zapewniają ale wolałabym używać swojego laktatora jak będzie taka potrzeba. Chyba spakuję się dopiero po tym 18... ja też zawsze mam obawy, że te szpitalne rzeczy mogą być za przeproszeniem do dupy ale to chyba złe wspomnienia z Polski :P

Ilae jakbym teraz kupowałą żelazko na pewno spojrzałabym na to o czym mówi Pati, bo normalnie mnie... denerwuje jak czekam aż moje żelazko w końcu parą buchnie :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więcej niż 300zł nie chciałabym dawać.
    My z mężem mamy ubrania, które nie wymagają właściwie prasowania.
    Te stacje parowe to działa jako normalne żelazko, mogę używać na desce do prasowania i dodatkowo tak jakby w powietrzu prasować samą parą? :P
    Tak patrzę, że idzie za niecałe 400zł już kupić stacje parowe. Tylko czy mi się to przyda :P

U mnie w szpitalu podkłady, podkłady poporodowe, podpaski itp są na oddziale i można korzystać do woli. Ubranka dla malucha na pobyt też zapewnia szpital. Więc jedynie dla mnie ubranie, kosmetyki i dla małej ubranka na wyjście muszę wziąć.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja mam 100 cm szafę. Ale ja to chyba jakiś zbieracz jestem bo jest pełna. Myślę, że wymiar dostosuj do możliwości w pokoju. Ale w mojej ocenie 50 cm to zdecydowanie za mało.

Ja będę miała 2 torby, jedna dla siebie, jedna ma dziecka. Dodatkowo będę miała mała torbę w która włożeniu rzeczy e których przyszłam do szpitala - mąż pójdzie i wrzuci do auta.
    U nas w zasadzie wszystko musisz mieć swoje dlatego tych rzeczy ma się całkiem sporo.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest wysokiej jakosci serio przynajmniej w zurychu a laktatory itd medeli tylko i wyłącznie :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle, ze to standard w szpitalach w takich krajach jak Norwegia, Dania czy wlasnie Szwajcaria. Ja raz lezalam pod kroplowka w szpitalu z powodu ostrego zapalenia drog moczowych. Wszystko mialam zapewnione, nawet przybory toaletowe, nie wspomne juz o pysznym jedzeniu. Jak lezalam po poronieniu we wroclawskim szpitalu to jadlam tylko w platnym, szpitalnym barze. Smutne, ze kiedy czlowiek lezy w szpitalu i potrzebuje odzywczej diety to dostaje tragedie na talerzu.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 30 tygodniu :)

Angelika odezwij się do mnie na priv :)

sunshine lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;-) czy kupowalyscie poduszki do karmienia albo macie z nimi jakieś doświadczenie? Ja się zastanawiam nad zakupem ale nie wiem czy to się sprawdza ani jak wygląda takie karmienie. Może macie jakieś linki od poduszek które kupowalyscie. Z góry dzieki

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ