Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniołkowa mamo materac ja uważam absolutnie musi być nowy. MU kupiliśmy używane łóżeczko i państwo dodali materac ale i tak kupujemy nowy,używanego nie powinno się dawać dIecko nie tyle że względów higienicznych ale właśnie kregoslupowych,używany materac jest jak używana wkładka do buta- odkształcona pod poprzedniego właściciela,choć może tego nie widać.
Natomiast materacyk ten po tamtym dziecku jest gryczano-kokosowy z pianka w środku i taki zamierzamy kupić bo pomimo 2 lat użytkowania jest wogole nieodksztalcony,a twardość moim zdaniem jest odpowiednia dla kręgosłupa. Dziecko też nie powinno spać na zbyt miękkim. MateracU ale też nie na twardej desce,także zamówimy taki sam -
U mnie jeśli chodzi o torbę to w szpitalu w którym ja będę rodzic nie chcą żadnych rzeczy dla dIecko bo wszystko mają swoje,tylko ubranka na wyjście,ale to sobie przygotuję wcześniej w domu a mąż przywiezie.
My zaczynamy szkole rodzenia 7.02 i juz się nie mogę doczekać bo się boje cały czas że się coś wcześniej zacznie,ciągle jakieś takie opowieści slysze:)z jednej strony żałuję że tak późno się zapisqlismy ale z drugiej pracowałam do polowy stycznia a zajęcia da 2 razy w tygodniu to byłoby ciężko -
Justyna Sz wrote:Hej dziewczyny;-) czy kupowalyscie poduszki do karmienia albo macie z nimi jakieś doświadczenie? Ja się zastanawiam nad zakupem ale nie wiem czy to się sprawdza ani jak wygląda takie karmienie. Może macie jakieś linki od poduszek które kupowalyscie. Z góry dzieki
Justyna Sz lubi tę wiadomość
-
ilae wrote:Helou
Ja torbę zacznę pakować za jakieś dwa tygodnie, domówię resztę rzeczy już na nowy adres.
Zaczyna mnie przerażać to, że tydzień za tygodniem i zaraz będzie 33-34. tydzień i poród za rogiem, a ja w sumie mam kilka bambusków, ciuszki i jakieś podkłady. Dlatego jutro jedziemy zamawiać wózek, może od razu łóżeczko z komodą z przewijakiem. Dodatkowo powiecie, że wstyd, ale... Mieszkamy ze sobą już 2,5 roku z mężem, a nie mamy deski do prasowania ani normalnego żelazkadlatego jeszcze taki zakup nas czeka. Wiecie czym się kierować przy zakupie żelazka?
Mnie wczoraj chyba złapał skurcz. Pierwszy raz, ale za to bolesny. Byłam w pozycji półleżącej z nogami na pufie, chciałam na pufę odłożyć laptopa i usiadłam. Tak szybko jak usiadłam, tak leżałam znowu. Oddychałam głęboko i po chwili przeszło. Poza tym nie mam żadnych twardnień, innych skurczy, plamień. Czasem się zaczynam bać, że mój organizm nie trenuje do porodu i mogę mieć później problemmuszę się też wgłębić w te tematy masażu krocza, bo z moja budową tam mogę mieć problem. Bez nacięcia się pewnie nie obejdzie, ale może akurat.
Mojego męża kuzynka urodziła przedwczoraj. Dzień przed porodem mąż widział ich jak pędzili do szpitala, ponoć wody jej w domu odeszły. A urodziła dobę później przez cc. We wtorek jedziemy ich w domu odwiedzić.
Moja córcia wczoraj miała dzień harców. Od samego rana cały czas, bez przerwy praktycznie. Nawet jak byliśmy pooglądać meble w, chodziliśmy sporo po sklepie to w czasie jak chodziłam, dość boleśnie poczułam się skopana. Przez kurtkę czułam kopniaki. Dziś od rana niby spokojna, ale zjadłam płatki na mleku i się obudziła, znów kopie.
I powiem Wam, że w Pepco jest mnóstwo bodziaków i półśpioszków za 5,99. Zostawiłam tam ostatnio kolejne 40zł
Walentynki planujecie coś dla swoich mężczyzn? -
bobas2015 wrote:Niebieska ale tam u Was to chyba nawet więźniowie mają lepiej niż u nas w spa;)
Chociaż w poznańskich szpitalach dla mam i dla dzieci też wszystko zapewnione. Kosmetyki pieluchy podkłady ciuszki itd.. jedzenie tez całkiem spoko także no ja pakuje tylko to co osobistego dla mnie.. i jedna torba na pewno starczy.. -
Różowy kordonku czarny jest rownież bardzo ładny-ale ponoć trudno dostępny (najbardziej oblegany kolor) jak byłam w sklepie to babka mowila, ze niby czeka sie 2miesiace ale mowi, ze jedni klienci czekają juz 2,5 i nie wie kiedy bedzie. Patrząc, ze u nas czas niestety goni, to chyba decyzja o czekaniu tak długo na wozek byłaby dla nas męczarnia. Sama byś sie zataanawiapa czy oni zdążą czy jednak dzidziuś pojawi sie szybciej
moze akurat w tym sklepie był problem z dostepnoscia. Wozek jest naprawdę piękny, ten nasz granat tez wyglada bardzo ładnie. Widziałam na żywo jeszcze ten miodowy co ma Vero i tez jest bardzo ładny tylko jak dla mnie to dla dziewczynki
myśle, ze te wózki nawet jak sa ciemne to i tak dadza Adę nawet latem. Wiele jest wózków czarnych, czy granatowych. Dla nas najwazniejsze było to, ze jest on zgrabny-nie jakis masywny. Dużo wyjeżdżamy i jednak trzeba bedzie pomysleć o pakowaniu sie my, dzidziuś i pies a tira nie ma
juz i tak martwię sie jak ja zapakuje wszystko co bym chciała
-
Ja dostałam w SR taka kartkę, co do małej torby podręcznej, co do dużej torby, co na wyjecie dla dziecka, co na wyjście dla mamy i co dla taty na przetrwanie w trakcie porodu
i tak tez zrobiłam. Nie mam osobnej torby dla Michasia, bo tam dla dziecka sa tylko pieluchy, chusteczki nawilżające i krem do pupy (dodatkowo wzięłam taki tani kocyk-na wypadek "zgubienia" w szpitalu i dwie pieluszki tetrowe oraz rozek) za to dla kobiety jest bardzo dużo, tu w szpitalu nie ma podkładów, podpasek, jeszcze wkładki laktacyjne, dwie koszule, ciemne ręczniki no trochę tego jest. Mam jedna torbę podróżna i druga taka jak do wózka ale ona jest wieksza troszkę no i reklamówkę co maja używać przy maluchu.
-
Aniu, nie zrozumiałyśmy się
Zdecydowaliśmy się na zakup nowego tylko zastanawiamy się nad tym jaki kupić tj. piankowy czy lateksowy. gryka-kokos jak dla mnie odpada przez mnogość opinii o robaczkach. Widziałam też sprężynowy. Prawdopodobnie padnie na Ikeę bo nie bardzo mam tu wybór w okolicy więc któryś z tych:
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=Materace+do+%C5%82%C3%B3%C5%BCeczek
Może któraś z mam zdecydowała się na jakiś z Ikei?Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
AniaStaraczka85 wrote:Bobas pozdrów Poznań ode mnie;)
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
bobas2015 wrote:Dzięki. Tak jestem z z poznania. Tzn teraz z Komornik;) rodzą tym razem na polnej. Pierwszy poród był u św rodziny.. a Ty skąd?
-
aniołkowa mama wrote:Aniu, nie zrozumiałyśmy się
Zdecydowaliśmy się na zakup nowego tylko zastanawiamy się nad tym jaki kupić tj. piankowy czy lateksowy. gryka-kokos jak dla mnie odpada przez mnogość opinii o robaczkach. Widziałam też sprężynowy. Prawdopodobnie padnie na Ikeę bo nie bardzo mam tu wybór w okolicy więc któryś z tych:
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=Materace+do+%C5%82%C3%B3%C5%BCeczek
Może któraś z mam zdecydowała się na jakiś z Ikei?
Mam nadzieję że nam się robale nie zalegna:) -
Gabi 19 wrote:Od 3 godz. mam bóle w dolnej części kręgosłupa. Czy to mogą być te skurcze przepowiednie. Mam tyłozgiecie macicy. Boli to trochę jak na okres.
Jeśli ból krzyża i jak na okres się będzie nasilal lub nie zareaguje na no-spe i odpoczynek osobiście pojechałabym na izbę przyjec sprawdzić co się dowiedziałem -
Ania my mamy lateks kokos ale na kokosie nie chciał spać. Lateks jest super ze dopasowuje się do wagi i kształtu ciała.. ale wiadomo każdy ma swoje preferencje. Teraz ten lateksowy obracamy żeby noworodek miał Cześć gdzie starszak nie spał a Krzyś dostanie piankę
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
My chyba jednak odpuszczamy ta krew pępowinowa. Poczytalismy trochę niezależnych opinii lekarzy hematologow że np jak się leczy u dziecka białaczkę to właśnie korzysta się z krwi pępowinowej od obcego dawcy bo krew właściciela jest właśnie Przeciwskazana bo juz jest w pewnym stopniu "chora".ponoć przez te 20 lat wykonano tylko jeden przeszczep krwi pępowinowej u właściciela;(( że magazynowanie swojej krwi ma sens wtedy kiedy jest starsze rodzeństwo z białaczka i wtedy ta krew od noworodka może się baaardzo przydac...
Szkoda że nie ma możliwości w Polsce magazynowania krwi ale tak żeby można było skorzystać z krwi niespokrewnionego dawcy bo wtedy ma to sens.te banki ponoć uderzają w emocje że to polisa na życie,że bezpieczeństwo a ponoć to wszystko mrzonki,więc my raczej odpuszczamy.jeszcze może się spotkam z jedną panią co miała hialaczke i jest w temacie.może ona mi coś jesacE mądrego powie.