Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Omon dokładnie problem w tym ze tych suchych danych i liczb na dzień dzisiejszy nie otrzymamy ponieważ badań jest za mało to jest "inwestycja" czysto na przyszłość jesli wogole ponieważ tez nie mamy pewności jak posunie sie medycyna, na szczęście tutaj u mnie nikt nie marketinguje bankowania w moim szpitalu nawet moja lekarka powiedziała cóż ... nikt tego nie wie " czy warto czy sie opłaca wiec decyzja bedzie w 100% nasza ale tez jeszcze nie wiemy ...17.03.2017
Sofia
-
Sunshine ja wstrzymywalam sie od wyrazania w temacie krwi pepowinowej bo nie "studiowalam" tematu. Wychodze z zalozenia, ze skoro mam mozliwosc skorzystania z pewnego zabezpieczenia zdrowia to czemu nie.
Komorki macierzyste to nie tylko wykorzystanie w hematologii ale rowniez ortopedia, medycyna estetyczna.
Nauka postepuje wiec moza za x lat beda jeszcze wieksze mozliwosci.
Ja jestem z tych co wychodza z zalozenia, ze przezorny zawsze ubezpieczony - korzystam sama z ubezpieczen na zycie, majatkowych itd. Byc moze nigdy z czesci z nich nie skorzystam - oby.
Jakis czas temu wykupilam ubezpieczenie jadac na narty - wysoki wariant i chwala za to. Wypadek na nartach i poszkodowana "zjadla" od ubezpieczyciela 30 tys euro...wyobraźcie sobie teraz wylozyc gotowke...7.03.2017 - Nina jest z nami
-
karolyn wrote:Milka
prosze wpisz na 1 stronie obok mnie imie mojego synka - bedzie Tomasz
Z gory dziekuje;))) znow zawracam Ci glowe hehe:))))
Bobas a dlaczego sprawdzasz cukry. Krzywa chyba wyszla Ci dobrze z tego co kojarze.
Kto wizytuje w tym tygodniu? My podgladamy Tomka w srode;)
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Dziewczyny pamiętajcie tylko proszę, że nie chcę wywoływać kłótni. Temat krwi pępowinowej jest dość kontrowersyjny
Mnie bardzo interesuje kwestia leczenia schorzeń neurologicznych (niektóre powstają w trakcie komplikacji przy porodzie np. niedotlenienia - w takich przypadkach jeśli dobrze rozumiem można użyć tej krwi)
Tutaj artykuł:
http://porazeniemozgowe.com.pl/2016/02/19/komorki-macierzyste-w-neurologii/ -
eforts wrote:Karolyn pocieszalo mnie troszkę, że też nie.macie imienia. A teraz już macie i to takie na które namawiam męża a on nie chce się zgodzić
Mimo, że mam bliskiego kuzyna Tomasza to nie robi mi to.roznicy
Czy tylko mój syn nie ma.imienia?
Nie jesteś sama..Nasz Synek też bezimienny...
Będzie albo Miłosz, Mikołaj,Aleksander albo Tymek
Ale decyzja pewnie po narodzinach dopiero...bo każda rozmowa konczy się na niczym..
Dziś Mój Maluszek spokojny bardzo...aż się martwie, bo nic na niego nie działa
ani słodkie, ani sok pomaranczowy, ani latarka, głaskanie,mówienie, lezenie na lewym boku...Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Eforts moj maz chociaz to jego typ czasem mowi, ze moze jeszcze cos wymysli ale ja wiem, ze tego nie zaakceptuje bo zadne inne imie mi sie nie podoba no moze oprocz Eliasza albo Filipa ale mezowi te akurat sie nie podobaja;)
Masz jeszcze troche czasucos na pewno wymycie. Chociaz mnie denerwowala bezimiennosc dziecka. Dominik mial imie juz od 18 tygodnia:) bez zadnych watpliwosci wybrane. Bylismy pewni wyboru:)
-
Moja glukoza 94/175/105. Jutro mam wizytę, więc zobaczę co gin na to. No i zobaczę znowu Mateusza.
Ja podjęłam decyzję i nie będę przechowywała krwi pępowinowej. Kupiłam za to kosz na pieluchy
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Karolyn My jutro wizytujemy o 9 rano z córką
Reni Kochana moja Nela tez miała teraz dwa dni lenia. Wczoraj już byłam gotowa jechać do szpitala ale zadzwonilam do znajomej położnej powiedziałam co i jak ona powiedziała że mała może mieć po prostu taki dzień bo np się najadlam czy coś. I że jak do jutra czyli dzisiaj nic się nie zmieni to żebym na oddział przyjechała ale dzisiaj mała zdecydowanie lepiej
Jutro mam wizytę to już w ogole się upewnie że wszystko okej
Twojemu synkowi też na pewno nic nie jest !Reni1982, karolyn lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Antonelka wrote:Dziewczyny jakie nozyczki i obcinacz polecacie dla dziecka.
Ja dostalam w gratisie chicco ale wg mniw jest kiepski jakosciowo i chce kupic cos porzadnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 21:02
-
Nic mi nie odstawił. Cały czas mam to samo i w tych samych dawkach.
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Różowy_Kordonek wrote:
Niebieskaa zazdroszczę pokoiku dla MałejWygląda cudnie. Powiesz skąd zamawiałaś organizer na łóżeczko? Szukam czegoś w szarościach.
Kordonku, moja Mała ma pokoik w zupełnie innym stylu, wiec to pytanie chyba do Antonelki, bo A. dzis zamieszczała fotkę pokoju. Ja nie zamieszczałam i chyba nikt więcej dzis tego nie zrobił
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017