Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marsylia Ciesze się, że u Wiki są postępy, to waleczna dziewczynka
Przeżywam każdy twój wpis, jak dziś napisałaś o tym, że mogłaś jej po raz pierwszy dotknąć, to aż łzy w oczach miałam, szkoda, że mąż musi poczekać na ten cudowny moment, ale jak się podleczy to i on będzie to przeżywał
Koniecznie daj nam znać co powiedział ordynator
eforts badanie trzeciego trymestru wykonuje się pomiędzy 28+1, a 33 tygodniem
karolyn ja jutro wizytuję, już się stresuję, bo będę konsultować wyniki z usg III trymestru, ciekawa jestem co mój lekarz na taki mały przyrost wagi Michasia?
tak wygląda nasz wykres wagi...
[url=https://naforum.zapodaj.net/403e26d38031.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/403e26d38031.jpg[/url]
Zmobilizowałyście mnie i wyprałąm dziś torbę i też zaczynam powoli pakowanie
edit.
Lis super lista, zapisałam sobie i przejrzę na spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 22:15
lis87 lubi tę wiadomość
-
Halo Halo
Szukamy Mamy ze Śląska, do projektu fotograficznego, który chcemy zrealizować (wraz z mężem prowadzimy małe studio fotografii pod Gliwicami).
Zdjęcia nasze można zobaczyć tutaj: https://www.facebook.com/bszczesnyphotography/
Do zgarnięcia za darmo sesja ciążowa - ale nietypowa - bo w zimowym plenerze.
Ważne by Mamusia miała widoczny brzuszek (i miło byłoby gdyby w sesji chciał uczestniczyć również Tata;) ). Termin - jak najszybciej - póki mamy jeszcze trochę śnieguEdit: "widoczny" nie znaczy ze goły, tylko by było juz widać, ze jest w ciąży :p
Jeśli jest tu jakaś przyszła Mama, która marzy o sesji ciążowej - to ma okazję zrealizować ją za darmo.
Ewentualne pytania/zgłoszenia proszę kierować na privWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 22:42
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Hej ja się nie odzywałam, bo na weekend byliśmy w górach ze znajomymi. Powiem Wam, że to ostatni mój wyjazd w ciąży..Niby nie daleko, bo 2 h od domu, sama podróż nie była męcząca, jednak 2 intensywne dni zrobiły swoje i padam ze zmęczenia. Poza tym, źle się chodziło po śniegu lub śliskich uliczkach. Myśleliśmy o feriach żeby się gdzieś wybrać, ale ja się poddaję, wolę odpoczywać w domu.
Antonelka pokój śliczny. Wszystko idealnie do siebie pasuje. Kolorystyka bardzo ładna- uwielbiam szary!
Co do obcinacza do paznokci, myślę że jest niepotrzebny. Moja córka ma 6 lat i dalej używamy nożyczek. Zwykłe z Canpol lub BabyOne- nie pamiętam, które mamy. -
Dziewczynki, a robicie sesje brzuszkowe? Ja jeszcze czekam, aż brzucholek osiągnie słuszniejsze rozmiary:) Pochwalicie sie efektami? Oczywiscie rozumiem, ze to bedą fotki z obcięta głowa.
Venice, ja wczoraj byłam na dużym disco organizowanym w centrum kultury. Zbierałam siły pół dnia, wystroiłam sie i nawet duzo potanczylam, ale o północy kręgosłup powiedział stop i wróciliśmy zaraz po 12. To juz chyba ostatnia taneczna impreza przed porodem:) nawet ze względu takiego, ze ciuchów mi brakuje na taka okazje. To dla mnie zupełnie nowa sytuacja, bo ja zawsze byłam wulkanem na parkiecie, a tu nagle tance w parze z Marianka mnie wykończyły.
Ulala zaraz przekroczę 2 tys postów, sporo z nich to posty kwietniowkowe;)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieskaa wrote:Dziewczynki, a robicie sesje brzuszkowe? Ja jeszcze czekam, aż brzucholek osiągnie słuszniejsze rozmiary:) Pochwalicie sie efektami? Oczywiscie rozumiem, ze to bedą fotki z obcięta głowa.
Venice, ja wczoraj byłam na dużym disco organizowanym w centrum kultury. Zbierałam siły pół dnia, wystroiłam sie i nawet duzo potanczylam, ale o północy kręgosłup powiedział stop i wróciliśmy zaraz po 12. To juz chyba ostatnia taneczna impreza przed porodem:) nawet ze względu takiego, ze ciuchów mi brakuje na taka okazje. To dla mnie zupełnie nowa sytuacja, bo ja zawsze byłam wulkanem na parkiecie, a tu nagle tance w parze z Marianka mnie wykończyły.
Ulala zaraz przekroczę 2 tys postów, sporo z nich to posty kwietniowkowe;)
Antonelka, karolyn lubią tę wiadomość
-
Niebieskaa ja mialam ochote na sesje zdjeciowa ale taka mniej typowa...tzn chcialam zdjecia samej siebie z brzuszkiem, bez m, bez gadzetow, cos w tiulach...bardziej portret ale pokazujacy stan w ktorym jestem.
Fotografka mnie wystawial - moja daleka daleka znajoma - tzn powiedziala abym pomyslalala jaka marzy mi sie sesja i dala jej znac. Dzwonilam - nie odbiera, pisalam sms z prosba o kontakt - cisza. Tym samym nie mam wiec sesji...a chyba nie chce szukac innego fotografa. Uznalam, ze przy znajomej osobie bede mniej sztywna....Inna znajoma ktora robi noworodki tez robi brzuszki ale jakos nie jestem przekonana.
Moze zainspiruje sie zdjeciami koleznaki i poprosze m o kilka fotek na lonie natury....szkoda tylko, ze sniegu w Warszawie prawie nie ma....moze jeszcze bedzie w lutym to pojedziemy do jakiego lasu, parku....nie wiem sama
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Aniu i Antonelko, dokładnie to o czym piszecie opisuje tez moja wizje takiej sesji. Mam znajoma, która własnie robi takie piękne, zwyczajne sesje i własnie wole u niej zeby sie nie stresować zanadto. Sesje ślubna mieliśmy w trakcie ślubu i po paru toastach byłam rozluźniona, poza tym fotograf genialny wiec i tak byłam pewna, ze cos z tego wyjdzie. Pare fotek przed ślubem cyknal inny fotograf i po ten sesji mam traumę.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieskaa My już pierwszą sesję brzuszkowa mamy za sobą. Zrobiona przez moją kuzynkę w 19 tc (18tc0d)
Ale planuje jeszcze ze dwie sesje jedna plenerowa jakaś i drugą "studyjna" ale nie z profesjonalnym fotografem tylko moim własnym aparatemmam kuzynkę i przyjaciółkę które robią ładne zdjęcia wiec wolę je jako swoje sprawdzone fotografki
Ps. Pozwole sobie na pochwalenie się moją koszulą do szpitalaaż żałuje że nie wzielam dwóch bo myślałam że jak worek będę wyglądać a ona na prawdę wygodna jest !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 22:57
bobas2015, Kjopa3, Antonelka, Justyna Sz, karolyn, Korcia, Reni1982, Omon, Milka1991, pati87, Donia12 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ja nie robię sesji mam kilka zdjęć z brzuszkiem takich normalnych i to mi wystarczy tez lubię klasyczne w ubraniu ale jakoś nie przekonuje mnie ani malowanie brzuszka ani żadne gadżety wiadomo co kto lubi. Sesje ciążowe mnie jakoś nie dla mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 22:57
karolyn lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
sallvie wrote:Niebieskaa My już pierwszą sesję brzuszkowa mamy za sobą. Zrobiona przez moją kuzynkę w 19 tc (18tc0d)
Ale planuje jeszcze ze dwie sesje jedna plenerowa jakaś i drugą "studyjna" ale nie z profesjonalnym fotografem tylko moim własnym aparatemmam kuzynkę i przyjaciółkę które robią ładne zdjęcia wiec wolę je jako swoje sprawdzone fotografki
Ps. Pozwole sobie na pochwalenie się moją koszulą do szpitalaaż żałuje że nie wzielam dwóch bo myślałam że jak worek będę wyglądać a ona na prawdę wygodna jest !
Filipek - 09.03.17 -
Gakin koszule min 2. Ja teraz biorę 3. Po pierwsze okropnie się człowiek poci po porodzie. Po drugie brudzi s i e krwią itd.. także mlekiem ..
Mój mąż co dzień prał i przynosił świeża.. inaczej się nie dało.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Vero wrote:Ja nie robię sesji mam kilka zdjęć z brzuszkiem takich normalnych i to mi wystarczy tez lubię klasyczne w ubraniu ale jakoś nie przekonuje mnie ani malowanie brzuszka ani żadne gadżety wiadomo co kto lubi. Sesje ciążowe mnie jakoś nie dla mnie
Dzisiejsze sesje ciążowe to nie "malowanie brzucha" i gadżetyTakie były "modne" kilka lat temu :p Teraz to trochę trąca obciachem...
Sesje ciążowe sa raczej naturalne. W pięknych ciążowych sukniach (my akurat nie lubimy takich z odsłoniętym brzuszkiem, a zasłaniające, ale jednocześnie podkreślające go), albo w zwykłych ubraniach (bez pstrokatych kolorów itp).
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 23:24
stowtotka lubi tę wiadomość
-
Gakin Tą akurat kupiłam w biedronce za 10zl przyda się do szpitala przed i po porodzie. Łatwo w niej będzie karmić bo z przodu ma takie zatrzaski jak w bodziakach u maluchow. Więc raz dwa się odepnie i można karmić
Do samego porodu nie kupuje koszuli bo w szpitalu u nas i tak przebierają w jednorazowe koszule
Muszę kupić po prostu jeszcze jedną koszulę ewentualnie dwie jakby ta się ubrudzila albo spocilaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Sallvie mam podobną (w podobnej kolorystyce) tylko z rękawem 3/4, kupiłam za 30zl w Tesco na wyprzedaży, ma dekolt rozpinany na guziczki i jest z tak przyjemnej bawełny, że nawet nie ma co porównywać do tych z Allegro, stwierdziłam, że tamte będą do porodu, a do karmienia ta przyjemna, no i ona jest rozmiar xs, bo te s z Allegro to wielkie na mnie są...
sallvie lubi tę wiadomość
-
MammaMia2016 wrote:Dzisiejsze sesje ciążowe to nie "malowanie brzucha" i gadżety
Takie były "modne" kilka lat temu :p Teraz to trochę trąca obciachem...
Sesje ciążowe sa raczej naturalne. W pięknych ciążowych sukniach (my akurat nie lubimy takich z odsłoniętym brzuszkiem, a zasłaniające, ale jednocześnie podkreślające go), albo w zwykłych ubraniach (bez pstrokatych kolorów itp).
Pozdrawiamszkoda, że to nie na Dolnym Śląsku szukacie mamy do sesji
MammaMia2016 lubi tę wiadomość
-
Ajj szkoda że nie upolowalam takiej koszuli w biedronce. Ja nie wiem jak z koszula do porodu u mnie w szpitalu boo.. nie wiem jeszcze w jakim szpitalu będę rodzić
a tego że koszule co najmniej dwie to jestem świadoma, chcialam takie tanie sobie kupić ale to są te z serii z zyrafami i misiami - nie mam nic przeciwko ale one nie dla mnie. Wiem że w szpitalu bez różnicy jak będę wyglądać ale chcę sie czuć komfortowo jednak
Filipek - 09.03.17 -
Ja wizytuje w czwartek. Torbę do szpitala mam częściowo spakowana. Chciałabym zacząć prac ciuszki dla małej ale będziemy się przeprowadzać na poczatku marca. Mam nadzieje ze zdążę z praniem. Zastanawiam się czy nie wyprać teraz tylko tych ciuszków które będę brać do szpitala
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png