X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilea- duzych podkladow uzywalam tylko podczas pobytu w szpitalu, 3 dni ;) Na wyjscie mialam juz ubrana zwykla podpaske jak do okresu, nie mialam obfitego krwawienia, dosc szybko przeszlam na zwykle wkladki higieniczne, bo dokuczaly mi plamienia na bieliznie i specyficzna mokrosc w majtkach ;) Mysle, ze u kazdej kobiety ten polog i obfitosc krwawienia bedzie indywidualna. U mnie zawsze byly hardcorowe okresy i bolesne, a polog szybki i lajtowo to przeszlam ;)

Antonelka- pokoj mi sie podoba, a czy bedziesz dorzucala jakies mocniejsze akcenty kolorystyczne? Szary jest piekny, ale wg mnie, nabierze mocy z innymi kolorami :)

Donia- ten kombinezon to chyba 0-3, chybaaaaa.. ze liczysz na 0-6, ze wykorzystasz ewentualnie jeszcze w okresie jesiennym ;) Ale to chyba zalezy od tempa wzrostu dziecka. Sama zastanawiam sie nad kombinezonem, ale takim bardziej polarowym.

aniolkowa mama- po porodzie, moje piersi mialy eksplozje rozmiaru, przez kilka dni miescilam sie w zwykly top sportowy ;) Potem laktacja sie unormowala, piersi stanely w jednym rozmiarze do tygodnia czasu; obwod sie rowniez zmniejszyl w podobnym czasie :) Teraz kupie konkretny biustonosz dopiero jak laktacja sie unormuje, ze wzgledu na odpowiedni rozmiar i kase :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    A wystarczy mi do szpitala 10 tych podkładów?
    Ja zużywałam jeden dziennie dla siebie na łóżko i jeden na cały pobyt dla dziecka (do przewijania) także jak weźmiesz 10 to jeszcze Ci zostaną

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:17

Awf3p2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja zużywałam jeden dziennie dla siebie na łóżko i jeden na cały pobyt dla dziecka (do przewijania) także jak weźmiesz 10 to jeszcze Ci zostaną
    A mowa chyba o tych ala podpaskach hehe to mi 10 zabrakło i małżon musiał dokupować. Położna mi powiedziała, żeby na początek wkładać dwa (jeden za deugim) to wtedy podczas leżenia nic nie pocieknie na plecy ;) i to były święte słowa

sunshine lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska odpalilam zdjęcia z sesji i muszę powiedzieć że zalamalam się, one są zwyczajnie brzydkie!!!
    Jak sobie pomyślę ile za nie zapłaciłam to płakać mi się chce!!!
    Także chyba nic nie wrzucę. Może to trochę przetrawie i wtedy :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Atat co to znaczy więcej? :) bo ja jeszcze nie kupiłam i się zastanawiam ile. Mam w koszyku 5 szt w rozmiarze 75*75 i 5 szt w rozmiarze 30*30. Miałam tez jedną 120*120 ale w końcu ją wywaliłam bo stwierdziłam że za duża nawet to przykrycia malutkiej.

Własnie chcialam miec przynajmniej 5 sztuk 75*75

tez sie zastanawiam nad ta 120 ale chyba wezme, do otulenia chyba bedzie dobra bo w te mniejsza chyba nie da rady.
    Mam kilka 30x30 chyba 6 ale to malo przydatne.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle opowiem wam sytuacje z dzisiejszej wizyty :)
    Wchodzę sobie do gabinetu jak zwykle, położna mierzy tętno. Jak zwykle zestresowana ja mam wysokie jak na siebie, ale oni myślą, że jest normalne bo nikt nie wie, że mam niedociśnienie. No nic. Położna pyta o wagę to jej mówię 63,8 rano było. Ona chyba coś źle usłyszała i wpisała najpierw w dokumenty lekarza 73,8 - ale tego nie widziałam, no nic wchodzi lekarz, siada, patrzy i do mnie
    L: Oooo to już 39 - A ja zdziwiona
    J: ale co 39?

w tym momencie położna na mnie patrzy ... i mówi a nie nie, 29.
    I zaczynają się śmiać że mnie pogrubili i postarzyli i że jeszcze przestanę do nich chodzić haha :D
    Także dziewczynki w ten oto sposób według położnej został mi tydzień do terminu porodu i wyglądam na 10 kg więcej niż mam :D

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, karolyn lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie, lekarz trochę nas uspokoił, że teraz każde dziecko rośnie w innym tempie, bo każde przecież urodzi się inne, ale na wszelki wypadek kazał zrobić za 2 tyg usg na aparacie wyższej referencyjności (to chyba USG z przepływami tak się nazywa w lux medzie) udało mi się zarejestrować na 16.02, a i tak babeczka wcisnęła mnie na siłę, bo miejsc nie było.

efors też zamierzam kupić te bawełniane ala bokserki z pepco, po operacji-laparoskopi też ich używałam, nie uciskały szwów i były delikatne, wszystko szybko się zagoiło, więc teraz też kupię kilka par tylko o rozmiar wieksze, myślę, że będę się w nich czuła lepiej niż w tych siateczkowych ;)

Dobrze, że piszecie o tych podkładach, bo też zastanawiałam się ile ich kupić, bo w naszym szpitalu chyba nie dają, ale jeszcze dopytam na sr ;)

Dziewczyny z Wrocławia gdzie zamierzacie rodzić? Ja na Kamieńskiego, ale położna kazała wybrać jeszcze chociaż jeden awaryjny szpital, jeśli tu nas nie przyjmą i obejrzeć tam porodówkę, ale ja nie wiem na jaki "awaryjny" szpital się zdecydować, wszędzie mam daleko, a muszę też pokazać trasę mężowi, bo on nie z Wrocławia...

karolyn lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja byłam u innej lekarki. Zbadała,wszystko ok. Mam brać no-spe (przepisała coś podobnego) i jak nie bedzie przechodzić to się pokazać.

Milka1991 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka no właśnie się zastanawiałam bo w dotyku te aplikacje takie gumowe ale właściwie to mój mąż ma pełno kosuzlek z aplikacjami i się trzymają. Ja wzięłam tym razem tylko 4 (2 zestawy po 2), bo zeszłym razem też 4 z lidla i tak jak za każdym razem wezmę to eh... :D za dużo w końcu będzie :D a pewnie pojadę za każdym razem jak wstawią coś dla maluszków. Mam nadzieję, że potem będzie też coś z krótkim rękawkiem :)

Atat, ja mam na razie 2 bambusowe 75x75 ale chyba też jeszcze domówię... jako otulacz mam 1 taką dużą :) zobaczymy czy się przyda.

Ciekawe jak u mnie po porodzie będzię wyglądać z podkładami... u mnie normalny okres to wodospad. Najbardziej chłonne tampony + podpaska na wszelki wypadek bo taki tampon i tak po jakimś czasie może nie wyrobić... Do tego bolesne ale to może akurat dobrze bo może nie będzie takiego "zdziwienia" przy porodzie :D

Mnie to dziś co wstanę to wszytsko boli jakbym tonę węgla przerzuciła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:15

kahaśka lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny krocze mnie dzis boli i brzuch jakis jakby twardy... jak leze na lewym boku to jest ok . Tez tak macie ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Dziewczyny krocze mnie dzis boli i brzuch jakis jakby twardy... jak leze na lewym boku to jest ok . Tez tak macie ?
    Mnie krocze boli od połowy ciąży, zwłaszcza jak się przeforsuję.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Vero Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisalam pisalam i gdzies mi wiadomosc uciekla, :d

ja jednak kupie kombinezon dzianinowy z kappahl tak na wszelki wypadek gdyby chlodniej bylo w kwietniu :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Mnie krocze boli od połowy ciąży, zwłaszcza jak się przeforsuję.
    ja chyba za duzo dzis robiłam i dlatego... w tej ciazy rzadko mnie cos boli

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah raczej nie bede dorzucac mocnych kolorow bo ja nie mam takiego zmyslu dekoracyjnego i obawiam sie, ze bardzo slabo by to wygladalo w moim wykonaniu.
    Scian nie chcialam w kolorze - mialam kolory w poprzednim mieszkaniu i szybko sie nudza. Zaslony kolorowe - tez nie lubie.
    Kapa ktora jest na lozku jest dwustronna - szara i rozowa.
    Wole taki bardziej mdly/pastelowy/pudrowy kolorek niz cos wyraznego bo tak jak mowie, nie mam takiego zmyslu.

Ale chetnie bede ogladala Wasz pokoje - 'moze czyms sie zainspiruje :-)

Mam kolorowa poduszka do karmienia, kolorowe otulacze itd.

I takiego stwora :-)

i399ph.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:34

lis87, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Vero, Jagah, Omon, Donia12 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisKolorowy jako drugi szpital radziłabym Ci na Brochowie. Jest to duży szpital, z dużym oddziałem ginekologicznym. Maja 34miejsca dla kobiet (najwiecej we Wrocławiu) maja tez sale rodzinne, oddział jest wyremontowany. Ja byłam tam na oglądaniu porodówki, myśle nad porodem wlasnie tam. Odradzam Borowską (gdzie najpierw tam chciałam) bo maja tylko chyba 11-14miejsc, wiec ciagle nie ma u nich miejsca na oddziale. Odsyłają do innych szpitali-a po co ci trzeci szpital. Ja miałam na Borowskiej zakładany szew i juz dzwoniłam do lekarza, ze za 7tygodni bedzie zdejmowany-mowil aby dzwonić bliżej terminu to postara sie załatwić miejsce (bo z nim naprawdę trudno-a ja tylko na zdjęcie szwu-przynajmniej mam taka nadzieje bo nastawiłam sie na poród na brochowie).
    Nie musicie jechać przez miasto, wtedy wyjeżdżacie na s8i wyjeżdżacie na Bielany, no tam juz jakoś sobie poradzicie. Ale myśle, ze to dobra opcja-na pewno pewniejsza jesli chodzi o miejsce na oddziale. Aha no i na Borowskiej sala do rodzenia ogólnego jak nie ma miejsca na 2salach rodzinnych to taka jedna wielka i kobiety od siebie sa przedzielone tylko firankami!mnie to przeraziło a na brochowie maja duża sale gdzie kobiety lezą ale każda z nich jest przedzielona ściana. Pojedziesz to zobaczysz, tam wystarczy zadzwonic i sie umówić kiedy chce sie oglądać porodówkę. Jak nic sie nie dzieje to od razu mozna podjechać. Tylko na brochowie trzeba mieć podpis ordynatora na poród rodzinny. Przyjmuje we wtorki 12-14, gdzie to dowiesz sie na informacji :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mis Kolorowy ja wybrałam Brochów, ale dlatego, że mój lekarz tam pracuje. Ostatnio na SR położna mówiła, że z Kamińskiego często odsyłają, bo mają bardzo dużo chętnych.

Lis może się spotkamy na Brochowie :) Ja będę miała cesarkę prawdopodobnie pod koniec marca.

lis87 lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam! Nie liczyłam na tak wielki odzew :D
    Skoro te gigantyczne podkłady są u mnie na oddziale to pokorzystam, więc paczka 10szt. mi chyba wystarczy. Nie wiem tylko jak z tymi podpaskami.
    Podpaski XXL to takie? http://allegro.pl/podklady-poporodowe-bella-mamma-34x10-cm-10szt-i5647385733.html Te są ok? Nie mam pojęcia ile ich miałabym kupić ehh :P

Też się wybiorę do Lidla w czwartek :)

Ja bambusowych pieluszek mam 5 w rozmiarze 75x75cm, 5 sztuk 30x30cm i jedną 90x90cm. Też bym kupiła więcej, ale zastanawiam się czy faktycznie tyle mi się przyda. Chyba na razie dam sobie spokój, a później jak stwierdzę, że jest ich za mało, to dokupię. Jeszcze mam 3 muślinowe, dokupię jeszcze 3. I tetry mimo wszystko jakieś kupię, bo póki co nie mam żadnej :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek dziele sie doswiadczeniem po praniu i prasowaniu:
    - pink no more i poofi - muslinowe - bardzo fajne, delikatne, ladnie upraly sie i uprasowaly
    - pink no more i poofi - bambus - pieluszki i otulacze jw
    - pieluszki muslinowe effii - mniej delikatne niz ww ale po uprasowaniu ladne
    - muslinowe lullalove - podobne jak poofi i pink no more

Kupilam paczke tetry w geminii - dla mnie tetra wyglada jak mniek delikatny muslin ale te co kupilam smierdza po upraniu. Narazie je wkitralam je gleboko do szafy - najwyzej wykorzystam do porzadkow i tyle.

Kocyki:
    Colorstories merino i bawelniany poofi super upraly sie.
    Colorstories bawelniany - dlugo schnie ale ok choc wyzsza jakosc ww.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 18:57

Omon lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Ja dziś po wizycie. Niestety nie udało się nagrać nic w 4d, bo dzidzia zasłania się rączkami i nóżkami. Waży już 1460g i wymiarowo idealnie pokrywa się z terminem. Wszystko jest ok. Może za 3 tygodnie uda się podejrzeć buźkę.

Jagah, Szczęśliwa Mamusia, karolyn, Omon, sunshine, sallvie, bobas2015, Kjopa3, Antonelka, Donia12 lubią tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ