Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolyn to tak jak u mnie
praktycznie mogę wszystko jeśc
Dziś mój synek bardzo ruchliwy - kilka dni miał spokojniejsze a dzis wojujeno i czuje z kolejnym tygodniem ,ze mam większy brzuszek , coraz mi cieżej ...
karolyn lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Pytania do doświadczonych mam.
1)Jak to jest z pajacami, które mają rozpięcie na 1 nóżce? Jak ten:
https://www.google.ch/search?q=pajacyk&client=firefox-b&biw=1366&bih=635&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQmpbF4-nRAhVIvhQKHU6fDJAQ_AUIBigB#tbm=isch&q=pajacyk+niemowl%C4%99cy&imgrc=b3uq4d8qje2WXM%3A
Da się to używać normalnie czy raczej omijać takie?
Pytanie numer 2: jak jest z rozmiarem od razu po porodzie? Co się zmienia? Słyszałam, że piersi często rosną ale obwód pod biustem maleje bo wszystko "wraca na swoje miejsce". Czy to prawda? Nie kupuję na razie stanika do karmienia ale koszulkę tak i się zastanawiam jak ewentualnie może to się zmienićWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 12:50
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Mam pytanie do dziewczyn, które mają poród już za sobą. Pewnie te pytanie padło już nie raz, ale ciężko byłoby to znaleźć
Jak długo używałyście tych gigantycznych podkładów poporodowych? Tak mniej więcej? Dzień, dwa, tydzień? Później rozumiem przechodzimy na te podpaski XXL? Jakie są najlepsze? Bella? Po jakim czasie można przejść na zwykłe podpaski?
Przeraża mnie ten połóg szczerze mówiąc, ja całą ciążę bez wkładek nawet funkcjonuję, przed ciążą tylko tampony, a po porodzie trzeba się przerzucić na tak długi czas na takie coś... -
Aniołkowa ja nie miałam problemu, mam takie teraz też ze 2. No ale pewnie różnie bywa...
musisz sprawdzić na sobie. Widzisz jedna mama woli pajace, druga półśpiochy jeszcze inna śpioszki
także chyba z malutka będziecie wszystko testować na sobie:)))
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Ilae nie pamiętam juz ale dosć szybko przeszłam na XXl, z tego co kojarze doświadczone
mamy, które były ze mną na oddziale uzywały od razu XXl. Żadna nie miała jak ja mejteczek siateczkowych i ja tez je wywaliłambezsensu dla mnie były
czułam się w nich strasznie źle...fizycznie i psychicznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 12:55
-
Hej dziewczyny. Czytam cały czas.
Jade zaraz do lekarza na dodatkową wizytę bo brzuch bolał w nocy i teraz też boli ale nie cały czas.
Ja nie pamiętam już ile czasu używałam te wielkie podkłady i jak ze stanikiem było. U mnie też od dzisiaj te dziecięce rzeczy są.
Sallvie super,że na wizycie wszystko ok.
Kciuki za kolejne dzisiejsze wizyty. -
Ilea ja uzywalam caly pobyt w szpitalu czyli 7 dni
ale dlatego ze byly za darmo tylko te duze a nie chcialam zeby specjalnie maz mi cos przywiozil skoro moglam korzystac, tylko ze moj polog byl zas taki ze ze mnie lecialo doslownie jak z kranu jak mlody ciagnal cycka to automatycznie caly podklad byl mokry.. okropne to bylo.. ale no tak, u mnie byl okropny tydzien a po 1,5 tyg byla polozna i w szoku ze macica cala wciagnieta.. i wygladalam doslownie jak przed ciaza, nawet skora nie odstawala.. potem uzywalam przez tydzien wiekszych podpasek w domu, nastepnie tylko wkaldki a 4 tyg po porodzie maialam ochote na seks
5 tyg po bylam u lekarki zielone siwtalo i dzialalismy
ale wiesz kazdy porod inny i kazdy organizm inny wiec bedziesz musiala zobaczyc na sobieilae lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Podpisuje sie pod pytaniem ilea i zgadzam z Tobą. Mnie też połóg przeraża póki co. Ja tak samo, wkładek rzadko używam, tamponow nie lubię podpaski tylko te najciensze i najkrotsze, mój okres skąpy i maks trzy dni więc jak zobaczyłam wielkość tych podpasek poporodowych to mnie powalilo. Łudze się póki co że u mnie będzie skąpo i krótko skoro każdy okres taki że poza strasznym bólem zapominalam że go mam. Zwykle podpaski i zwykłe majtki mieć będę, a nuż sie uda obejść bez tych gigantówFilipek - 09.03.17
-
Damy radę.
czy wasze dzieci też kopią tak jakby bardzo nerwowo? Chyba że to mi się wydaje że to nerwowo. Synek tak właśnie sie wierci. Czasem spina mi sie brzuch i czuje wtedy jak ciągnie mnie jajnik, a czasem tak mi sie wierci że przytyka i boli przy oddechu. W ogóle już wyżej on być nie może, jest pod samymi piersiami i wciska sie pod zebra
Czy te jego ruchy, ból jajnika czy problem z oddechem to coś co wymaga wizyty czy to normalne? Do lekarza iść mogę ale tyle nas tu że może któraś tak ma lub pytała lekarza i mi podpowieJustyna 8921 lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Ilae u mnie było ciężko, przez pierwsze dni leciało jak z kranu i jeden ten wielki podkład na raz nie wystarczał, leciało po nogach, plamiłam koszule, mąż codziennie przywoził nową. Po tygodniu było już trochę lepiej, wystarczał jeden podkład w gatkach. A po dwóch tygodniach faktycznie przeszłam na te podpaski nocne. Ogółem krwawienie skończyło się po ok 5 tygodniach. Ale nie masz się co martwić, może u Ciebie będzie lepiej, moja koleżanka krwawiła tylko tydzień na przykład
-
aniołkowa mama wrote:Pytania do doświadczonych mam.
1)Jak to jest z pajacami, które mają rozpięcie na 1 nóżce? Jak ten:
https://www.google.ch/search?q=pajacyk&client=firefox-b&biw=1366&bih=635&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQmpbF4-nRAhVIvhQKHU6fDJAQ_AUIBigB#tbm=isch&q=pajacyk+niemowl%C4%99cy&imgrc=b3uq4d8qje2WXM%3A
Da się to używać normalnie czy raczej omijać takie?
Ja właśnie jestem na etapie poszukiwania kombinezonu. No i omijam je z jedną rozpinaną nogą. Ja to może to i jakoś ogarnę, ale po co, skoro można ułatwić sobie życie? Poza tym lepiej dla tatusia, żeby nie musiał kombinować co zrobić z nogą która została na wierzchu
Ten kombinezon mnie wykończyMąż szybciej kupił auto niż ja wybieram używany kombinezon
Gdzie mój mózg sprzed ciąży się podział?
Te kombinezony to macie w jakim rozmiarze? 0-6 czyli 62 ? czy 3-6 czyli 68?
ilae wrote:Jak długo używałyście tych gigantycznych podkładów poporodowych? Tak mniej więcej? Dzień, dwa, tydzień? Później rozumiem przechodzimy na te podpaski XXL? Jakie są najlepsze? Bella? Po jakim czasie można przejść na zwykłe podpaski?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 13:44
-
Muszę się czymś podzielić.
podczas prasowania wszystkiego stwierdzam, że najlepszym wynalzkiem ever jest pielucha bambusowa. Jest to tak delikatne, że sama chcę w tym spać, leżec!
Tetra i muslin generalnie takie sobie, do wytarcia mogą być.
Zaraz zbankrutuje bo postanowilam dokupic wiecej bambusa!!!!!!!!!!kahaśka, ilae lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:Muszę się czymś podzielić.
podczas prasowania wszystkiego stwierdzam, że najlepszym wynalzkiem ever jest pielucha bambusowa. Jest to tak delikatne, że sama chcę w tym spać, leżec!
Tetra i muslin generalnie takie sobie, do wytarcia mogą być.
Zaraz zbankrutuje bo postanowilam dokupic wiecej bambusa!!!!!!!!!!
Atat co to znaczy więcej?bo ja jeszcze nie kupiłam i się zastanawiam ile. Mam w koszyku 5 szt w rozmiarze 75*75 i 5 szt w rozmiarze 30*30. Miałam tez jedną 120*120 ale w końcu ją wywaliłam bo stwierdziłam że za duża nawet to przykrycia malutkiej.
-
Ja te ogromne podpaski uzywalam 4-5dni. Potem juz te ultra cienkie tylko night przez jakis tydzien. Nastepnie juz mi wkladki wystarczyly.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 14:03
-
aniołkowa mama wrote:Obiecałam lidlowską recenzję zanim rzeczy pojawią się w Waszym lidlu
Z dziecięcymi ciuszkami jakoś nie szalałam (porównując z innymi mamusiami, tatusiami i babciami, ale tutaj jest zawsze taki szał bo lidl ma podobne ceny ubrań do lidla w Polsce, no powiedzmy o 1/4 większe ceny a w innych sklepach o wiele więcej). Wybierałam rzeczy bez napisów typu "life is like a small circus" bo jakoś mnie to nie przekonuje, a taki jest motyw przewodni.
Do body nie jestem przekonana bo wydaje mi się, że wszystkie aplikacje syzbko zejdą ale tak jak zakładałam wzięłam 1 zestaw 50/56 i 1 zestaw 62/68. Bardziej podoba mi się chyba zestaw welurkowy z prawej strony zdjęcia bo to nie aplikacja tylko taka naszywka.
Pozytywnie zaskoczyły mnie ubrania dla mam. Co prawda nie przymierzałąm się do staników bo są tylko wielkie rozmiary ale żałuję, że wzięłam tylko 1 paczkę koszulek do karmienia (pierwsze od lewej, uwaga, moim zdaniem dość wąskie są dlatego wzięłam M-40/42, przed ciążą nosiłam S).
Sukienka trochę śmierdzi ale ma super miły materiał i fajnie leży. S spokojnie starczy mi do końca ciąży a teraz już wygląda ok.
Spodnie w brzuszku nawet ciut za duże, poczekają sobie trochę, fajne bo to nie typowe legginsy, grubszy materiał, nie zawyżajcie sobie rozmiaru przy spodniach
Ja aktualnie to 178 cm wzrostu, 71 kg wagi, 95 cm w brzuszku, przed ciążą nosiłam XS-S-M. Może komuś to pomoże bo np. w moim lidlu nie można mierzyć a po co jeździć 3 razy
EDIT: niestety koszulki do karmienia i sukienki nie będą dostępne u Was
Aniołkowa, mam dużo bodziaków z Lidla i nigdy żadna aplikacja nie zeszła a prane są/były non stop. Jasne w 60 stopniach. Także bez obaw
Tak jak pisałam rozmiar 50/56 to tak na prawdę jakby innych firm 62/68Jagah lubi tę wiadomość
-
Ja ten podkład wielki dostałam na porodowce, po powrocie na salę i prysznicu założyłam jeszcze jeden i to już był ostatni.co prawda zmienialam podpaski bardzo często ale akurat to nie jest problemem.
Majtki biorę zwykle bawełniane w dużym rozmiarze
. Bardzo lubię pepcowe, takie bawełniane bokserki, mają duży rozmiar i teraz też w nich chodzę
Co do rozmiarów to mi piersi chyba jeszcze urosły. Obwód spadł. I generalnie jakiś czas po porodzie musiałam kolejny raz wymienić garderobę bo wszystko (głównie spodnie) na mnie wisiały. Ale to też żaden problemmam nadzieję że będzie powtórka bo tyje jak głupia