X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia aż mi się łza zakrecila.
    Jakoś od początku byłam przekonana, że zostaniesz z małą. Jeszcze mam nadzieję na cud i mała będzie zdrowa!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Jula cudnie że mieszkamy tak blisko, a gdzie można się dowiadywać o takich ofertach? Bo na otodom, trovit i innych same agencyjne ogłoszenia czyli +700 zł dla agencji.
    Kasieniaczek my zdolność kredytową będziemy mieli dopiero za 3 lata, bo teraz mąż jest zatrudniony przez Agencję Pracy Tymczasowej. Milion razy bardziej wolałabym płacić za swoje mieszkanie niż taką kwotę wkładać komuś do kieszeni.
    Kochana na olx znajdziesz pełno, naprawdę jest co wybierać albo jak Bobas radzi napisać kartkę i pozostawiać. Albo poprostu w wyszukiwarkę wpisz wynajem swarzedz i tez znajdzie różne :)
    Ostatnio moja koleżanka wynajęla 2pokojowe za 1500 z opłatami wiec to nie jest wcale dużo :) a ma przestronne pomieszczania.

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:19

Awf3p2.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde wiem zeglupie pytanie ale wyslecie linki do fajnych stron na internecie gdzie wyprawki robiliscie?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vero Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek dziekuje :)
    aniolkowa nawet nie wiedzialam ze tu maja ja zamwialam ze strony mamas&papas polska
    marsylia - sliczna kruszynka i jak dzielnie sobie radzi!!

co do cmienia- ja miewam czasami, ale dzisiaj wyjatkowo polamana chodze pierwszy raz cos mi rzeczywiscie jest w tej ciazy :) zaczynajac od bicia serca, ale moze to podekscytowanie strasznie mi kolacze nawet moj m stwierdzil ze mam lezec i sie nie ruszac bo to chyb normalne nie jest, biodro a dokladnie nad biodrem ... po lezakowanie malej na pecherzu - pierwszy raz sie tak czuje!
    ale widocznie nie jestem sama.

Monika : ja robilam z

caramella.pl
    ecobobo.pl
    la millou
    effii
    papillon baby shop
    oczywiscie - allegro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 20:08

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja dorzucam:

Mamissima
    Lullalove
    Colorstories

Dziewczyny ale miałam dziś zryty dzień. Trochę łez poleciało. Mam nadzieję że jutrzejszy będzie lepszy. Szkoda że czasem niektórzy w ułamku sekundy potrafią nam popsuć nasz dobry humor albo w ogóle cały dzień. Ech...
    Jutro musi być lepszy dzień. Nie chcę żeby przeze mnie było smutno mojej kruszynce...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam swój wymarzony quinny mood czarno-biały...
    3w1, torba do wozka, adaptery, 2 x daszek,moskitiera, folia od deszcze zaplacilam naprawde niewiele 1400 zł w stanie świetnym...:)
    ale dopadły mnie wątpliwości...czarny..lato będzie gorąco...wiadomo jak będzie + 30 stopni lepiej siedzieć w domu, a wyjść wieczorem na spacer...
    wózek jest cięzki, ale raczej nie mam schodów do pokonania, prowadzi się lekko...

doła jakiegoś złapałam
    brzuch mnie boli-raczej okolice pępka,mdłości do tego..
    noce bezsenne

84f1044f41b050b3.jpg

Kjopa3, pati87, Antonelka, Donia12 lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Dziewczyny które już rodziły w jakim tygodniu ciazy nastąpiło Wasze rozwiązanie? Wiem że to kwestia indywidualna, ale ciekawi mnie czy faktycznie jakos blisko daty wyznaczonej przez usg czy kompletnie inaczej? Który tydzień ciąży? U mnie termin jest na 17.04 - początek 41tc gin powiedział ze tylko 5% szans ;)

Ja w pierwszej ciąży miałam termin na 12.07, 05.07 odeszły mi wody i podali oksytocynę bo skurczy brak, urodziłam 06.07.

Ania Staraczka u mnie też teoretycznie nie ma cc "na życzenie". Trzeba sobie ogarnąć lekarza w szpitalu i dać w "łapę" albo zaświadczenie ze wskazaniem :-/

Wanda ciężka sprawa. Dziewczyny dobrze piszą. Najważniejszy jest Wasz spokój,nie zasługujecie na życie w ciągłym stresie.

Korcia Ty bierzesz Sorbifer i do tego witaminy z żelazem? Bo zastanawiam się czy nie za dużo.Sorbifer ma 160+60 chyba a w witaminach mam 60. Lekarka mówiła,że mogę kupić Szelazo i brać 3 tabletki dziennie ale ja nie lubię łykać dużo tabletek,muszę mieć odstęp od tabl. na tarczycę, no i cena. Szelazo kosztuje tyle co Sorbifer a brać 3 tabl. a 1 to różnica. Też mam nisko hemoglobinę 11,3-10,4.

Marsylia cudowne wieści <3 Wiktoria cudna i faktycznie wygląda już na sporą dziewczynkę :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni
    To super ze znalazlas w dobrej cenie modda a z ktorego roku?
    Ja w zestawie torby nie mialam. Za dodatkowo mam 2spiworki maly nadaje sie dogondoli i spacerowki, ale tylko dla mniejszego dziecka sadze ze do okolo 6-9 miesiecy jest no i duży dpiworek mam do spacerowki.
    I ja 1 daszek tylko mam do spacerowki.
    A torebke zamowilam na fb torebki łosiczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 20:42

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja mam ''zbieranine", spacerówka z 12.12.12 wiec stara troche, ale obejrzelismy ja ze wszystkich stron i stan super, gondola 2016 brak śladów użytkowania, brak rys,otarć itd. Wizulnie wszystko super, nie widać, że to stary wózek :)
    Za to nie mam śpiworka. Na razie wstrzymam sie z zakupem.Pewnie na przyszłą zimę się przyda.
    Martwi mnie trochę że gondola jest dość wąska..nie wiem jak duże mogą być Maluszki.. no i spacerówka dość małe ma siedzenie. Oby poslużyło do 1,5-2 lat.
    My z Mężem raczej z tych mniejszych jesteśmy ja mam 162, Mąż 175, a i nasze wagi przy urodzeniu też niewielkie: ja -1900, Mąż - 3250 . Nie wiem czy to ma jakiś wpływ.
    Fotelik dokupilismy cybex aton.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda ale jeszcze tak myślę czy nie lepiej zostać i ta kasę nie odkładać do kredytu. Czy jesteście w stanie odłożyć 10 lub 15 procent wartości mieszkania na kredyt? Bo przecież teraz bez wpłaty własnej żaden bank nie udzieli kredytu.. rozumiem ze jest Wam ciężko i to na pewno nie pomaga w budowaniu spokoju i dobrych relacji ale żeby też nie było tak ze z deszczu pod rynne.

szurasek lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia,cudowną macie córeczkę. Łza w oku się kręci. Cieszę się, że podjęłas taka decyzję!

Kjopa a wiesz, że o tym nie pomyslam, gin mi kazał brać i biorę a zapomniałam,że jest też w witaminach. Sorbifer ma 160 a moje vit 28. Ale hemoglobina ładnie poszła w górę i nawet widzę to po paznokciach i włosach.

Gakin mi gin zawsze mówi,że jak boli brzuch to mam zażyć magnez, nospe i położyć się. Jeżeli po godzinie nie przechodzi zażyć druga nospe i jeżeli poprawy brak to jechać na IP.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia,
    Widziałam filmik! Niesamowity!
    To niewiarygodne w tych okolicznościach, ale Wasza córeczka wygląda na nim, jakby była totalnie zadowolona z życia. Ma taki słodki uśmiech i jakiś spokój na twarzy.
    Dla mnie jest absolutnie rozczulająca.
    No i najwyraźniej lubiła w brzuchu bawić się pępowiną, bo i teraz zaczepia te rurki inkubatorkowe.
    Trzy razy to obejrzałam.

Jeżeli szansa wcześniaczka na wyjście na prostą jest wprost proporcjonalna do ilości wsparcia napływającej z zewnątrz i liczby trzymanych kciuków, to Wasza Wiki już powinna być poza inkubatorem. Bo my wszystkie tutaj na forum wysyłamy do Was pozytywne myśli.

A Ty jesteś niesamowicie dzielną kobietą i matką.
    Piszesz, że Ty decyzję już podjęłaś. Ja mam przeczucie, że Twój mąż wkrótce powie w tej kwestii to samo, co Ty nam tutaj dziś napisałaś.

Powodzenia i dużo siły!
    Pisz do nas, jak tylko będziesz mogła. Jesteśmy z Wami.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas, rozmawiałam z ojcem, mówi że nie ma tu dla nas wszystkich miejsca, bo dom jest niepodzielny a rodziny dwie. Więc musimy jakoś przetrzymać te 3 lata na wynajmie a potem rodzina męża nam może trochę pomoże z wkładem własnym, zobaczymy.

stowtotka lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Bobas, rozmawiałam z ojcem, mówi że nie ma tu dla nas wszystkich miejsca, bo dom jest niepodzielny a rodziny dwie. Więc musimy jakoś przetrzymać te 3 lata na wynajmie a potem rodzina męża nam może trochę pomoże z wkładem własnym, zobaczymy.
    Jezeli macie pomoc to super, oczywiscie spadac jak najszybciej, chociaz bardzo to wszytsko smutme wiesz .. ogolnie bardzo mi przykro ze masz taka sytuacje:( najchetniej przygarnelabym Cie do siebie.. mam nadzieje ze znajdziecie cos fajnego i ulozy sie wszytsko tak jak sobie wymrzycie..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Wanda jutro się do ciebie odezwę bo możliwe ze mam fajna propozycje :) ale to musze się dopytac kuzynka kiedy chce wynająć 3 pokojowe mieszkanie jeśli jesteś nadal chętna i mniej więcej w jakiej cenie. Resztę byście dogadali sami :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    Marsylia,cudowną macie córeczkę. Łza w oku się kręci. Cieszę się, że podjęłas taka decyzję!

Kjopa a wiesz, że o tym nie pomyslam, gin mi kazał brać i biorę a zapomniałam,że jest też w witaminach. Sorbifer ma 160 a moje vit 28. Ale hemoglobina ładnie poszła w górę i nawet widzę to po paznokciach i włosach.

Gakin mi gin zawsze mówi,że jak boli brzuch to mam zażyć magnez, nospe i położyć się. Jeżeli po godzinie nie przechodzi zażyć druga nospe i jeżeli poprawy brak to jechać na IP.
    Ja nie pomyslalam i najpierw wzuelam mospe potem jeden magnez i dopiero niedawno druga nospe. Nasteonym razem zrobie tak jak opisujesz. A powiedz mi twój lekarz miał na myśli silne bole? Bo mnie poprostu ćmi, boli jajnik. Chwile polezalam i jest trochę lepiej. Mały się rusza i jak kopnie w pęcherz czy poruszy sie na dole albo w boku wtedy odczuwam ból bardziej. Może to kwestia tego że mnie poobijał. Będę sie obserwować jutro, już zapowiedzialam mężowi że nie wstane z łóżka.jak będzie coś boleć to idę na wizytę dodatkową

Filipek - 09.03.17 :)
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula z nieba mi spadasz kochana!! Dodam Cię zaraz do przyjaciółek i wyślę numer telefonu jakby co, dobra? Jakby się udało to byłoby cudownie <3 Jeśli cena byłaby dla nas do ogarnięcia to możemy się wprowadzić choćby jutro jeśli chce, albo możemy w marcu, kwietniu, maju, jak im wygodniej. Dostosujemy się :) Rodzice w razie czego nas na zbity pysk nie wyrzucą z dwójką małych dzieci, możemy czekać choćby do czerwca, lipca, kiedy tylko chcą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 21:35

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin mnie non stop coś boli :P ale tu chodzi właśnie o bóle jak na okres,lekkie skurcze- ja wtedy tak staram się robić.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Jula mój mąż jest byłym budowlańcem więc można by się w razie czego dogadać, żeby lokal podremontować w zamian za obniżkę czynszu na jakiś czas na przykład. Nie mówię o wymianie instalacji, bo tego nie potrafi zrobić, ale malowanie, gipsowanie, położenie płytek to inna sprawa :) Ale to już on musiałby się dogadać z właścicielami, nie chcę nic mówić w jego imieniu. No i oczywiście gdyby chcieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 21:47

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ