Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wanda1986 wrote:Jula cudnie że mieszkamy tak blisko, a gdzie można się dowiadywać o takich ofertach? Bo na otodom, trovit i innych same agencyjne ogłoszenia czyli +700 zł dla agencji.
Kasieniaczek my zdolność kredytową będziemy mieli dopiero za 3 lata, bo teraz mąż jest zatrudniony przez Agencję Pracy Tymczasowej. Milion razy bardziej wolałabym płacić za swoje mieszkanie niż taką kwotę wkładać komuś do kieszeni.
Ostatnio moja koleżanka wynajęla 2pokojowe za 1500 z opłatami wiec to nie jest wcale dużoa ma przestronne pomieszczania.
-
kasieniaczek dziekuje
aniolkowa nawet nie wiedzialam ze tu maja ja zamwialam ze strony mamas&papas polska
marsylia - sliczna kruszynka i jak dzielnie sobie radzi!!
co do cmienia- ja miewam czasami, ale dzisiaj wyjatkowo polamana chodze pierwszy raz cos mi rzeczywiscie jest w tej ciazyzaczynajac od bicia serca, ale moze to podekscytowanie strasznie mi kolacze nawet moj m stwierdzil ze mam lezec i sie nie ruszac bo to chyb normalne nie jest, biodro a dokladnie nad biodrem ... po lezakowanie malej na pecherzu - pierwszy raz sie tak czuje!
ale widocznie nie jestem sama.
Monika : ja robilam z
caramella.pl
ecobobo.pl
la millou
effii
papillon baby shop
oczywiscie - allegro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 20:08
17.03.2017Sofia
-
Monika ja dorzucam:
Mamissima
Lullalove
Colorstories
Dziewczyny ale miałam dziś zryty dzień. Trochę łez poleciało. Mam nadzieję że jutrzejszy będzie lepszy. Szkoda że czasem niektórzy w ułamku sekundy potrafią nam popsuć nasz dobry humor albo w ogóle cały dzień. Ech...
Jutro musi być lepszy dzień. Nie chcę żeby przeze mnie było smutno mojej kruszynce... -
I ja mam swój wymarzony quinny mood czarno-biały...
3w1, torba do wozka, adaptery, 2 x daszek,moskitiera, folia od deszcze zaplacilam naprawde niewiele 1400 zł w stanie świetnym...
ale dopadły mnie wątpliwości...czarny..lato będzie gorąco...wiadomo jak będzie + 30 stopni lepiej siedzieć w domu, a wyjść wieczorem na spacer...
wózek jest cięzki, ale raczej nie mam schodów do pokonania, prowadzi się lekko...
doła jakiegoś złapałam
brzuch mnie boli-raczej okolice pępka,mdłości do tego..
noce bezsenne
Kjopa3, pati87, Antonelka, Donia12 lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Teklaa wrote:Dziewczyny które już rodziły w jakim tygodniu ciazy nastąpiło Wasze rozwiązanie? Wiem że to kwestia indywidualna, ale ciekawi mnie czy faktycznie jakos blisko daty wyznaczonej przez usg czy kompletnie inaczej? Który tydzień ciąży? U mnie termin jest na 17.04 - początek 41tc gin powiedział ze tylko 5% szans
Ja w pierwszej ciąży miałam termin na 12.07, 05.07 odeszły mi wody i podali oksytocynę bo skurczy brak, urodziłam 06.07.
Ania Staraczka u mnie też teoretycznie nie ma cc "na życzenie". Trzeba sobie ogarnąć lekarza w szpitalu i dać w "łapę" albo zaświadczenie ze wskazaniem
Wanda ciężka sprawa. Dziewczyny dobrze piszą. Najważniejszy jest Wasz spokój,nie zasługujecie na życie w ciągłym stresie.
Korcia Ty bierzesz Sorbifer i do tego witaminy z żelazem? Bo zastanawiam się czy nie za dużo.Sorbifer ma 160+60 chyba a w witaminach mam 60. Lekarka mówiła,że mogę kupić Szelazo i brać 3 tabletki dziennie ale ja nie lubię łykać dużo tabletek,muszę mieć odstęp od tabl. na tarczycę, no i cena. Szelazo kosztuje tyle co Sorbifer a brać 3 tabl. a 1 to różnica. Też mam nisko hemoglobinę 11,3-10,4.
Marsylia cudowne wieściWiktoria cudna i faktycznie wygląda już na sporą dziewczynkę
-
Reni
To super ze znalazlas w dobrej cenie modda a z ktorego roku?
Ja w zestawie torby nie mialam. Za dodatkowo mam 2spiworki maly nadaje sie dogondoli i spacerowki, ale tylko dla mniejszego dziecka sadze ze do okolo 6-9 miesiecy jest no i duży dpiworek mam do spacerowki.
I ja 1 daszek tylko mam do spacerowki.
A torebke zamowilam na fb torebki łosiczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 20:42
-
Pati ja mam ''zbieranine", spacerówka z 12.12.12 wiec stara troche, ale obejrzelismy ja ze wszystkich stron i stan super, gondola 2016 brak śladów użytkowania, brak rys,otarć itd. Wizulnie wszystko super, nie widać, że to stary wózek
Za to nie mam śpiworka. Na razie wstrzymam sie z zakupem.Pewnie na przyszłą zimę się przyda.
Martwi mnie trochę że gondola jest dość wąska..nie wiem jak duże mogą być Maluszki.. no i spacerówka dość małe ma siedzenie. Oby poslużyło do 1,5-2 lat.
My z Mężem raczej z tych mniejszych jesteśmy ja mam 162, Mąż 175, a i nasze wagi przy urodzeniu też niewielkie: ja -1900, Mąż - 3250 . Nie wiem czy to ma jakiś wpływ.
Fotelik dokupilismy cybex aton.
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Wanda ale jeszcze tak myślę czy nie lepiej zostać i ta kasę nie odkładać do kredytu. Czy jesteście w stanie odłożyć 10 lub 15 procent wartości mieszkania na kredyt? Bo przecież teraz bez wpłaty własnej żaden bank nie udzieli kredytu.. rozumiem ze jest Wam ciężko i to na pewno nie pomaga w budowaniu spokoju i dobrych relacji ale żeby też nie było tak ze z deszczu pod rynne.
szurasek lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Marsylia,cudowną macie córeczkę. Łza w oku się kręci. Cieszę się, że podjęłas taka decyzję!
Kjopa a wiesz, że o tym nie pomyslam, gin mi kazał brać i biorę a zapomniałam,że jest też w witaminach. Sorbifer ma 160 a moje vit 28. Ale hemoglobina ładnie poszła w górę i nawet widzę to po paznokciach i włosach.
Gakin mi gin zawsze mówi,że jak boli brzuch to mam zażyć magnez, nospe i położyć się. Jeżeli po godzinie nie przechodzi zażyć druga nospe i jeżeli poprawy brak to jechać na IP. -
Marsylia,
Widziałam filmik! Niesamowity!
To niewiarygodne w tych okolicznościach, ale Wasza córeczka wygląda na nim, jakby była totalnie zadowolona z życia. Ma taki słodki uśmiech i jakiś spokój na twarzy.
Dla mnie jest absolutnie rozczulająca.
No i najwyraźniej lubiła w brzuchu bawić się pępowiną, bo i teraz zaczepia te rurki inkubatorkowe.
Trzy razy to obejrzałam.
Jeżeli szansa wcześniaczka na wyjście na prostą jest wprost proporcjonalna do ilości wsparcia napływającej z zewnątrz i liczby trzymanych kciuków, to Wasza Wiki już powinna być poza inkubatorem. Bo my wszystkie tutaj na forum wysyłamy do Was pozytywne myśli.
A Ty jesteś niesamowicie dzielną kobietą i matką.
Piszesz, że Ty decyzję już podjęłaś. Ja mam przeczucie, że Twój mąż wkrótce powie w tej kwestii to samo, co Ty nam tutaj dziś napisałaś.
Powodzenia i dużo siły!
Pisz do nas, jak tylko będziesz mogła. Jesteśmy z Wami. -
Bobas, rozmawiałam z ojcem, mówi że nie ma tu dla nas wszystkich miejsca, bo dom jest niepodzielny a rodziny dwie. Więc musimy jakoś przetrzymać te 3 lata na wynajmie a potem rodzina męża nam może trochę pomoże z wkładem własnym, zobaczymy.
stowtotka lubi tę wiadomość
-
Wanda1986 wrote:Bobas, rozmawiałam z ojcem, mówi że nie ma tu dla nas wszystkich miejsca, bo dom jest niepodzielny a rodziny dwie. Więc musimy jakoś przetrzymać te 3 lata na wynajmie a potem rodzina męża nam może trochę pomoże z wkładem własnym, zobaczymy.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Wanda1986 wrote:Bobas, rozmawiałam z ojcem, mówi że nie ma tu dla nas wszystkich miejsca, bo dom jest niepodzielny a rodziny dwie. Więc musimy jakoś przetrzymać te 3 lata na wynajmie a potem rodzina męża nam może trochę pomoże z wkładem własnym, zobaczymy.
ale to musze się dopytac kuzynka kiedy chce wynająć 3 pokojowe mieszkanie jeśli jesteś nadal chętna i mniej więcej w jakiej cenie. Resztę byście dogadali sami
-
Korcia wrote:Marsylia,cudowną macie córeczkę. Łza w oku się kręci. Cieszę się, że podjęłas taka decyzję!
Kjopa a wiesz, że o tym nie pomyslam, gin mi kazał brać i biorę a zapomniałam,że jest też w witaminach. Sorbifer ma 160 a moje vit 28. Ale hemoglobina ładnie poszła w górę i nawet widzę to po paznokciach i włosach.
Gakin mi gin zawsze mówi,że jak boli brzuch to mam zażyć magnez, nospe i położyć się. Jeżeli po godzinie nie przechodzi zażyć druga nospe i jeżeli poprawy brak to jechać na IP.Filipek - 09.03.17 -
Jula z nieba mi spadasz kochana!! Dodam Cię zaraz do przyjaciółek i wyślę numer telefonu jakby co, dobra? Jakby się udało to byłoby cudownie
Jeśli cena byłaby dla nas do ogarnięcia to możemy się wprowadzić choćby jutro jeśli chce, albo możemy w marcu, kwietniu, maju, jak im wygodniej. Dostosujemy się
Rodzice w razie czego nas na zbity pysk nie wyrzucą z dwójką małych dzieci, możemy czekać choćby do czerwca, lipca, kiedy tylko chcą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 21:35
-
Aha, Jula mój mąż jest byłym budowlańcem więc można by się w razie czego dogadać, żeby lokal podremontować w zamian za obniżkę czynszu na jakiś czas na przykład. Nie mówię o wymianie instalacji, bo tego nie potrafi zrobić, ale malowanie, gipsowanie, położenie płytek to inna sprawa
Ale to już on musiałby się dogadać z właścicielami, nie chcę nic mówić w jego imieniu. No i oczywiście gdyby chcieli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 21:47