X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    karolyn o kurcze! To może faktycznie inne modele są dłuższe, porównam sobie na stronce, ale już domawiać nie będę. Trudno.. to tylko na parę godzin na poród gdzie przez większość czasu i tak koszulę będę miała zadartą pod szyję ;D
    Nie szkoda Ci tego ma poród? Nie dają zwykłych koszul szpitalnych?

gusi lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas
    U mnie w szpitalu nie dają i nie dawali koszul do porodu od conajmniej 11lat.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz ponad godzine się męczę z bolem brzucha bolą mnie wrzody.
    A wczoraj od 10ej do nocy meczylam sie z bolem głowy migrenowym az mdlosci mialam.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od rana jestem zabiegana i nie mam czasu na razie Was nadgonić ale pozdrawiam i wysyłam do każdej z Was kawałek mojego urodzinowego torcika. :D Jaka ja już stara jestem...:D

1c80fc70d05d2deamed.jpg

ilae, Milka1991, pati87, Justyna Sz, Jagah, Gakin, Misiu2017, kasieniaczek, sallvie, Omon, Venice, Niebieskaa, sunshine, Korcia, nutella_, Taśka22, Antonelka, Donia12, Vero, Kjopa3, atat, lis87, mamaaniołków3, Teklaa, mada87 lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa wszystkiego naj naj naj! :)

Ja to zachorowałam na coś słodkiego po śniadaniu, a nic nie ma w domu!

Tak w ogóle Jagah wczoraj musiałam zjeść budyń przez Ciebie. 22:30 robiłam budyń toffi :D

Jagah, aniołkowa mama lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama wszystkiego co najlepsze...zdrowia, spelnienia marzeń, pociechy z męża i córeczki:)i oby poród był lekki, przyjemny i bez niespodzianek:) I oczywiście dużo zdrówka dla twojej córeczki:*

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice- podziwiam za miesiac bez slodyczy! ;) Co prawda, dzisiaj poratowalam sie rogalikiem francuskim z czekolada, ale, ale! LUTY nalezy do mnie ;)

Rozowy Kordonek- dzieki za fotorelacje, i przy okazji zostaje mi nadzieja, ze jak koszula osiadzie na ciele to bedzie miala luzniejszy fason i nie bede wygladac w swoim rozmiarze jak wypierdek ;) Jak koszule mi sie przyjma to przerobie na dluzsze topy do karmienia u znajomej krawcowej.

Omon- moj Malzon tez robi sie specjalista od ulozenia dziecka, ostatnio jak fikala w brzuchu to pokazywal ruchy a'la karate, w sensie ze cwiczy przygotowanie do zycia w rodzinie :D

Teklaa- przy pierwszym dziecku tez kupilabym NOWY sprzet, to dobra inwestycja przy kolejnym maluszku. Poki co, wyhaczylam laktator od swiezo upieczonej mamy, ktora rozkrecila laktacje i sprzedaje, trafilo na polecany tutaj Canpol Easy Start :)

ilae- co zlego to nie ja! :P oby w cycki poszlo ;)

aniolkowa mama- ohhh, pychotka! wszystkiego najlepszego i spelnienia Marzen! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 13:00

ilae, Omon, aniołkowa mama lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi cyckami to mnie oszukali wszyscy. Z dużego B poszło na małe C. Gdzie moje chociaż D ja się pytam?! :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Bobas
    U mnie w szpitalu nie dają i nie dawali koszul do porodu od conajmniej 11lat.
    ojej naprawde? kurcze to niedobrze ze taki standard jakis .. myslalam ze juz dawno jest lepiej, w poznanskich szpitalach ginekologiczno poloznuczych lezalam kilka razy, bylam w dwoch. A wiec tam gdzie rodzilam byla koszula do porodu, podkaldy dla kobiet,jak sie zabrudizlo lozko od razu przychodzila salowa wymiana calej poscieli, dla dzieck awszytsko w pokoju wanienka , przewijak , pieluchy kosmetyki, butelki dla dziecka jednorazowe z smoczkami itd. Natomiast tam gdzie teraz chce rodzic to koleznka mowila, ze kobiety mogly tez prosic o dodatkowe koszule jezeli nie chcialy brudzic swoich a polog byl intensywny ze tak powiem.. i tez to wszytsko co wymienilam, maja tez lepsze jedzenie, porcje ze chlop nie jeden by sie najadl, nie ma problemy z dokladka, mozna wybrac produkty jakie sie chce, nawet moj maz sie raz na obiadek zalapal bo pani mowi ze i tak zostalo ;) ale to jak lezalam na podaniu sterydu na rozwoj plucek dziecka. Takze no.. mozna? mozna:)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Z tymi cyckami to mnie oszukali wszyscy. Z dużego B poszło na małe C. Gdzie moje chociaż D ja się pytam?! :D
    jak zaczniesz karmic to bedzie i e ;) zobaczysz bedziesz foty robic z wrazenia, ze moga byc takie duuze ;) moj maz nie wierzyl ze cycki moga tak zwiekszyc objetosc;) ))) ale ogolnie to nie bylo fajne .. bo ciezkie jak kamien i bolaly..

ilae lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon dzięki za wskazowki :) mnie dziś podbrzusze już nie boli, w nocy dobrze spałam poza tym że wstawalam siku pięć razy. Wczorajszy ból to pewnie efekt tego że Filip wyznaje mi miłość kopiąc w co popadnie ;)
    Ja dziś gotuje budyń mmm oby wyszedł smaczny mam oetkera i delecte nie wiem który lepszy. I mam jeszcze jogurty, chipsy i jabłka, chyba będzie rozpusta dzisiaj. Zwykle sie nie objadam ale raz można :D

Filipek - 09.03.17 :)
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego ma mi byc szkoda? Koszulka z poprzedniego porodu bez problemu sie sprala chociaz bylo troche krwi na niej:) mam ja do dzis bo nie jest typowo do karmienia tylko na lato na ramiaczkach:) poza tym 30 zl to kosztuje a nie chce tez na porodowce wyskoczyc w jakiejs brzydkiej starej:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny :) ja ostatnio mam straszny apetyt !
    Dzis 1 luty - super ze ma tylko 28dni :) blizej do 25 marca (wtedy mam ciaze donoszona i moge rodzic mojego łobuziaka :)

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:19

Justyna Sz, ilae, aniołkowa mama lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku ja akurat wole wrocic do domu po zdjeciu szwu. Do szpitala mam 10 min, w korkach 15-20, wiec w razie czego szybko dojade. Ja sie w szpitalu mecze. W nocy spac nie daja, bo co 3 godz sprawdzaja cisnienie i monitoruja tentno dziecka, do tego nuuuda.
    Ale zazdroszcze ze w Polsce sie Wami troche lepiej zajmuja w ciazy, bo ja czuje sie niedopieszczona ;)
    A no i faktycznie, szew wyjma za 1,5 miesiaca i wtedy wszystko moze sie zdarzyc :)
    Trzeba sie z wyprawka sprezyc ;)

Kordonku, po Twojej recenzji obejrzalam Road Bass i chyba jednak sie na niego zdecyduje z fotelikiem Cybex Cloud q i baza :)
    Camalelo mi sie bardzo podobaja, ale nie ma o nich zbyt wiele w internetach i boje sie, bo jednak kupuje wozek bez macanka i ogladanka :/
    Ale powiedz mi, widzialas te w wersji z eko skora? Bo nie moge sie zdecydowac. Wole ten denimowy, ale moze eko skora jest praktyczniejsza w utrzymaniu?

Marsylia, malutka jest cuuuudna <3 jeszcze troche i bedziecie sie tulily :)

Ide doczytac co dzis nasmarowalyscie :)

lis87 lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zakupilam opakowanie podpasek xxl do torby szpitalnej także coraz bardziej nam się torba zapełnia :) za miesiąc czyli koło 35 tygodnia spakuje torbę dla małej :)
    Mam nadzieję że szybciej nie ma w planach na świat przychodzić, bo nawet wózek będziemy mogli dopiero za miesiąc odkupić od szwagierki.
    Lozeczko kupujemy w tym miesiącu po wypłacie :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My może dziś pojedziemy zamówić wózek. Łóżeczko i komodę też na dniach :)

sallvie, Jagah, Omon, Antonelka lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka- ja mam 174 cm wzrostu, od Dolce Sono zamówiłam dwie koszule w rozmiarze M, jedną L/XL. Nie mogę zrobić fotki, bo właśnie je wyprałam, ale jak tylko wyschną to pstryknę. Nie są zbyt długie, te M tak do połowy uda, a L/XL troszkę większa. Tak czy siak, za tę cenę warto :)

Tylko trzeba mieć anielską cierpliwość do wysyłki, albo od samego początku zasypywać ich mailami :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek- ladnie pozowala, Panna Orzeszkowa lubi wspolpracowac, nie stwarza problemow z pomiarami, i naprawde na kazdej wizycie macha do Nas reka ;) Wiekszosc zdjec z USG to twarz i zblizona dlon, mnie to strasznie rozczula <3

Dzisiaj tak spojrzalam na wymiary wagowe, i wyglada na normalne dziecko, a ciagle slysze, ze kruszynka. Ciekawie bedzie, jak przy porodzie wyskoczy mi Orzeszek XXL ;)

Dziewczyny, jak czytam o Waszym praniu i prasowaniu to sobie mysle, ze musze w koncu zaczac ogarniac temat. A potem zagladam na Wasze suwaczki, i mam jeszcze czas. Do konca lutego musze sie wstrzymac, nie mam innej opcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 13:55

kasieniaczek lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa wszystkiego najlepszego!!!!
    I podczepiam się pod ten mówiący do mnie torcik :)

Teklaa kup nowy, ja kupiłam używany w pierwszej ciąży i odeslalam bo miał być super sprawny a w ogóle nie ciągnął, szkoda kasy, zachodu no i co swój nowy to swój. Na Gemini jest medela elektryczna w dobrej cenie.

Ja też uważam że koszula do porodu nie oznacza jednorazowa :) z moją też nic się nie stało :)

Wanda trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji!!!

Kurcze ja nie mam ciśnienia na torbę i pranie z prasowaniem ale termin mam na połowę kwietnia a prawie wszystkie moje ciuszki 56-62 pozyczylam kolezance do Francji i odda mi je na początku miesiąca!! :)
    Na szczęście przyjaciółka obiecała mi popracować :) w ogóle śmieje się że jak trafię wcześniej do szpitala to będzie musiała mi wiele rzeczy ogarnąć!!

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ