Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKrucha U nas jak na razie jest Gall Anonim Ania na pół jest Kubusiem , mam nadzieję że w tą Sobotę dowiemy się co tak skrycie chowa
.
Kordonku Może najlepiej zapytaj się w szpitalu pielęgniarki , położnej gdzie będziesz rodzić , co jest potrzebne jakie rzeczy , czasami w necie nie wszystko dokładnie opisują , zawsze możesz zobaczyć porodówkę , pokoje jakby co.
Krucha, sunshine lubią tę wiadomość
-
A probowalyście glukozy smakowej? może poszloby łatwiej
?
Ja już po wizycie:) mały pięknie się pokazał (jagah chyba mamy podobne dzieci haha)
fiknał i jest teraz głową w dół. Szyjka nadal bez zmian 33 mm mam nadzieję, że to się nie zmieni bo lekarka powiedziała, że głowka bardziej napiera na szyjkę.
Waży 1,1 kg, więc chyba nie szykuje się kolosik tylko raczej chudy kurczak jak Dominik:D
Łozysko okwizyta dopiero za 4 tyg chyba, że coś mnie zaniepokoi. Cukry pięknie prowadzone, ważne u mnie żeby nie dopuszczać do spadków. Jesc mogę normalnie w miarę i musze często, bo jestem szczupła. Waga nadal 52,5 ale lekarka kazała sie nie przejmowac mówi, że to normalne na takiej diecie i to akurat jest dobre, że dużo nie tyjemy. Smiala się jak jej powiedzialam, że dwojga złego wolę już tą cukrzycę niż problemy z szyjką
mówi, że ona tez tak sądzi , że dobrze prowadzona cukrzyca nie daje żadnych powikłań , a niestety z rozwarciami i krotkimi szyjkami sa większe problemy.
Doszła paczka ze swiata dziecka. Butelka avent natural całkiem fajna:) , laktator akuku do szpitala też za taka cene jest ok, nawet go próbowałam raz;), etui z nozyczkami, pilniczkiem, cązkami, aspirator frida, drugi rożek, smoczek 0-2 mies avent, płatki, pieluszki tetrowe, prześcieradełko na kołyskę.
Wczoraj była u mnie kuzynka z 10 mies corą. Bardzo polecała otulacz woombie, więc się zastanawiam. Do tego miała pieluchy tetrowe z primarka - cudowne, mięciutkie, delikatne, mówi że podobne do muslinowych albo bambusowych. Na szczeście jej maz jest teraz w UK na 2 tyg to mi przywiezie.
Miałam kupić 10 pieluch będe miała ze 20:D nie wiem po co
Jeszcze czekam na wanienke z IKEA. Jest mała, w sam raz do mojej mikro łazienki:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:01
Jagah, Kjopa3, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny:) nie pisałam bo cały czas w głowie mam ten swój poród,przerazilam się ze nie widzi babka wskazań i mam.metlik w głowie ale już jest lepiej.
Wczoraj przyjechały mebelki więc poukładam am sobie rzeczy dla małej,prac jeszcze nie piore.myślałam że jedna szufladę zajmę a tu cała komoda już prawie w rzeczach małej;))
Dzis może przywiesimy dekoracje i będzie pięknie:) -
AniaStaraczka85 wrote:Cześć Dziewczyny:) nie pisałam bo cały czas w głowie mam ten swój poród,przerazilam się ze nie widzi babka wskazań i mam.metlik w głowie ale już jest lepiej.
Wczoraj przyjechały mebelki więc poukładam am sobie rzeczy dla małej,prac jeszcze nie piore.myślałam że jedna szufladę zajmę a tu cała komoda już prawie w rzeczach małej;))
Dzis może przywiesimy dekoracje i będzie pięknie:)Filipek - 09.03.17 -
Gakin wrote:Ania nie znam twojej sytuacji ale jeśli masz mozliwosc to może jakiś lekarz ktory wypisze skierowanie na zasadzie cos za cis? Nie mowie tu o prywatnym porodzie za 5tys ale może można by pokombinować. Widzę że poschodzisz do tego hak ja, moja psychika jest slabiutka w kwestii porodu naturalnego
Pożyczyła mi koleżanka laktatora medela mini electric i znalazłam w jednym sklepie cały taki zestaw części zamiennych za 79 zł i laktator jest jak nowy,użyje tylko silniczka od koleżanki a tak to zaworki,butelka i membrana jest nowa:)a to 80 zł a jie 300:) -
Tez sie cieszę że nie jestem sama
w sr wszystkie poród naturalny, ja jedna cc. Też mnie to stresuje już kilka razy mi się śnił poród albo załatwianie cesarki. Także naprawdę obciąża to mi psychikę. Oby do 15 lutego, wtedy sądny dzień, mega stres i ostateczna rozmowa z lekarzem.
Filipek - 09.03.17 -
sunshine wrote:podobno psychiatra może wypisać takie zalecenie/skierowanie na cc. A jako powód wpisuje się strach przed bólem. To się nawet jakoś fachowo nazywa. Położna na SR mówiła nam o tym.
Ja bym mogła tak iść nawet poklamac że były rozmowy z psychologiem tylko czy bym uzyskała coś w ten sposób. Bo może to trzeba już jakiś czas korzystać z pomocy takiego lekarza.Filipek - 09.03.17 -
Witam dziewczyny,
Oj to był długi dzień ... mam tyle pracy w biurze ze chca żebym była jeszcze ze dwa razy w lutym i marcu na spotkaniach a to spotkania po kilka godzin siedzenia, moja mała nie bardzo to lubi cały dzień nie spała tylko kopała a teraz brzusio ciągnie trochęno nic jadę do domu położę sie, magnez a moj m obiecał skoczyć po wegetarianskie sushi
Aniołkowa wszystkiego najlepszego widzę wodniczka jak ja:)
Co do laktatorów to dla mnie raczej intymne urządzenie warto o tym pomyśleć.
Gratuluje dobrych wizyt ale te wasze dzieciaczki rosną moja to taka kruszynka
Misiu duzo Eko znajdziejsz na ecobobo.plosobiscie bardziej lubie
Ania moze porozmawiaj z lekarzem wprost i powiedz jak bardzo cie to meczy
Ja zbliżam sie wielkimi krokami do piątkujeszcze tylko dokończyć kilka rzeczy upiększyć sie i mogę isc
Ja do szpitala nie mam żadnej teczki wszystkie wyniki sa juz w systemie wiec chociaż tyle z głowy
Mam nadzieje was nadrobić do jutra
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
sunshine wrote:podobno psychiatra może wypisać takie zalecenie/skierowanie na cc. A jako powód wpisuje się strach przed bólem. To się nawet jakoś fachowo nazywa. Położna na SR mówiła nam o tym.
-
Mam kilka znajomych które zdecydowały się na cc i miały takie zaświadczenie od psychiatry,tyle że potem to się wpisuje w laseczke zdrowia dziecka że cc było że wskazań psychiatrycznych-tokofobia i komuś to może przeszkadzać ale moje znajome mówiły że absolutnie nikt im w to nie zagląda i nie pietnuje:)
-
Krucha Kochana podobno córeczka ale nie mamy 100% pewności bo mała jest ciągle plecami ułożona i ciężko cokolwiek u niej sprawdzić czy zbadać
Czy się cieszępierwszy dzień przeplakalam bo chciałam synka i córkę ciężko zaakceptować mi było ale na dzień dzisiejszy to jest całym moim światem i nie wyobrazam sobie że moglabym ją stracić.
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Vero wrote:Witam dziewczyny,
Oj to był długi dzień ... mam tyle pracy w biurze ze chca żebym była jeszcze ze dwa razy w lutym i marcu na spotkaniach a to spotkania po kilka godzin siedzenia, moja mała nie bardzo to lubi cały dzień nie spała tylko kopała a teraz brzusio ciągnie trochęno nic jadę do domu położę sie, magnez a moj m obiecał skoczyć po wegetarianskie sushi
Aniołkowa wszystkiego najlepszego widzę wodniczka jak ja:)
Co do laktatorów to dla mnie raczej intymne urządzenie warto o tym pomyśleć.
Gratuluje dobrych wizyt ale te wasze dzieciaczki rosną moja to taka kruszynka
Misiu duzo Eko znajdziejsz na ecobobo.plosobiscie bardziej lubie
Ania moze porozmawiaj z lekarzem wprost i powiedz jak bardzo cie to meczy
Ja zbliżam sie wielkimi krokami do piątkujeszcze tylko dokończyć kilka rzeczy upiększyć sie i mogę isc
Ja do szpitala nie mam żadnej teczki wszystkie wyniki sa juz w systemie wiec chociaż tyle z głowy
Mam nadzieje was nadrobić do jutra)wow to super,wielkie wydarzenie!!!stresik jest?
A co do laktatora właśnie z tego powodu kupię zestaw części intymnych i od koleżanki będę używać tylko silnika więc wszystko do powinno być intymne będę miała. Swoje od nowości,fajnie że są takie opcje -
Tak tak w piątek cywilny , we wrześniu w Krakowie koscielny
stresuje sie ale bardziej tym czy o czymś nie zapomniałam a ogóle to podekscytowana chyba małej sie udziela bo wcale nie spi
Antonelka, Niebieskaa, Jagah, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, pati87 lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Gakin wrote:Zastanawiam sie tylko czy skoro ja nigdy nie leczylam sie psychiatrycznie to jak to zrobić. Pójdę do obcego faceta jako nowa pacjentka i powoem dzień dobry, za dwa miesiące rodze panicznie się boję, potrzebuję skierowanua?
Ja bym mogła tak iść nawet poklamac że były rozmowy z psychologiem tylko czy bym uzyskała coś w ten sposób. Bo może to trzeba już jakiś czas korzystać z pomocy takiego lekarza.
Jeżeli się bardzo boisz to myślę, że warto pójść i spróbować. Jeśli w trakcie porodu będziesz się bała, panikowała to adrenalina pójdzie w górę i będzie jeszcze gorzej bo cała akcja będzie się przedłużać.
Ja z kolei bardzo boję się cesarki i znieczulenia w kręgosłup i mam nadzieję, że uda mi się urodzić naturalnie. -
AniaStaraczka85 wrote:Cześć Dziewczyny:) nie pisałam bo cały czas w głowie mam ten swój poród,przerazilam się ze nie widzi babka wskazań i mam.metlik w głowie ale już jest lepiej.
Dzis może przywiesimy dekoracje i będzie pięknie:)
Pochwal sie7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Jest szansa żeby kupić sobie biustonosz do karmienia tak do 70-80zl ale wymogiem jest usztywnienie i push up
nie moge mieć tych nie usztywnionych. Jutro pojadę do lidla może kupię byle mieć do szpitala i na pierwsze dni.
Jak macie coś polecccie gdzie kupowalyscie byle nie drozszeFilipek - 09.03.17